Lucifer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Να πώ λοιπόν και εγώ κάτι που έχω στο μυαλό μου απο 4η-5η δημοτικού. Κάπου εκεί, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πρώτο κεφάλαιο στην Ιστορία (ή κάτι τέτοιο) όπου αναφέρεται στις παγετώνιες και μεσοπαγετώνιες περιόδους της γής. Θυμάμαι διαβάζοντας οτι είδα οτι είμαστε στα τέλη της 3ης;-4ης; μεσοπαγετώνιας περιόδου και οτι σιγά σιγά βαδίζουμε προς την παγετώνια. Αυτό απο μόνο του αρκεί για να προβληματίσει ένα παιδάκι 9 χρονών τότε. Απο τότε, κάθε φορά που ακούω για περίεργα καιρικά φαινόμενα κτλ αυτό και μόνο αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Έτσι πιστεύω οτι χρονολογικά η γή πρέπει σιγά σιγά να ξαναμπαίνει στην περίοδο των πάγων. Δεν είναι θεωρία, είναι μια κυκλική πορεία που η γή ακολουθεί επι εκατομμύρια χρόνια. Εμείς και κάθε εμείς δεν ασχοληθήκαμε ποτέ σοβαρά με κάτι τέτοιο γιατί το μάτι της κάθε γενιάς βλέπει μέχρι τα 100-200 επόμενα χρόνια το πολύ. Για το συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για βάθος χιλιάδων ετών όπου οι αλλαγές έρχονται σταδιακά. Έτσι πιστεύω οτι και οι Μάγιας (τους οποίους εκτιμώ αφάνταστα παιδιόθεν) ίσως να σηματοδοτούν με το ημερολόγιο τους την έναρξη αυτής της νέας περιόδου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τα καιρικά φαινόμενα εκ των πραγμάτων θα αλλάξουν ώστε να καταλήξουμε εκεί. Τις αλλαγές τις βλέπουμε καθημερινά πλέον και μάλλον θα τις βλέπουμε ακόμα περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια (αν και μιλάμε πάλι για βάθος χιλιετιών για να φτάσουμε στο ice age). Έτσι λοιπόν το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε και να το απολαύσουμε. Το τέλος του κόσμου όπως λέτε είναι η καραμέλα του κάθε ανασφαλούς και θρησκόληπτου για καταληκτικές ημερομηνίες "μεγάλων" προσώπων και φυλών. Εγώ πιστεύω πως απλά σηματοδοτούν στο μυαλό τους εποχές.. Ο καθένας όμως που τους διαβάζει μπορεί να βγάλει τα δικά του τρομακτικά συμπεράσματα και να σπείρει τον πανικό. Στο χέρι μας είναι να τον γράψουμε στα φρύδια μας και να δούμε και την ταινιούλα που πιστεύω οτι θα τα σπάει Υ.γ: Είναι μάλλον κακό να βάζετε -1 στον Op ο οποίος κατα βάση δεν εξέθεσε προσωπική γνώμη αλλα έδωσε τις "θεωρίες" διαφόρων για το 2012. Δεν είναι καθόλου κακό θέμα για συζήτηση και δεν βλέπω που είναι το αρνητικό στην παράθεση τους. Υγ2: Όσο για τους πολέμους κτλ. Είναι φυσικό επακόλουθο. Το διάστημα (γενικής) ειρήνης είναι υπερβολικά μεγάλο. Μαζική σύρραξη έχουμε να δούμε απο το 1945. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Δεν έχουμε πιάσει τον παπά απο τα @@. Ζούμε ένα απο τα μεγαλύτερα διαστήμα ηρεμίας παγκοσμίως (ξαναλέω γενικά). Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα μείνει έτσι για πάντα. Αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο, η ιστορία μας διαψεύδει τρομερά. Κάτι ακόμα που φανερώνει εύκολα τα παραπάνω είναι η καμπύλη του co2 με το χρόνο Βλέπουμε οτι έχει άμεση σχέση με την θερμοκρασία και οτι 4 φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας ας we know έχει περάσει αυτό το peak (που οι επίσης τρομολάγνοι θέλουν να αποκαλούν φαινόμενο του θερμοκηπίου) και αρχίσαμε να πέφτουμε προς τα κάτω προς την εποχή των παγετώνων. Η καμπύλη αυτή δείχνει ξεκάθαρα την κορύφωση οπότε κυκλικά πλέον αναμένεται η πτώση και η μετά απο χιλιάδες χρόνια κατάληξη εκεί. Καθόλου άσχημο το 2012 σαν καταληκτική ημερομηνία για το τέλος της μεσοπαγετώνιας και αρχή (Αδρή) της πτώσης προς τους πάγους. Γενικά πάντως ο Αρμαγεδών και η πάνωκάτω χρονική μετάβαση προς μια παγετώνια περίοδο που κανείς δε θα πάρει πρέφα, διαφέρουν!
