Προς το περιεχόμενο

Barcode : Scanner και προγραμμα

immunity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να ρωτήσω κατι σχετικά με barcode .

Συγκεκριμένα σε αποδείξεις της ΔΕΗ που έχουν Barcode. Γνωρίζει κανείς ( το bardcore περιέχει info για κωδικό πελάτη και πληρωτέο ποσό ?) και με ένα Barcode scanner + προγραμμα ( πρόταση προγράμματος αν ξερει καποιος) ώστε να περνιούνται οι αποδείξεις στον Η/Υ ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1)Δες εάν υπάρχουν σε δύο λογαριασμοί τα ίδια Barcode, εάν είναι ίδια σημαίνει ότι δεν περιέχουν μεταβαλλόμενα στοιχεία, σαν το ποσό πληρωμής

2)Εάν προσέξεις στα κενά που έχει ένα Barcode στην αρχή και στο τέλος μπορείς να καταλάβεις ποια κωδικοποίηση έχουν (π.χ Code128, EAN, κ.τ.λ)

Από εκεί και πέρα έχει ψάξιμο η δουλειά για το πώς θα μπορέσεις να αποκωδικοποιήσεις το Barcode

http://en.wikipedia.org/wiki/Barcode

Δημοσ.

Το barcode δεν είναι τίποτε άλλο από ένα font. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα barcode scanner, σαν αυτά που έχουν στο supermarket και να "διαβάσεις" το barcode, είτε, αν θες να κρατήσεις ψηφιοποιημένο και ολόκληρο το λογαριασμό, να χρησιμοποιήσεις ένα OCR πρόγραμμα με μηχανή αναγνώρισης Barcode (ανάλογα τον τύπο του barcode που θες να "διαβάσεις").

Δημοσ.

Οποιοδήποτε scanner και να χρησιμοποιήσεις θα εισάγει μία αριθμητική ακολουθία, το θέμα είναι τι σημαίνει η ακολουθία στο συγκεκριμένο πρότυπο, κάθε πρότυπο έχει και την δικιά του κωδικοποίηση

Π.χ στο Code 128Α ο αριθμός 112331 σημαίνει K σε ASCII

Δημοσ.

τα barcode δεν έχουν πάνω τους καμια πληροφορία πέραν του νούμερου τους.

το σκάνερ παίρνει το νούμερο το δίνει στον υπολογιστή (ή οποιαδήποτε μηχανή) και αυτό κοιτά στην database σε ποιον πελάτη/προϊόν αντιστοιχεί και βγάζει το αποτέλεσμα

Δημοσ.

Το πώς θα χρησιμοποιήσεις το Barcode είναι καθαρά θέμα λειτουργικότητας, σίγουρα υπάρχουν barcode όπου ο αριθμός τους συνδέεται με ένα προϊόν ή και πελάτη, αλλά τα barcode δεν σταματάνε εδώ!! υπάρχουν και άλλες εφαρμογές.

Προσωπικά έχω κάνει barcode όπου επάνω στην γραμμογράφηση αποθήκευα το όνομα του υπολογιστή, και άλλες πληροφορίες, γενικότερα είχα οργανώσει τον μηχανογραφικό μου εξοπλισμό με barcode για να μπορώ να τον κάνω απογραφή με mobile scanner (με αυτά που κάνουν απογραφή τα εμπορικά καταστήματα)

Παρακάτω θα βρεις και ένα barcode με το όνομα μου στην γραμμογράφηση, εάν το εκτυπώσεις και το περάσεις από scanner θα διαβάσει το όνομα μου, για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να υπάρχει και η σωστή γραμματοσειρά (χρησιμοποίησα code 128)

Ελπίζω να σας βοήθησα σχετικά με τα barcode και να σας έδειξα καινούριους τρόπους οργάνωσης με βάση αυτά.

post-101778-129063040148_thumb.jpg

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παλι καλα που εκανα search γιατι ηθελα να ρωτησω ακριβως τα ιδια πραματα, μα ακριβως ομως! Λες και το εκανα εγω το αρχικο ποστ.

τα barcode δεν έχουν πάνω τους καμια πληροφορία πέραν του νούμερου τους.

το σκάνερ παίρνει το νούμερο το δίνει στον υπολογιστή (ή οποιαδήποτε μηχανή) και αυτό κοιτά στην database σε ποιον πελάτη/προϊόν αντιστοιχεί και βγάζει το αποτέλεσμα

Λογικο, και εγω ετσι υπεθεσα πως λειτοyργει, μακαρι να περιειχαν στενογραφημενες πληροφοριες και να μπορουσες να τα σαρωνους και να σου εβγαζες πεδια με εγγραφες γεματες με πληροφοριες, αλλα το λογικα ειναι να συνδεονται τα barcode με βασεις δεδομενων.

Παντως γιατι να μπει κανεις στην διαδιακσια να δημιουργησει barcode και να μην αναγραφει ετσι απλα εναν μοναδικο αριθμο ID?

Δημοσ.
Παντως γιατι να μπει κανεις στην διαδιακσια να δημιουργησει barcode και να μην αναγραφει ετσι απλα εναν μοναδικο αριθμο ID?

Γιατί είναι πιο γρήγορο και πιο ακριβές για ένα μηχάνημα να διαβάσει γραμμές αντί αριθμούς ίσως?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

-Εν τελει το barcode των λογαριασμων εξοφλησης τι πληροφορια περιεχουν? Μονο των κωδικο πληρωμης?

-Και με τι συσκευη μπορεις να τα διαβασεις?

Απλως σκεφτομαι θα ταν καλυτερα διαβαζω τους αριθμους απο το Barcode απο το να τους πληκτρολογο μην κανω και κανα λαθος.

Δημοσ.

Με καμμια εφαρμογη κινητου ή μηπως με σκανερ υπολογιστη γινεται, για να μην μπαινουμε και σε εξοδα? Δεν το θελω για επαγγελματικη χρηση.

Απλως καμμια φορα ξοφλαω κανα λογαριασμο μεσω εμπαγκινγκ, και αγχονομαι οταν πληκτρολογο τους αριθμους, μην ξοφλησω το λογαριασμο κανενος αλλου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...