Προς το περιεχόμενο

i7 σε TURBO-X και hp

pantelis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω ότι το ΗP Pavilion 2060 είναι εξαιρετική επιλογη. Απλά πιστεύω ότι καλό θα είναι να πάρεις και την επέκταση εγγύησης να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου:-)

Δημοσ.

Τον i7 του Πλαισίου τον έχω ήδη. Τον απόκτησα μετά από λήψη πιστωτικού 800 ευρώ, που πραγματικά μου ήρθε από το πουθενά, έβαλα και άλλα 800 που διέθετα για αγορά νέου φορητού και είπα να πάρω το συγκεκριμένο μοντέλο με 4 χρόνια συνολικά εγγύηση.

Από αντοχή θα δείξει, είναι νέο μοντέλο. Δεν μπορώ να πω τίποτε. Από θερμοκρασίες τα πάει μια χαρά, αναλογικά τα υλικά που έχει. Φυσικά ακόμα είναι νωρίς. Στα παιχνίδια πάει μια χαρά, η οθόνη του καμία σχέση με τη παλαιότερη σειρά του Πλαισίου (Clevo) .

Όπως είπα είμαι πολύ ευχαριστημένος από το φορητό, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για το τι μπορεί να βγάλει στο μέλλον.

Το φορητό επιλέχθηκε κλασσικά για το service του Πλαισίου, μια και είναι δίπλα μου, και όποτε τους χρειάστηκα φέρθηκαν υποδειγματικά.

Το μέλλον θα δείξει.

Δημοσ.
Τον i7 του Πλαισίου τον έχω ήδη.

Με γειές το εργαλείo! Πρέπει να είναι πολύ γρήγορο! Καλορίζικο! Πρέπει να είναι από τα πρώτα 15' laptop με το i7.

Αν μπορείς, επειδή με ενδιαφέρει και εμένα σαν αγορά, θα το εκτιμούσα αν μου απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Πόσο θόρυβο κάνει; Το ‘ακούς’ έντονα όταν απλά serfάρεις στο internet και ο i7 και η GPU δεν πολυδουλεύουν; Είναι ενοχλητικός όταν παίζεις παιχνίδια;

2. Η μπαταρία του πόσο αντέχει; (έχω διαβάσει ότι ο i7 εξαντλεί τη μπαταρία σε μία ώρα περίπου!)

3. Έγραψες ότι η οθόνη του είναι πολύ καλύτερη από άλλα clevo. Βλέπω από τα χαρακτηριστικά του ότι είναι υψηλής ανάλυσης 1600x900. Μπορείς να μας πεις αν είναι αρκετά φωτεινή ώστε να μην ενοχλούν οι αναπόφευκτες αντανακλάσεις σε κάποιο φωτεινό δωμάτιο; (σιχαίνομαι την ‘μόδα’ των γυαλιστερών οθονών)

4. Στο site του πλαισίου αναφέρει ότι ο σκληρός δίσκος είναι 5400 rpm. Σχεδόν δεν μπορώ να πιστέψω ότι βάλανε σε τέτοιο κορυφαίο μηχάνημα δίσκο 5400 rpm:shock:! Μπορείς να μας πεις ποιο μοντέλο είναι;

5. Στο site του πλαισίου αναφέρει ότι «O ήχος βρίσκεται και αυτός σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα, με τεχνολογία 3D Sound.» Εσένα πως σου φαίνεται, είναι ικανοποιητικός;

6. Το πληκτρολόγιό του είναι καλό; Το ποντίκι;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Λοιπόν θα σας απαντήσω, ελπίζω όσο μπορώ πιο διαφωτιστικά:

1). Ποιότητα κατασκευής πληκτρολογίου: Το βρήκα απλά εξαιρετικό. Είναι το 5ο φορητό που περνάει από τα χέρια μου και πραγματικά είναι σε άλλο επίπεδο. Άνετο, αν φωτιζόταν κιόλας.....

2). Δίσκος: Το δικό μου είχε ένα WD, η ταχύτητα με τα 7άρια απλά ικανοποιητική. Θα μπει άμεσα ένας SSD απλά ψάχνω να βρω κάτι πολύ γρήγορο να τον αλλάξω, ενώ ο υπάρχον θα γίνει εξωτερικός.

3). Επεξεργαστής: Απλά απίθανος. Τον έχω φτάσει μέχρι 78 βαθμούς σε παιχνίδια χωρίς βάση, αλλά είναι και χειμώνας τώρα.

4). Κάρτα γραφικών: Σηκώνει τα πάντα σε native αναλύσεις, εξαιρετική για φορητό υπολογιστή, την έφτασα στους 80 βαθμούς σε παιχνίδια, τίποτα το ανησυχητικό.

