Προς το περιεχόμενο

Τι θα κάνατε αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο??

JeffAkoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χρυσος Αιωνας.

Θα τους εξηγουσα την κατασταση στην σημερινη Ελλαδα, γιατι μου αρεσει να ξενερωνω κοσμο.

Δε νομίζω να τους πολυ-ένοιαζε γιατί δε νομίζω να μας θεωρούν απογόνους τους. Και εδώ που τα λέμε δεν πολυ-είμαστε (τα γράφω διακριτικά).

Θα ταξίδευα στα χρόνια του Ιησού γιατί έχω πολλές απορίες. Αν μου έλυνε έστω και κάποιες από αυτές θα τον ακολουθούσα μέχρι τον Γολγοθά. Και θα χειροκροτούσα.

Υπάρχει καλή πιθανότητα να μην υπήρχε ο Ιησούς σαν ιστορικό πρόσωπο.Τζάμπα ταξίδι.

Η καλύτερη ιδέα μέχρι τώρα (σαν ιδέα) μου φάνηκε του teo64. Έχω κάποιες αμφιβολίες για την υλοποίηση. Δεν ξέρω, το σκέφτομαι και δεν μπορώ να αποφασίσω.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Υπάρχει καλή πιθανότητα να μην υπήρχε ο Ιησούς σαν ιστορικό πρόσωπο.Τζάμπα ταξίδι.

Δέν θα είναι καθόλου τσάμπα το ταξίδι, άν αποδειχτεί οτι δέν υπήρξε ο Ιησούς σάν ιστορικό πρόσωπο ο μισός κόσμος που έχει επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό θα γίνει άνω - κάτω.

Δημοσ.
Εγώ θα μετέφερα κάπως όλη την επιστημονική γνώση που υπάρχει σήμερα και θα δοκίμαζα να πάω σε μια εποχή που θα μου επέτρεπε να κατευθύνω την ανθρωπότητα ώστε να εξελιχθεί εξ αρχής σε κάτι άλλο. Θα τους έδινα κι ένα boost διδάσκοντάς τους όσα μπορώ από τις πληροφορίες που έφερα πίσω και θα περνούσα μαζί τους την υπόλοιπη ζωή μου (αφήνοντάς τους τις πληροφορίες μετά το θάνατό μου).

Δεν ενδιαφέρομαι, όπως καταλαβαίνετε, για μια ελαφρώς αλλαγμένη σύγχρονη ιστορία. Αν έκανα το ταξίδι, θα του έδινα να καταλάβει.

Jesus Christ...!

Και για να μην είμαι offtopic

• Members
Δημοσ.

Η ιδέα του teo64x μου έδωσε άλλη μια πιο πρακτική ιδέα. Θα πήγαινα πίσω σε κάποια πολύ παλιά εποχή (π.χ. αρχαία Αίγυπτο) παίρνοντας μαζί μου μπιστόλια, μπαζούκας και λοιπό εξοπλισμό και θα έπειθα τον κόσμο ότι είμαι Θεός. Θα περνούσα ζωή και κότα, εννοείται, και δεν θα είχα καμία διάθεση να γυρίσω πίσω για να πω τις εντυπώσεις μου στους σύγχρονούς μου.

Επίσης, μιας που θα ήμουν έτσι κι αλλιώς εκεί πέρα, θα έγραφα και το πρώτο μυθιστόρημα όλων των εποχών, βασίζοντας την ιστορία του στο σενάριο του "Καλημέρα Ζωή" (προσαρμοσμένο, φυσικά, στα δεδομένα της εποχής).

• Members
Δημοσ.
"Εγώ έδιωξα το Ρένο από την πυραμίδα."

:lol:

μα τον Όσιρι, ναι, κάπως έτσι το φανταζόμουν!

Δημοσ.

Χμμμ...λοιπον θα γυριζα το χρονο πισω,οχι τωρα αλλα λιγο πριν πεθανω,για να ζησω αλλη μια φορα!!!Και ισως να κανω οσα δεν προλαβα...Η και μερικα που προλαβα,αλλα θα γουσταρα να ξανακανω...!

Δημοσ.
Χμμμ...λοιπον θα γυριζα το χρονο πισω,οχι τωρα αλλα λιγο πριν πεθανω,για να ζησω αλλη μια φορα!!!Και ισως να κανω οσα δεν προλαβα...Η και μερικα που προλαβα,αλλα θα γουσταρα να ξανακανω...!

σαν τι δηλαδή?

Δημοσ.
Δέν θα είναι καθόλου τσάμπα το ταξίδι, άν αποδειχτεί οτι δέν υπήρξε ο Ιησούς σάν ιστορικό πρόσωπο ο μισός κόσμος που έχει επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό θα γίνει άνω - κάτω.

Τι θα πίστευε ο χριστιανός? Τον ιερέα του και την παράδοση αιώνων ή αυτόν που ταξίδεψε στον χρόνο και είδε οτι δεν υπήρχε ή δεν αναστήθηκε ο Ιησούς?

Πάλι θα έβρισκαν ένα παραθυρακι για την θρησκεία. Η παρουσία του Ιησού ήταν συμβολική και οχι υλική...ή θα έλεγαν οτι μπορεί να είχε άλλο όνομα εκείνη την εποχή ή οτι βρισκόταν σε άλλη ήπειρο. Υπάρχουν χιλιάδες πιθανές εξηγήσεις αν θέλει κάποιος να πιστέψει ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...