bzaragaz Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 χαιρετω γραφω ενα προγκ και εχω προβλημα σ αυτο το σημειο if(c=='word') => Edo thelei " dipla oxi ' mona kai oi lekseis den sygkrinontai etsi. Thelei stcmp το => ειναι υποδειξη του καθηγητη αλλα δεν με διαφωτησε ιδιαιτερα καθως με τα " δεν συμφωνησε ο compiler και στην συνταξη του αλλου δεεεεεεεεεεεεεεεεν.... οποτε οποιος μπορει ας πει 2 λογια tnx προκαταβολικα
drm Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 http://www.google.com και ψάχνεις για strcmp in c εάν δεις τα δύο πρώτα links θα βγάλεις άκρη...
bzaragaz Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 δηλωνοντας το c ετσι char c[80]; c=fgetc(fp); μου το χτυπαει εδω περα επδ το θελει int ή κατι σχετικο
drm Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 > void main(void) { char pwd[20]; printf("Enter Password:"); scanf("%s", pwd); if(!strcmp(pwd, "magicword") { printf("Welcome); } else { printf("Nope"); } }
bzaragaz Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 ναι αλλα αν το αλλαξω μετα μου το χτυπαει στην strcmp και το αντιστροφο,κατι που να περναει και στα 2?
teo64x Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 >if(strcmp(pwd, "magicword") Σημείωση, !strcmp για να είναι true αν είναι ίσα.
bzaragaz Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 c=fgetc(fp); if(!strcmp(c,"word")) θελω να τα βαλω ετσι πως πρεπει να βαλω το c για να περναει κ απ τα 2?γτ με τα παραπανω μου το χτυπαει
drm Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Σημείωση, !strcmp για να είναι true αν είναι ίσα. Να δεις που το σκεφτόμουν να βάλω το ==0 πριν γράψω το ποστ και μετά το ξέχασα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:04 ---------- c=fgetc(fp); if(!strcmp(c,"word")) θελω να τα βαλω ετσι πως πρεπει να βαλω το c για να περναει κ απ τα 2?γτ με τα παραπανω μου το χτυπαει η fgetc διαβάζει έναν χαρακτήρα την φορά ... στο πρώτο post συγκρίνεις strings τι ακριβως θες να κάνεις ???? ίσως κάτι σαν fgets(...) ???
bzaragaz Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 θελω να διαβαζω εναν φακελο κ οταν βρισκω την λεξη word πχ να σημειωνω την γραμμη του αλλα το σημειο π τα χαλαει ειναι αυτο που σ πα πιστευω.στην fgets(char*,int,fp) σαν char* κ int τι βαζω?
virxen75 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 θελω να διαβαζω εναν φακελο κ οταν βρισκω την λεξη word πχ να σημειωνω την γραμμη του αλλα το σημειο π τα χαλαει ειναι αυτο που σ πα πιστευω.στην fgets(char*,int,fp) σαν char* κ int τι βαζω? παράδειγμα με την fgets > /* fgets exmaple */ #include <stdio.h> int main() { FILE * pFile; char mystring [100]; pFile = fopen ("myfile.txt" , "r"); if (pFile == NULL) perror ("Error opening file"); else { fgets (mystring , 100 , pFile); puts (mystring); fclose (pFile); } return 0; }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.