drmetal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Έχω ένα dedicated server στη Siteground. Ο μόνος λόγος που μένω εκεί είναι το καλό support, αλλά τελευταία συμβαίνουν διάφορα και αλλάζω σιγά σιγά γνώμη. Επίσης σκέφτομαι το θέμα ότι ο server είναι στις HΠΑ και οι σελίδες μου είναι κυρίως ελληνικές και υπάρχει μεγάλος (σχετικά) χρόνος ping. Αυτό που θέλω είναι προτάσεις, αν ξέρετε κάποια καλή εταιρία. θέλω κυρίως: - Καλό support - καλές τιμές - κατα προτίμηση στην ευρώπη. Κάπου βρήκα αυτό: http://www.senpai-it.com/dedicated_servers.php το ξέρει κάποιος ? έχουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά και είναι super φτηνά. το μόνο που ανησυχώ είναι το support. Ευχαριστώ!
drmetal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Πολύ καλές τιμές και χαρακτηριστικά. Cpanel έχει ?
Defected Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 +1 hetzner.de Εχω 3εις σερβερς στους γερμανούς και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το support. Επίσης πολύ χαμηλά ping με τα datacenter τους, το μεγαλήτερο που έχω δει είναι 70ms. Πολύ καλό και το resque system που έχουν. Cpanel στους dedicated δεν προσφέρουν απ'ότι έχω δει. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα την αγορά άδειας απευθείας από την CPanel έτσι ώστε να μπορείς να την κάνεις ότι θέλεις (π.χ μεταφορά σε άλλο dedi).
drmetal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 I see. βασικά χρειάζομαι το Cpanel για να διευκολύνω τη μεταφορά, όπως είπες και συ. Το να αγοράσω licence γίνεται, αλλά το θέμα είναι να κάνουν αυτοί τη μεταφορά του account και να μπορούν να με υποστηρίξουν. Πάω για managed dedicated server, δηλαδή θέλω αυτοί να μου κάνουν τα config κλπ. Αν και μάλλον θα τα καταφέρω δεν έχω το χρόνο ούτε την όρεξη να ασχοληθώ. Ποιο σύστημα ανάλογο του cpanel έχουν εδώ? Πως κάνετε την διαχείριση ? Έχετε managed dedicated ή unmanaged ? Ευχαριστώ
Defected Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Απ'ότι έχω δει στην σελίδα τους, προσφέρουν το SysCP για συστήματα με debian. Δεν βλέπω να αναφέρουν κάτι για CPanel στους dedicated ή managed servers, ούτε για support σε περίπτωση που εγκαταστήσεις εσύ κάποιο control panel. Προτείνω να τους στείλεις ένα mail και να τους ρωτήσεις ότι ακριβώς σε ενδιαφέρει πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Εγώ έχω unmanaged οπότε όπως καταλαβένεις ότι χρειάζομαι το κάνω μόνος. Πάντως 2 φορές που χρειάστηκα το support τους ήταν πολύ γρήγορο μπορώ να πω.
drmetal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Έστειλα ένα email περιμένω απάντηση. Ίσως δοκιμάσω και unmanaged. Το θέμα είναι, αν κολλήσω κάπου και δεν ξέρω τι να κάνω έστω και με πληρωμή να μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Όταν λέμε unmanaged, σε αφήνουν τελείως στο έλεος του θεού, ή σου δίνουν κάποια βοήθεια tutorials documentation κλπ για συνηθισμένες όπως πχ να προσθέσεις ένα domain ή να δημιουργίσεις ένα subdomain, ένα email κλπ. Εσύ πως κάνεις αυτά τα πράγματα ?
CyberCr33p Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Για Ευρώπη κοίταξε και http://www.netrouting.eu
drmetal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Thanks. Παιδιά άλλες εισηγήσεις ? Δουλέυει κάποιος unmanaged ?
