Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα στο boot

Nightbringer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου τελευταία έχει αρχίσει να τα φτύνει. Ενώ όταν κάνω boot την πρώτη φορά λειτουργεί μια χαρά

αν κάνω επανεκκίνηση δεν μπαίνει στα windows ( κολλάει στη boot screen των windows που δείχνει να φορτώνει

συνέχεια χωρίς να μπαίνει ποτε στα windows) επίσης δεν μπαίνει ούτε σε safe mode όυτε στα άλλα partitions που έχω.(βγάζει hardware error).

Αν κλείσω τον υπολογιστή από το τροφοδοτικό και περιμένω μερικά λεπτά και τον ξανανοίξω μπαίνει κανονικά στα windows

μέχρι να ξανακάνω επανεκκίνηση.

Μού είχε ξαναεμφανίσει αυτό το πρόβλημα παλιότερα αλλα έκανα reset στο bios και είχε φτιάξει για μερικούς μήνες.

Η μητρική μου είναι η asus p5k και το τροφοδοτικό μου το enermax infinity 620watt.

Πάω για άλλαγμα μητρικής ή φταίει το τροφοδοτικό ;;

Δημοσ.

Κάνε κανά clear cmos μήπως είναι καμιά ρύθμιση στο bios.

Μετά bios update έχεις κάνει;;

Format μήπως είναι κανά software πρόγραμμα;;

Δημοσ.
Κάνε κανά clear cmos μήπως είναι καμιά ρύθμιση στο bios.

Μετά bios update έχεις κάνει;;

Format μήπως είναι κανά software πρόγραμμα;;

Έκανα clear cmos βέβαια χωρίς να βγάλω την μπαταρία απλά ματακινώντας το pin.

Ναι έχω το τελευτάιο bios.

Και εγώ νόμιζα οτι μπορεί να είναι software αλλά πρόσφατα έκανα καθαρή εγκατάσταση των windows 7 και πάλι ξαναεμφάνισε το πρόβλημα.

Δημοσ.

Κοιτα να δεις σε τετοιες περιπτωσεις εχεις να τσεκαρεις πολλα πραγματα.

Για αρχη κανε εναν ελεγχο του σκληρου με το προγραμμα που δινει η εταιρια του δισκου που εχεις.Μετα κανεις και ενα format ή στην τελικη ενα repair των windows.

Η αν δε μπορεις να κανεις κατι απο τα παραπανω απλα δοκιμασε σε εναν αλλο δισκο να κανεις εγκατασταση των windows να δουμε αν το κανει ακομα.

Ετσι αποκλειουμε πιθανοτητες προβληματικου δισκου ή προβλημα των windows.

Δημοσ.
Κοιτα να δεις σε τετοιες περιπτωσεις εχεις να τσεκαρεις πολλα πραγματα.

Για αρχη κανε εναν ελεγχο του σκληρου με το προγραμμα που δινει η εταιρια του δισκου που εχεις.Μετα κανεις και ενα format ή στην τελικη ενα repair των windows.

Η αν δε μπορεις να κανεις κατι απο τα παραπανω απλα δοκιμασε σε εναν αλλο δισκο να κανεις εγκατασταση των windows να δουμε αν το κανει ακομα.

Ετσι αποκλειουμε πιθανοτητες προβληματικου δισκου ή προβλημα των windows.

Έχω κάνει scan τους δίσκους με το πρόγραμμα των windows και δεν έχει βρει κάποιο σφάλμα. Οι δίσκοι είναι WD κάποιο ειδικό πρόγραμμα της εταιρείας δεν έχω βρει.

Έχω δύο σκληρούς δίσκους άρα δεν παίζει & οι δύο να έχουν χαλάσει.

Δημοσ.

Τελικά έκανα clear cmos και λειτουργεί μια χαρά. Το θέμα είναι για πόσο...

Την τελευταία φορά που το έκανα κράτησε για δύο μήνες πριν αρχίσει να παρουσιάζει

ξανά το πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως η motherboard ξερυθμίζεται κάπως, όταν ο υπολογιστής δεν κλέισει κανονικά γιατί σημειωτέον τους μήνες αυτούς λόγω διακοπών ρεύματος κτλ είχε κλείσει πολλές φορές απότομα. Μήπως τελικά η λύση είναι να πάρω ups;;

Δημοσ.
Τελικά έκανα clear cmos και λειτουργεί μια χαρά. Το θέμα είναι για πόσο...

Την τελευταία φορά που το έκανα κράτησε για δύο μήνες πριν αρχίσει να παρουσιάζει

ξανά το πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως η motherboard ξερυθμίζεται κάπως, όταν ο υπολογιστής δεν κλέισει κανονικά γιατί σημειωτέον τους μήνες αυτούς λόγω διακοπών ρεύματος κτλ είχε κλείσει πολλές φορές απότομα. Μήπως τελικά η λύση είναι να πάρω ups;;

Ναι να παρεις ενα ups γιατι και εγω που δεν ειχα οταν εκανε διακοπες μου παρουσιαζε προβληματα(καιγοταν ο σκληρος και τετοια)και απο τοτε που πηρα το ups ειναι ολα ok!!!;)

Δημοσ.

Δοκίμασε ένα system stability test (με το everest ή κάποιο άλλο πρόγραμμα) μέσα απο τα windows για να δεις αν πράγματι λύθηκε το πρόβλημα.

Επίσης δοκίμασε και το Wd diagnostics για τον δίσκο σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...