Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με explorer.exe

kosmar7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα, εχω ψαξει στο google αλλα δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη.

Καταρχας έχω Windows Vista Home Premium και περασμενα ολα τα τελευταια updates. Ο δισκος μου ειναι χωρισμενος στο C: που ειναι εγκατεστημενα τα windows και στο D: που είναι το recovery.

Στο C: εχω φτιακσει ένα φακελο που εκει μεσα βαζω σε υποφακελους τα παντα δηλ ταινες, παιχνιδια, τραγουδια, φωτο κλπ. Αυτο τον φακελο τον εχω στειλει με συντομευση στην επιφανεια εργασιας ετσι ωστε να εχω πιο ευκολη προσβαση.

Οταν ανοιγω αυτον τον φακελο παρατηρω απο το Task Manager στις επιδοσεις ότι η χρηση CPU εκτοξευεται στο 100% και στις διεργασιες ότι υπευθυνο για αυτο έιναι το explorer.exe. Ταυτοχρονα ενω μπρω να κλικαρο μεσα στο φακελο, αργει υπερβολικα παρα πολυ και δεν μπορω να διαγραψω ούτε να αντιγραψω αρχεια. Αν κλεισω τον φακελο το προβλημα δεν διορθώνεται παρα μόνο με restart.

Το περιεργο έιναι ότι το προβλημα εμφανίζεται μόνο αν ανοίξω τον συγκεκριμενο φακελο. Δηλαδη αν ανοιξω πρωτα άλλους φακελους πριν ανοίξω τον συγκεκριμενο φακελο πχ τα εγγραφα ή τον υπολογιστη μου ή οτιδηποτε άλλο ολα ειναι οκ. Οταν ανοίξω όμως τον συγκεκριμενο το explorer.exe κανει 100% χρηση του CPU και μόλις τον κλείσο μετα δεν ανοίγει κανένας φακελος.

Please, βοηθεια γιατι δεν θελω να παω στην εσχατη λύση του format...

Δημοσ.

Ισως να εχεις τοσα πολλα εκει μεσα που να μην την παλευει. Νομιζα το παθενα και εγω αργοτερα σε ενα εξωτερικο, που σε ενα φακελο ειχα ενα σωρο αρχεια. Για δες με δεξι properties ποσα αρχεια και ποσους φακελους σου λεει.

Εναλλακτικα κανε και σαρωση για ιους γιατι ποτε δεν ξερεις αν εχει προσβληθει και κανα explorer.exe

Δημοσ.

To προβλημα ευτυχως λυθηκε!

Βρηκα ότι το προβλημα το δημιουργουσε ενα αρχειο .avi το οποιο όμως δεν μπορουσα να το σβησω γιατι κολαγε ο windows explorer στον συγκεκριμενο φακελο που ειχα το αρχειο.

Ετσι κατεβασα το tuneup uitilities (γαμω το προγραμμα) και το εσβησα μεσω αυτου και το προβλημα λυθηκε!

Δημοσ.

Θα μπορούσες να το διαγράψεις αμέσως μέσα από command line.

Συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν ο explorer προσπαθεί να δημιουργήσει thumbnail από ένα avi και αυτό είναι ή κατεστραμένο ή υπάρχει διένεξη στους codecs.

Αν επιλέξεις προβολή με λεπτομέρειες αντί για μικρογραφίες θα βελτιώσεις κατά πολύ την εξερεύνηση σε φακέλους με βίντεο.

Δημοσ.

Θα σου συνιστούσα ότι ταινίες,παιχνίδια,τραγούδια,φωτος έχεις να τα αποθηκεύεις σε ξεχωριστό partition αντί του c.

Αυτό για 2 λόγους.Ο ένας είναι οτι "πηδάς" το δίσκο που έχει μέσα το λειτουργικό και τον κατακερματίζεις με αποτέλεσμα τα αρχεία να διασπώνται σε διάφορα σημεία του δίσκου και να φρενάρουν τις επιδόσεις του (εκτός και εαν σαρέσει να κάνεις defrag κάθε τρεις και λίγο).

Ο 2ος λόγος είναι οτι σε περίπτωση που θες να κάνεις format πρέπει κάθε φορά να μεταφέρεις όλα τα αποθηκευμένα σου αρχεία σε άλλο δίσκο,DVD,κλπ,κλπ.Πολύς μπελάς δηλαδή

Δημοσ.

To χω σκεφτει, αλλα.... έχω λαπτοπ, εχω βίστα και το βασικοτερο όταν θα κανω καποια στιγμη recovery, τα particion θα διαγραφουν και θα επανελθει στην αρχικη κατασταση με το ένα partition.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...