nske Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά άλλες εισηγήσεις ? Δουλέυει κάποιος unmanaged ? Έχω unmanaged server στην hetzner 2 χρόνια για προσωπική/ημιεπαγγελματική χρήση και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το ίδιο και δύο φίλοι (ο ένας 3 χρόνια για καθαρά επαγγελματική χρήση). Όταν λέμε unmanaged, σε αφήνουν τελείως στο έλεος του θεού, ή σου δίνουν κάποια βοήθεια tutorials documentation κλπ για συνηθισμένες όπως πχ να προσθέσεις ένα domain ή να δημιουργίσεις ένα subdomain, ένα email κλπ. Στο έλεος του θεού όχι, απλά στο έλεος του λειτουργικού -το οποίο είναι πρόβλημα μόνο μέχρι να εξοικειωθείς με αυτό. Υπάρχουν κάποια howto για κάποιες συνηθισμένες ρυθμίσεις σε κάποια λειτουργικά, αλλά βέβαια δεν θεωρούνται documentation -ούτε θα μπορούσαν να κάνουν document από το μηδέν όλα τα εναλλακτικά προγράμματα με όλα τα δυνατά setups σε όλες τις διανομές λειτουργικών. Εσύ πως κάνεις αυτά τα πράγματα ? Αυτά τα πράγματα στους unmanaged Servers τα κάνει κάποιος με βάση το documentation είτε της διανομής λειτουργικού είτε της εκάστοτε εφαρμογής που έχει εγκαταστήσει (π.χ. για emails Postfix, Exim, sendmail, qmail, Dovecot, Cyrus-*, κλπ, κλπ, για κάθε δουλειά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και συμπληρωματικές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος). Συνήθως το default interface των περισσότερων διανομών είναι ένα shell γραμμής εντολών που παρέχεται μέσω SSH, αλλά από κει και πέρα κάποιος μπορεί να επιλέξει και να εγκαταστήσει εναλλακτικά γραφικά Interfaces, όπως θα έκανε και σε έναν τοπικό υπολογιστή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πιο αξιόπιστο interface είναι το Shell. Σίγουρα απαιτείται μία εξοικείωση -η οποία όμως μπορεί να αποκτηθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστή, με εγκατάσταση του εκάστοτε λειτουργικού και προσωπική ενασχόληση. Ίσως δοκιμάσω και unmanaged. Το θέμα είναι, αν κολλήσω κάπου και δεν ξέρω τι να κάνω έστω και με πληρωμή να μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Χωρίς να γνωρίζω με βεβαιότητα αν προβλέπει κάτι τέτοιο η Hetzner, συνήθως αυτές οι εταιρίες δίνουν τη δυνατότητα να απασχολήσεις κάποιο τεχνικό με μία μάλλον τσουχτερή ταρίφα ανά ώρα.
drmetal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστώ nske Λέω να δοκιμάσω την τύχη μου. Ποιό λειτουργικό έχεις εσύ ? Ποιό συστήνεις σε ένα αρχάριο σε αυτά ? Επιλογές Debian 5.0 min/LAMP*, openSuSE 11.1 min, Ubuntu 9.04 min, CentOS 5.3 min 32bit/64bit Ξέρω πολύ καλά τα Ubuntu, αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζει τα πάντα, δούλεψα με Suse αρκετά, CentOs ελάχιστα, Debian καθόλου. Φαντάζομε command line θα είναι αρκετά παρόμοια με τα Ubuntu έτσι δεν είναι ? Το Debian έχει προεγκατεστημένο το Webmin αλλά φαντάζομε θα μπορέσω να το γράψω και σε Ubuntu. Είναι τόσες πολλές οι διαφορές μεταξύ ubuntu και Debian ή είναι σχεδόν ίδια ? Κυρίως στα Ubuntu με βολευει που με ένα apt-get μπορείς να γράψεις σχεδόν όποιδήποτε πρόγραμμα χωρίς να κάνεις compile βιβλιοθήκες κλπ που θυμάμαι όταν δούλευα με Suse. Ισχύει το ίδιο για τα Debian ? Δηλαδή με ένα sudo apt-get install ubuntu-desktop (κάτι ανάλογο anyway) θα έχω gnome ? Ευχαριστώ
