Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελειωσα τεχνικος δικτυων σε ιεκ και τωρα κανω την πρακτικη μου στον οτε! σημερα μου ζητησαν να τους παω τον αριθμο ασφαλισης απο το ικα και το αμκα!η πρακτικη μου ειναι στη μεση και ακομα δεν εχω ασφαλιστει στο ικα!σκεφτομαι να παω αυτες τις μερες.νομιζετε οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα που καθυστερησα τοσο η θα γινουν ολα κανονικα?επισης γνωριζετε τι θα χρειαστω για να ασφαλιστω στο ικα?εννοω δικαιολογητικα!:-(

Δημοσ.
τελειωσα τεχνικος δικτυων σε ιεκ και τωρα κανω την πρακτικη μου στον οτε! σημερα μου ζητησαν να τους παω τον αριθμο ασφαλισης απο το ικα και το αμκα!η πρακτικη μου ειναι στη μεση και ακομα δεν εχω ασφαλιστει στο ικα!σκεφτομαι να παω αυτες τις μερες.νομιζετε οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα που καθυστερησα τοσο η θα γινουν ολα κανονικα?επισης γνωριζετε τι θα χρειαστω για να ασφαλιστω στο ικα?εννοω δικαιολογητικα!:-(

Έχεις κρατήσει αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψής σου; Ζήτα το από τον εργοδότη σου αν δεν έχεις. Ή βεβαίωση από τον εργοδότη.

" Για την απογραφή του ο ασφαλισμένος προσέρχεται στο Υποκατάστημα ή Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του ή του τόπου απασχόλησης, συμπληρώνει εις διπλούν το έντυπο "Αίτηση Απογραφής Αμεσα Ασφαλισμένου" και το υποβάλλει μαζί με τα σχετικά ανά περίπτωση δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεως, βεβαίωση εργοδότη, επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου π.χ. αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης και αποδεικτικό κατοικίας)."

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/chargebib.cfm

Η διαδικασία υποβολής των ενσήμων γίνεται ανά τρίμηνο συνήθως. Έχουν υποβάλλει δηλαδή μέχρι στιγμής στο ΙΚΑ μέχρι και τον Ιούνιο. Προφανώς τώρα που ετοιμάζουν τα ένσημα για Ιούλιο και μετά είδανε ότι δεν έχουνε το μητρώο σου και απλά θα πας να βγάλεις Α.Μ.ΙΚΑ και Α.Μ.Κ.Α. Θα σου δώσουνε στο ΙΚΑ τη " βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου" εις τριπλούν αν θυμάμαι καλά, απλά παρατήρησε στο ΙΚΑ μην ξεχάσουν να σου βάλουν πάνω στη βεβαίωση την στρογγυλή σφραγίδα ( ουκ ολίγες φορές το ξεχνάνε ).

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα και εγώ να κανω μια ερώτηση

Δούλευα 15 χρονια σε μια επιχείρηση και μου κόλλησε ένσημα μόνο τα δυο τελευταία χρόνια

Η επιχείρηση ειναι εποχιακή και τώρα που ήταν να με προσλάβει ήθελε να μου κάνει μείωση στο μισθό και το ΙΚΑ θα μου το έδινε κανονικά και δεν δέχθηκα με αποτέλεσμα να τσακωθούμε μπορώ να κανω καταγγέλια για τα προηγούμενα που δεν μου είχε κολλήσει ένσημα;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...