Προς το περιεχόμενο

Μια κλοπή την αναφέρεις στην αστυνομία για τα στατιστικά;

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σου κλέψουν κατι ακομα κ αν ειναι το πορτοφολι η ενα κινητο της πλάκας εννοειτε πως δεν προκειτε να περιμενεις απ την αστυνομια να στο βρει αλλα κανονικά πρεπει να το αναφέρεις έτσι για τα εθνικά κ δημοτικά στατιστικά κλοπών-εγκληματικότητας? (στην ΕΣΥ κ οπου τα χρησιμοποιουν...)

Δημοσ.

χμ... ναι, δεν πας να κάνεις καταγγελία όμως γι' αυτόν τον λόγο.

Αν, π.χ. σου κλέψουν το πορτοφόλι, και έχεις μέσα ταυτότητες, άδεια οδήγησης, κάρτες κτλ. κτλ, πρέπει όπως και δήποτε να δηλώσεις την κλοπή. Και όχι μόνο στην αστυνομία (ταυτότητα-άδεια οδήγησης-διαβατήριο π.χ.) αλλά και σε τράπεζες (κάρτες ατμ, βιβλιάριο κτλ κτλ) και όπου αλλού.

Και γω πιστεύω πως είναι απίθανο να σου τα βρουν, αλλά ο πρώτος λόγος που κάνεις την καταγγελία είναι για να δηλώσεις τι σου κλάπηκε. γιατί στο παράδειγμα που αναφέρω πρέπει να βγάλεις καινούρια έγγραφα και κάρτες κτλ κτλ. και να ακυρώσεις τα παλιά.

Αν τώρα μέσα είχες μόνο χρήματα, ε μάλλον δε θα πας. (ανάλογα και τη διάθεση που έχεις. βέβαια μια καταγγελία ποτέ δεν έβλαψε)

Και για το κινητό πάλι, αναγκαστικά θα μιλήσεις με την εταιρεία-πάροχο για να γίνει φραγή εξερχόμενων. οπότε, ακόμη κι αν δεν πας στην αστυνομία, η αστυνομία μπορεί να ζητήσει τέτοια στοιχεία από τις ίδιες τις εταιρείες, βάση των αιτήσεων για φραγή λόγω κλοπής.

Δημοσ.

Αν σου κλεψουν το σπιτι παντως ειναι σιγουρα για στατιστικους λογους. Σε ρωτανε τι ποσο ηταν τα πραγματα που σου εκλεψαν. Αφου τους πεις ουτε καν σε ρωτανε πως ηταν αυτα που πηραν (σε περιπτωση που ηταν μεσα χρυσαφικα, ρολογια κτλπ). Αρα και να βρουνε εναν κλεφτη που εχει μαζεψει διαφορα απο κλοπες δεν προκειτε εν τελη να φτασουν σε σενα ποτε τα πραγματα.

Πριν 4 χρονια εκλεψαν πανω απο 5 σπιτια στην γυρω γειτονια συμπεριλαμβανομενου και του δικου μου, μεχρι σημερα ουτε ενα τηλ σε κανεναν.

Δημοσ.

έχουν πάρει σε γνωστό μου, και βρήκαν την λεία των διαρρηκτών (που ήταν από πολλά σπίτια) και ο καθένας πήγαινε και βάση της δήλωσης έπαιρνε ο,τι του άνηκε

Δημοσ.
Αν σου κλέψουν κατι ακομα κ αν ειναι το πορτοφολι η ενα κινητο της πλάκας εννοειτε πως δεν προκειτε να περιμενεις απ την αστυνομια να στο βρει αλλα κανονικά πρεπει να το αναφέρεις έτσι για τα εθνικά κ δημοτικά στατιστικά κλοπών-εγκληματικότητας? (στην ΕΣΥ κ οπου τα χρησιμοποιουν...)

Μάλλον σαν λόγος είναι άσχετος.

Εκτός από διάφορα που σου είπανε ήδη, υπάρχει κι ο λόγος του να έχεις δικαίωμα να ζητήσεις τη δίωξη του (ίσως αργότερα συλληφθέντος) δράστη (δεν ξέρω αν υπάρχει χρονικό περιθώριο για δήλωση, με την έννοια του να χάνεις κάποιο δικαίωμα αν το κάνεις ετεροχρονισμένα).

Γενικά δεν είσαι "υποχρεωμένος", αλλά τα να το δηλώσεις έχει (διάφορα) "ευεργετικά" παρεπόμενα για 'σενα, σε αντιδιαστολή με το να μην το κάνεις.

Αν σου κλεψουν το σπιτι παντως ειναι σιγουρα για στατιστικους λογους. Σε ρωτανε τι ποσο ηταν τα πραγματα που σου εκλεψαν. Αφου τους πεις ουτε καν σε ρωτανε πως ηταν αυτα που πηραν (σε περιπτωση που ηταν μεσα χρυσαφικα, ρολογια κτλπ). Αρα και να βρουνε εναν κλεφτη που εχει μαζεψει διαφορα απο κλοπες δεν προκειτε εν τελη να φτασουν σε σενα ποτε τα πραγματα.

Πριν 4 χρονια εκλεψαν πανω απο 5 σπιτια στην γυρω γειτονια συμπεριλαμβανομενου και του δικου μου, μεχρι σημερα ουτε ενα τηλ σε κανεναν.

...τελείως μωρό εικοτολογικό σκεπτικό - γιατί περί γνώσης δεν πρόκειται.

Οι δηλώσεις έχουν να κάνουν με την "τάξη", δλδ ό,τι δηλώσεις, εκείνο και έχεις δικαίωμα να διεκδικήσεις (μετά την πιθανή σύλληψη δράστη).

Δεν παίρνουν ποτέ τηλέφωνο.Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

...υπερβολή.

Προσωπικά μ' έχουν πάρει ΚΑΙ σε Αθήνα, αλλά και στην επαρχία, τα σχετικά τμήματα στα οποία έχει τύχει να έχω δηλώσει κλοπές, μετά από ανεύρεση κλοπιμαίων.

Όπως κι έχει επίσης τύχει να μην ειδοποιηθώ ποτέ για άλλες περιπτώσεις, και ποτέ δε θα είμαι σίγουρος εάν κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του (ναι, έχω ένα θεματάκι με απώλειες....)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...