dimitris212 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Κάποιες φορές όλο και πιο συχνά τελευταία στο ξεκίνημα του Pc όταν βάζω κωδικό user για να μπει στα Windows μου βγάζει μπλε οθόνη με κάτι κινέζικα και κάποιο αρχείο σαν να λείπει, κάποιες φορές το αρχείο είναι διαφοετικό. Μετά από 2 - 3 restart που κάνω ανοίγει και βγάζει μήνυμα ότι "το σύστημα άναψε από ένα σοβαρό σφάλμα κτλ" Έκανα check disk με την εντολή: chkdsk /f/r και από ότι πρόλαβα να δω έλεγε 0 bad sectors (στιγμιαία έβγαλε το μήνυμα) Το chkdsk το έκανα χωρίς CD Windows δεν ξέρω αν χρειαζόταν. Οπότε είναι θέμα windows! Υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να διορθώνει λάθη ή κατεστραμμένα αρχεία windows?? Λέω να αποφύγω το format.
disqualified Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 κανεις επιδιωρθωση των windows με το cd των windows
dimitris212 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Νομίζω το έκανα, βάζω το cd κάνω boot από το CD και πατάω r για Repair σωστά?? Μετά χρειάζεται κάτι άλλο?? Ποια είναι τα βήματα??
disqualified Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 αυτα που σου λεει στο cd. Δεν εχει κατι αλλο. Γινεται επανεγκατασταση των windows (οχι format). Επειδη εχω χρονια να κανω κατι τετοιο και δε χρησιμοποιω και xp πια, δε θυμαμαι αν με το r κανει αυτο ή απλα μπαινει σε recovery console
StavrosD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 start->run-> και γράφεις: sfc /scannow Αν βρει πειραγμένα αρχεία των windows θα σου ζητήσει να βάλεις το CD των windows για να τα επαναφέρει.
dimitris212 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή δεν κάνω boot από το CD το βάζω να κάνει επανεγκατάσταση σωστά? Ναι με το R μπαίνει σε recovery console! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:00 ---------- Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω!!
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή δεν κάνω boot από το CD το βάζω να κάνει επανεγκατάσταση σωστά? Ναι με το R μπαίνει σε recovery console! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:00 ---------- Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω!! Για repair (αν θυμάμαι κι εγώ καλά) δεν πρέπει να μπεις σε recovery console. Αρχικά του λες ότι θες να εγκαταστήσεις τα Win. Σκανάρει και σε ρωτάει αν θες να κάνει repair στην εγκατάσταση που ήδη υπάρχει στον σκληρό δίσκο ή αν θες να προχωρήσεις με την επανεγκατάσταση. Επιλέγεις το πρώτο.
disqualified Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 ναι μπραβο, εχω βρει την υγεια μου με τα vista και εχω λησμονησει αυτην τη γνωριμη διαδικασια
dimitris212 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά να είστε καλά θα το παλέψω το βραδάκι που θα γυρίσω σπίτι! Θα κρατήσω πρώτα back up μην πάθω κανένα πατατρακ!
kfyros Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Αν και έχω την εντύπωση ότι δεν το γλυτώνεις το format. Αν σου βγάζει διαφορετικά αρχεία κάθε τόσο, έχεις κολλήσει trojan - ιό, ή το λειτουργικό είναι μαντάρα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων ο δίσκος ετοιμάζεται να τα φτύσει. Επίσης το chkdsk δεν εκτελείται μέσα από τα windows όταν πρόκειται για τον δίσκο που περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, πας πάνω στον δίσκο (από το My Computer) , και με δεξί κλικ επιλέγεις Properties. Πας στο Tools και διαλέγεις Check Now. Τσεκάρεις και τα δύο CheckBoxes και πατάς Start. Αν είναι ο System Disk θα σου πει ότι δεν μπορεί να τον ελέγξει , και ότι θα κάνει έλεγχο στο επόμενο restart. Όταν κανεις restart την επόμενη φορά θα κάνει check disk και μετά θα μπει στα windows (σου βγάζει και μια οθόνη που μπορείς να το ακυρώσεις την ώρα που ξεκινάει ο υπολογιστής). Αν είναι γεμάτος ο δίσκος θα κάνει πολύ ώρα. Δες τι θα σου βγάλει από τη διαδικασία, ή αν δεν μπόρεσε να διορθώσει κάποιο σφάλμα , που σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμάζεσαι για κηδεία.
parsifal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Χμμμμ. Δεν κάνεις κι ένα low-level check του δίσκου για καλό και για κακό... ;
dimitris212 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Αν είναι ο System Disk θα σου πει ότι δεν μπορεί να τον ελέγξει , και ότι θα κάνει έλεγχο στο επόμενο restart. Όταν κανεις restart την επόμενη φορά θα κάνει check disk και μετά θα μπει στα windows (σου βγάζει και μια οθόνη που μπορείς να το ακυρώσεις την ώρα που ξεκινάει ο υπολογιστής). Το έκανα αυτό και είδα στιγμιαία να βγάζει 0 Bad sectors. Για io κτλ δεν νομίζω το έχω ελέγξει με διάφορα προγραμματάκια μάλλος είναι μαντάρα το λειτουργικό. Parsifal: low-level check ναι να το κάνω αλλά Πως??
parsifal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Με το επίσημο διαγνωστικό πρόγραμμα του κατασκευαστή του δίσκου.
dimitris212 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!! Να είστε καλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.