Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε fs xi 1546

EGGAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα. Έχω εδώ και 2,5 χρόνια το Laptop της Fujitsu Siemens Xi 1546.

Επεξεργαστής intel T5600 1,83 GHz

Δίσκοι 2χ 80 Gb

Κάρτα γραφικών ati mobility radeon X 1800 με 256 mb αυτόνομης μνήμης

Μνήμη 2 Gb

Λειτουργικό XP Media center

Το μηχάνημα είναι εκτός εγγύησης.:cry:

Στην αρχή όλα καλά το μηχάνημα φύσαγε και κάλυπτε με το παραπάνω τις απαιτήσεις μου.

Μετά απο 1,5 χρόνο το μηχάνημα άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα.

Ανέβαζε θερμοκρασία και κράσαρε εμφανίζοντας μπλέ οθόνες, ή και τίποτα απλά πάγωνε κάνοντας έναν ενοχλητικό επαναλαμβανόμενο ήχο.

Αυτό συνέβαινε παίζοντας οποιοδήποτε Game ακόμη και με ελάχιστες απαιτήσεις.

Μετά το πρόβλημα επεκτάθηκε ακόμα και όταν έβλεπα μία σελίδα στο internet.

Οι ενέργειες που έκανα ήταν

να το καθαρίσω με πεπιεσμένο αέρα και σκούπα

Δοκίμασα drivers για την κάρτα γραφικών

έκανα φορμάτ και επανεγκαταστάσεις των XP

Το πήγα για αντικατάσταση πάστας

Κατέβασα το BIOS σε προϋγούμενη έκδοση που χειρίζεται καλύτερα τον ανεμιστήρα

του αγόρασα coolpand

Το πρόβλημα λύθηκε μερικώς καθώς κάνω τα πάντα εκτός απο το να παίζω παιχνίδια.

Ξεκινάει το Game όλα καλά στην αρχή και ξαφνικά μετά απο κάποια ώρα πάγωμα.

Υποπτεύομαι πως φταίει η κάρτα γραφικών. Αυτή τα δημιουργεί όλα. Μπορώ να την αλλάξω? Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Αν ναι πόσο θα μου στοιχίσει περίπου και που να απευθυνθώ εκτός της αντιπροσωπίας?

ΥΓ Συγνώμη για το μεγάλο μου ποστ αλλά ήθελα να είμαι όσο ποιο λεπτομερείς γίνεται.

Ευελπιστώ σε βοήθεια σας.

Δημοσ.

η τιμη ειναι περιπου 293 ευρω χωρις φπα και εργασια αλλα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι ειναι η καρτα το πρβλημα

Δημοσ.
η τιμη ειναι περιπου 293 ευρω χωρις φπα και εργασια αλλα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι ειναι η καρτα το πρβλημα

Και που θα απευθυνθώ? Κάνεις εσύ αυτή τη δουλειά? 293 ευρώ μόνο το ανταλλακτικό?

Θα είναι η ίδια κάρτα?

Τι τραβάει κανείς για λίγο απλό gaming.:confused:

Δημοσ.

ναι θα ειναι η ιδια αλλα θα πρεπει να το φερεις στο service και φυσικα χει και χρεωση εργασιας εγω απλα ειμαι τεχνικος σε service fujitsu

Δημοσ.

ναι και πληρωνεις 60 ευρα για ενα games και δεν παιζει και mkv

και μην νομιζεις πως με ενδιαφερει αν το φτιαξει ο φιλος ποιο πολυ του ειπα την τιμη μηπως και παρει κανα σταθερο pc και κανει καλυτερα την δουλεια του

Δημοσ.

σε αυτο θα συμφωνησω.

οσο για mkv εγω μια χαρα τα βλεπω με ps3 μεσω ps3 media server.

για την τιμη των παιχνιδιων αν τα παρεις απο αγγλια κοστιζουν οσο τα pc games εδω.

Δημοσ.

Στη computer systems η επισκευή κάρτας γραφικών στα FS κοστίζει 90Ευρώ + ΦΠΑ (4 μήνες εγγλυηση). Η κάρτα γραφικών στο FS είναι onboard και η επισκευή γίνεται πάνω στο mainboard.

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα ότι αναφερόσουν σε Fujitsu Siemens... Νόμιζα ότι ενοούσες Sony VAIO FS series.... Όπως και να έχει ισχύουν τα ίδια που ανέφερα παραπάνω και για τα Fujitsu Siemens μονο που σε αυτό δεν είναι onboard αλλά είναι επισκευάσιμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...