dimitrispk Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 ρε παιδιά μήπως μπορεί να μου πει κανείς τον αλγόριθμο Toeplitz ? Δηλαδή θέλω να διαβάζω ένα μονοδιάστατο πίνακα (διάνυσμα) μεγέθους Ν και ένα θετικό ακέραιο Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα δύο διαστάσεων (Ν+Κ-1)χΚ πίνακα Toeplitz. Σας ευχαριστώ πολύ!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 ρε παιδιά μήπως μπορεί να μου πει κανείς τον αλγόριθμο Toeplitz ? Δηλαδή θέλω να διαβάζω ένα μονοδιάστατο πίνακα (διάνυσμα) μεγέθους Ν και ένα θετικό ακέραιο Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα δύο διαστάσεων (Ν+Κ-1)χΚ πίνακα Toeplitz.Σας ευχαριστώ πολύ! Τι εννοείς να σου πει... Ένας πίνακας NxN είναι Τoeplitz αν τα στοιχεία του Αi,j καθορίζονται αποκλειστικά από την διαφορά i-j. Αν έχεις MATLAB υπάρχει έτοιμο function: help toeplitz Αν θες τον κώδικα έτοιμο google it και θα το βρεις σε όλες τις γλώσσες, αν και θεωρώ ότι είναι εύκολο να τον φτιάξεις και μόνος σου.
dimitrispk Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Βασικά θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε Fortan και αυτό που θέλω να κάνω είναι να διαβάζω ένα διάνυσμα Ν βαθμού (για παράδειγμα χ = (χ1,χ2,χ3,χ4)) και ένα θετικό αριθμό Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα Τoeplitz (Ν+κ-1)χΚ διαστάσεων . π.χ για χ = (χ1,χ2,χ3) και Κ=2 τοτε η έξοδος μου θα πρέπει να είναι ένας πίνακας Τoeplitz δύο διαστάσεων 4χ2. |χ1 ,0 | |χ2,χ1| |χ3,χ2| | 0 ,χ3|
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Βασικά θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε Fortan και αυτό που θέλω να κάνω είναι να διαβάζω ένα διάνυσμα Ν βαθμού (για παράδειγμα χ = (χ1,χ2,χ3,χ4)) και ένα θετικό αριθμό Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα Τoeplitz (Ν+κ-1)χΚ διαστάσεων . π.χ για χ = (χ1,χ2,χ3) και Κ=2 τοτε η έξοδος μου θα πρέπει να είναι ένας πίνακας Τoeplitz δύο διαστάσεων 4χ2. |χ1 ,0 | |χ2,χ1| |χ3,χ2| | 0 ,χ3| Μάλιστα κατάλαβα. Για να σου δώσει κάποιος τον κώδικα έτοιμο λίγο δύσκολο το βλέπω, οπότε μάλλον ξεκίνα να τον γράφεις και όπου κολλήσεις τα λέμε ή ψάξε στο google μήπως τον βρεις έτοιμο.
Dark_Sage Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 matlab θα βρεις σιγουρα κατι αμα ψαξεις λιγο εχει νομιζω συναρτηση ετοιμη
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 matlab θα βρεις σιγουρα κατι αμα ψαξεις λιγοεχει νομιζω συναρτηση ετοιμη Το λέω ξεκάθαρα στο post #2.
dimitrispk Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 οκ παιδιά το βρήκα.Σας ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.