Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Boot σε Acer 5920G

Kapws

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το παραπάνω laptop (5920g).

Χτες το βράδυ τελειώνοντας την εργασία που είχα για τη σχολή (και φυσικά αφού προηγήθηκε ενα 2ωρο από l2,wow και youtube) έκλεισα τον υπολογιστή και έπεσα για ύπνο.

Την επόμενη μέρα λοιπόν...επιστρέφοντας από τη δουλειά τ0 μεσημέρι πήγα να ανοίξω τον ΗΥ να δω μπας και έχω κανένα mail . Πάτησα λοιπον το Power button και πετάχτηκα μέχρι την τουαλέτα προς νερού μου :P

Γυρνώντας μετά από 1-2 λεπτά είδα ότι το laptop δεν είχε bootάρει ακόμα...βασικά..ήταν ακόμα με μαύρη οθόνη. Δεν πειράζει λέω ίσως ξεχάστικα και δεν τα 'νοιξα ή δεν ξέρω κι εγώ τί..και του κάνω μία επανεκκίνηση. Έλα όμως που από τότε το laptop ούτε φωνή ούτε ακρόαση...ξεκινάει...ακούω τους ανεμιστήρες να γυρνάνε , ακούω και τα windows (7άρια btw) να bootάρουν με τον χαρακτηριστικό ήχο..και με αφήνουν στο loading screen να βάλω τον κωδικό μου (αυτό το κατάλαβα εκ των υστέρων αφού έβαλα for fun στα τυφλά το pass μου και πάτησα enter...ακούγοντας όπως είναι φυσικό και τον τελευταίο ήχο των windows όταν "μπαίνουν"...χωρίς όμως και πάλι να μπορώ να δω κάτι).

Τί διάολο συνέβει δεν μπορώ να καταλάβω...ούτε καποια σοβαρή αλλαγή στο σύστημα έκανα...ούτε κάτι έγινε Install...ούτε το μετακίνησα (απλά το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος αναφέρει ότι κουνήθηκε κάποιο καλώδιο απο την vga>lcd).

Έλυσα λοιπόν το laptop, βγάζοντας τις σχετικές 41 βίδες και τα 3 καπάκια (γαμήθηκε ο δίας,σόρρυ κιόλας , εκεί στην Acer) , με την ελπίδσ να δω κάποιο εμφανές πρόβλημα , ή να εντοπίσω τυχόν βγάλσιμο του καλωδίου της gpu και της lcd οθόνης. Εις μάτην όμως..τίποτα από όλα αυτά...το μόνο που κέρδισα είναι ένα πετσοκομένο δάκτυλο στην προσπάθεια μου να ξεκουμπώσω το ένα καπάκι.

Τί να πω...ούτε bios μπορώ να μπω ούτε τίποτα (λογικό δλδ...αφού από την αρχή μέχρι το τέλος η οθόνη παραμένει μάυρη **Σ.Σ.Η οθόνη δεν ανάβει και παίρνει μαύρο χρώμα..απλά δεν ανάβει**).

Δώστε μου τα φώτα σας γιατί θα κλάψω αν χάσω τις εργασίες τόσων μηνών για το "τίποτα". Επείσης "φοβάμαι" να το πάω στον κοτσόβολο να το δούνε (πρέπει να έχω μισό χρόνο εγγύησης ακόμα) , αφενός για το οικονομικό...γιατί σίγουρα θα μου πιάσουνε τον κώλο..και αφετέρου μην μου πούνε μα και μου ότι είνα δικό μου το πρόβλημα επειδή φοράω σπασμένα 7αρια και τρεχα γύρευε).

Συγγνώμη για το μακροσκελές μου topic αλλά προσπαθώ να εξαλείψω τυχόν απορίες ώστε να γλυτώσουμε χρόνο μέχρι την λύση.

Σας ευχαριστώ,

Στέφανος.

Δημοσ.

Δοκιμασε και εσυ να κανεις ενα repair...

Και αν δε γινει τπτ βλεπουμε... ( που μου φαινεται δυσκολο να μη φτιαξει με το repair )

Παρε και ενα σχετικο οδηγο...

http://ronin.gr/repair-windows-xp

edit

Δε μπορεις ουτε bios να μπεις ??

