tz_aris Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Αφού έκανα ότι περνούσε από το δικό μου χέρι ανοίγω αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι κάποιος από όλους εσάς μπορεί να με βοηθήσει μιας και το επίπεδο γνώσεων γύρω από τέτοια θέματα εδώ μέσα είναι πολύ ψηλά! Προ 2 ημερών αποφάσισα να αντικαταστήσω 2 από τους σκληρούς μου, ένας εκ των οπόιων ο C, με νέους μεγαλύτερης χωρητικότητας διατηρώντας κάποιους από τους παλιούς ως έχουν. Αφού λοιπόν άλλαξα τον C και πέρασα εκ νέου τα Windows Vista, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης ο ένας από τους παλιούς δίσκους χωρητικότητας 1 ΤΒ πλεόν αναγνωρίζεται σαν δίσκος 31,8 ΜΒ εκ των οποίων τα 20,7 ΜΒ είναι ελεύθερα. Πριν την αλλαγή των δίσκων μου ο συγκεκριμένος είχε φουλάρει και είχα πολύ λίγα ΜΒ ελεύθερα(που νομίζω ότι είναι αυτα τα 32 που βλέπω τώρα...) -Έστησα το μηχάνημα όπως ήταν με τον παλίο C μήπως και τον δω ολόκληρο αλλά παλι 32 ΜΒ έδειχνε. -Έβαλα τον δίσκο σε εξωτερικό κουτί αλλά πάλι τοσος ήταν. -Έχω κάνει κάποιες προσπάθειες με τo Testdisc αλλά δεν βγάζω άκρη & με το Get Data Back αλλά κι εκεί δεν βρίσκει κάτι γιατί ψάχνει στα 32 ΜΒ μόνο. -Δεν έχω αποθηκεύσει τίποτα για να μην χειροτερέψω την κατάσταση. -Στην διαχέιριση δίσκων τον βλέπει κι εκει 32 ΜΒ σε NTFS με σχόλιο "σε καλή κατάσταση, πρωτεύον διαμέρισμα'' Βοηθήστε με γιατί έχω χάσει όλη μου την ταινιοθήκη, σειρές και πόσα άλλα πράγματα και κοντεύω να τρελαθώ....
jpan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Η λύση είναι εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=325990
tz_aris Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ jpan για την υπόδειξή σου. Όντως μέσα από αυτό το Link και τα υπόλοιπα που ακολούθησα στην πορεία βρήκα ότι είναι κοινό πρόβλημα και πιο συγκεκριμένα σε gigabyte μητρικές με samsung σκληρό (βρήκα και περίπτωση με ακριβώς τα ίδια μοντέλα μητρικής και σκληρού). Με την βοήθεια του Ultimate Boot CD κατάφερα να επαναφέρω τον σκληρό μου στο αρχικό μέγεθος με το εξής παράδοξο: Στη διαχείριση δίσκων στο κάτω μέρος ο συγκεκριμένος δίσκος εμφανίζεται πλέον στο πραγματικο του μέγεθος (δηλαδή 931,51 GB) αλλά στο πανω μέρος και στην εξερεύνηση των Windows συνεχίζει να εμφανίζεται ότι έχει χωρητικότητα 32ΜΒ με τα 21 ελεύθερα.... Έχω κάνει μερικά restart μήπως και άλλαζε τίποτα αλλά τζίφος... Καμιά ιδεά κανείς???
jpan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Αν έχεις τον SpinPoint F1, γράψε ένα mail address να σου στείλω το τελευταίο firmware. Θα φτιάξεις μια bootable δισκέτα ή USB φλασάκι και θα τρέξεις το F1_FW_17.ΕΧΕ
tz_aris Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Το μοντέλο του σκληρού μου είναι "Samsung HD103UJ" οπότε δεν νομίζω ότι βοηθάει.... Προσπαθώ τώρα με το Get Data Back να να ανακτήσω τα δεδομένα και να τα κοπιάρω σε άλλο δίσκο και να τον φορμάρω αυτόν. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει έτσι αλλά δεν χάνω και τίποτα.... Το παράξενο είναι ότι στο Get Data Back ο δίσκος φαίνεται να είναι σε FAT16!!!????!!!! Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο για δίσκο 1 ΤΒ φορμαρισμένο σε Vista εν έτει 2009? Με την version για FAT άντωσ δεν προχώρησε στο επόμενο βήμα αφού περίμενα σχεδόν 5 ώρες και τώρα το τρέχω με την NTFS... Ευχαριστώ πάντως Jpan για την όποια βοήθεια μέχρι τώρα! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:37 ---------- Αν έχεις τον SpinPoint F1, γράψε ένα mail address να σου στείλω το τελευταίο firmware. Θα φτιάξεις μια bootable δισκέτα ή USB φλασάκι και θα τρέξεις το F1_FW_17.ΕΧΕ βασικά μετά από ψάξιμο για το firmware του δίσκου μου βρήκα ότι αυτός είναι ο SpinPoint F1 οπότε here you are: [email protected]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.