Προς το περιεχόμενο

Ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων.

_BASSstarlet_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Xρησιμοποιω το προηγουμενο μοντελο απο αυτο http://www.plaisio.gr/Furntiture/Security/Money-Detectors/Ratiotec-Counterfeit-Currency-Detector-Soldi460-64460.htm

και ειμαι ευχαριστημενος (απ'οσο μπορω να γνωριζω δηλαδη) καθως εχει βρει καποια πλαστα ανα διαστηματα που αλλα συναδελφων δεν εχουν εντοπισει. Αυριο που θα ειμαι στο καταστημα θα δω ακριβως το μοντελο και θα το ποσταρω.

Δημοσ.

Δεν είναι μηχάνημα αλλά επειδή δούλευα σε λογιστήριο, μια ταμίας μου είπε ότι ένα σίγουρο μέτρο που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πλαστογραφήσουν και είναι πολύ δύσκολο να γίνει είναι οι ανάγλυφες γραμμές στην πάνω μεριά. Σίγουρη και γρήγορη λύση παρόλο που το μηχάνημα φαίνεται πιο κυριλέ..

50eurorecto.png

Δημοσ.

To μηχάνημα δεν είναι για κυριλέ κατάσταση, αλλά για να εξασφαλίζεσε ένταντι της εργοδοσίας, αλλά και <<αφοπλίζεις>> τον πελάτη από επιχειρήματα.

Δημοσ.
To μηχάνημα δεν είναι για κυριλέ κατάσταση, αλλά για να εξασφαλίζεσε ένταντι της εργοδοσίας, αλλά και <<αφοπλίζεις>> τον πελάτη από επιχειρήματα.

A ok, νόμιζα ότι το θέλεις για ιδιωτική χρήση και θεώρησα τον παραδοσιακό τρόπο πιο γρήγορο.

Αυτό το <<αφοπλίζεις>> τον πελάτη από επιχειρήματα δεν το είχα σκεφτεί πάντως, good point. :-)

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς δουλεύει το μηχάνημα?

Τι εννοείς πως δουλέυει? Περνάς το χαρτονόμισμα από μέσα και αυτό φαντάζομαι κάνει κάτι με υπέρυρθες ή με τα ανάγλυφα στοιχεία του χαρτονομίσματος και μπορεί να διαπιστώσει αν είναι πλαστό ή όχι.

Δημοσ.

Κάνει και αυτή τη μαγκιά με τα υπεριώδη;

Επίσης εξηγήστε μου τι ακριβώς φαίνεται σε ένα χαρτονόμισμα αν το φωτίσεις με UV.

Δημοσ.
αυτό, πώς δλδ αναγνωρίζει τα πλαστά...

Μετά που έκανα κλικ το site είδα ότι δουλεύει με υπεριώδη και όχι με υπέρυρθρα άρα γράψε λάθος. Επίσης κάτι λέει και για αλληλεπίδραση με την μαγνητική ταινία του χαρτονομίσματος.

Επίσης εξηγήστε μου τι ακριβώς φαίνεται σε ένα χαρτονόμισμα αν το φωτίσεις με UV.

Μια φορά που το είχα κάνει εμφάνιζε κάτι αλλοπρόσαλλα σχέδια (κύκλους, καμπύλες) πάνω στο χαρτονόμισμα σε μπλε χρώμα (προφανώς) και σε όλη την έκταση. Αλλά δεν θυμάμαι αν το είχα κάνει με ευρώ.

Δημοσ.

Infra-red and ultra-violet watermarks

When seen in the near infrared, the banknotes will show darker areas in different zones depending on the denomination. Ultraviolet light will make the EURion constellation show in sharper contrast, and also some fluorescent threads stand out.

1.Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

• Moderators
Δημοσ.

Τελικα το μοντελο που εχω ειναι το soldi 420. Δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει, μου αρκει που του βαζω το χαρτονομισμα στην σχισμη και αν ειναι πλαστο μου σφυριζει και το "φτυνει" πισω λολ. Βασικα ειχα επιλεξει αυτο γιατι παρατηρησα πως το χρησιμοποιουσαν και οι ταμιες του Πλαισιου.

Δημοσ.

Διευθυντής τραπέζης που συνεργάζομαι μου είπε ότι όλα έχουν πλαστογραφηθεί (ανάγλυφο, ταινίες ασφαλείας, υδατογράμματα).

Το μόνο που δεν μπορούν να πλαστογραφήσουν με τρόπο που να τους συμφέρει είναι την αλλαγή του χρώματος στην αξία του χαρτονομίσματος όταν το κοιτάζεις από διαφορετική γωνία.

Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει στο πενηντάρικο και πάνω.

Στα μικρότερα χαρτονομίσματα τσεκάρουμε τις ανάγλυφες γραμμές και τα υδατογράμματα .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...