ser_x Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Έχω έναν υπολογιστή στην εταιρεία μου όπου κατά καιρούς χρησιμοποιείται και από άλλων χρήστη (χωρίς κωδικό εγώ έχω )το πρόβλημα είναι ότι στον δεύτερο σκληρό που έχει επάνω 250gb θέλω να αποθηκεύσω διάφορα έγραφα και αλλά προσωπικών δεδομένων (μην το σκέπτεστε πονηρά ) όποτε σκέπτομαι να βρω κάποιο πρόγραμμα για να δημιουργήσω κωδικό πρόσβασης στον σκληρό μόνο από εμένα Υπάρχει κάποιο ασφαλές ?? free?? ΥΓ χρησιμοποιώ vista
parsifal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Γιατί απλά δε δημιουργείς έναν φάκελο στο 2ο σκληρό που θα τον ορίσεις ως encrypted και να αποθηκεύεις εκεί τα έγγραφά σου και γενικά τα ευαίσθητα αρχεία σου; Δεν χρειάζεται πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή (άρα free) και είναι κομμάτι του ίδιου του λειτουργικού (άρα ασφαλές).
ser_x Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να έχω τα έγραφα μου κρυφά (encrypted ) τα θέλω άμεσα προσβασειμα βρήκα το folder lock όπου είναι αυτό που ζητώ αλλά είναι σε trial version ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:37 ---------- στο τέλος γίνεται ποιο εύκολα από ότι νόμιζα και αναζητούσα λογισμικό τρίτου ενώ στο παρέχουν και τα windows ο τρόπος : υπολογιστής >τοπικός δίσκος F > ιδιότητες >ασφάλεια >επεξεργασία >προσθήκη >για προχωρημένους >εύρεση τώρα >κλικ στο όνομα user που θέλουμε να μην έχει πρόσβαση στον συγκεκριμένο δίσκο >οκ > δικαιώματα για τοπικό δίσκο F >κλικ στο όνομα user που καταχωρίσαμε στην προηγούμενη κίνηση > κλικ στα κουτάκια άρνηση >ΟΚ > συνέχεια >συνέχεια >οκ και είμαστε έτοιμοι ο δεύτερος χρήστης δεν έχει πρόσβαση στον συγκεκριμένο σκληρό αλλά και εάν θέλει να αλλάξει μέσα από τις ιδιότητες του συγκεκριμένου δίσκου τότε πρέπει να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης (administrators ( aaa-PC\administrators) πιστεύω να έχω γίνει κατανοητός με τα παραπάνω σε έμενα λειτουργεί καλός όποιος θέλει κάνει τις παραπάνω ενέργειες είναι με δική του ευθηνή καλώ θα ήταν να το έδειχνα με Φώτο η video αλλά σε αυτά υστερώ λιγάκι Χρήστος
kastel Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Ρίξε μια ματιά στο TrueCrypt. +1 κι από μένα.
StavrosD Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Φτιάξε έναν φάκελο για τα αρχεία σου στον δεύτερο δίσκο και κλείδωσέ τον από τους υπόλοιπους. Ο ένας τρόπος είναι να περιορίσεις τα δικαιώματα είναι να αλλάξεις τα permissions, αλλά με αυτό τον τρόπο όποιος είναι administrator θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ενεργοποιήσεις την κρυπτογράφηση των windows με δεξί κλικ στον κατάλογο -> properties -> Advanced -> Encrypt folders to secure data. Η κρυπτογράφηση θα γίνεται με διαφανή τρόπο, το μόνο που θα δεις διαφορετικό είναι ότι ο κατάλογος θα εμφανίζεται με πράσινα γράμματα στον explorer. Κανένας άλλος δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου. Μην ξεχάσεις να κρατήσεις backup τα κλειδιά κρυπτογράφησης των windows, γιατί αν κάνεις format ή σου αλλάξει άλλος τον κωδικό σου τα κλειδιά διαγράφονται για λόγους ασφαλείας. Αν βέβαια τον αλλάξεις εσύ ενώ είσαι μέσα στον λογαριασμό σου δεν υπάρχει πρόβλημα. Εδώ οδηγίες για το backup των κλειδιών κρυπτογράφησης και της επαναφοράς τους. http://www.softwaretipsandtricks.com/windowsxp/articles/456/1/Decrypt-Encrypted-files-on-Windows-XP
ser_x Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Administrator είμαι εγώ ( κύριος χρήστης με κωδικό πρόσβασης ) ο δεύτερος user 2 είναι επισκέπτης λόγο ότι ο υπολογιστής είναι εμφανής και σε σημείο με εύκολη πρόσβαση Έχω αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα του user 2 πιστεύω ότι καλύπτομαι λόγο ότι οι συνάδελφοι μου δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το άθλημα (όχι ότι και εγώ είμαι ) Τώρα για την κρυπτογράφηση είναι όντος πολύ ασφαλή από ότι έχω διαβάσει αλλά σκέπτομαι την προσθαφαίρεση τον αρχείων Πάντως ευχαριστώ
StavrosD Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δεν σε επηρεάζει στην προσθαφαίρεση αρχείων. Ο κρυπτογραφημένος κατάλογος συμπεριφέρεται σαν τους υπόλοιπους καταλόγους. Αν εξαιρέσεις το χρώμα του καταλόγου, δεν έχει καμία διαφορά και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο για να γράψεις και να διαβάσεις αρχεία από αυτόν.
kfyros Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δεν χρειάζεται καν να κρυπτογραφήσεις τα αρχεία σου. Φτιάξε ένα φάκελο οπουδήποτε , και δώσε του read-write permissions μόνο στο δικό σου account (αφού τον φτιάξεις πήγαινε πάνω του και κάνε δεξί κλικ στο Properties-->Securiry και αφαίρεσε όλους τους άλλους χρήστες από τη λίστα εκτός από τον δικό σου). Οι υπόλοιποι θα βλέπουν το φάκελο, αλλά δεν θα μπορούν να μπουν μέσα σε αυτόν , ούτε να τον σβήσουν. Κρυπτογράφηση χρειάζεσαι μόνο αν ο δίσκος μπορεί να αφαιρεθεί από το μηχάνημα, και μπει σε άλλο υπολογιστή ή αν είναι εξωτερικός . Αν δεν είναι κρυπτογραφημένα τα αρχεία , και τον δίσκο τον βάλεις σε άλλο υπολογιστή (ή κάνεις format τα windows στον ίδιο υπολογιστή), τότε δεν ισχύουν τα δικαιώματα που είχες ορίσει και πρέπει να τα ορίσεις ξανά στο φάκελο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.