Δε βλεπεις ουτε τις επιλογες για boot απο cd ή τα σχετικα ??

Εντελως μαυρη οθονη ?

Kαι μη φοβασαι δε χανεις τπτ.

Ακομα και προβλημα να εχει απλα ανοιγεις το πισω καπακι και βγαζεις το δισκο και με ενα ανταπτορα το συνδεεις σε pc και παιρνεις τα αρχεια που θες

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν βλέπω τίποτα απολύτως...ούτε κατά το boot ούτε κατά το Login των windows ..ούτε επίσεις αν συνδέσω το laptop με την τηελεόρασή μου. (δεν το είχα ξαναδοκιμάσει..και λογικό μου φένεται να μην μπορώ να δω ούτε έτσι τίποτα εφόσον θα έπρεπε πρώτα να "αλλάξω" οθόνη μέσα από τα windows).

Αυτό με το repair το σκέφτηκα ...και έψαξα μήπως βρω κανά automated cd..που και καλά με το που θα το βάλεις στο dvd να ξεκινήσει solo repair αλλά ΔΕΝ . Οπότε μου φένεται πως θα τα στάξω σε κανάν τεχνικό..από μήνα μάλλον (διάολε) γιατί ο τραπεζικός μου λογαριασμός είναι μείον... (διαολεμένη cordoba).

Anyway...αν υπάρχει καμία άλλη λύση που μπορώ να δοκιμάσω solo...θα χαρώ να την ακούσω.

Σας ευχαριστώ και πάλι,

Στέφανος.

Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις σε κινήσεις προς ανεπανόρθωτη ζημιά,κοίτα να βρεις μιά οθόνη να συνδέσεις το laptop σου.

Ίσως έχει καεί το κυκλωματάκι που δίνει υψηλή τάση στην οθόνη,ίσως τα κακάρωσε η οθόνη (λίγο απίθανο...),κοίτα τη (στο λοξό) όταν έχεις μπει ήδη στα windows.Αν αχνοφέγγει σώθηκες...

Αν είσαι Αθήνα p.m. me για τζάμπα διάγνωση.

Δημοσ.

+1 σε μαγαζατορα

Δοκιμασε να συνδεσεις το λαπτοπ σε μια οθονη απο αυτες των υπολογιστων με ενα vga καλωδιο..

Δημοσ.
+1 σε μαγαζατορα

Δοκιμασε να συνδεσεις το λαπτοπ σε μια οθονη απο αυτες των υπολογιστων με ενα vga καλωδιο..

ναι..σύνδεσα το laptop με την tv μου (lg 37" 2500h) με vga καλωδιάκι...αλλά δεν..ούτε στο Menu της τηλεόρασης φάνηκε να αναγνρίζει συσκευή ...

Edit: Την σύνδεσα και στην οθόνη του desktop μου..αλλά και πάλι δεν...γκρρρ

Δημοσ.

Aυτο δε χρειαζεται να το θεωρεις και απαραιτητα κακο.

Γιατι τωρα μαλον κατα ενα ποσοστο αποκλειουμε να χαλασε η οθονη αφου ουτε στην εξωτερικη δε δουλευει.:rolleyes:

Αν ηταν το inverter τοτε θα δουλευε σε εξωτερικη οθονη αρα κι αυτο μαλον το αποκλειω.

Aναφερεις πως παιζεις ε ?

Δινω πιθανοτητες και στην καρτα γραφικων να τα εχει παιξει.

Δεν ξερω ομως αν θα ανβε το laptop σε αυτη την περιπτωση.:rolleyes:

Δημοσ.

κι εγώ γι αυτό έχω φάει άσχημο σκάλωμα ...γιατί περιμένα τα κλασσικά μπιπ στο booting εάν είχε καεί η κάρτα γραφικών. Τί να πω..θα το πάω σε έναν οικογενειακό φίλο που ασχολείται και θα σας ενημερώσω για τα περαταίρω..

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκρισής σας και τις απαντήσεις σας.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Same here.. grrrr... Πειτε ρε παιδες τι κανουμε με το λαπτοπ σ αυτη την περιπτωση. Λεφτα για τεχνικο δεν παιζουν αυτη την περιοδο.

@topic starter τι εκανες τελικα εσυ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...