gkanel Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστώ nske Λέω να δοκιμάσω την τύχη μου. Ποιό λειτουργικό έχεις εσύ ? Ποιό συστήνεις σε ένα αρχάριο σε αυτά ? Επιλογές Debian 5.0 min/LAMP*, openSuSE 11.1 min, Ubuntu 9.04 min, CentOS 5.3 min 32bit/64bit Ξέρω πολύ καλά τα Ubuntu, αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζει τα πάντα, δούλεψα με Suse αρκετά, CentOs ελάχιστα, Debian καθόλου. Φαντάζομε command line θα είναι αρκετά παρόμοια με τα Ubuntu έτσι δεν είναι ? Το Debian έχει προεγκατεστημένο το Webmin αλλά φαντάζομε θα μπορέσω να το γράψω και σε Ubuntu. Είναι τόσες πολλές οι διαφορές μεταξύ ubuntu και Debian ή είναι σχεδόν ίδια ? Κυρίως στα Ubuntu με βολευει που με ένα apt-get μπορείς να γράψεις σχεδόν όποιδήποτε πρόγραμμα χωρίς να κάνεις compile βιβλιοθήκες κλπ που θυμάμαι όταν δούλευα με Suse. Ισχύει το ίδιο για τα Debian ? Δηλαδή με ένα sudo apt-get install ubuntu-desktop (κάτι ανάλογο anyway) θα έχω gnome ? Ευχαριστώ drmetal καλησπέρα, πριν συμφωνήσεις κάπου, και εφ' όσον συζητάς και hosting σε Windows, θα σου πρότεινα να έριχνες και μια ματιά στο πρόγραμμα Microsoft WebsiteSpark http://www.websitespark.com το οποίο σου δίνει σχεδόν τσάμπα παραγωγικά Windows Server 2008 R2, SQL Server 2008, εργαλεία αναπτυξης (VS & Expression), προβολή της δουλειάς σου αλλά και αξιοσημείωτες εκπτώσεις σε Hosting Providers για πακέτα Dedicated Hosting, Virtual Dedicated Hosting ή co-location. Αν χρειαστείς βοήθεια στείλε μου PM.
nske Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Λέω να δοκιμάσω την τύχη μου. Ποιό λειτουργικό έχεις εσύ ? Ποιό συστήνεις σε ένα αρχάριο σε αυτά ? Έχω gentoo αλλά σίγουρα δε θα το πρότεινα για αρχή. Από τις "υποστηριζόμενες" διανομές που αναφέρει, θα πρότεινα το CentOS (αν και προσωπικά δε με βολεύει και δε συμπαθώ την νοοτροπία του) γιατί μπορείς να αξιοποιήσεις σχεδόν κατά γράμμα το Documentation του Redhat Enterprise, που είναι μάλλον το πιο ολοκληρωμένο για διανομή Linux. Βέβαια και με το Debian θα βγάλεις άκρη με ό,τι θέλεις, απλά εκεί το documentation που θα θέλεις δεν είναι αυτής της λογικής (επίσημο, συγκεντρωμένο σε ένα σημείο, ενημερωμένο και εφαρμόσιμο κατά γράμμα), οπότε μάλλον θα χρειαστείς περισσότερο ψάξιμο (εκτός και αν είσαι εξοικειωμένος με την παραμετροποίηση των επί μέρους εφαρμογών). Βέβαια το ότι αναφέρονται ως υποστηριζόμενες κάποιες διανομές σημαίνει μόνο ότι μπορείς να τις εγκαταστήσεις με μερικά κλικς, κατά την παραγγελία ή και από το control panel αργότερα. Μπορείς όμως να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε άλλη διανομή ή λειτουργικό θέλεις, μέσω ενός sexy KVM-over-IP switch με όνομα LARA. Δεν είναι δύσκολο, απλά όχι τόσο απλό και γρήγορο όσο η εγκατάσταση με μερικά κλικς. Φαντάζομε command line θα είναι αρκετά παρόμοια με τα Ubuntu έτσι δεν είναι ? Ούτως ή άλλως τα εργαλεία κονσόλας είναι παρόμοια σε όλες τις διανομές Linux (με μερικές σημαντικές εξαιρέσεις όπως ο package manager). Ανάμεσα στο Debian και στο Ubuntu η ομοιότητα πρέπει είναι απόλυτη. Είναι τόσες πολλές οι διαφορές μεταξύ ubuntu και Debian ή είναι σχεδόν ίδια ? Η βασική διαφορά είναι ότι το Ubuntu εγκαθιστά περισσότερα πράγματα by default (τα οποία συνήθως είναι περιττά ή και βλαβερά για έναν server) και ότι το Debian Stable είναι πιο σταθερό και συντηρητικό στις εκδόσεις. Κυρίως στα Ubuntu με βολευει που με ένα apt-get μπορείς να γράψεις σχεδόν όποιδήποτε πρόγραμμα χωρίς να κάνεις compile βιβλιοθήκες κλπ που θυμάμαι όταν δούλευα με Suse. Ισχύει το ίδιο για τα Debian ? Δηλαδή με ένα sudo apt-get install ubuntu-desktop (κάτι ανάλογο anyway) θα έχω gnome ? Ναι (αν και δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις Χ11 και gnome σε server). Υσ. Πριν αποφασίσεις και πάρεις server, κάνε μια εγκατάσταση του λειτουργικού τοπικά για να σχηματίσεις προσωπικές εντυπώσεις.
