Προς το περιεχόμενο

UPS. Πώς να διαλέξω τί θέλω;

anpho

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποτέ δεν είχα UPS σύστημα, αλλά εδώ και λίγο καιρό η ΔΕΗ αρχίζει να μας κάνει τουλάχιστο μια διακοπή ρεύματος κάθε 2-3 μέρες και αγχώθηκα μη μου καεί σε καμιά απ τις διακοπές η καινούρια μου Τ260HD. Ουσιαστικά το θέλω για τον υπολογιστή, την οθόνη και την τηλεόραση, άντε και τον εκτυπωτή αν και δεν νομίζω να χει και πρόβλημα αυτός με τις διακοπές. Πώς να υπολογίσω πόση παρεχόμενη ισχύ πρέπει να έχει ένα UPS για να αγοράσω; Έχετε κανένα υπόψη να μου προτείνετε; Δεν θέλω καμιά τρελή αυτονομία... απλά έστω για να προλάβω να τα κλείσω μόνος μου μην μου καούν. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια :)

Δημοσ.

Λοιπον... Υπάρχουν 3 τύποι και ειναι οι εξής:

Stand by: Στο εσωτερικό τους υπάρχει κύκλωμα προστασίας απο υπερτάσεις και φίλτρα(όχι σε όλα τα μοντέλα). Ησυσκευή τροφοδοτεί απευθείας τον υπολογιστή απο το δίκτυο ενώ παράλληλα φορτίζει τη μπαταρία

Line Interactive: Μοιαζουν με τα stand by αλλα η σχεδίαση τους, τους επιτρέπει αποτελεσματικότερο φιλτράρισμα της τάσης.

Online ή Dual Conversion: Είναι ο ακριβότερος και ο αποτελεσματικότερος τύπος UPS. Ενσωματώνουν μια ειδική διάταξη κυκλώματος που ονομάζεται Dual Converter (AC to DC για την τροφοδοσία της μπαταρίας). Ο υπολογιστής και οι συσκευές τροφοδοτούνται συνεχώς απο την μπαταρία με τάση πάντα σταθερή και καθαρή απο παρασιτα οπως βυθίσεις της τάσης, υπερτάσεις κλπ.

Σχετικά με τα watt παρότι θα έπρεπε να ισχύει 1watt= 1volt X 1 Ampere στην περίπτωση του συνεχούς ρεύματος, στην πραγματικότητα o αριθμός VA είναι μεγαλυτερος των watt. Πιο απλά αν εχεις ενα σύστημα συνολικής ισχύος 500watt πάρε πχ ενα UPS 800VA για αν είσαι καλυμένος. Δεν γνωρίζω την ακριβή μετατροπή των watt σε VA.

Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα πιθανόν χαμένα δεδομένα που δεν προλαβαίνεις να σώσεις λόγω της διακοπής, μπορείς να αισθανθείς ασφαλής και με ένα καλό σταθεροποιητή τάσης, γλυτώνοντας το σοβαρό ποσό που επιβάλλεται να διαθέσεις για ένα αξιόπιστο ups.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. :) Δηλαδή με τον σταθεροποιητή τάσης δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν τίποτα οι συσκευές μου σε κάποια διακοπή ρεύματος; Αν ισχύει αυτό μάλλον με βλέπω να καταλήγω σε σταθεροποιητή προς το παρών τουλάχιστο.

Δημοσ.
ν δεν σε ενδιαφέρουν τα πιθανόν χαμένα δεδομένα που δεν προλαβαίνεις να σώσεις λόγω της διακοπής, μπορείς να αισθανθείς ασφαλής

Αντιλαμβανομαι οτι θα ειναι καλυτερα απο το τιποτα αλλα καλυτερα ups που θα δινει σταθερη ταση. Μπορει ο σταθεροποιητης να κοβει αλλα δεν μπορει να κανει κατι με στιγμιαια υποταση

Καλυτερα ups

Δημοσ.
Αντιλαμβανομαι οτι θα ειναι καλυτερα απο το τιποτα αλλα καλυτερα ups που θα δινει σταθερη ταση. Μπορει ο σταθεροποιητης να κοβει αλλα δεν μπορει να κανει κατι με στιγμιαια υποταση

Καλυτερα ups

ο σταθεροποιητης τασης και οχι τα πολυμπριζα surge arrest (οπως κακως σε eshop τα ονομαζουν σταθεροποιητες) προστατευουν και απο υποβαθμιση τασης.

