Dimitris_1988 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 ολα καλα και συμφωνω. μια διορθωση εδω. δε μας λεει στην ουσια πως να καταλαβουμε οτι ερχεται το τελος γιατι τα παντα ειναι συμβολικα και κανεις δε βγαζει νοημα :p:p Συμβολικά είναι, άλλα κάτι θέλουν να μας πουν. Όσο για την ερμηνεία τους μας την έχουν δώσει.
FarCry Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Όσο για την ερμηνεία τους μας την έχουν δώσει. που πως ποτε γιατι?
Dimitris_1988 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 που πως ποτε γιατι? Πρόσεχε τι θα σου πω... Αν πας κάποια στιγμή σε έναν μοναχό και του ζητήσεις να σου μιλήσει για την αποκάλυψη και να σου ερμηνεύσει τους συμβολισμούς, θα καταλάβεις... ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!!!Σε μοναχό και όχι σε παπά...
zazik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Συγνώμη αλλά μόνο οι τίτλοι φέρνουν τον γέλωτα σε μια πολύ δύσκολη προσωπικά περίοδο για εμένα (διαζύγιο). Ας είμαστε σοβαροί. Μην πυροβολείτε τον τόπικ στάρτερ , που απλά παρέθεσε κόπυ - παστε κάποια κομμάτια που βρήκε στο νετ....Ευχαριστώ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μην πυροβολείτε τον τόπικ στάρτερ , που απλά παρέθεσε κόπυ - παστε κάποια κομμάτια που βρήκε στο νετ....Ευχαριστώ Η Ελενη Λουκα κι ο Χορταρεας γιατι απουσιαζοθν απο τις πηγες? just kidding. Οπως ειπα πιο πριν μονο το κομματι της Nasa ειναι ενδιαφερον, τα υπολοιπα μπορω να τα θεωρησω και ανεκδοτα ανευ παραξηγησης. Αν και αυτο της Nasa, επειδη εχει Αμερικανικη προελευση ασε να το θεωρω αρκετα υπερβολικο. Ξερουμε καλα καθε Αμερικανικη κινδυνολογια, σε ποσα δισεκατομυρια εσοδων μεταφραζεται για τη χωρα τους
SpY Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Πρόσεχε τι θα σου πω... Αν πας κάποια στιγμή σε έναν μοναχό και του ζητήσεις να σου μιλήσει για την αποκάλυψη και να σου ερμηνεύσει τους συμβολισμούς, θα καταλάβεις...ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!!!Σε μοναχό και όχι σε παπά... Δηλαδή τι ξέρει ο Μοναχός ? Και τι εννοεί αυτός με τον όρο Αποκάλυψη? Με βάση ποια παιδεία μπορεί και ερμηνεύει ? Από αυτά που διάβασε σε αρχαία κείμενα ? Απο αυτά που του έιπαν άλλοι "σοφοί" ? Γεννήθηκε με κάποιο «χάρισμα» ?
klainmaingr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Είναι κάποια πράγματα που είτε τα πιστεύεις είτε όχι. Το "με ποιές γνώσεις" απλά είναι μακριά απο όλο αυτό. Έχω γνωρίσει και εγώ τέτοιους ανθρώπους που τους παραδέχομαι (αν και γενικά δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά με τους παπάδες κτλ). Άλλη φάση.. Απο άλλο κόσμο. Θές να το πείς χάρισμα; Θες να το πείς όπως θές. Υπάρχουν. Έχω πάμπολλα παραδείγματα τα οποία όμως εδώ το μόνο που θα γίνει είναι να γελοιοποιηθούν με fail κτλ οπότε και δεν τα παραθέτω. Δεν λέω σε καμία περίπτωση οτι ο κάθε παπάς/μοναχός είναι έτσι. Αντίθετα οι περισσότεροι είναι λέρα τεράστια και το ξέρω απο πρώτο χέρι. Απλά κάποιοι άνθρωποι απο αυτούς (δεν είναι ανάγκη να ονομάζονται με την ιδιότητα τους) είναι απ'αλλού.
