mitsosk2000 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον παιδια ακουστε το θεμα μου.... Θελω μια σουιτα για προγραμματισμο. Αρχικα για c και c++ αλλα μαλλον θα προκειψουν και αλλα στην πορεια. Θελω σουιτα γιατι με εξυπυρετει καλυτερα. Εχω δουλεψει αρκετα σε NetBeans που μου αρεσε πολυ αλλα τωρα που εβαλα τα win 7 δεν μπορω να κανω το NetBeans να δουλεψει. Το κατεβασα, εβαλα JDE, εβαλα και cygwin αλλα εχει θεμα. Το build το κανει κανονικα αλλα οταν παταω run προσπαθει για ωρα χωρις να το τρεχει και βγαζει και ενα error κατω στην status bar που λεει κατι για java.lang.nullpointerexception. Τετοιο θεμα δεν ειχα στα xp και δεν ξερω τι να κανω τωρα. Αν μπορουσε να βρεθει μια λυση για το NetBeans θα ηταν ωραια αλλιως ακουω καποια αλλη προταση για Suite... Ευχαριστω εκ των προτερων...
Evgenios1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Απο μενα visual studio 9 (το 10 ειναι βαρυ)
mitsosk2000 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Ξεχασα να το αναφερω αλλα δεν συμπαθω καθολου το visual studio . Δεν εχω ακουσει καθολου καλα λογια κυριως οτι ειναι πολυ βαρυ και εκνευριστικο. Βεβαια αν δεν μου δουλεψει τιποτα αλλο εκει θα καταληξω πιστευω...
random Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ξεχασα να το αναφερω αλλα δεν συμπαθω καθολου το visual studio . Δεν εχω ακουσει καθολου καλα λογια κυριως οτι ειναι πολυ βαρυ και εκνευριστικο. δεν συμπαθείς, και έχεις ακούσει. και μάλλον δεν έχεις ποτέ εγκαταστήσει. Πραγματικά στέρεοι λόγοι να μην ασχοληθείς με το συγκεκριμένο εργαλείο... ναι, ειναι βαρύ. Για Pentium III ...NetBeans που μου αρεσε πολυ αλλα τωρα που εβαλα τα win 7 δεν μπορω να κανω το NetBeans να δουλεψει. το να ειναι ασύμβατο το NetBeans με τα 7, δεν μου φαινεται πολυ πιθανό. στα Vista δεν δουλευε; τα 7 ειναι ουσιαστικά "βελτιωμένα βίστα". κανε μια δοκιμή, ειτε με "compatibility mode", ειτε στο XP Mode (windows virtual pc). Φαντάζομαι θα συμφωνείς οτι ακούγεται λίγο ειρωνικό, οτι ενώ οι C/C++ ειναι οι γλώσσες που παράγουν τα καλύτερα (ταχύτερα) native εκτελέσιμα στα Windows, μερικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν C/C++ IDE's γραμμένα σε Java δώσε μια ευκαιρία στο Visual C++ 2008 Express Edition και μετά.. Code::Blocks devcpp & wxDev-C++ Eclipse (javo-γενές σαν το NetBeans) Qt Creator
mitsosk2000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Θα δοκιμασω visual c++ τοτε και βλεπουμε...Οσον αφορα αυτο που λες για τις σουιτες υπηρχε περιοδος που χρειαζοταν να χρησιμοποιω 3-4 γλωσσες το ιδιο διαστημα γιαυτο και με βολευε. Απλα ηταν καλο να εχεις το ιδιο interface για να μην αλλαζεις συνεχεια προγραμματα. Για τα compatibility options τα δοκιμασα ολα...Δεν νομιζω να ειναι θεμα συμβατοτητας απλα καπου σκαλωνει και μαλλον θα θελει καποια περεταιρω ρυθμιση για τα win 7 σε σχεση με τα αλλα. Πριν δεν ειχα vista για να ξερω αν εβγαζε το ιδιο προβλημα, ειχα τα xp.
georgemarios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 προσθεσε μια θετικη ψηφο και απο μενα για το visual studio......
johnny21a Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 +1 απο μενα για Visual Studio. Ουτε βαρη ειναι και πραγματικα σου λυνει τα χερια σε πολλους τομεις. Αρκει να εχεις ορεξη να κατσεις να το μαθεις και οχι να το θαβεις απο την αρχη (επειδη ειναι MS ισως ?)
teo64x Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Νομίζω μια χαρά ελαφρύ είναι το Visual Studio, αν και το προτιμώ για C#. Το NetBeans δε δουλεύει ούτε σε μένα στα 7 με MinGW, γι' αυτό δε θα το πρότεινα εξ αρχής. Αν μου δούλευε και σ' αυτή την εγκατάσταση, πάντως, θα το προτιμούσα για C/C++. Το Code::Blocks το μαθαίνω τώρα, είμαι έτσι κι έτσι. Σίγουρα γρήγορο και ελαφρύ, αλλά σαν IDE μου δίνει την αίσθηση ότι δεν "καταλαβαίνει" τι γράφω.
mitsosk2000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 thanx παιδια αν και δεν λεει ο καθενας γιατι μου προτεινει το καθε προγραμμα...Προς το παρον εβαλα το ms visual c++ και ειναι αρκετα καλο αν και δεν εχω ασχοληθει αρκετα ακομα...
jtsc21 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 προτιμω παντως προγραμματισμο C/C++ σε unix-based λειτουργικα με τον gcc...
mitsosk2000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Φιλε το εχω δοκιμασει και αυτο και δεν με βολευε.....Και το kdevelop που πηγα να βαλω μου εβγαλε την παναγια....αστα...
ippo00 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 η άποψη μου είναι ότι καλύτερα να παίξεις με τον προγραμματισμό παρά με τα ide. Το kdevelop 4 μου άρεσε, το visual studio είναι μια χαρά. Προτιμώ προσωπικά το VI kai notepad++...
mitsosk2000 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Ναι φιλε μου συμφωνω....Αλλα οταν παιζεις με μεγαλο κωδικα ο οποιος ειναι και μοιρασμενος σε πολλα αρχεια .h και λοιπα δεν βολευουν οι editor και τα απλα interfaces γιατι ψαχνεις σαν τον χαζο καθε φορα....Αυτη ειναι η γνωμη μου βεβαια...Οπως βολευεται ο καθενας...
Dark_Sage Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 γενικα σε Linux, εχει να προτεινεις κανεις καποιο ide για c/c++ εκτος του κdevelop, eclipse, netbeans, geany? θελω ide για debug κτλπ, oxi editor σκετο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.