Προς το περιεχόμενο

Εθνικές γιορτές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το βίντεο είναι όντως απαράδεκτο, αλλά και εδώ στήν Ελλάδα την τρίχα την κάνουμε τριχιά. Αν γίνονταν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, είμαι σίγουρος ότι θα πέρναγε έτσι το βίντεο. Μάλλον οι δημιουργοί του, ήθελαν να προκαλέσει, δεν βρίσκω άλλο λόγο γιά να φτιάξει κάποιος κάτι τέτοιο. Ούτε χιούμορ, ούτε σάτιρα, ούτε κριτική. Ένα σκέτο έκτρωμα.

Εξαρτάται τι εννοείς εξωτερικό. Σε ορισμένες χώρες δεν θα του έβαφαν τη μούρη μόνο, ούτε θα είχε τα δόντια να εξηγήσει καλύτερα αυτά που έλεγε. Προσωπικά το βίντεο όπως και το κάθε βίντεο που θέλει να προκαλέσει με αφήνει αδιάφορο από την στιγμή που δεν λέει κάτι καινούριο.

Πάω στοίχημα όμως ότι ούτε ο ίδιος φανταζόταν αυτή την εξέλιξη γι' αυτό και έτρεξε να το σώσει όπως όπως. Στο "Οξυγόνο" που τραγουδάει είναι όλοι από κάτω φαν, ό,τι κι αν πει γελάνε, οπότε σου λέει γιατί να μην το δημοσιοποιήσω. Αμ δε.

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ θεωρώ ιερό το στανιό, το φελέκι, τον αντίχριστο και την καρμπονάρα. Τι σημαίνει αυτό, πως όποιος έχει αντίθετη άποψη περί της οσιότητας αυτών πρέπει να το βουλώνει για να μην το πάρω εγώ κατάκαρδα;

και τις πατάτες, και τις πατάτες. :lol:

Δημοσ.

Βέβαια είναι δύσκολο να βρεθεί ουσία σε ένα topic που από μόνο του σηκώνει πολύ off topic. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το κύριο υλικό σχολιασμού είναι ένα βιντεάκι.

Για το κάψιμο της σημαίας συμφωνώ με τον Lucifer, πιστεύω κι εγώ πως ο συμβολισμός της πράξης αυτής είναι άλλος. Γενικότερα -αναλογιζόμενος εν μέρει και τα "πιστεύω" των ίδιων των "αυτουργών"- μπορεί αυτή η πράξη να μη συμβολίζει το κάψιμο της ελληνικής σημαίας αλλά το κάψιμο μιας οποιασδήποτε σημαίας. Όλα αυτά υποθετικά πάντα καθώς δεν έχω κάψει ποτέ σημαία. Με βάση αυτά όμως θα έπρεπε να αναλογιστούμε και αν θα πρέπει να μας πειράζει -όσους μας πειράζει τέλος πάντων- το ίδιο όταν καίγεται μια αμερικάνικη ή μια ισραηλινή σημαία. Αφού στην τελική η πράξη παραμένει ίδια.

Δημοσ.
Βέβαια είναι δύσκολο να βρεθεί ουσία σε ένα topic που από μόνο του σηκώνει πολύ off topic. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το κύριο υλικό σχολιασμού είναι ένα βιντεάκι.

Για το κάψιμο της σημαίας συμφωνώ με τον Lucifer, πιστεύω κι εγώ πως ο συμβολισμός της πράξης αυτής είναι άλλος. Γενικότερα -αναλογιζόμενος εν μέρει και τα "πιστεύω" των ίδιων των "αυτουργών"- μπορεί αυτή η πράξη να μη συμβολίζει το κάψιμο της ελληνικής σημαίας αλλά το κάψιμο μιας οποιασδήποτε σημαίας. Όλα αυτά υποθετικά πάντα καθώς δεν έχω κάψει ποτέ σημαία. Με βάση αυτά όμως θα έπρεπε να αναλογιστούμε και αν θα πρέπει να μας πειράζει -όσους μας πειράζει τέλος πάντων- το ίδιο όταν καίγεται μια αμερικάνικη ή μια ισραηλινή σημαία. Αφού στην τελική η πράξη παραμένει ίδια.