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 [...] Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας (Long Count), αυτήν την ημερομηνία ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας [...] Αν ίσχυε αυτό, τότε θα ταν όντως το τέλος του κόσμου.
MsquitoPrincess Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο πάνω κάτω αυτά που αναφέρει και ο Klainmain σχετικά με τους παγετώνες. Έλεγε ότι στην ιστορία της γης έχει γίνει πολλές φορές αναστροφή των πόλων. Η ακριβής ημερομηνία του γεγονότος αυτού είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς λόγω της εξασθένισης του μαγνητικού πεδίου που έχει ξεκινήσει εδώ και 150 χρόνια και που είναι ουσιαστικά επακόλουθο αλλά και προάγγελος της αναστροφής αυτής. Με κάποιες μετρήσεις είχαν καταλήξει ότι αυτό ίσως γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία κι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε σαν αποτέλεσμα ακραίες κλιματικές αλλαγές, επιπτώσεις στον τεχνολογικό τομέα (δορυφόροι ,τηλεπικοινωνίες κλπ), στο ζωϊκό βασίλειο (δεδομένου ότι αρκετά αξιοποιούν το μαγνητικό πεδίο της γης για να προσανατολιστούν). Το γενικότερο πλαίσιο ήταν ότι δεν θα σημάνει το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος με την μορφή που έχει σήμερα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:24 ---------- Αν ίσχυε αυτό, τότε θα ταν όντως το τέλος του κόσμου.Το έχουν επιβεβαιώσει ότι θα γίνει.
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 [...] Το έχουν επιβεβαιώσει ότι θα γίνει. Το τέλος του κόσμου;
klainmaingr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Γενικά πάντως ο Αρμαγεδών και η πάνωκάτω χρονική μετάβαση προς μια παγετώνια περίοδο που κανείς δε θα πάρει πρέφα, διαφέρουν! Ε μα αυτό λέμε. Ο καθένας βαφτίζει αυτά τα πράγματα όπως θέλει. Το κανείς δεν θα πάρει πρέφα είναι σχετικό. Η πτώση στις πρώτες 100ετίες είναι ραγδαία οπότε θα δούμε λογικά διαφορές (ή έστω οι κοντινές γενιές). Δεν πιστεύω πως είναι τυχαία η χρονική περίοδος τουλάχιστον όσον αφορά Μάγιας κτλ. Το ημερολόγιο τους τελειώνει εκεί. Το οτι τότε θα έρθει το τέλος του κόσμου το ερμήνευσαν διάφοροι γραφικοί. Απλα πιστεύω πως όλες αυτές οι πίπες αναφέρονται στην τελική σε αυτό.
MsquitoPrincess Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Το τέλος του κόσμου; Την ευθυγράμμιση =ρΟκ,το κανα bold να φαίνεται που αναφερόμουν.
Sellers Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Ο πρώτος ξάδερφος του πατέρα μου, πριν καν γεννηθώ εγώ, είχε μπεί σε μια αίρεση η οποία ονομάζεται ''Πεντηκοστιανή''. Σαν αίρεση λοιπόν, όπως και κάθε αίρεση που σέβεται τον εαυτό της, ανάμεσα στα χιλιάδες παλαβά που λέει η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, αποφάσισε πως κάποια από αυτά είναι περισσότερο παλαβά απο κάποια άλλα συνεπώς αυτά δεν θα τα πιστεύει. Για την ιστορία και μόνο, δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους διότι, μου έλεγε ο θείος μου, είναι πολύ χαζό να θεωρούμε ότι το παιδί που γεννιέται κουβαλάει πάνω του μια αμαρτία την οποία την πήρε απο τον Αδάμ και την Εύα κ.λ.π κ.λ.π Ενώ οι ίδιοι (οι Πεντηκοστιανοί) δεν αφήνουν π.χ στους άντρες να έχουν τα μαλλιά τους μακριά για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι τώρα, αλλά κάτι έχει να κάνει με τον Τζίζας Κράιστ. Ε ναι, λογικότερο... Τέλος πάντων. Στο θέμα μας... Αυτοί λοιπόν, μέσα απο τα δικά τους βιβλία και τους δικούς τους ψαλμούς είχαν καταλάβει πως το τέλος του κόσμου θα έρχόταν τον Δεκέμβριο του 1993. (Έτσι κι αλλιώς πάντα Δεκέμβρη συμβαίνουν τα δεινά σε τούτον τον κόσμο, τό'χει ο μήνας φαίνεται). Φλασμπάκ λοιπόν στο 1993. Φσσσοοουυυυππππ!!!! Σαν τρελός ο θείος μου, και όσους κατάφερε να πείσει να έρθουν στην αίρεση μαζί του, αδέρφια, ξαδέρφια κ.