Προς το περιεχόμενο

Κινητά και μέσα μαζικής μεταφοράς

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Με απογοητεύεις θρες. Τι μοντ θα γίνεις αν τα παίρνεις όλα σοβαρά? θα μας ταραξεις στο μπαν.

όταν δεν βλέπω emoticon συνήθως τα παίρνω στα σοβαρά :P

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Sorry αν εκτιμας αυτούς που μιλάνε δυνατά στο κινητό για ώρα στο λεωφορείο και λένε τα προσωπικά σε ύφος επίδειξης. Εγώ δεν τα συμπαθώ αυτά τα άτομα και το εξέφρασα.

Πειράζει?

Δεν εξέφρασες αντιπάθεια, εξέφρασες κομπλεξ. Τι λεωφορεία μπαίνεις εσύ που τα άτομα εκτός από φωναχτά μιλάνε και επιδεικτικά για τα προσωπικά τους δεν μπορώ να καταλάβω. Όλοι στραβοί γεννήθηκαν στην περιοχή σου?

Ε ναι με ενοχλεί αλλα προφανώς δεν γίνεται να την αποφύγω. Στο σπίτι όμως πχ δεν έχω, θα μου πεις έχει ο γείτονας αλλά τι να κάνουμε. Ότι μπορούμε να αποφύγουμε είναι καλό παντως. Επειδή δεν μπορώ να αποφύγω το ένα πρέπει να ανεκτώ το άλλο?

Άκου κοπελιά, τα ασύρματα δίκτυα, τα κινητά, οι ηλεκτρικές συσκευές γενικότερα είναι μέρος του σημερινού πολιτισμού. Αν δεν τις αντέχεις όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο είναι δικό σου και μόνο πρόβλημα. Και ναι πρέπει να το ανεκτείς, εκτός κι αν φτιάξεις καμιά δικιά σου χώρα που το δικαίωμα του καθενός φτάνει, μέχρι εκεί που αρχίζουν οι επιθυμίες της katerina_a_86.

Παρεπιπτόντως στις έρευνες δεν διάβασες ότι τα προβλήματα αρχίζουν όταν η ακτινοβολία του κινητού εκπέμπει κολλητά στο αυτί και όχι από τον διπλανό σου.

Η άποψη μου για την μουσική είναι του post που ξέθαψες αλλά χρειάζεται μια δόση κομπλεξισμου για να το θυμηθεί κάποιος και να παρεξηγηθεί για μια παρόμοια λέξη που χρησιμοποίησα στο τωρινό θέμα κυρίως για τον αστείο τόνο που δίνει.

δεν είχα καμιά όρεξη να προσβάλω στο παρόν ποστ τα κυνοάσματα

Είπες γενικά ότι δεν έχεις πρόβλημα με αυτούς που ακούνε κάτι διαφορετικό από εσένα, ενώ έχεις χρησιμοποιήσει αρκούντως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο παρελθόν. Κάποιος που διαβάζει για πρώτη φορά ποστ σου, θα νομίζει ότι όντως δεν έχεις πρόβλημα με την διαφορετικότητα.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τα σκυλάδικα, αλλά αυτή η νοοτροπία σου ότι όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου είναι βλάχοι, κομπλεξικοί, ενοχλητικοί και νεοέλληνες.

στον λινκ που πόσταρες γιατί δεν πόσταρες και την απάντησή μου? Δεν κάνεις για τριανταταφυλόπουλος.

Γιατί η δεύτερη απάντηση που έδωσες δεν σε συμφέρει να γίνει κι εδώ ποστάρισμα.

Δημοσ.
Δεν εξέφρασες αντιπάθεια, εξέφρασες κομπλεξ. Τι λεωφορεία μπαίνεις εσύ που τα άτομα εκτός από φωναχτά μιλάνε και επιδεικτικά για τα προσωπικά τους δεν μπορώ να καταλάβω. Όλοι στραβοί γεννήθηκαν στην περιοχή σου?

Όχι εξέφρασα αντιπάθεια, κόμπλεξ σε άλλον βλέπω.

Δεν γεννήθηκαν όλοι στραβοί, τυγχάνει και συμβαίνει και το έθιξα. ...οτιναναι...

