Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αγοράσω laptop

giannis2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον κοινότοπος τίτλος, ε;

Σκέφτομαι να πάρω laptop και θα ήθελα τις απόψεις σας.

Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα θέλω να αγοράσω desktop υπολογιστή. Επειδή όμως πιο συχνά είμαι στο σπίτι τις κοπέλας μου παρά στο δικό μου, απλά δεν έχει νόημα και είναι μάλλον καλύτερα να πάρω ένα laptop.

Πάνω σε αυτό λοιπόν θα ήθελα τη γνώμη σας. Ξεκίνησα για 17'' αλλά κατάλαβα ότι δε θα είναι βολικό, οπότε πάω για 15''. Κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείται για internet και πιθανόν ταινίες, αλλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω και κανα compile χωρίς να περιμένω με τις ώρες και να μπορώ να έχω και πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές χωρίς να γονατίζει. Προσανατολιζόμουνα να έχει καλό επεξεργαστή αλλά είδα ότι ξεφεύγει οικονομικά. Υποθέτω ότι για μνήμη 4GB χρειάζονται. Αν είναι DDR2 ή DDR3 δε ξέρω πόσο σημαντικό είναι. Η κάρτα γραφικών δε με καίει και τόσο (μάλλον) αλλά δε θέλω να είναι και πατάτα. Παιχνίδια δε πολυπαίζω αλλά δε θα με χάλαγε να έχω τη δυνατότητα άμα θελήσω (υποθέτω ότι για PES δεν υπάρχουν και πολλές απαιτήσεις, ε;). Με ενδιαφέρει η ποιότητα του πληκτρολογίου (κουμπιά) και αν γίνεται να έχει numpad. Από υποδοχές δε ξέρω τι να προσέξω, φαντάζομαι ότι όλα λίγο πολύ είναι εφοδιασμένα. Υποθέτω επίσης ότι και το Wifi είναι δεδομένο. Επίσης έχω δει τροφοδοτικά από πολύ μικρά μέχρι πολύ μεγάλα. Προφανώς ένα μικρό τροφοδοτικό είναι συν. Και βεβαίως και η αυτονομία είναι σημαντική αν και έτσι όπως το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή ο σκοπός είναι να βρίσκεται πάντα στη πρίζα αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν και οι φορές που αυτό δεν θα είναι εφικτό.

Και κάτι ακόμα. Σκοπεύω να του βάλω Linux. Έχω ακούσει για ασυμβατότητες με το hardware μερικών laptop. Ισχύει; Τι πρέπει να προσέξω;

Σας κούρασα, αλλά όσο έχω κοιτάξει δε βγάζω άκρη.

Ξέρω ότι έχω αφήσει στη άκρη το κόστος. Κι αυτό γιατί αρχικά ξεκίνησα με τη λογική να κινηθώ γύρω στα 600Ε, αλλά κατάλαβα ότι με αυτά που ζητούσα αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι αποφάσισα να φτάσω μέχρι 800Ε αλλά και πάλι μάλλον δεν είναι αρκετά. Οπότε αυτό το κομμάτι το αφήνω λίγο στην άκρη. Αν κάτι είναι πιο ακριβό αλλά αξίζει θα το σκεφτώ αν και δε θα ήθελα με τπτ να ξεπεράσω τα 1000Ε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις, συμβουλές και προτάσεις σας.

Δημοσ.

Παντως απο πλευράς υποσυστημάτων και χωρίς να έχει αριθμητικό πληκτρολόγιο , ξεχωρίζει το FUJITSU AMILO PI3560-F4

INTEL CORE 2 DUO P7450 (2.13GHZ), 15.6'' WXGA TFT, 500GB SATA HDD, 6GB DDR2, NVIDIA GT240M 1GB

με τιμή 900ευρώ.

Βεβαια να ξέρεις, ότι Laptop πάρεις θα σερνετε , σε σχέση με ενα Desktop. Ακόμη και τα ίδια υποσυστήματα

(Cpu / Gpu / Ram / Hdd) να έχουν πάλι ο φορητος θα είναι πίσω Και με Διαφορά.

Δημοσ.

