Προς το περιεχόμενο

Θέλω να ξαναδώσω Πανελλήνιες αφού τελείωσα το Πανεπιστήμιο

passenger57

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο και με ενδιαφέρει να δώσω Πανελλήνιες ώστε να περάσω σε κάποια σχολή άλλη.Ενδιαφέρομαι να μάθω ( γιατι δεν βγάζω άκρη) ποιά μαθήματα πρέπει - απαιτείται να δώσω για την θεωρητική κατεύθυνση.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει /πληροφορήσει;;;; B)

Δημοσ.
Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο και με ενδιαφέρει να δώσω Πανελλήνιες ώστε να περάσω σε κάποια σχολή άλλη.Ενδιαφέρομαι να μάθω ( γιατι δεν βγάζω άκρη) ποιά μαθήματα πρέπει - απαιτείται να δώσω για την θεωρητική κατεύθυνση.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει /πληροφορήσει;;;; B)

Καλο θα ηταν να πας στο λυκειο που πηρες απολυτηριο για να σου λυσουν ολες τις αποριες και να σου πουν ποτε μπορεις να κανεις αιτηση (νομιζω Φεβρουαριο).

Εκει θα εχεις πληρη ενημερωση

Δημοσ.

Νομίζω ότι με πτυχίο Πανεπιστημίου μπορείς να μπεις σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή σχολή θες. Άντε να χρειαστείς κατατακτήριες για ορισμένες.

Δημοσ.

θα κάνεις μια αίτηση από το λύκειο που πήρες απολυτήριο , τον φεβρουάριο .

τα μαθήματα είναι της Κατεύθυνσης : Αρχαία , Λατινικά , Λογοτεχνία , Ιστορία και μετά είναι της επιλογής ή αν είναι το 5ο πεδίο Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Αρχές Οργάνωσης & Διοίκηση Επιχειρήσεων

edit : δεν θα το τολμούσα με τίποτα , όμως !!

Δημοσ.

Από θεωρητική κατεύθυνση δίνεις -όπως κι απ' όλες τις άλλες κατευθύνσεις- το λιγότερο 6 μαθήματα, 4 κατεύθυνσης και 2 γενικής παιδείας.

Εσύ τώρα θα χρειαστεί να δώσεις:

-Αρχαία (κατεύθυνσης)

-Λατινικά (κατεύθυνσης)

-Ιστορία (κατεύθυνσης)

-Λογοτεχνία (κατεύθυνσης)

-Έκθεση (γενικής παιδείας)

-Και το 6ο μάθημα το οποίο είναι επιλογής και είναι ένα από τα ακόλουθα: Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία, Βιολογία όλα γενικής παιδείας.

Αυτά ισχύουν αν στοχεύεις αποκλειστικά σε σχολές του 1ου πεδίου, τις θεωρητικές δηλαδή. Αν στοχεύεις και σε σχολές του 5ου πεδίου (οικονομικά κλπ) πρέπει αναγκαστικά να δώσεις Μαθηματικά γενικής ως επιλογή συν ένα 7ο μάθημα, το Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για να "ανοίξεις" το 5ο πεδίο.

Τώρα, αυτά είναι τα πολύ βασικά. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες όπως πχ το γνωστό και το άγνωστο κείμενο στα αρχαία κατεύθυνσης, οι οποίες σίγουρα θα σου λυθούν με μια επίσκεψη στο παλιό σου σχολείο.

markosf1, ρίξε ένα edit. Το μάθημα Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι μάθημα κατεύθυνσης στην Τεχνολογική και δεν έχει σχέση με το 5ο πεδίο, ούτε απασχολεί τους θεωρητικούς.

Δημοσ.
Αυτό που λέει ο αποπάνω. Το θέμα είναι όμως γιατί όχι κατατακτήριες;

Γιατί το επίπεδο διαβάσματος που απαιτούν οι κατατακτήριες για 4 μαθήματα, σε συνδυασμό με τον βαθμό πτυχίου και το μικρό ποσοστό (σε σχέση με της κανονικής εισαγωγής μέσω λυκείου) εισαχθέντων, κάνει τα 6 λυκειακά μαθήματα πολύ πιο εύκολο τρόπο.

Ειδικά τώρα που η γαμ***νη παπαγαλία της ιστορίας γενικής έφυγε από τη μέση.

Δημοσ.
Γιατί το επίπεδο διαβάσματος που απαιτούν οι κατατακτήριες για 4 μαθήματα, σε συνδυασμό με τον βαθμό πτυχίου και το μικρό ποσοστό (σε σχέση με της κανονικής εισαγωγής μέσω λυκείου) εισαχθέντων, κάνει τα 6 λυκειακά μαθήματα πολύ πιο εύκολο τρόπο.

I concur.

Και μονο αν αναλογιστείς πόσοι υποψήφιοι δίνουν για πόσες θέσεις (εκατοντάδες, για δυο-τρείς) η καλύτερη επιλογή είναι οι πανελλήνιες.

Ό,τι και να επιλέξεις good luck ;)

Δημοσ.

Αν έχεις 11 κάτι γίνεται, αλλιώς θα σε φάνε τα 10άρια του ΤΕΙ Πέρα Κωλοπετεινίτσας και του ανατολικού μπλοκ.

Δημοσ.

Ετσι...Το μονο πλεονεκτημα των κατακτηριων ειναι οτι πας στο δευτερο ετος της Σχολης που θελεις απο οτι ξερω. Αλλα καθε σχολη θελει δικες τις κατατακτηριες αναλογα με την πολη ασχετα αν μιλαμε για ιδια Σχολη π.χ Νομικη Αθηνας , Κομοτηνης κλπ.

Με Πανελληνιες η γκαμα επιλογης ειναι πολυ μεγαλυτερη.

Δημοσ.

Να δουλέψεις σκέφτηκες ? ή σκέφτεσαι ας περάσω άλλα 4 ξέγνοιαστα φοιτητικά χρονάκια ? ή με το δεύτερο πτυχίο θα βρείς πιο εύκολα δουλεία ? ή διπλάσιο μισθό?

Εκτός αν έχεις σκοπό να μπεις σε κανένα δημόσιο και θέλεις 2 πτυχία για να πάρει τα μόρια

Δημοσ.
Να δουλέψεις σκέφτηκες ? ή σκέφτεσαι ας περάσω άλλα 4 ξέγνοιαστα φοιτητικά χρονάκια ? ή με το δεύτερο πτυχίο θα βρείς πιο εύκολα δουλεία ? ή διπλάσιο μισθό?

Εκτός αν έχεις σκοπό να μπεις σε κανένα δημόσιο και θέλεις 2 πτυχία για να πάρει τα μόρια

Μην ξεχναμε οτι καποιες επιστημες ειναι και μερακι...Η κορη μου το φερει βαρεως που περασε Φιλοσοφικη και οχι Νομικη.Ευχαριστως θα πηγαινε αλλα τρια χρονια χωρις ιχνος διαθεσης για φοιτητικη ζωη ή μορια στο δημοσιο.....Οσο το για να εργαστει αν θελει το κανει ταυτοχρονα οπως την κορη μου που δουλευει απο τα 18 εστω part time και ας ειναι φοιτητρια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...