Άκου κοπελιά, τα ασύρματα δίκτυα, τα κινητά, οι ηλεκτρικές συσκευές γενικότερα είναι μέρος του σημερινού πολιτισμού. Αν δεν τις αντέχεις όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο είναι δικό σου και μόνο πρόβλημα. Και ναι πρέπει να το ανεκτείς, εκτός κι αν φτιάξεις καμιά δικιά σου χώρα που το δικαίωμα του καθενός φτάνει, μέχρι εκεί που αρχίζουν οι επιθυμίες της katerina_a_86.

άκου κοπέλε, ξέρω για τον σημερινό πολιτισμό, εσύ αν είσαι σίγουρος ότι είναι όλα ασφαλή κοιμήσου με μαξιλάρι το λαπτοπ, εγώ προσπαθώ να προσέχω όσο γίνεται.

Και φυσικά δεν λεώ να απαγορευτεί κάτι, εκφράζω δυσαρέσκεια και ανησυχία.

Παρεπιπτόντως στις έρευνες δεν διάβασες ότι τα προβλήματα αρχίζουν όταν η ακτινοβολία του κινητού εκπέμπει κολλητά στο αυτί και όχι από τον διπλανό σου.

Παρεπιπτόντως όταν το αυτί του διπλανού σου είναι δίπλα στο δικό σου υπάρχεο πρόβλημα.

Είπες γενικά ότι δεν έχεις πρόβλημα με αυτούς που ακούνε κάτι διαφορετικό από εσένα, ενώ έχεις χρησιμοποιήσει αρκούντως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο παρελθόν. Κάποιος που διαβάζει για πρώτη φορά ποστ σου, θα νομίζει ότι όντως δεν έχεις πρόβλημα με την διαφορετικότητα.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τα σκυλάδικα, αλλά αυτή η νοοτροπία σου ότι όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου είναι βλάχοι, κομπλεξικοί, ενοχλητικοί και νεοέλληνες.

Την διαφορετικότητα την σέβομαι κρίνοντας παράλληλα όμως και τις διάφορες ομάδες.

επειδή σέβομαι την διαφορετικότητα δεν πρέπει να δίνω και σε όλους την ίδια αξία.

Υπάρχει το ανώτερο και το κατώτερο είτε μας αρέσει είτε όχι. (και δέχομαι πως είναι υποκειμενικο κι έτσι εκφράζω την άποψη Μου)

και φυσικά δεν θα προσβαλλα ποτέ κανέναν face to face,

μπορεί και να του έλεγα ότι είναι καλη μουσικη για να μην το προσβάλλω

απλά έχω συγκεκριμένη γνώμη για την μουσική και εδω μπορείς να την εκφράσεις χωρίς να προσβάλεις κάποιον προσωπικά.

Έδωσα και έναν αστείο τόνο με διάφορες λέξεις αλλά καποιους τους ενόχλησαν καλή ώρα.

Γιατί η δεύτερη απάντηση που έδωσες δεν σε συμφέρει να γίνει κι εδώ ποστάρισμα.

δείχνει ποιος είναι ο κομπλεξικός που την λέει στον κόσμο χωρίς να ξέρει.

Δημοσ.
Όχι εξέφρασα αντιπάθεια, κόμπλεξ σε άλλον βλέπω.

Δεν γεννήθηκαν όλοι στραβοί, τυγχάνει και συμβαίνει και το έθιξα είναι όλοι γύρω μου.

fixed.

άκου κοπέλε

Με πέθανες XD.

Παρεπιπτόντως όταν το αυτί του διπλανού σου είναι δίπλα στο δικό σου υπάρχεο πρόβλημα.

Τι διάολο, παρτούζες κάνετε στα λεωφορεία εσείς?

επειδή σέβομαι την διαφορετικότητα δεν πρέπει να δίνω και σε όλους την ίδια αξία.

Υπάρχει το ανώτερο και το κατώτερο είτε μας αρέσει είτε όχι.

bsdisappointment.jpg

bsambition.jpg

But

bsambition2.jpg

bsjenga.jpg

Δημοσ.

Τι διάολο, παρτούζες κάνετε στα λεωφορεία εσείς?

Ναι είμαστε απελευθερωμένοι εδώ στον βορά.

(θυμίσου τον ψιλογκέι στο κτελ που καθόταν διπλά και μιλούσε 6 ώρες για την καιτη και τον τάκη, το αυτί του απείχε 20 εκαστοστά και βγάλε από το δικό μου)

Ως προς τις ωραιες σου εικόνες να ξέρεις πως η ισοπέδωση της διαφορετικότητας γίνεται όταν δίνουμε σε όλα την ίδια αξία.