Δές και τα ΗΡ dv6.Σε καλύπτουν σε πολλά απο αυτά που ζήτησες κι έχουν και numpad.Ποιό μοντέλο θές ακριβώς εσύ διάλεξε καλύτερα μιάς και ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες και την τσέπη σου.Εγώ θα σου πρότινα π.χ. αυτό http://www.multirama.gr/products/product?pid=0430145&catid=010200 .Το κατάστημα ενδεικτικά στο έβαλα.

Δημοσ.

To Fujitsu δε το βρίσκω.

Ωραία φαίνονται τα laptop της σειράς dv6. Ωστόσο βλέπω ότι έχουν κατά κύριο λόγο κάρτες γραφικών της ATI. Δε ξέρω κατά πόσο είναι καλές, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι γίνεται με το Linux. Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τους drivers των ATI για Linux. Ισχύει;

Από εκεί και πέρα δε με ενδιαφέρει τόσο η μάρκα του laptop όσο του να μην πληρώνω τσάμπα το όνομα. Δηλαδή ανάμεσα σε 2 laptop με τα ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά μάλλον θα προτιμούσα το φτηνότερο και όχι αυτό που έχει το όνομα. Ίσως να είναι και λάθος αντιμετώπιση αυτή, δε ξέρω.

Δημοσ.

Είχα βάλει στο μάτι το HP Pavilion dv6-1160ev. Ωστόσο στο πιο φτηνό κατάστημα που μου έβγαζε το skroutz έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμο και ότι αναμένεται. Τώρα πια όμως το έχουν βγάλει τελείως!

Η αναμονή ίσως όμως να έκανε καλό. Διαβάζοντας εδώ στο insomnia τις απόψεις, αρχίζω να αναθεωρώ κάποιες δικές μου απόψεις και πιστεύω ότι ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξω να πάρω κάποιο laptop με καλή εγγύηση. Έτσι έχω αρχίσει να σκέφτομαι για TOSHIBA. Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο που να είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά σαν το HP που έχω αναφέρει;

Δημοσ.
Είχα βάλει στο μάτι το HP Pavilion dv6-1160ev. Ωστόσο στο πιο φτηνό κατάστημα που μου έβγαζε το skroutz έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμο και ότι αναμένεται. Τώρα πια όμως το έχουν βγάλει τελείως!

Η αναμονή ίσως όμως να έκανε καλό. Διαβάζοντας εδώ στο insomnia τις απόψεις, αρχίζω να αναθεωρώ κάποιες δικές μου απόψεις και πιστεύω ότι ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξω να πάρω κάποιο laptop με καλή εγγύηση. Έτσι έχω αρχίσει να σκέφτομαι για TOSHIBA. Έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο που να είναι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά σαν το HP που έχω αναφέρει;

Η Toshiba αυτές τις μέρες έχει αρχίσει να κυκλοφορεί φορητούς από τις νέες σειρές και με windows 7 και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές:confused:

Δημοσ.

Από κάποιο άλλο θέμα είδα να προτείνει κάποιος το Toshiba Satellite A300-1ND (http://skroutz.gr/s/66660/Toshiba-Satellite-A300-1ND.html) (έχω την αίσθηση ότι υπήρχε και πιο φτηνό σε κάποιο κατάστημα που τώρα δεν υπάρχει).

Όπως και να έχει μου άρεσε αλλά κόλλησα στην οθόνη. Είχα κατά νου να πάρω με 15.6 αλλά αυτό έχει 15.4. Μικρή η διαφορά αλλά αρκετή να με βάλει σε σκέψεις:

- Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά κάθε διάστασης;

- Γιατί να προτιμήσω είτε τη μια είτε την άλλη;

- Ή μήπως δεν έχει καμία σημασία;

Θα ήθελα τις απόψεις σας.

Υ.Γ.: Μια διαφορά που πρόσεξα εγώ, δεν έχει να κάνει με την οθόνη αλλά με το πληκτρολόγιο. Στις 15.6 έχει και numpad ενώ στις 15.4 όχι (ισχύει σίγουρα για τα laptop της TOSHIBA σε αυτή τη σειρά, δε ξέρω για αλλού).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...