Είναι σαν να λές επειδή η πράξη παραμένει η ίδια, το ίδιο θα έπρεπε να σε πειράζει αν βιάζαν μια άγνωστη γυναίκα, και το ίδιο αν βιάζαν την κοπέλα σου.

Όσοι ενοχλούνται δεν είναι δυνατόν να ενοχλούνται το ίδιο με μια σημαία άλλης χώρας και το ίδιο με μια σημαία της χώρας τους.

Και όπως ξαναείπα, αν ήθελε, ας έβριζε/έκαιγε μαζί με την ελληνική και 1 αμερικάνικη, μια ρωσσική, μια γαλλική. Τότε ναι, θα το "πέρναμε" αλλιώς όπως λές. Αλλά τώρα δεν νομίζω ότι μας αφήνει περιθώρια.

Δημοσ.
Είναι σαν να λές επειδή η πράξη παραμένει η ίδια, το ίδιο θα έπρεπε να σε πειράζει αν βιάζαν μια άγνωστη γυναίκα, και το ίδιο αν βιάζαν την κοπέλα σου.

Όσοι ενοχλούνται δεν είναι δυνατόν να ενοχλούνται το ίδιο με μια σημαία άλλης χώρας και το ίδιο με μια σημαία της χώρας τους.

Και όπως ξαναείπα, αν ήθελε, ας έβριζε/έκαιγε μαζί με την ελληνική και 1 αμερικάνικη, μια ρωσσική, μια γαλλική. Τότε ναι, θα το "πέρναμε" αλλιώς όπως λές. Αλλά τώρα δεν νομίζω ότι μας αφήνει περιθώρια.

Εχμ, θεωρώ το παράδειγμα που έθεσες πετυχημένα άστοχο.

Το ίδιο πρέπει να σε πειράζει μια ακραία συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το ποιον ή τί έχει σαν στόχο.

Δημοσ.

Προφανώς και θα έπρεπε να σε πειράζει το ίδιο αν βιάσουν μια άγνωστη γυναίκα. Πρώτον επειδή αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά και δε χωράει σε μια κοινωνία που θέλει να λειτουργεί ομαλά και δεύτερον επειδή μετά από αυτή την άγνωστη γυναίκα σειρά μπορεί να έχει μια άλλη, ίσως και η δική σου. Το παράδειγμα σου βέβαια είναι άστοχο, στη μεν περίπτωση βιασμού προκαλείς κακό (με τη μορφή της σωματικής και ψυχολογικής βίας) σε έναν τρίτο, στο δε κάψιμο της σημαίας δεν προκαλείς κακό σε κανέναν. Συμφωνώ ότι μπορείς να εξοργίσεις κάποιον, ε αλλά ψυχολογική βία δεν το λες.

Όσον αφορά το κάψιμο τώρα, αν είσαι κατά του καψίματος της σημαίας είσαι κατά γενικά, όχι επιλεκτικά. Ναι, η "δικιά σου" σημαία έχει μια ξεχωριστή θέση, τη βλέπεις διαφορετικά αλλά οι άλλες σημαίες τι έχουν δηλαδή; Δεν αντιπροσωπεύουν κι αυτές ένα κράτος, ένα λαό στα μάτια σου; Ή μήπως την αμερικάνικη και την ισραηλινή σημαία κάνει να την καίμε επειδή αυτοί είναι οι κακοί; Στο βιντεάκι ο Μουζουράκης δε γινόταν έτσι κι αλλιώς να κάνει σχόλια για άλλες σημαίες και εθνικές επετείους γιατί πολύ απλά έθιγε την 28η Οκτωβρίου, τις παρελάσεις και όλα αυτά. Η αμερικάνικη, η ρώσικη και η γαλλική σημαία δεν είχαν καμία θέση εκεί.

Δημοσ.
Αν γίνονταν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, είμαι σίγουρος ότι θα πέρναγε έτσι το βίντεο.

στην τουρκια μη το πεις μονο :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:47 ----------

Το πρωτοτυπο βιντεο απο το οποιο εμπνευστηκε ο "καλλιτεχνης".