sugata Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 dimitris_1988, ακόμη κι έτσι όπως τα λες να είναι (δηλαδή ένας μοναχός να μου δώσει μια ερμηνεία των συμβολισμών), δε θα κερδίσω κάτι. Αν το πιάσουμε από μια άκρη το θέμα, έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε αυτό το κάτι ανώτερο από μας. Επειδή έχουμε την ανάγκη αυτή, μας δημιουργείται η ανάγκη να "υπακούμε" σε κάποιους κανόνες, που, υποθετικά μιλώντας, αυτό το ον έχει δημιουργήσει και μεταδώσει, μέσω κάποιων "εκπροσώπων" του, σε μας. Το γεγονός ότι μας δημιουργείται η ανάγκη, δε σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι. Κάπου εδώ έρχονται τα λόγια του ανώτερου όντος περί ελεύθερης βούλησης. Αν ήταν να το ξέραμε πότε θα γίνει δεν θα είχε και νόημα στην ουσία, γιατί όλοι θα περνούσαν καλά και θα κάναν αμαρτίες και όταν θα ερχόταν αυτή η ώρα, όλοι τους θα μετανοούσαν και θα γύριζαν στο δρόμο του Θεού... Έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή, χωρίς να ξέρουμε αν και πότε θα έρθει ένα κάποιο τέλος, αυτό κάνει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αυτού του πλανήτη. Ας μην ξεχνάμε βέβαια το γεγονός ότι κάθε μεγάλη θρησκεία σ' αυτόν τον πλανήτη, είναι κατά ένα μεγαλό ποσοστό όμοια με τις υπόλοιπες μεγάλες. Αυτό που αλλάζει κατά κόρον είναι: α) τα ονόματα, β) η ερμηνεία των συμβολισμών, γ) οι συμβολισμοί - παραβολές, που αλλάζουν κατά το δοκούν, για να ταιριάζουν με τη ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες του κόσμου στον οποίο απευθύνεται. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μεγάλη θρησκεία βασίζεται - για να χτίσει γερά θεμέλια: α) σε παλαίοτερες θρησκείες (συνήθως πολυθεϊστικές), απ' όπου παίρνει τα κομμάτια που την ενδιαφέρουν, τα τροποποιεί και τα προσφέρει ως φρέσκο πιάτο, β) σε έναν μεσσία - προφήτη, για τον οποίο έχουμε μαρτυρίες περί της Θεϊκής του υπόστασης (θαύματα-αγνότητα-καλοσύνη και λοιπά ενδιαφέροντα που θεωρητικά τον θεοποιούν), οι οποίες όμως δεν μπορούν (κάτι λογικό) να επιβεβαιωθούν. γ) στην ανάγκη του απλού κόσμου να πιστέψει ότι κάτι ανώτερο θα τον βοηθήσει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. δ) στο σωστό marketing, για να πουλήσει το προϊόν σε βάθος χρόνου. ε) στη σωστή επιλογή - πλύση εγκεφάλου ανθρώπων που θα το υποστηρίξουν με κάθε τρόπο (οι οποίοι είθισται να έχουν ήδη μια κάποια μορφή εξουσίας) Τα παραπάνω δεν αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κάτι ανώτερο. Σαφέστατα και μπορεί να υπάρχει. Αυτό που αποδεικνύουν τα παραπάνω, για μένα (γιατί είναι η προσωπική μου σκέψη), είναι ότι δεν είναι απαραίτητο: α) ότι αυτό το ανώτερο (ή ανώτερα) ον, αν και εφόσον υπάρχει, έχει όρεξη να παίξει τον κριτή. β) ότι κάποια στιγμή, επειδή το είπαν κάποιοι, κάποτε, θα καταστραφούμε. Τη φύση του ανθρώπου να βάλεις κάτω μόνο, μπορείς να υποθέσεις ότι θα αυτοκαταστραφεί, γιατί δεν έμαθε να σέβεται κάποια απλά πράγματα, και κυρίως τον πλανήτη που τον φιλοξενεί. γ) ότι οι θρησκείες, αν πιάσουμε μόνο τα διδάγματα, έχουν να μας πουν κάτι περισσότερο, πέραν από τον αλτρουισμό και την ηθική. Δηλαδή πράγματα απλά μεν, βασικά όμως για μια ιδανική κοινωνία. Τελειώνοντας, για να μην κουράζω άλλο: δεν περιμένω από μια θρησκεία, και δη από μια Αποκάλυψη, να μου πει πώς θα καταλάβω ότι έρχεται το τέλος. Αν είναι να το καταλάβω, θα προτιμήσω: α) είτε να έχω κάνει κάτι νωρίτερα, για να το αποτρέψω, β) είτε να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή, για να το αποτρέψω, γ) είτε να βρω διέξοδο, για να το αποφύγω. Υ.Γ.: προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ναι, πιστεύω, σ' αυτό που με γαλούχησαν να πιστεύω, από τη μέρα που γεννήθηκα. Προσπαθώ όμως να σκεφτώ όσο πιο λογικά γίνεται.