Παντως αυτο που χρειαζεται ο φιλος νομιζω ειναι ενα UPS για απολυτη προστασια

Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα, και εγω θελω να αγορασω ενα ups συγκεκριμενα σκεφτομαι αυτο εδω http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/AccuPower-600Va-Line-Interactive-MC2-600.htm

Θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει δυνατοτητα με καποιο προγραμμα σε συνεργασια με το ανωτερω ups, οταν πεσει το ρευμα μετα απο καποια λεπτα που θα του εχω ορισει εγω π.χ. 5 λεπτα να κλεινει το pc ??, το θελω αυτο γιατι μπορει ο υπολογιστης να ειναι ανοιχτος και εγω να μην ειμαι σπιτι.

ελπιζω να ειμαι κατανοητος ..

Δημοσ.

εμενα σημερα με απλη βροχη στα χανια εχει κανει ηδη 5-6 φορες διακοπη, μαλιστα τις 2 φορες που ξαναρθε το ρευμα μεσα σε λιγα δευτερολεπτα ξαναπεσε, πανω δηλαδη που ξανανοιγα το πισι. Βεβαια τα εχω ολα πανω σε ενα πολυπριζω της apc και η αληθεια ειναι οτι 2 -3 χρονια που το εχω μπορει να εχει γινει αυτη η δουλεια και 150 φορες και ποτε δεν εχασα τιποτα, αλλα δεν παει αλλο, φετος υποψιαζομαι οτι με την παραμικρη βροχουλα θα πεφτει το δικτυο. Εχω και 5 σκληρους τιγκα πανω, δεν λεει.

Λοιπον τοσω καιρο κοιτουσα τα ονλαιν μαγαζια για κανα της προκοπης, αλλα παντα τα καλα ξεφευγαν στην τιμη. Αλλα τωρα βλεπω καποια μοντελα της apc σε λογικες τιμες για την προστασια που προσφερουν, τι παιζει? νεα προιοντα η πεσιμο στις τιμες? σκεφτομαι να χτυπησω αυτο και να το βαλω καμποσες δοσεις.

APC BR1500LCDI BACK-UPS RS 1500VA

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701140

το εχει 289 ευρο. ενω στο πλαισιο εχει το APC BR1200LCDi, λιγοτερα βατ, στα 270.

Τωρα βεβαια μιλαμε για πισι με 600ρι τροφοδοτικο που το μονο που με νοιαζει ειναι οι σκληροι, η 24ρα οθονη και τα ζ560 ηχεια. το ups τα υπερκαλυπτει, αλλα δεν με χαλαει να μενω και κανα 10λεπτο μεχρι να δω αν ερχεται το ρευμα.

τι λετε? μεχρι τωρα τα apc ups πεζανε απο 250 ευρω και πολυ πανω, χωρις να ειναι τοσο αστακοι και τοσα βατ και συνδεσεις. Στο σαιτ της apc λεει

BR1500LCDI

List Price: EUR549.00 (μουτζουρομενη τιμη, δηλαδη η προηγουμεν)

ERP: EUR349.99 (και η τωρινη)

αρα ειναιπαλιο μοντελο που το σκοτωνουν και γιατι?

και το εσοπ το εχει 290, 60 ευρο κατω απο την apc???

Δημοσ.
ο σταθεροποιητης τασης και οχι τα πολυμπριζα surge arrest (οπως κακως σε eshop τα ονομαζουν σταθεροποιητες) προστατευουν και απο υποβαθμιση τασης.

Πως το κανουν αυτο εχουν μπαταρια μεσα?

Δημοσ.
Πως το κανουν αυτο εχουν μπαταρια μεσα?

Ο σταθεροποιητης ειναι στην πριζα. Δε μιλαμε για διακοπη ρευματος. Οταν εχουμε μια πτωση τασης για παραδειγμα και μια συσκευη θελει παραπανω τοτε ο σταθεροποιητης κραταει την ταση στα επιθυμητα επιπεδα ωστε να μην επιβαρυνονται τα κυκλωματα απο τις διακυμανσεις τασης.

Δημοσ.

Καλημερα,εχω παραγγειλει αυτο το ups:http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/AccuPower-eyeOn-1400VA-UPS-Line-Inter-EYEON-1400.htm

ξερει καποιος με ποιο software συνεργαζεται και αν θα εχω την δυνατοτητα να κανει shutdown το pc αυτοματα οταν γινει διακοπη ρευματος στη περιπτωση που δεν ειμαι εκει να κλεισω το pc?ευχαριστω..

Δημοσ.

Ολα τα UPS εχουν και s/w που το συνοδευουν. Λογικα μεσα απο αυτο να μπορεις να το ορισεις

να κανει αυτο που ζητας. Αλλα για σιγουρια παρε ενα τηλ στην εταιρεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...