ουτε και παλι το βρισκω αστειο. επισης παλι κανει αυτο τον ακυρο για μενα διαχωρισμο οτι η σημαια δε συμβολιζει κατι, ενα απλο πανι ειναι. οι ανθρωποι πολεμησαν για την ελευθερια και τα ιδανικα τους. ομως τα ατομα που καινε την σημαια, οποια και αν ειναι αυτη δε θα την εκαιγαν αν ειχαν την ιδια κοσμοθεωρια. την καινε γιατι θεωρουν οπως και οι υπερασπιστες της οτι συμβολιζει κατι.

κανω αυτη την παρατηρηση γιατι ισως καποιοι να το βλεπουν μονοπλευρα

Δημοσ.

1) Την καινε (οποια σημαια και να ειναι αυτη) για να προκαλεσουν. Για να τους δουν και να θυμωσουν. Αυτο. Ειναι μια ηλιθια κινηση και δεν μπορει να δεις κατι περα απ'αυτο.

2) Την καινε συμβολιζοντας το καψιμο της χωρας. Ειναι πολιτικη κινηση και στρεφεται εναντιον της σαπιας χωρας του σημερα και οχι σε καποιο ενδοξο παρελθον η στα κοκαλα προγονων. Ειναι μια αμφιλεγομενη κινηση αλλα σιγουρα δεν ειναι ηλιθια.

Δημοσ.
1) Την καινε (οποια σημαια και να ειναι αυτη) για να προκαλεσουν. Για να τους δουν και να θυμωσουν. Αυτο. Ειναι μια ηλιθια κινηση και δεν μπορει να δεις κατι περα απ'αυτο.

+1

2) Την καινε συμβολιζοντας το καψιμο της χωρας. Ειναι πολιτικη κινηση και στρεφεται εναντιον της σαπιας χωρας του σημερα και οχι σε καποιο ενδοξο παρελθον η στα κοκαλα προγονων. Ειναι μια αμφιλεγομενη κινηση αλλα σιγουρα δεν ειναι ηλιθια.

H αληθεια ειναι οτι ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν γιατι την καινε, περαν του "επανασταση για την επανασταση". Αν ξεραν σαφως και δε θα την καιγανε, δε τους φταιει η σημαια, ουτε χρειαζεται να καψουν τη σημαια για το συμβολισμο που λες. Η απαντηση που ειναι και μοναδικη σε αυτο το θεμα βρισκεται στο απο πανω quote που εκανα απο εσενα.

ΥΓ. Ολως τυχαιως τωρα που μεγαλωνω σιγα σιγα, βλεπω οτι οι συνομιλικοι μου πρωην αναρχικοι/επαναστατες/σκληροπυρηνικοι βολευτηκαν πολυ πολυ καλυτερα απο μενα, ειτε στρατος λεγεται αυτος, ειτε δημοσιο. Μπορει ναναι τυχαιο με τα συγκεκριμενα ατομα, αλλα εγω πιστευω οτι αυτοι οι "επαναστατες" ειναι οι πρωτοι που θα κυνηγησουν την βολεψη τους εκμεταλευομενοι την σαπιλα του κρατους...Δε νομιζω οτι οταν τεθει θεμα βολεψης, θα ντραπουν να φιλησουν κατουρημενες ποδιες και κανεις τους δε θα με πεισει για το αντιθετο οσες καμενες σημαιες και να εχει στο ενεργητικο του.

Δημοσ.

MiDi_MiLiZ με πραγματική απογοήτευση προς το πρόσωπό σου, κάπου εδώ να σου αναφέρω πως υποπέφτεις στο ίδιο (μόνιμο) σφάλμα που έχουν και τα post του omni.

Σκέψου το αν θες.

:-(

Δημοσ.

MiDi_MiLiZ, επίτρεψέ μου να σου πω ότι έχεις φοβερά επιχειρήματα. Έχει κλείσει ήδη μία βαλβίδα στην καρδιά μου από τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων σου.