5). Ανεμιστήρια: Λειτουργούν συνεχώς και ακούγονται σε απόλυτα ήσυχο περιβάλλον, σε idle όχι τίποτα ενοχλητικό, σε games γκαζώνουν άσχημα, αλλά δεν ενοχλούν μια και στα παιχνίδια δεν ακούω ανεμιστήρες!!!! Μάλλον τα μπαμ - μπουμ!!!!!

6). Οθόνη: Εκπληκτική για φορητό. Αλλά δεν τον έχω βγάλει σε φως, (έχω δωμάτιο με υπολογιστές που είναι σκοτεινό) για να δω πόσο reflective μπορεί να είναι. Άλλωστε ποτέ δεν με ενόχλησαν οι reflective οθόνες.... (Είμαι άρρωστος, ΟΚ!!! )

7). Μπαταρία: Το UPS του desktop μου κρατάει παραπάνω...... Μια ώρα και κάτι ψιλά με ενσύρματη σύνδεση στο internet. Αν πας να παίξεις ή ανοίξεις τη φωτεινότητα, έχασες.......

8). Οπτικό μέσο: Απλά ότι προσφέρουν οι πάντες. Κάνει το θόρυβο που πρέπει να κάνει.

9). Τροφοδοτικό: Θηριώδες, ζεσταίνεται παααααρα πολύ. Μα πάρα πολύ όμως!!!! Βέβαια αν χαλάσει κάτι, έχω εγγύηση 4 ετών, δεν πολυσκάω......

10). Touchpad: Κάνει τη δουλειά του, τίποτε περίεργο.

11). Ηχεία: Τα συνηθισμένα ντενεκέδια των φορητών. Λίγο καλύτερα από το Multirama JHL-90 που έχω εδώ και 2 χρόνια, (Compal) αλλά ντενεκέδια. Το έχω συνδέσει σε εξωτερικό Marantz ενισχυτή με Aeolos ηχεία και δεν με απασχολούν διόλου. Άλλωστε το μηχάνημα έχει αντικαταστήσει το ένα σταθερό μου που απεβίωσε.....

Ελπίζω να βοήθησα παίδες....!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.
Bλέπω πως κυκλοφορούν σιγά σιγά laptop με ι7

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-x-Furious-C720-450-with-Windows-7.htm

http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=786

έχει κανείς εντυπώσεις?

Η γνώμη μου είναι ότι οι φορητοί δεν "πάσχουν" από επεξεργαστές αλλά από τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Νομίζω ότι η σειρα Τ και P υπερκαλύπτουν την επεξεργαστική ισχύ που έχουμε ανάγκη. Προτιμότερο θα ήταν οι εταιρείες να επενδύουν σε ταχύτερους και λιγότερο ενεργοβόρους δίσκους-μνήμες, καλύτερες κάρτες γραφικών και αποτελεσματικότερα συστήματα ψύξης.

Φυσικά το marketing επιτάσει γρηγορότερους επεξεργαστές γιατί έτσι τσιμπάνε περισσότερους πελάτες. Αν θέλουμε να κάνουμε το μηχάνημα μας ταχύτερο είναι πολύ προτιμότερο να στήσουμε καλά το λειτουργικό μας και να τοποθετήσουμε έναν γρήγορο δίσκο και ένα ζευγάρι καλές μνημούλες.

Δημοσ.
Η γνώμη μου είναι ότι οι φορητοί δεν "πάσχουν" από επεξεργαστές αλλά από τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Νομίζω ότι η σειρα Τ και P υπερκαλύπτουν την επεξεργαστική ισχύ που έχουμε ανάγκη. Προτιμότερο θα ήταν οι εταιρείες να επενδύουν σε ταχύτερους και λιγότερο ενεργοβόρους δίσκους-μνήμες, καλύτερες κάρτες γραφικών και αποτελεσματικότερα συστήματα ψύξης.

Φυσικά το marketing επιτάσει γρηγορότερους επεξεργαστές γιατί έτσι τσιμπάνε περισσότερους πελάτες. Αν θέλουμε να κάνουμε το μηχάνημα μας ταχύτερο είναι πολύ προτιμότερο να στήσουμε καλά το λειτουργικό μας και να τοποθετήσουμε έναν γρήγορο δίσκο και ένα ζευγάρι καλές μνημούλες.

+1 από μένα αν δεν έχει γρήγορο σκληρό και μνήμες δεν θα απόδίδει την αξία του!

Δημοσ.

Εννοείται αυτό. Αν στα desktop ο γρήγορος σκληρός είναι απαραίτητος, στα φορητά είναι παραπάνω από αναγκαίος.

Αλλά δυστυχώς οι μηχανικοί δίσκοι των 7200 στροφών σε φορητά είναι φούρνοι, ενώ οι SSD ακόμα είναι πανάκριβοι.

Δημοσ.

Λοιπόν θα σας απαντήσω, ελπίζω όσο μπορώ πιο διαφωτιστικά:

........

Ελπίζω να βοήθησα παίδες....!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστούμε Pooky! Ήσουν αρκετά διαφωτιστικός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...