kage Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 οποιος το πιστευει να μπει εγγυητης στο δανειο μου
status Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 οποιος το πιστευει να μπει εγγυητης στο δανειο μου Μα φαντάσου λόγο υποψίας τέτοιου γεγονότος να σταματήσουν να δίνουν δάνεια οι τράπεζες :Ρ Ικανούς τους έχω πλάκα πλάκα..!
pournaras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Πρόσεχε τι θα σου πω... Αν πας κάποια στιγμή σε έναν μοναχό και του ζητήσεις να σου μιλήσει για την αποκάλυψη και να σου ερμηνεύσει τους συμβολισμούς, θα καταλάβεις...ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!!!Σε μοναχό και όχι σε παπά... Προσεχε τι θα σου πω... , για μενα που δεν πιστευω σε αυτα αρα και η αποκαλυψη δεν ειναι παρα ενα ακομη μυθιστορημα, και ο μοναχος ενας ακομη ανθρωπος σαν και εμενα, τι ακριβως θα μου ερμηνευσει; Θελω να πω, οτι για να σου ερμηνευσει καποιος αυτο που λες, πρεπει εξ' αρχης να πιστευεις σε αυτο, αρα και σε γενικες γραμμες να πιστευεις στα "γραπτα" της θρησκειας αυτης που μιλα για μεταθανατια ζωη, δευτερες παρουσιες κλπ. Που σημαινει οτι για ενα πολυ μεγαλο ποσοστο του σημερινου κοσμου που δεν πιτευει ή πιστευει αλλες θρησκειες, το αν θα παει σε μοναχο, παπα, διακο η μητροπολιτη... αδιαφορο θα του φανει.
flik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Βρήκα αυτό το ωραίο άρθρο: http://www.meteoclub.gr/themata/eksokairika/950-galaksiaki-euthigrammisi Επισης σε άλλο forum περι ηλιακής δραστηριότητας διαβασα πως όντως το μεγιστο της ηλιακής δραστηριότητας το 2012 φαινεται και λενε οι ειδικοί πως θα ειναι εντονότερο απο τα πρηγούμενα. Ακομη οι Μαγιας, αν καταλαβα καλά απο μια "σούμα" απο όλες τις πηγές που θεώρησα αξιόπιστες και σοβαρές, όριζαν τον χρονο απο την μετάπτωση του άξονα περιστροφής της Γης. Αυτός κανει ένα κύκλο καθε 26000 χρονια (25800 αν θυμαμαι καλά απο το μαθημα). Και απλά όρισαν την αρχή(και τελος αφου για αυτους ο χρονος κυλαει σε κύκλο) όταν συμβεί η Γαλαξιακή ευθυγράμμιση. Όμως αν ψάξετε καλά θα δείτε οτι δεν υπάρχει επιστημονική αποδειξη οτι το 2012 θα γινει αυτή η ευθυγράμμιση. Αλλού βλέπω οτι δεν θα ειναι το 2012 σίγουρα και αλλού οτι απλά ειναι ψέμμα. Βασικά το κέντρο του Γαλαξία ορίστηκε σαφώς το 1950. Για νοητό κέντρο μιλάμε, δεν "φαίνεται". Για ευθυγράμμιση όλων των πλανητών δεν το συζητάω καν. Ορίστε και μια άλλη ωραία σελίδα http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/popular/ Ειναι έυκολο να βρεις μερικά στοιχεία και να τα μαγειρέψεις ώστε να προφητέψεις το τέλος του κόσμου, ή οτι άλλο θες. Και αυτό έχει γινει και πολλές φορές. Γι αυτό δεν ασχολούμαι πλεον με αυτό, αλλά με ότι αφορά το ημερολόγιο των Μαγιας γιατι ειναι πραγματικά άξιο ενασχόλησης Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2009 από flik