H αληθεια ειναι οτι ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν γιατι την καινε, περαν του "επανασταση για την επανασταση". Αν ξεραν σαφως και δε θα την καιγανε, δε τους φταιει η σημαια, ουτε χρειαζεται να καψουν τη σημαια για το συμβολισμο που λες. Η απαντηση που ειναι και μοναδικη σε αυτο το θεμα βρισκεται στο απο πανω quote που εκανα απο εσενα.

Είμαι σίγουρος ότι έκανες κάποια σοβαρή έρευνα γι' αυτό, όπως και κάθε δεξιός που μιλάει για την αριστερά, αλλά θα μου επιτρέψεις να κάνω μια πολύ ελαφριά διόρθωση, λέγοντας ότι το παραπάνω quote είναι επιεικώς ανεδαφικό. Αν δεν κατανοείς πλήρως τι εννοώ με τον όρο "ανεδαφικό", σε ενημερώνω ότι περιγράφεται επίσης (πολύ καλύτερα) από ένα σωρό άλλες λέξεις, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στην κατηγορία "μ" στο λεξικό (αλλά και στις λέξεις που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσω εδώ για να χαρακτηρίσω απόψεις συνομιλητών).

Γενικώς, παίρνουμε τη δόση μας από τέτοιου είδους υψηλούς στοχασμούς σαν το δικό σου, από γνωστούς τηλεβιβλιοπώλεις. Εδώ, τουλάχιστον, πείτε κάτι πιο σοβαρό που να εκφράζει την ιδεολογία σας - δε νομίζω να σας βλάψει, σε καμία περίπτωση.

Αν θέλετε να κάνετε διάλογο, δεχτείτε, συλλάβετε, κατανοήστε, όσο πολύπλοκα μαθηματικά κι αν κρύβονται από κάτω, ότι υπάρχουν και άνθρωποι με πραγματική ιδεολογία διαφορετική από τη δική σας. Μην προσπαθείτε να τους βγάλετε ντε και καλά υποκριτές, βολεψάκηδες και ηλίθιους απλά επειδή διαφωνείτε ή (το πιθανότερο) αδυνατείτε να καταλάβετε τι λένε, γιατί δε χρειάζεται να βγει κάποια πλευρά "ηλίθιοι" - κι αν οπωσδήποτε χρειάζεται, δε θα σας αρέσει ο νικητής.

ΥΓ. Ολως τυχαιως τωρα που μεγαλωνω σιγα σιγα, βλεπω οτι οι συνομιλικοι μου πρωην αναρχικοι/επαναστατες/σκληροπυρηνικοι βολευτηκαν πολυ πολυ καλυτερα απο μενα, ειτε στρατος λεγεται αυτος, ειτε δημοσιο. Μπορει ναναι τυχαιο με τα συγκεκριμενα ατομα, αλλα εγω πιστευω οτι αυτοι οι "επαναστατες" ειναι οι πρωτοι που θα κυνηγησουν την βολεψη τους εκμεταλευομενοι την σαπιλα του κρατους...Δε νομιζω οτι οταν τεθει θεμα βολεψης, θα ντραπουν να φιλησουν κατουρημενες ποδιες και κανεις τους δε θα με πεισει για το αντιθετο οσες καμενες σημαιες και να εχει στο ενεργητικο του.

Αυτά τα χαριτωμένα που αναφέρεις, τα βλέπω στη "δική σας" πλευρά (ευτυχώς δε συναναστρέφομαι με κανέναν τέτοιο βέβαια). Η πανεπιστημιακού επιπέδου έρευνά μου απέναντί στην πανεπιστημιακού επιπέδου δική σου έρευνα, λοιπόν. Επιτομή της σοβαρότητας δηλαδή.

Υ.Γ.: Το βιντεάκι το βρήκα αηδία.

Υ.Γ.2: Δεν είμαι υπέρ της καύσης εθνικών συμβόλων.

Δημοσ.

Πιάσαμε πάλι τη συζήτηση για αυτούς που καίνε σημαίες, για τους άλλους που χρησιμοποιούν τη σημαία σαν όπλο και αναφέρθηκαν πριν μούγκα όμως. Αλλά γιατί να υπάρξει αντίδραση, αυτοί αγωνίζονται για την πατρίδα άρα δε τίθεται κανένα ζήτημα προσβολής ενός συμβόλου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...