zazik Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Λοιποοοοοοοον....... επειδή από οτι έχω καταλάβει , όλοι εδώ ήμαστε νέοι άνθρωποι.... Και επειδή έχω βαρεθεί την μίρλα που δέρνει τον Έλληνα.....μίρλα μίρλα και απο προτάσεις τίποτε... σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το τόπικ. Ας καταθέσουμε , όσο μπορούμε, σοβαρές προτάσεις , ο καθένας δικιές του , ούτως ώστε να δούμε τι λέει σήμερα η νεολαία αυτής της χώρας. Θα μου πείτε , αν ήμουνα πρωθυπουργός , απο που να το πρωτοέπιανα αυτό το μπουρδ%*@ελο. Ας ξεκινήσω λοιπόν με μια σοβαρή πρόταση. Προσωπικά έγώ , θα ενίσχυα την παιδεία. Με λίγα λόγια θα έκλεινα όλα τα ΤΕΙ , θα άνοιγα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ( και αυτά τα ιδρύματα θα είχανε σχεδόν όλες τις σχολές , απο νομική μέχρι πληροφορική). Με λίγα λόγια θα υιοθετούσα το Αγγλο-Γερμανικό πρότυπο. Με δίδακτρα , τα οποία όμως ο φοιτητής θα πλήρωνε μόνος του , παίρνοντας δάνειο που θα είχε την δυνατότητα να αρχίζει να το ξεπληρώνει μετά τα 27 του ξέρω γω , και όλα τα χρήματα θα πηγαίνανε στις εγκαταστάσεις , στα κτίρια , στους εξοπλισμούς , και στις πανεπιστημιακές έρευνες. Όχι , δεν εννοώ κολέγια , ενοώ σοβαρά ανώτατα εκπαιδευτικα ιδρύματα. Πρώτη άποψη.....ρίχτε ιδέες μπας , λέω μπας , και μας διαβάσει κανείς........
ikaruga24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Θα "εστελνα" σπιτια τους τουλαχιστον τους μισους δημοσιους υπαλληλους....μονιμα.
Höfdingadrapa Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Εγώ το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να διασφαλίσω τα δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με τη βοήθεια αδιάφθορων ελεγκτικών μηχανισμών.
freedubus Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μόνο που ο πρωθυπουργός δεν είναι απόλυτος μονάρχης για να "κάνει" από μόνος του πράγματα. Είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα.
zazik Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Έστω , πιο θα ήτανε το πρόγραμμα ρε παιδί μου...η στρατηγική.....το πλάνο....πες το όπως θές....
TeZaS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Θα ξεσούμιζα όλα τα λεφτά της εκκλησίας και απο τράπεζες - μεγάλες εταιρείες οι οποίες φοροδιαφεύγουν. Στον τομέα της υγείας τα έξοδα για νοσηλεία-εγχειρήσεις-φάρμακα γενικά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πηγαίναν αναλογικά με το εισόδημα του καθένα οι έχοντες θα πληρώνουν 100% το κόστος οι μή έχοντες 0 και οι μέτριοι 40%
Teaser Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Στον τομέα της υγείας τα έξοδα για νοσηλεία-εγχειρήσεις-φάρμακα γενικά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πηγαίναν αναλογικά με το εισόδημα του καθένα οι έχοντες θα πληρώνουν 100% το κόστος οι μή έχοντες 0 και οι μέτριοι 40% Πολύ άδικο κατά τη γνώμη μου. Δίνεις κίνητρο έτσι στον κόσμο να δηλώνει "μη έχων" (αυτοί που μπορούν να το κάνουν προφανώς) ενώ οι χαμένοι θα είναι όπως πάντα οι μισθωτοί. Τα μεγάλα κεφάλια και οι ελεύθεροι θα το παίζουν φτωχαδάκια. Για να προλάβω αντιρρήσεις, αυτό ισχύει έτσι και αλλιώς αλλά όσα περισσότερα κίνητρα δίνεις σε κάποιον να παρανομήσει τόσο περισσότερο διατεθιμένος είναι να το κάνει. Προσωπικά θεωρώ ότι η υγεία πρέπει να είναι δωρεάν για όλους. Όλους όμως! χωρίς καμία διάκριση και για κανένα λόγο. Απαντάω στο αρχικό ερώτημα. Αν και ειπώθηκε, αν ήμουν πρωθυπουργός θα έπαιρνα μέτρα για τη δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με μεγάλη προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας αυτών που θα παρέμεναν. Θα άνοιγα πόλεμο με τον κομματισμό, ακόμη και με κίνδυνο να μην επανεξελεγόμουν. Ο κομματισμός στην Ελλάδα μας πάει συνεχώς πίσω και δεν το έχουμε καταλάβει. Θα έδινα εντολή ώστε να γίνουν έρευνες και στη συνέχεια εξόρυξη του φυσικού πλούτου του υπεδάφους της Ελλάδας. Δεν έχουμε τα μέσα για κάτι τέτοιο και οι "σύμμαχοι" δεν βοηθούν? Επενδύσεις στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας ώστε να μπορώ να εκμεταλλευθώ αυτά που μου ανήκουν. Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Αυτά.