Άλλο να σέβεσαι την ύπαρξη τους και άλλο να τους δίνεις και ίση αξία με κάτι ανώτερο.

(στα πλαίσια της υποκειμενικότητας βέβαια όλα)

Δημοσ.

katerina_a_86

Για πες μου παραδειγμα τι θεωρεις ανωτερο και τι κατώτερο..

Οσο για κινητα ειδικα στο μετρο ισως θα επρεπε να ειναι κλειστά. Δεν έχω κανει μετρήσεις απο τα λιγα που εχω διαβάσει ειναι πως η ακτινοβολία είναι αρκετή.

Θεωρω γενικα τα ΜΜΜ ανθυγιεινά αρκετά απο πολλές απόψεις.

Οσο για τα λεωφορεία και αυτους που μιλάνε δυνάτα και επειδικτικά δεν με ενοχλει προσωπικά. Αναγωρίζω την αναγκη καποιων να τα πουνε δυνατά ,αλλα και αλλους που δεν τους πειράζει.Δε με ενοχλει καθολου και αν ισχυει η δευτερη περιπτωση που δεν θελουν να επιδειχτουν η κατι αλλο ,αλλα μιλανε δυνατα απο απλο ενθουσιάσμο νιώθω καλά.

Εγω δεν χρησιμοποιώ καθολου σχεδον 1-2 φορες το μηνα ΜΜΜ αλλα οταν χρησιμοποιούσα πηγαινα σε σημειο να μην ενοχλώ και μιλαγα τοσο οσο να ακουγομαι στον συνομιλητή.

Δημοσ.

Παιδιά ομολογουμένως όμως αν μας ενοχλούν όλα αυτά πρέπει να βρούμε λύση να τα διορθώσουμε ΕΔΩ και όχι να φύγουμε όλοι για έξω.Είναι κρίμα,οι βορειοευρωπαϊκές χώρες δε μας φταίνε σε τίποτα να τις κάνουμε και αυτές ΟΧΕΤΟ.

Η λύση για τα κινητά είναι απλή στο λεωφορείο.Τρεις συσκευές GSM RF Jamming (παρεμβολείς ραδιοσυχνοτήτων κινητών) κατα μήκος του λεωφορείου, και δεν μιλάει κανένας μέσα.

Βέβαια από την άλλη δε μπορείς να στερήσεις την "επικοινωνία" από κάποιο δίποδο που όλα τα "σημαντικά" τα θυμήθηκε να τα πεί φωναχτά για να υπερκαλύπτει το θόρυβο του ντηζελοκινητήρα 10ετίας.

Όταν μας ενοχλεί κάποιος το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να του μιλήσουμε ευγενικά κ να του πούμε πχ να το κλείσει γιατί ενοχλεί.Μπορεί να εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα κ να επιτύχουμε το επιθυμητό γιατί πολλοί άνθρωποι δε καταλαβαίνουν οτι ενοχλούν κ μετά λόγω ντροπής ή σεβασμού κάνουν το σωστό.

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση του κάφρου που το παίζει μαγκιά-κλανιά κ δήθεν όπου εκεί υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:

1) περιμένεις την επόμενη στάση,κ ανεβαίνεις στο επόμενο λεωφορείο που πάει προς τα κει που θες ή κάπου κοντά

2) περιμένεις την επόμενη στάση,καθυστερείς 10-15 λεπτά κ παίρνεις το ίδιο λεωφορείο.

3) Επειδή πάντα υπάρχει η περίπτωση στα επόμενα λεωφορεία να υπάρχει κάποιος παρόμοιος,ή να μη θέλεις να καθυστερήσεις,

περιμένεις την επόμενη στάση, του παίρνεις το κινητό και το πετάς από τη πόρτα που ανοίγει καλάθι στα σκουπίδια της στάσης.Κατά 99% θα βγεί να πάει να το πάρει,επομένως ο οδηγός θα νομίσει πως κατέβηκε θα κλείσει της πόρτες κ θα φύγει.

Ελπίζω να βοήθησα.

Υ.Γ. Το τελευταίο το κάνουμε όπου νομίζουμε ότι μας παίρνει και όχι σε καμια τρίφυλλη ντουλάπα την ώρα που ζυγίζουμε 55-60 κιλά.

Δημοσ.

Ναι το επομενο βημα θα ειναι να ελεγχουμε και οταν βλεπουμε φιλους να μιλαμε μεταξυ τους (ισως φωναχτα), να τους χωριζουμε και αν ειναι μεγαλη παρεα τους μισους να τους στελνουμε με το επομενο λεωφορειο.

