Christos_Tz Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Παιδια περασα τα Seven RTM..ολα καλα ολα ωραια..εχω ομωs προβλημα με εναν σκληρο Seagate 120Gb στισ 5400prm..Ειναι 2.5 ιντσεσ απο λαπτοπ και τον εχο κανει Εξωτερικο με USB καλωδιακι να συνδεετε..Δεν τον βλεπει καθολου!!Τον εχω βαλει σε μια θηκη ICY Box 2.5 inch...!Μπορει καποιοσ να με βοηθησει???Εψαξα για Drivers στο Σαιτ του κουτιου...του σκληρου αλλα τιποτα!!Ο Εξωτερικοσ ειναι ο μαμισιοσ που φοραει το Νετμπουκ τησ Asus..EeePC 1000H!Παρακαλω βοηθηστε με?
grhackergr Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Παιδια περασα τα Seven RTM..ολα καλα ολα ωραια..εχω ομωs προβλημα με εναν σκληρο Seagate 120Gb στισ 5400prm..Ειναι 2.5 ιντσεσ απο λαπτοπ και τον εχο κανει Εξωτερικο με USB καλωδιακι να συνδεετε..Δεν τον βλεπει καθολου!!Τον εχω βαλει σε μια θηκη ICY Box 2.5 inch...!Μπορει καποιοσ να με βοηθησει???Εψαξα για Drivers στο Σαιτ του κουτιου...του σκληρου αλλα τιποτα!!Ο Εξωτερικοσ ειναι ο μαμισιοσ που φοραει το Νετμπουκ τησ Asus..EeePC 1000H!Παρακαλω βοηθηστε με? αλλαξε τα τζαμπερακια και λογικα θα δουλεψει
alex89 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αν στα vista δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε μπορεί να είναι θέμα του συγκεκριμένου μοντέλου του σκληρού με τα win7 που ακόμη έχουν δρόμο μέχρι να βγούνε ενημερώσεις από τις εταιρίες ή τη M$$$$$$
Christos_Tz Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Ok παιδια θα περιμενω και για τιs ενημερωσεισ των Εταιρiων αλλα σορρυ ετσι..οταν λεμε να αλλαξω τα τζαμπερακια τι εννοουμαι??Πωσ γινετε..γιατι μοθ λετε πιο πανω να αλλαξω τα τζαμερακια και ισωσ παιξει??Αναμενω την βοηθεια σαs!
alex89 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Ok παιδια θα περιμενω και για τιs ενημερωσεισ των Εταιρiων αλλα σορρυ ετσι..οταν λεμε να αλλαξω τα τζαμπερακια τι εννοουμαι??Πωσ γινετε..γιατι μοθ λετε πιο πανω να αλλαξω τα τζαμερακια και ισωσ παιξει??Αναμενω την βοηθεια σαs! Βασικά τα jumpers χρησιμοποιούνται από τους σκληρούς δίσκους που είναι IDE ή αλλιώς ATA και βρίσκονται στο πίσω μέρος του σκληρού δίσκου. Εκεί αναφέρει ο κατασκευαστής στο πάνω μέρος του δίσκου, που να βάλεις το jumper για να ορίσεις το σκληρό σου σαν master ή san slave. Αν ο σκληρός σου είναι SATA το jumper βρίσκεται και πάλυ στο ίδιο μέρος αλλά, δεν το χρησιμοποιείς για να ορίσεις master και slave σκληρούς. Το χρησιμοποιείς για αν τον βάλεις στη μητρική. Υπάρχουν σκληροί δίσκοι SATA1 που μεταφέρουν 150ΜΒ/sec και σκληροί SATA2 που μεταφέρουν 300ΜΒ/sec. Οι sata2 βγήκανε μετά τους sata1 και μαζί βγήκανε και μητρικές (όχι όλες, αλλά πολλές) που δεχόταν μόνον sata1 σκληρό, οπότε, αν αγόραζες εσύ έναν sata2 skληρό με το jumper τον όριζες ως sata1 και η μητρική σου τον αναγνώριζε. Σε κουτί δεν έχω τοποθετήσει ποτέ σκληρό δίσκο για να ξέρω αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα jumpers όπως μπορεί να χρειαστεί να το κάνεις όταν βάζεις το σκληρό στη μητρική. Αν ο σκληρός σου είναι ide δες στο μαnual του κουτιού αν αναφέρει τίποτα για master ή slave πως πρέπει να ορίσεις το σκληρό πριν τον βάλεις στο κουτί. Αν ο σκληρός είναι sata δε νομίζω να παίζει τίποτα με τα jumpers. Η καλύτερη για εμένα λύση, είναι να δοκιμάσεις το κουτί σε υπολογιστή με vista ή xp, γιατί και σε άλλα forums διάβασα για κάποιους σκληρούς εξωτερικούς που δεν αναγνωρίζονται από τα win7.
Christos_Tz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Βασικά τα jumpers χρησιμοποιούνται από τους σκληρούς δίσκους που είναι IDE ή αλλιώς ATA και βρίσκονται στο πίσω μέρος του σκληρού δίσκου. Εκεί αναφέρει ο κατασκευαστής στο πάνω μέρος του δίσκου, που να βάλεις το jumper για να ορίσεις το σκληρό σου σαν master ή san slave. Αν ο σκληρός σου είναι SATA το jumper βρίσκεται και πάλυ στο ίδιο μέρος αλλά, δεν το χρησιμοποιείς για να ορίσεις master και slave σκληρούς. Το χρησιμοποιείς για αν τον βάλεις στη μητρική. Υπάρχουν σκληροί δίσκοι SATA1 που μεταφέρουν 150ΜΒ/sec και σκληροί SATA2 που μεταφέρουν 300ΜΒ/sec. Οι sata2 βγήκανε μετά τους sata1 και μαζί βγήκανε και μητρικές (όχι όλες, αλλά πολλές) που δεχόταν μόνον sata1 σκληρό, οπότε, αν αγόραζες εσύ έναν sata2 skληρό με το jumper τον όριζες ως sata1 και η μητρική σου τον αναγνώριζε. Σε κουτί δεν έχω τοποθετήσει ποτέ σκληρό δίσκο για να ξέρω αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα jumpers όπως μπορεί να χρειαστεί να το κάνεις όταν βάζεις το σκληρό στη μητρική. Αν ο σκληρός σου είναι ide δες στο μαnual του κουτιού αν αναφέρει τίποτα για master ή slave πως πρέπει να ορίσεις το σκληρό πριν τον βάλεις στο κουτί. Αν ο σκληρός είναι sata δε νομίζω να παίζει τίποτα με τα jumpers. Η καλύτερη για εμένα λύση, είναι να δοκιμάσεις το κουτί σε υπολογιστή με vista ή xp, γιατί και σε άλλα forums διάβασα για κάποιους σκληρούς εξωτερικούς που δεν αναγνωρίζονται από τα win7. Κατατοπιστικοτατοs!!!Ευχαριστω φιλε μου!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.