Dimitris_1988 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Προσεχε τι θα σου πω... , για μενα που δεν πιστευω σε αυτα αρα και η αποκαλυψη δεν ειναι παρα ενα ακομη μυθιστορημα, και ο μοναχος ενας ακομη ανθρωπος σαν και εμενα, τι ακριβως θα μου ερμηνευσει;Θελω να πω, οτι για να σου ερμηνευσει καποιος αυτο που λες, πρεπει εξ' αρχης να πιστευεις σε αυτο, αρα και σε γενικες γραμμες να πιστευεις στα "γραπτα" της θρησκειας αυτης που μιλα για μεταθανατια ζωη, δευτερες παρουσιες κλπ. Που σημαινει οτι για ενα πολυ μεγαλο ποσοστο του σημερινου κοσμου που δεν πιτευει ή πιστευει αλλες θρησκειες, το αν θα παει σε μοναχο, παπα, διακο η μητροπολιτη... αδιαφορο θα του φανει. Πρώτον ο μοναχός δεν είναι το ίδιο ούτε με εσένα, ούτε με εμένα και ούτε με κανέναν, γιατί πολύ απλά δεν κάνουμε την ίδια ζωή (νομίζω ότι εδώ θα ήταν περιττό να επεκταθώ). Αλλά αφού δε πιστεύεις σε αυτή τη Θρησκεία λογικό είναι να μη σε ενδιαφέρουν και αυτά τα πράγματα...
sugata Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 φίλτατε, ξεφεύγουμε λίγο, αλλά υπάρχουν μοναχοί και μοναχοί. even among them, δε βρίσκεις πάντα τα καλύτερα παιδιά.
FarCry Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Προσεχε τι θα σου πω... , για μενα που δεν πιστευω σε αυτα αρα και η αποκαλυψη δεν ειναι παρα ενα ακομη μυθιστορημα, και ο μοναχος ενας ακομη ανθρωπος σαν και εμενα, τι ακριβως θα μου ερμηνευσει;Θελω να πω, οτι για να σου ερμηνευσει καποιος αυτο που λες, πρεπει εξ' αρχης να πιστευεις σε αυτο, αρα και σε γενικες γραμμες να πιστευεις στα "γραπτα" της θρησκειας αυτης που μιλα για μεταθανατια ζωη, δευτερες παρουσιες κλπ. Που σημαινει οτι για ενα πολυ μεγαλο ποσοστο του σημερινου κοσμου που δεν πιτευει ή πιστευει αλλες θρησκειες, το αν θα παει σε μοναχο, παπα, διακο η μητροπολιτη... αδιαφορο θα του φανει. κοιτα επειδη η αποκαλυψη ειναι θεοσταλτη (η ετσι θεωρειται απο την παραδοση) για να μπορεσει καποιος να την ερμηνευσει πρεπει να εχει πραγματικο χαρισμα θεου. δε μπορεις να ερμηνευσεις κατι που δεν κατανοεις πραγματικα. δεν ειναι θεμα γραπτων, θρησκειας και διδασκαλιας αυτο το πραγμα. ειναι σαν να λυνεις διαφορετικες εξισωσεις και ολοκληρωματα χωρις να ξερεις τι ειναι και πως ονομαζονται κατι σαν τον mozart ενα πραγμα...το προβλημα ειναι οτι δε μπορεις να ξερεις η καθε ερμηνεια που διαβαζεις ειναι σωστη η οχι. φανταζομαι οτι αναμεταξυ των μοναχων θα υπαρχουν διαφορες στην ερμηνεια. εκει υπαρχει προβλημα εκτος και αν ολοι ειναι συνεννοημενοι η εχουν ολοι το χαρισμα του θεου. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2009 από FarCry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα