Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν το όλο θέμα γίνεται για 20 (!) βίδες μη πάρεις τίποτα. Βίδωσέ τες με απλό κατσαβίδι.

Τώρα για γενικότερα, εγώ θα πρότεινα ένα ίσιο ηλεκτρικό κατσαβίδι και ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο με έλεγχο ταχύτητας. Το ίσιο το θέλεις για σημεία που θα χρειαστεί να βιδώσεις και δεν θα χωράει το μεγάλο (και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλά τέτοια) και το άλλο είναι το σοβαρό εργαλείο, ο γ**ιάς της γειτονιάς που τρυπάει και βαράει.

:devil:

Πράγματα που θα πρέπει να ξέρεις:

1. Τα σοβαρά ίσια κατσαβίδια έχουν διακόπτη που κλειδώνει το μοτέρ. Όπου δεν αρκεί η ισχύς τους (διότι όντως, τα ίσια δεν είναι και τέρατα δύναμης) κλειδώνεις και βιδώνεις με το χέρι. Και λόγω του ότι είναι μεγάλα και παχιά (σε σχέση με τα απλά κατσαβίδια χειρός) κάνουν τρομερό μοχλό, οπότε δεν τίθεται θέμα του στυλ «δεν έχω τόση δύναμη».

2. Τα κρουστικά με έλεγχο ταχύτητας, ναι, κάνουν και για βίδωμα «ακριβείας». Έχουν διακόπτη που περιορίζει τις στροφές και μπορείς να βιδώσεις χωρίς να φοβηθείς «α, τώρα θα το γα**σω το έπιπλο».

3. Πάρε Black & Decker, Bosch, Makita. Όχι Lidl, Carrefour, Jumbo. Στα ίδια λεφτά θα πάρεις 600W της Bosch αντί για 1600W του Jumbo, αλλά πίστεψέ με, είναι καλύτερο. Μη πετάξεις τα λεφτά σου.

Αν απαντας στον Kage, προφανως τις εχει βαλει τις βιδες, αλλιως κοιμαται στο πατωμα 2 χρονια :mrgreen:

Ο astak που ξεθαψε το θεμα, θελει απλο δραπανοκατσαβιδο, οποτε ενα κλασικο με 35-40 ευρω στα 700watt, με αριστερα - δεξια κινηση και ρυθμιστη στροφων (εχουν ολα πλεον), το βρισκεις σε ολα τα καταστηματα.

Δημοσ.

Και μιας και είμαστε στο θέμα, προτείνετε και καμιά καλή μύτη που δε θα φαγωθεί στην πρώτη βίδα καθώς και επίσης καμιά αξιόπιστη μάρκα για μεταλλοτρύπανα.

Δημοσ.

μύτη συγκεκριμένη δεν ξέρω, αλλά αν πας σε καλό κατάστημα με εργαλεία κλπ (αν ήσουν σαλλλονίκη θα ήξερα να σε πω) θα σου πούν.

Τρυπάνια για σκληρό μέταλλο είναι τα κοβαλτίου (HSS-Co). Μάρκα επίσης δεν ξέρω, προσωπικά ψωνίζω ότι βλέπω να λέει "Γερμανίας", και εννοείται ότι δεν με απογοήτευσαν ποτέ.

ΠΧ:

μύτες

τρυπάνια

γενικά πιστεύω ότι στον τομέα των εργαλείων ταιριάζουν απόλυτα λαϊκές ρήσεις όπως "ότι δώσεις, αυτό θα πάρεις" και "με πορδές αβγά δεν βάφονται".

Δημοσ.

Κοίτα πάντα όμως πρέπει να έχεις κ κάποια εργαλεία που είναι άθλια, γιατί δεν λέει να πληρώσεις για ένα καλό εργαλείο από τη στιγμή που το χρησιμοποιείς σπάνια.

Δημοσ.

ε ξέρωγώ, ανάλογα και με το ποσό. Μπορείς πχ να πάρεις σετ με 3000 μύτες και 200 κατσαβίδια με 3 ευρώ από κάναν πάγκο. Αλλά όταν πας να βιδώσεις θα χαλάσει στην δεύτερη στροφή, δεν θα κάνεις την δουλειά σου (έστω και αυτήν την μια φορά τον χρόνο), θα βρίζεις και θα καταλάβεις ότι πέταξες 3 ευρώ. Οπότε δώσε με την μία 10-15 ευρώ για κάτι καλό. Τώρα για ακριβά εργαλεία, δράπανα και τέτοια, τι να πω, αν είναι να το χρησιμοποιήσεις μια-δυο φορές, παίρνεις το πιο φτηνό. Αν πεις όμως να το χρησιμοποιήσεις και τρίτη θα στεναχωρηθείς...

Δημοσ.

Και μιας και είμαστε στο θέμα, προτείνετε και καμιά καλή μύτη που δε θα φαγωθεί στην πρώτη βίδα καθώς και επίσης καμιά αξιόπιστη μάρκα για μεταλλοτρύπανα.

Εξαρτήματα Βιδώματος MAKITA

Τρυπάνι Κοβαλτίου 5% PTG

Δημοσ.

Κοίτα πάντα όμως πρέπει να έχεις κ κάποια εργαλεία που είναι άθλια, γιατί δεν λέει να πληρώσεις για ένα καλό εργαλείο από τη στιγμή που το χρησιμοποιείς σπάνια.

Άθλια πρέπει να είναι τα πρώτα εργαλεία που θα πάρεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα επειδή δεν ξέρεις να τα δουλευεις θα τα χαλάσεις. Αν παρεις κάτι φθηνό και δεις πως εν τέλη δεν σου κάνει την δουλειά τότε προσανατολίζεσαι σε κάτι πιο ακριβό ανεξάρτητα απο πόσες φορές το χρησιμοποιείς. Δεν λέω να πάρεις εξ αρχης επαγγελματικά εργαλεία αλλα για παράδειγμα αν πάρεις μια καστάνια απο το praktiker και σου μείνει στα χέρια δεν ειναι αναγκη να πάρεις μια Facom η μια USAG αλλα με μια μεση λύση οπως η Stanley/Bahco θα κάνεις την δουλειά σου πολύ καιρό χωρίς να έχεις μάπα εργαλείο. Γενικά δεν θεωρω τα λεφτά για εργαλεία πεταμένα λεφτα και οταν ψωνίζω κοιτάω να πάρω οτι καλύτερο μπορώ αν και μερικά "αθλια" εργαλεία έχουν βγεί σκυλιά και τα έχω ακόμα.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

επαναφερω το θεμα για να ρωτησω και γω....

μετακομιζω και περιμενω καποια καινουργια επιπλα..

θα χρειαστω να βιδώσω καποια απο αυτα, επισης θα χρειαστω να κανω και μερικες τρυπες στους τοιχους..

εχω ενα κατσαβιδι χειρος μπαταριας Black & Decker KC9006 το οποιο με εχει καταβολεψει οσον αφορα ηλεκτρονικα και υπολογιστες, αλλα θελω και κατι δυνατοτερο για αν μη το ζοριζω αυτο σε πολυ δυσκολες δουλειες..

σκεφτομαι ενα Κρουστικό Δράπανο Black & Decker KR504CRE-QS μαζι με αυτο το Set Βιδώματος Black & Decker A6988-XJ ...

Νομιζω θα καλυφθω συνολικα και ενα εργαλειο που θα εχω για ολες τις σχετικες δουλειες οταν το ξαναχρειαστω..

Ακουω γνωμες..

Δημοσ.

Δεν ειναι πολυ δυνατά πάντως τα μπαταριωτά..

μη το λες :)

εχω φαει απειραμε καλωδιο με το μπαταρωτο για πλακα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...