aris2134 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Ενδιαφέρομαι να φτιαξω ενα συστημα ηλεκτρονικής δηλωσης βιβλίων σαν πτυχιακή για το πανεπιστήμιο και θέλω να ρωτήσω την αποψή σας σχετικά με την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω.. Ειναι αναμεσα σε php-mysql και python.Και οι 2 γλώσσες θα ειναι καινουργιες για μένα βεβαια εχω μια παραπάνω εξεικοίωση με το περιβάλλον php mysql.. Τι θα μου προτείνατε ως καλύτερη επιλογή και τι θα ειναι πιο χρήσιμο να μάθω?
mixalis8 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Ενδιαφέρομαι να φτιαξω ενα συστημα ηλεκτρονικής δηλωσης βιβλίων σαν πτυχιακή για το πανεπιστήμιο και θέλω να ρωτήσω την αποψή σας σχετικά με την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω..Ειναι αναμεσα σε php-mysql και python.Και οι 2 γλώσσες θα ειναι καινουργιες για μένα βεβαια εχω μια παραπάνω εξεικοίωση με το περιβάλλον php mysql.. Τι θα μου προτείνατε ως καλύτερη επιλογή και τι θα ειναι πιο χρήσιμο να μάθω? php-mysql.... ΤΕΛΟΣ!!!
blashyrkh+ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Αν θες να κανεις σελιδα το ολο συστημα κοιτα και σε CMS (joomla,drupal),υπαρχουν και πολλα modules για περαιτερω επεκταση εκτος αν θελεις να το φτιαξεις απο το μηδεν..Αν θες απλα μια βαση δεδομενων οπου θα προσθετεις και θα αφαιρεις στοιχεια δεν χρειαζεται καν η php..
nske Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Αν πρόκειται να το φτιάξεις από το μηδέν, και οι δύο γλώσσες μπορούν να καλύψουν άριστα αυτό που θέλεις να κάνεις. Όμως αν το βλέπεις παράλληλα και σαν αφορμή για να ασχοληθείς με μία από τις δύο, πιστεύω ότι η python είναι καλύτερη επιλογή: αφενός διαθέτει πολύ μεγαλύτερο πλούτο από βιβλιοθήκες, αφετέρου, με την περιορισμένη μου εμπειρία, βρίσκω ότι είναι πιο όμορφη γλώσσα και σε ωθεί να γράφεις καλύτερο κώδικα.
aris2134 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασα και το joomla αλλα δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να με καλύψει στο συγκεκριμενο project.. Πολύ αυτοματοποιημένο.. Ευχαριστώ πολύ πάντως με βοηθήσατε ,θα τα ψάξω και μόνος μου καλύτερα και θα καταλήξω σε μια γλώσσα.
blashyrkh+ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 αν ειναι να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο γενικα ,python με κλειστα ματια οχι μονο καλυτερο κωδικα θα γραφεις αλλα πιο καθαρο και πιο ευαναγνωστο απο οποιοδηποτε αλλη γλωσσα.Βασικα θα κοιτας κατι που εχεις γραψει εσυ η αλλος μετα απο καιρο και θα το καταλαβαινεις αμεσως ,σε σχεση με αλλες επισης πολυ δυνατες γλωσσες (πχ perl ,php) η python ειναι εκεινη που θα σε μαθει να σκεφτεσαι πιο ουδετερα και να υλοποιεις πιο ευκολα...
Seldimi Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2009 Και προς θεού όχι joomla κτλ... σταματήστε πλέον να στήνετε ένα CMS για ότι σας κατέβει.. υπάρχουν και πιο απλές λύσεις
snk7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 κατα την αποψη μου καλυτερα ειναι η php διοτι μπορεις να βρεις πιο ευκολες λυσεις σε κωδικα ή να "εμπνευστεις" απο τις πολλες εφαρμογες που κυκλοφορουν, και οταν λεω για εμπνευση δεν λεω να κανεις χρηση καποιου CMS αλλα αυτο που βλεπεις και σου αρεσει να μπορεις να το εξετασεις καλυτερα, αυτα ομως σε επιπεδο ποσοτητας διοτι η python δεν υστερει σε κατι, ισα ισα που ειναι πολυ παλια γλωσσα και εχει τονους προγραμματων, αλλα η Php εχει παρει τα οινια πλεον. Τωρα για την περιπτωση σου, εαν εχεις ορεξη για ξενυχτια και προγραμματιστικες περιπετειες, απο python CMS εχω διακρινει το skeletonz, το οποιο ειναι σε αναπτυξη ακομα και εχεις την ευκαιρια να φανεις και χρησιμος εαν θες να συμβαλλεις. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 06:35 ---------- οοπ, σορρυ, τωρα ειδα καλυτερα την ερωτηση σου, απλα κολησα με το Joomla. Βασικα αυτο που θες ειναι μια απλη βαση δεδομενων. με 3 ουσιαστικους πινακες. Μπορεις να το κανεις οπου θες, δεν χρειαζεται CMS ασε που ισως να εχεις μεγαλη δυσκολια να δικαιολογησεις τους 50πινακες που εχει. Κατα την γνωμη μου οτι ξερεις ειναι καλυτερα να το εξελησεις, και οχι λιγο απο εδω λιγο απο εκει. Γιαυτο, παντα κατα την γνωμη μου, παιξε με php.
dyrer Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Θα πρότεινα την PHP εμένα μου είναι πιο εύκολη, αλλά και python είναι κορυφαία για όσους την γνωρίζουν
trustfm Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αν το δεις επαγγελματικά καλύτερα PHP5 μιας και για να στήσεις μια web application σε python πας direct σε dedicated server και δεν νομίζω κανένας πελάτης να σου πει ναι τα σκάω (1000ευρώ το έτος) εκτός αν μπεις σε εταιρία που τα hostarei μόνη της τα site της αλλά και πάλι ετοιμάσου να κλαις με αυτά που θα δεις. Αν το δεις από πλευράς τεχνογνωσίας και δεν συμμαζεύεται τότε python. Πάντως ακούω και κάτι ανέκδοτα του στυλ η PHP σε ωθεί να γράφεις έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα απλά πρέπει να είσαι πιο μάγκας για να γράψεις καλά στην PHP(5). H python είναι σαφώς ευκολότερη γλώσσα προγραμματισμού μιας και είναι pure ΟΟ κάτι που σε βάζει σε ένα λούκι (καλώς κάνει) σε αντίθεση με την PHP5 που γράφεις ότι σου κατέβει και δυστυχώς αν δεν έχεις πολύ καλή εμπειρία απο OO ξεφεύγεις εύκολα, αλλά βάζοντας ένα framework (codeigniter) σε κρατάει ...
the_eye Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 @trustfm πτυχιακή για το πανεπιστήμιο κάνει
trustfm Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Τότε πρέπει να κάνει και τα δυο αν μπορεί, μην κλείνει πόρτες ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.