Προς το περιεχόμενο

Αλγόριθμος Toeplitz...?

dimitrispk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά μήπως μπορεί να μου πει κανείς τον αλγόριθμο Toeplitz ? Δηλαδή θέλω να διαβάζω ένα μονοδιάστατο πίνακα (διάνυσμα) μεγέθους Ν και ένα θετικό ακέραιο Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα δύο διαστάσεων (Ν+Κ-1)χΚ πίνακα Toeplitz.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
ρε παιδιά μήπως μπορεί να μου πει κανείς τον αλγόριθμο Toeplitz ? Δηλαδή θέλω να διαβάζω ένα μονοδιάστατο πίνακα (διάνυσμα) μεγέθους Ν και ένα θετικό ακέραιο Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα δύο διαστάσεων (Ν+Κ-1)χΚ πίνακα Toeplitz.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Τι εννοείς να σου πει...

Ένας πίνακας NxN είναι Τoeplitz αν τα στοιχεία του Αi,j καθορίζονται αποκλειστικά από την διαφορά i-j.

Αν έχεις MATLAB υπάρχει έτοιμο function: help toeplitz

Αν θες τον κώδικα έτοιμο google it και θα το βρεις σε όλες τις γλώσσες, αν και θεωρώ ότι είναι εύκολο να τον φτιάξεις και μόνος σου. :-)

Δημοσ.

Βασικά θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε Fortan και αυτό που θέλω να κάνω είναι να διαβάζω ένα διάνυσμα Ν βαθμού (για παράδειγμα χ = (χ1,χ2,χ3,χ4)) και ένα θετικό αριθμό Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα Τoeplitz (Ν+κ-1)χΚ διαστάσεων .

π.χ για χ = (χ1,χ2,χ3) και Κ=2 τοτε η έξοδος μου θα πρέπει να είναι ένας πίνακας Τoeplitz δύο διαστάσεων 4χ2.

|χ1 ,0 |

|χ2,χ1|

|χ3,χ2|

| 0 ,χ3|

Δημοσ.
Βασικά θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε Fortan και αυτό που θέλω να κάνω είναι να διαβάζω ένα διάνυσμα Ν βαθμού (για παράδειγμα χ = (χ1,χ2,χ3,χ4)) και ένα θετικό αριθμό Κ και να δημιουργώ έναν πίνακα Τoeplitz (Ν+κ-1)χΚ διαστάσεων .

π.χ για χ = (χ1,χ2,χ3) και Κ=2 τοτε η έξοδος μου θα πρέπει να είναι ένας πίνακας Τoeplitz δύο διαστάσεων 4χ2.

|χ1 ,0 |

|χ2,χ1|

|χ3,χ2|

| 0 ,χ3|

Μάλιστα κατάλαβα. Για να σου δώσει κάποιος τον κώδικα έτοιμο λίγο δύσκολο το βλέπω, οπότε μάλλον ξεκίνα να τον γράφεις και όπου κολλήσεις τα λέμε ή ψάξε στο google μήπως τον βρεις έτοιμο. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...