λ.π (ευτυχώς τους δικούς μου όχι), έλεγε παντού πώς τον Δεκέμβριο ο κόσμος μας τελειώνει και γενικώς ότι εκκρεμότητες έχουμε να τις τελειώνουμε γιατί ο Θεός είναι very pissed off, and black snake that eat us... Ο ίδιος, καθώς και όλα τα άλλα μέλη της αίρεσης, (ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!!!)... ... ... παραιτήθηκαν απο τις δουλειές τους επειδή δεν έχει πλέον νόημα να δουλεύουμε εφόσον όπου να'ναι θα είμαστε όλοι παρελθόν. Το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι όταν προσπαθούσαν να πείσουν τους δικούς μου, οι δικοί μου τους είπαν ότι ξέρω γω εντάξει σας πιστεύουμε, αρκεί αν περάσει ο Δεκέμβρης του 93 και ζούμε, να σταματήσετε τότε να πιστεύετε σε αυτά γιατί προφανώς είναι βλακείες και δεν βγαίνουν... Και φτάνουν τα Δεκεμβριανά... Cliffhanger Φλασφόργουορντ Φσσσοοουυυυππππ!!!! Δεν θα σας κρατήσω άλλο σε αγωνία. Τίποτα δεν έγινε τον Δεκέμβρη του 93. Αλήθεια ρε, τίποτα. Και όταν λέω τίποτα εννοώ τίποτα. Ούτε ο κόσμος καταστράφηκε, ούτε ο θείος αλλαξοπίστησε, ούτε τίποτα. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που θα γίνει και τον Δεκέμβρη του 2012. Αφού είμαστε όντα επιρρεπή στην καταστροφολογία. Μας αρέσει να καταστρέφουμε τον κόσμο ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε. Και όχι μόνο αυτό. Μας αρέσει να βρίσκουμε και επιστημονικά στοιχεία πάνω σε αυτό, όπως μελέτες των Μάγια (ΓΟΥΑΟΥ!!!) όπου αν και λαός των αιώνων Π.Τ (προ Τζίζας) μπορούσαν και έστελναν αστροναύτες στο φεγγάρι, κάναν μελέτες για το σωματίδιο Χίγκς, είχαν βρεί το φάρμακο κατά του καρκίνου χωρίς πρώτα να δημιουργηθεί η ασθένεια, και άλλα πολλά που θα τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα στο βιβλίο του μεγάλου επιστήμονα και διανοητή της εποχής μας, Dr Λιακόπουλου υπο τον τίλο ''Μαγια: The Greatest Hits.''. Οπότε γιατί να ακούσουμε τον μαλάκα τον επιστήμονα τον αμόρφωτο του 2010 που λέει ότι θα ζήσουμε? Οι Μάγια που λέν ότι θα πεθάνουμε, τα ξέραν καλύτερα. Ωραία... Πάντως μ'αρέσει να μιλάω με τέτοια άτομα τα οποία πιστεύουν αυτά τα πράγματα και όταν στα διηγούνται έχουν έναν φόβο στο μάτι τους λες και θα πεθάνουμε αύριο. Ναι είμαι μαζόχα. Αυτούς τους αρέσει να πεθαίνουμε μαζικά μια συγκεκριμένη ημερομηνία, εμένα μ'αρέσει να τους ακούω...
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Την ευθυγράμμιση =ρΟκ,το κανα bold να φαίνεται που αναφερόμουν. Μπα ούτε αυτό Q: Could a phenomena occur where planets align in a way that impacts Earth? A: There are no planetary alignments in the next few decades, Earth will not cross the galactic plane in 2012, and even if these alignments were to occur, their effects on the Earth would be negligible. Each December the Earth and sun align with the approximate center of the Milky Way Galaxy but that is an annual event of no consequence. source @Sellers: Δεν έγιναν ολίγον ρόμπες το 93; Πώς αντέδρασαν; Δεν ερμήνευσαν καλά τις γραφές;
MsquitoPrincess Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Αφού είμαστε όντα επιρρεπή στην καταστροφολογία. Οι Μάγια που λέν ότι θα πεθάνουμε, τα ξέραν καλύτερα. Βασικά οι Μάγιας δεν είπαν ότι θα πεθάνουμε. Είπαν ότι θα πραγματοποιηθεί η ευθυγράμμιση σαν συμπαντικό φαινόμενο. Το ότι θα πεθάνουμε είναι συμπέρασμα της καταστροφολογικής φύσης του ανθρώπου όπως είπες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:42 ---------- Μπα ούτε αυτό source Έλα μη με ξενερώνεις.Και μου αρέσει τόσο πολύ σαν έκφραση."Συμπαντική ευθυγράμμιση του ήλιου με το κέντρο του γαλαξία". Fuuuuuuuu...