Ελεος ρε παιδια.

Δημοσ.
katerina_a_86

Για πες μου παραδειγμα τι θεωρεις ανωτερο και τι κατώτερο..

Τι σε νοιάζει τώρα τι θεωρώ ΕΓΩ κατώτερο και τι ανώτερο.

Για τα κινητά στα λεωφορεία λέμε.

(εκτός αν θες να μου πεις ότι όλα είναι ισάξια)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:18 ----------

Παιδιά ομολογουμένως όμως αν μας ενοχλούν όλα αυτά πρέπει να βρούμε λύση να τα διορθώσουμε ΕΔΩ και όχι να φύγουμε όλοι για έξω.Είναι κρίμα,οι βορειοευρωπαϊκές χώρες δε μας φταίνε σε τίποτα να τις κάνουμε και αυτές ΟΧΕΤΟ.

Αν αποκτήσουμε ποτέ παιδεία κάτι μπορεί να γίνει.

Η λύση για τα κινητά είναι απλή στο λεωφορείο.Τρεις συσκευές GSM RF Jamming (παρεμβολείς ραδιοσυχνοτήτων κινητών) κατα μήκος του λεωφορείου, και δεν μιλάει κανένας μέσα. Βέβαια από την άλλη δε μπορείς να στερήσεις την "επικοινωνία" από κάποιο δίποδο που όλα τα "σημαντικά" τα θυμήθηκε να τα πεί φωναχτά για να υπερκαλύπτει το θόρυβο του ντηζελοκινητήρα 10ετίας.

Μπα δεν είναι σωστό να απαγορεύσεις την επικοινωνία, κάποιος μπορεί να χρειαστεί να μιλήσει για κάτι που είναι ανάγκη. Η κακή χρήση για πολύ ώρα είναι το κατακριτέο και μόνο η καλή θέληση και το επίπεδο και η σοβαρότητα των επιβατών πρέπει να την αποτρέψουν.

Όταν μας ενοχλεί κάποιος το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να του μιλήσουμε ευγενικά κ να του πούμε πχ να το κλείσει γιατί ενοχλεί.Μπορεί να εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα κ να επιτύχουμε το επιθυμητό γιατί πολλοί άνθρωποι δε καταλαβαίνουν οτι ενοχλούν κ μετά λόγω ντροπής ή σεβασμού κάνουν το σωστό.

Δεν θα διακινδύνευα δημόσιο καβγά αν πετύχω σε ηλίθιο άτομο, αμα δεν νιώθει από μόνο του ότι ενοχλεί και γελοιοποιείται μετακινείσαι και αν δεν μπορείς κάνεις υπομονή και έρχεσαι και τα λες εδώ την άλλη μέρα και εκτονώνεσαι.

Δημοσ.
...και αν δεν μπορείς κάνεις υπομονή και έρχεσαι και τα λες εδώ την άλλη μέρα και εκτονώνεσαι.

και με αυτό ολοκληρωθήκαμε.

παιδεία εδώ, παιδεία εκεί, παιδεία παρά πέρα.

κοίτα, επειδή είμαστε ζώα (quotation needed αλλά βαριέμαι), κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο (damn, το ξαναείπα κάπου αυτό). Αν εσύ και κάθε άλλος σαν εσένα δεν κάνει μια ευγενική παρατήρηση στον άλλον που δε νιώθει, αφήνεις εσύ και ο κάθε άλλος ένα συγκεκριμένο πρόβλημα να διαιωνίζεται.

Χρησιμοποίησες μέχρι στιγμής, χάριν παραδείγματος, άκρως υποτιμητικούς προσδιορισμούς για τους ανθρώπους που εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική σε ΜΜΜ.

Επίσης εκδήλωσες την επιθυμία να κάνεις χρήση βίαιων πρακτικών για να παύσεις αυτήν την πρακτική. Δεν το καταδικάζω, κάθε ένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει. Αν όμως συνεχίζεις να φορτώνεσαι με απλά πράγματα και μόνη π.χ. διέξοδος που βρίσκεις είναι καινούριο thread στο insomnia, χωρίς να είναι μαθηματικά βέβαιο, θα καταλήξεις στο τέλος να πλακώσεις καμιά θείτσα/bimbo/semigay σε καμιά στάση.

Κλείνοντας, αυτό το "uber alles" (δικό μας, των άλλων, των παράλλων) μήπως παραφοριέται τελευταία; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά όταν δεν ασχολείσαι εσύ η ίδια με το πρόβλημα, τι περιμένεις; να ασχοληθεί αυτός που δε νιώθει; και κατ' επέκταση να γίνει καλύτερος από μόνος του;

Δημοσ.

Παρακαλώ μην ομιλείτε δυνατά και ενοχλείτε την «Κυρία»

Έχει γεννηθεί στα ανάκτορα του Buckingham και όσοι δεν φέρονται σαν gentleman να αποχωρήσουν.

Την επόμενη φορά δε που θα κατέβει από το λεωφορείο επιβάλετε να πετάξετε το παλτό σας για να μην πατήσει στα λασπόνερα, αφού πρώτα κάνετε υπόκλιση

Δημοσ.
Κλείνοντας, αυτό το "uber alles" (δικό μας, των άλλων, των παράλλων) μήπως παραφοριέται τελευταία; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά όταν δεν ασχολείσαι εσύ η ίδια με το πρόβλημα, τι περιμένεις; να ασχοληθεί αυτός που δε νιώθει; και κατ' επέκταση να γίνει καλύτερος από μόνος του;

Συμφωνώ απόλυτα. Γενικά θα τοποθετηθώ και όχι ειδικά για την Κατερίνα καθώς ότι είχα να γράψω το έγραψα και δεν επιθυμώ αναπαραγωγή στείρων τοποθετήσεων, το δύσκολο σήμερα στην πολύ εγωκεντρική κοινωνία μας, είναι να μιλήσουμε στον άλλον σχετικά με το τι μας ενοχλεί σε εκείνον. Άλλος το θεωρεί αδυναμία να μιλήσει για το τι τον ενοχλεί, άλλος θεωρεί πως τον υποτιμά γιατί έχει κάποια ιδέα μεγάλη για τον ίδιο και αντίθετη για τους άλλους και άλλος το αποφεύγει γιατί έχει έντονα στοιχεία αντικοινωνικότητας που καθιστούν την επικοινωνία του με τους άλλους από δύσκολη, έως και αδύνατη (η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είναι κάτι κακό όταν την αναγνωρίζει κάποιος και εργάζεται θετικά για την αντιμετώπισή της, είναι κακό όταν δεν την αναγνωρίζει και την ενισχύει). Σε μία συζήτηση που είχα πριν λίγο καιρό με μία φίλη που είναι δικαστικός υπάλληλος και κάθεται στα έδρανα του δικαστηρίου, μου είπε πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ, υποθέσεις που παλιά θεωρούνταν υπερβολικές. Σήμερα μου είπε χαρακτηριστικά για το παραμικρό τρέχουν στους δικηγόρους. Υποθέσεις που παλιά λυνόταν με την κουβέντα, σήμερα λύνονται στα δικαστήρια!

Δημοσ.
Σε μία συζήτηση που είχα πριν λίγο καιρό με μία φίλη που είναι δικαστικός υπάλληλος και κάθεται στα έδρανα του δικαστηρίου, μου είπε πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ, υποθέσεις που παλιά θεωρούνταν υπερβολικές. Σήμερα μου είπε χαρακτηριστικά για το παραμικρό τρέχουν στους δικηγόρους. Υποθέσεις που παλιά λυνόταν με την κουβέντα, σήμερα λύνονται στα δικαστήρια!

Ε,μήπως γιατί ο κόσμος δεν ζει καθόλου καλά πλέον και του φταίνε όλα;;Δεν χρειάζεται να είσαι αντικοινωνικός για να σε ενοχλεί η αγένεια του διπλανού σου.Αφού εγώ δεν ενοχλώ,δεν είναι λογικό να με πειράζει αν με ενοχλεί κάποιος με τη συμπεριφορά του;;Σαφώς δεν είναι λύση τα δικαστήρια,αλλά δεν νομίζω να σκέφτεται κανείς να καταφύγει εκεί,ούτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο..(αυτό βέβαια συμφέρει εμάς τους δικηγόρους,κλέφτες θα γίνουμε;;:lol:)

Εν πάσει περιπτώσει,δεν είναι θέμα σνομπισμού ή του να έχεις μεγαλώσει σε ανάκτορα,αλλά επειδή η αγένεια είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο,δεν σημαίνει ότι είναι παράλογο αυτό να ενοχλεί κάποιους,πολλώ μάλλον ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...