drmetal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δεν είμαι τόσο fan της Microsoft όσων αφορά servers κλπ είναι σαν να χτίζεις σπίτι στο γκρεμό Ένας καλός φίλος μου και συνιδιοκτήτης στα site έφτιαξε ένα απλό server σε Windows Xp με antivirus καλό, για την πτυχιακή του, και κατάφεραν τα Windows να πιάσουν ιό. Και υπάρχουν και ένα σωρό άλλα προβλήματα ασφαλείας και αξιοπιστίας. Προσωπική μου γνώμη, τα Windows είναι εξαιρετικά για word και παιχνίδια αλλά μέχρι εκεί. Εκτός αυτού τα site μου υπάρχουν ήδη απλά θα τα μεταφέρω από αλλού. Thanks anyway. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ---------- Βέβαια το ότι αναφέρονται ως υποστηριζόμενες κάποιες διανομές σημαίνει μόνο ότι μπορείς να τις εγκαταστήσεις με μερικά κλικ, κατά την παραγγελία ή και από το control panel αργότερα. Μπορείς όμως να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε άλλη διανομή ή λειτουργικό θέλεις, μέσω ενός sexy KVM-over-IP switch με όνομα LARA. Δεν είναι δύσκολο, απλά όχι τόσο απλό και γρήγορο όσο η εγκατάσταση με ένα κλικ. Αυτό που θέλεις να πείς είναι ότι μπορώ να αλλάξω λειτουργικό ή να εγκαταστήσω δεύτερο χωρίς Virtualization ? Λέω να πάω πρώτα με Debian που είναι πιό κοντά στο ubuntu, και έχει μερικά προεγκατεστημένα προγράμματα Syscp και webmin, θα βοηθήσουν στην αρχή. Υσ. Πριν αποφασίσεις και πάρεις server, κάνε μια εγκατάσταση του λειτουργικού τοπικά για να σχηματίσεις προσωπικές εντυπώσεις. Ναι το ξέρω, λέω μήπως χρειαστεί. Ευχαριστώ και πάλι βοήθησες πάρα πολύ!
nske Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Αυτό που θέλεις να πείς είναι ότι μπορώ να αλλάξω λειτουργικό ή να εγκαταστήσω δεύτερο χωρίς Virtualization ? Ναι: ζητάς και σου συνδέουν ένα KVM-over-IP switch στο server σου (αν θυμάμαι καλά δωρεάν για μέχρι 2 ώρες -αν και τότε που το ζήτησα μου το άφησαν όλο το βράδυ χωρίς κόστος). Αυτό το μηχάνημα σερβίρει μέσω VNC την έξοδο της κάρτας γραφικών του Server και τα interfaces εισόδου (mouse/keyboard), οπότε έχεις τον έλεγχο από το POST του BIOS και μετά. Επίσης ζητάς να κατεβάσουν και γράψουν σε ένα dvd κάποιο bootable ISO image της επιλογής σου (τους δίνεις URL) και να το βάλουν σε κάποιο dvd drive που θα συνδέσουν με το server, ώστε να το χρησιμοποιήσεις για να boot-άρεις τον server και να εγκαταστήσεις το λειτουργικό που θέλεις. Επίσης μπορείς να boot-άρεις αυτοματοποιημένα με μερικά clicks από το control panel σε ένα βασικό περιβάλλον debian ή freebsd, το οποίο προορίζεται μεν για Rescue, αλλά στην πράξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εγκαταστάσεις λειτουργικών. [EDIT] Αυτά ισχύουν για λειτουργικά άλλα από αυτά που υποστηρίζει, για να αλλάξεις λειτουργικό σε κάποιο από αυτά που υποστηρίζει δε χρειάζεται η παραπάνω διαδικασία: απλά επιλέγεις την εγκατάστασή του από το control panel και γίνεται αυτοματοποιημένα μέσω PXE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.