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 [...] Έλα μη με ξενερώνεις.Και μου αρέσει τόσο πολύ σαν έκφραση."Συμπαντική ευθυγράμμιση του ήλιου με το κέντρο του γαλαξία". Fuuuuuuuu... Α αυτό εννοείς. Τότε έχεις δίκιο, νόμιζα πλανητική ευθυγράμμιση. Ναι, το 2012 ο Ήλιος θα ναι ευθυγραμμισμένος συμπαντικά (ό,τι κι αν θα πει τούτο) με το κέντρο του γαλαξία μας. Ως γνωστόν από δυο σημεία περνά μοναδική ευθεία (σύμφωνα με την ευκλείδειο γεωμετρία τουλάχιστον), συνεπώς είναι ευθυγραμμισμένα (πάντα).
Str Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 ειναι η φάση που ο παπούς μου, κάθε σεπτέμβρη αρχιζε να λέει οτι "ο φετινος χειμώνας θα είναι ο χειρότερος και κακό που πάθαμε και τα σχετικα..." σε κάποια φάση, ισως κοντά και στα χριστούγενα, εριχνε ενα πάγο, κατεστρεφε τις ντομάτες ΕΚΕΙΝΗΣ της περιόδου (οι ντοματες στα θερμοκήπια δεν βγαίνουν μια φορα το χρόνο μονο..) και εκέινος ένοιωθε δικαιωμένος και αναφονούσε για καμά βδομαδα: "τα έλεγα εγω... εσεις δε με ακούγατε..." ε πάρτε μια προγνωση και απο μένα (ακολουθούμενος την πολύ σωστή λογική του κλαιν μαιν...) ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΊΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ! ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...!!!
nickarmy Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 βάζεις στοιχημα πως δεν θα καταστραφούμε το 2012?αν εξερέσουμε την ικονομεια τα μεταλλαγμένα κτλ απο το επόμενο πράγμα που κυνδινεύουμε είναι από καμιά μεγάλη ηλικιακή κατεγήδα
zazik Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Μάγκες , εγώ απλά ως τόπικ στάρτερ , το έπιασα αστρονομικά, αστρολογικά και θεολογικά , για να παραθέσω όλες τις απόψεις που βρήκα στο νετ. Απο το να χλευάζουμε την κάθε άποψη , ας βρούμε καλύτερα καλές πηγές να δούμε ποιες είναι οι τάσεις για τα επομενα χρόνια και τι έχουνε προβλέψει κάποιοι ομολογουμένως σοφότεροι ( βλέπε Μάγιας) για τα τωρινά χρόνια. Γνώμη μου είναι , ότι την επόμενη 20ετία - έτσι έχω ένα προαίσθημα ρε παιδί μου , πείτε ότι θέλετε , αλλά το έχω- , θα συμβούνε πολύ άσχημα γεγονότα σε κοινωνικο , πολιτικο , και περιβαλοντολογικό επίπεδο. Πολλοί έχουνε πει πολλά , άλλοι το λένε Αποκάλυψη , άλλοι το λένε οι αρχή πολέμων και η ισοπέδωση των πάντων ( με το να χαθουνε δισεκατομύρια ζωές) , και άλλοι λένε απλά ότι θα αλλάξει η τροχιά της γης με την μετατόπιση των πόλων. Δεν ξέρω , πείτε και εσεις την γνώμη σας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 βάζεις στοιχημα πως δεν θα καταστραφούμε το 2012?αν εξερέσουμε την ικονομεια τα μεταλλαγμένα κτλ απο το επόμενο πράγμα που κυνδινεύουμε είναι από καμιά μεγάλη ηλικιακή κατεγήδα θα μας κάνει να γεράσουμε αυτή, βρέχει γερατειά?
sugata Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Α αυτό εννοείς. Τότε έχεις δίκιο, νόμιζα πλανητική ευθυγράμμιση.Ναι, το 2012 ο Ήλιος θα ναι ευθυγραμμισμένος συμπαντικά (ό,τι κι αν θα πει τούτο) με το κέντρο του γαλαξία μας. Ως γνωστόν από δυο σημεία περνά μοναδική ευθεία (σύμφωνα με την ευκλείδειο γεωμετρία τουλάχιστον), συνεπώς είναι ευθυγραμμισμένα (πάντα). Θαρρώ πως δεν έλεγαν μόνο για τον ήλιο, αλλά για το ηλιακό σύστημα γενικότερα, ή μόνο για τον ήλιο και τη γη. ό,τι δηλαδή σ' αυτήν τη νοητή ευθεία για λίγο χρονικό διάστημα, και για περιορισμένες εμφανίσεις, θα κάνουν παρεάκι όλοι μαζί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα