Προς το περιεχόμενο

Νέος τρόπος πλοήγησης υπολογιστή!

iKrik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

BumpTop_Desktop.jpg

Τέρμα στο γνωστό σε όλους μας γραφικό περιβάλλον των windows , macintosh και linux έρχεται να δώσει ένα νέο πακέτο GUI (γραφικό περιβάλλον χρήστη) που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο χρήσης των προσωπικών υπολογιστών. Η ονομασία του είναι Bumptop και λειτουργεί με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Όλος ο χειρισμός γίνετε με οθόνη αφής και σκοπός του είναι ακόμα και ο πιο αρχάριος να μπορεί να τον χειριστεί. Ο χρήστης θα έχει «άμεση» επαφή με τα αρχεία του, φέρνοντας τον πολύ κοντά στην πραγματικότητα του γραφείου εργασίας του. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση του.

Πηγή:www.totefteri.com

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο γραφικό περιβάλλον με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Το περιβάλλον του desktop είναι αντίστοιχο με το γραφείο του τύπου στο video. Η ακαταστασία στο μεγαλείο της.

Αν είναι να ταξινομήσω όλα τα αρχεία του σκληρού μου στο desktop καταργώντας τους φακέλους μάλλον προς τα πίσω πάμε και όχι μπροστά.

Τα πολλά εφέ είναι καλά για να περνάει κανείς την ώρα του και όχι για να ασχοληθεί σοβαρά χρησιμοποιώντας το PC ως εργαλείο για τη δουλειά του.

Υ.Γ.: Η άποψη που εκφέρω για το συγκεκριμένο project είναι αυστηρά προσωπική.

Δημοσ.

Ιδια γνωμη με τον @kastel.

Μεγαλη ηλιθιοτητα το συγκεκριμενο, οπως και το αλλο που

κουνας τα χερια και το παιζεις τροχονομος.:lol:

Η μεγαλυτερη εφευρεση στον κοσμο των υπολογιστων ειναι

το ποντικι. Τελος.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω διαφορετική άποψη, όχι για να πάω κόντρα ή επειδή είμαι tech-fan αλλά γιατί το βλέπω αλλιώς.

Φυσικά και δεν πρόκεται να αντικαταστήσω την παραπάνω μπούρδα με το clean desktop μου, ούτε με τους χιλιάδες προσεκτικά ταξινομημένους φακέλους μου. Όταν όμως κάνω μια δουλειά, πχ γράφω μια εργασία για το πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώ το clean desktop για να πετάξω εκεί όσα πράγματα μπορεί να μου χρειαστούν. Docs, pdfs, jpegs, εικόνες, προγράμματα, γραφήματα, xls, text files, ιστοσελίδες κι ένα σωρό άλλα.

Το ίδιο που κάνει καθένας όταν κάνει ανάκατα ένα γραφείο με στοίβες χαρτιά και σημειώσεις όταν δουλεύει σε ένα project. Στο μέλλον λοιπόν, όταν όλο το γραφείο θα είναι μια απέραντη οθόνη αφής, αν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν βάσεις δεδομένων και ταξινομημένοι φάκελοι, θα μπορείς να "πετάξεις" όλα τα χρειαζούμενα αρχεία πάνω στο γραφείο-επιφάνεια εργασίας σου και να κάνεις τσακ μπαμ τη δουλειά σου, χωρίς copy paste, νέους φακέλους, μπρος πίσω, αναζητήσεις από την αρχή κτλ κτλ.

Αυτό είναι και το νόημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την άλλη (αλα μαέστρο) και όχι για να τις χρησιμοποιοήσουμε σήμερα στις 21'' οθόνες.

Δημοσ.
και να κάνεις τσακ μπαμ τη δουλειά

Τσακ μπαμ δεν θα γίνει η δουλειά σου γιατί εάν υπολογίσεις τις κινήσεις που θα κάνεις με τα χέρια σου στο Touch screen σε σχέση με κάποιον File Commander όπου όλα γίνονται ποιο γρήγορα θα καταλάβεις τι εννοώ

Δημοσ.
Τσακ μπαμ δεν θα γίνει η δουλειά σου γιατί εάν υπολογίσεις τις κινήσεις που θα κάνεις με τα χέρια σου στο Touch screen σε σχέση με κάποιον File Commander όπου όλα γίνονται ποιο γρήγορα θα καταλάβεις τι εννοώ

Τι να σου πω, με τον τρόπο που δουλεύω εγώ, το να πετάω όλα τα απαιτούμενα κείμενα πάνω στο γραφείο απλωμένα και ανα πάσα στιγμή να μπορώ να πιάσω και να σημειώσω σε αυτό που θέλω μου γλιτώνει πολύ περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε File Commander και searcher υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Αν είχα κάτι αντίστοιχο διαθέσιμο και για τα πολλαπλάσια αρχεία του υπολογιστή μου θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Όποιος έχει προσπαθήσει να κάνει μια εργασία και χρειάζεται στοιχεία από δεκάδες pdf, docs και άλλες εικόνες με γραφήματα ξέρει πόσο δύσκολο είναι το copy paste, back and forth.

Δημοσ.

αχρηστο ... μαρεσει που το ονομασαν την αχρηστη πατεντα τους κιολας ...

αντι να διορθωσουν τα file systems καθονται και ασχολουνται με το Gui που κανενας δεν απαιτησε να αλλαξει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...