De@th L0rd Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Βασικά δε χρειάζεται να κλείσεις τα ιδρύματα.Τους πανεπιστημιακούς "παπάδες" θα πρέπει να κλείσεις σε ιδρύματα. Χωρίς ορισμένους εκει μέσα τα πάντα θα δουλεύαν ρολόι.
aledjo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 θα εκανα το βασικο μισθο 2000 ευρω και οποιο αφεντικο δε το συμφερνε να τα δωσει στον εργαζομενο, ας γινοταν εργαζομενος!
Kryptonite Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά ποιός είναι πρωθυπουργός αυτή τη βδομάδα?Για ένα ρουσφετάκι ενδιαφέρομαι! :-)
vegito Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Λοιποοοοοοοον....... Με δίδακτρα , τα οποία όμως ο φοιτητής θα πλήρωνε μόνος του , παίρνοντας δάνειο που θα είχε την δυνατότητα να αρχίζει να το ξεπληρώνει μετά τα 27 του ξέρω γω , και όλα τα χρήματα θα πηγαίνανε στις εγκαταστάσεις , στα κτίρια , στους εξοπλισμούς , και στις πανεπιστημιακές έρευνες. Όχι , δεν εννοώ κολέγια , ενοώ σοβαρά ανώτατα εκπαιδευτικα ιδρύματα. Πρώτη άποψη.....ρίχτε ιδέες μπας , λέω μπας , και μας διαβάσει κανείς........ o φοιτητης,τελειωνοντας την σχολη,θα επερνε 700 ευρω,θα ειχε να πληρωνει σπιτια κτλ κτλ που ισα ισα θα τα εβγαζε περα και θα ξεπληρωνε μεχρι να πεθανει το τρελο ποσο απο τα δανεια .θα γινομασταν μια μικρη αμερικη που το 10% εχει και πληρωνει για πανεπιστημια και το υπολοιπο ποσοστο και να πεθαινει δεν μπορει να παει σε νοσοκομιο και να θελει και να εχει τις ικανοτητες να παει σε πανεπιστημιο δεν θα μπορει.οι λιγοι που θα εβγαιναν απο τις σχολες δεν θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν γιατι δεν εχουμε την υποδομη για βιομηχανιες και οι υπολοιποι δεν θα ειχαν τις λιγοτερες αλλα αναγκαιες γνωσεις που προσφερουν τα τει για πιο τεχνικες εργασιες.καπως ετσι το φανταστηκα οπως το ειπες οπως ειπε και αλλος ενας.πρεπει να σταματησουμε να πληρωνουμε την εκκλησια,οσοι θελουν πιστευουν,οσοι θελουν δεν πιστευουν αλλα τους κωλοπαπαδες γιατι να τους πληρωνω εγω για να αγοραζουν οικοπεδα,λιμουζινες,βιλες και χρυσαφικα την στιγμη που τα οικονομικα του κρατους πανε κατα διαολου και η εκκλησια ειναι η πιο πλουσια Α.Ε της ελλαδας? να σταματησουμε να αγοραζουμε σαπια οπλα για εξωφρενικες τιμες απο την αμερικη και να σταματησουν ολοι να τρωνε απο το κρατος. στις καταλυψεις ειχα δει περσι-προπερσι για ενα σχολειο που το εσπασαν,τα εξοδα για επισκευη ειπαν στρογγυλα στρογγυλα 1εκατομυριο!για 20 pc των 30ευρω το καθε ενα 5 τζαμια,20 θρανια,20 καρεκλες και 2 εκτυπωτες!wtf δηλαδη.για κατι αλλα παγκακια που ειχε φτιαξει ενας δημος,παλι τιμη 1εκατομυριο ευρω.στανταρ ταριφα!ενα μουφικο site που δεν θυμαμαι γιατι ηταν,παλι ενα εκατομυριο!που πανε ολα αυτα?
De@th L0rd Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Ναι δυστυχώς η λιτότητα δεν εφαρμόζεται εκεί που πρέπει. Όλοι παραπονιούνται οτι δεν έχουν να φάνε,με μια κοιλιά σαν του πόλντο, Αλλά παίρνουν αυτοκίνητα με το που άκουσαν τη μισή μούφα ταξινόμησης, κάνουν εντυπωσιακές εκδηλώσεις γάμων και τον επόμενο χρόνο δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς,οι βουλευτές κυκλοφορούν με πανάκριβες λιμουζίνες.Κατά τα άλλα η λιτότητα πρέπει να υπάρχει μόνο στις μεσαίες κ τις φτωχές οικογένειες επειδή αυτοί είναι οι μαλάκες κ δε γεννήθηκαν με 2 πολυκατοικίες στην ιδιοκτησία τους.Καλύτερα μην γίνεσαι πρωθυπουργός,γίνε δικτάτορας αλλά να περιμένεις να φύγω πρώτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.