Προς το περιεχόμενο

Ποιά οθόνη 22" για να αξιοποιηθεί η ΑΤΙ 5850 1GB?

stakar1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Οπως λεει ο τιτλος θα ήθελα κάποιες γνώμες για οθόνη 22" για να αξιοποιηθεί η ΑΤΙ 5850 1GB. Θα ήθελα μοντέλα στις 22" απο ελλαδα επι το πλείστον αλλά και απο εξωτερικό.

Είχα υπόιψν την DELL 2209wa που είχε προτείνει ο thresh αλλά διάβασα καλά στο Prad.de & digitalversus.com αν και υπήρχε ενα θέμα με τα χρώματα αλλα στο παρακάτω review δεν τα είπαν και τόσο καλα.

http://www.lcdreviewz.com/review_Dell_2209WA%20

Αν πάντως κάποιος την έχει την οθόνη ας απαντήσει για να ξέρουμε τι συμβαίνει τελικα.

Εγω θα περιμένω προτάσεις σας για να δω τι θα κάνω και που να κινηθώ, σε ποιές οθόνες.

Να διευκρινήσω, ότι θα είναι γενικής φύσης ο υπολογιστής, αλλά θα υπαρχει ένα ποσοστό χρήσης στα παιχνίδια αρκετά υψηλό με χαμηλότερο στις ταινίες.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

πιστευω πως αν καποιος εχει καρτα γραφικων ανωτερη απο 5770 πρεπει να πηγαινει σε οθονη πανω απο 22...γενικα πιστευω πως δεν αξιζει να παιρνεις καρτες γραφικων πανω απο 200 ευρω για οθονες 22 ιντσων και κατω..

• Super Moderators
Δημοσ.
αλλά διάβασα καλά στο Prad.de & digitalversus.com αν και υπήρχε ενα θέμα με τα χρώματα αλλα στο παρακάτω review δεν τα είπαν και τόσο καλα.

να διευκρινήσουμε ότι η οθόνη έχει καλύτερα χρώματα από οποιαδήποτε οθόνη της αγοράς με TN Panel, άρα ελπίζω ότι θα πας σε οθόνη με IPS/PVA μιας και σε όποια άλλη πας με TN Panel τα χρώματα θα είναι εγγυημένα χειρότερα

η 5850 είναι overkill για 22αρι, μήπως να πας σε 23-24αρι για να είσαι σε full hd?

Δημοσ.

@kleos

@thresh

Οπως τα λετε ή ανεβαινουμε σε ιντσες ή κατεβαινουμε σε καρτα

Η 22" εκει που θα πάει ειμαι της πεποιθησης ότι θα είναι ήδη υπεραρκετη.

Αν υποθεσουμε όμως ότι πάμε σε 23" ποια θα προτεινατε ?

Επισης σε ποια καρτα θα ειμαι οκ για την 22"

Τελος την Dell 2209wa την εχει δει καποιος? ειναι οκ με την φωτεινότητα ?? Το προβλημα ειναι ρε γαμωτο οτι δεν μπορεις να εχεις ιδια αποψη, στα μαγαζια εχουν 230 LG κι άλλες τοσες Samsung and thats all.

Δημοσ.
μια χαρά μου φαίνεται η φωτεινότητά της, τώρα που την βλέπω...

Θα σ εμπιστευτω....

Σε 23" τι προτεινεις

Επισης για καρτα σε συνδυασμο με την 22" Dell ποια λες ότι θα είναι η καλύτερη ??

• Super Moderators
Δημοσ.

με μια 5770 θα είσαι μια χαρά σε 1680χ1050...

για οθόνη με πρόλαβε ο προλαλλήσαντας :-)

Δημοσ.
http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-F2380-TFT-Monitor.htm μόλις είδα ότι έπεσε απο τα 330 που είχε..κάποιοι λένε για προβλήματα ghosting αλλά δε ξέρω κατά πόσο ορατά είναι..σίγουρα πάντως θα έχει καλύτερα χρώματα απο οποιαδήποτε tn οθόνη..νομίζω ότι ακόμη και για games θεωρείται καλή τιμή για 23άρα με τέτοιο panel..αλλά ειδικός δεν είμαι οπότε ας δώσει και ο thresh την άποψή του..πάντως λόγω τιμής εγώ ψήνομαι να την πάρω
Δημοσ.
δυστυχώς είναι χειρότερη από τις άλλες 2

ναι αυτό το ξέρω απλά ρωτάω αν αξίζει αφενός λόγω hd σε σχέση με τη dell,αφετέρου λόγω τιμής μιας και μάλλον βγαίνει κανά κατοστάρικο φτηνότερη περίπου σε σχέση με τη nec

• Super Moderators
Δημοσ.

πάντως σε σύγκριση με άλλες IPS/VA οι NEC & Samsung δεν είναι και τόσο καλές, ειδικά η Samsung αν σκεφτούμε ότι άλλες παίρνουν very good :-(

http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-samsung-f2380.html

http://www.prad.de/new/monitore/test/2009/test-nec-ea231wmi-bk.html

η μία satysfying και η άλλη gut (ναι δεν έχει βγει ακόμα το αγγλικό review)

Δημοσ.
Αν πάντως κάποιος την έχει την οθόνη ας απαντήσει για να ξέρουμε τι συμβαίνει τελικα.

Μιά χαρά είναι η οθόνη φίλε μου (2209wa) και όλα ρυθμιζόμενα, η φωτεινότητα μπορεί στην αρχή να σου φανεί too much άλλα το συνηθίζεις (και αν δεν τη συνηθίζεις την ρυθμίζεις όπου θες). Το ίδιο συμβαίνει και με τα χρώματα κτλ, όλα ρυθμιζόμενα, αν και προσωπικά δεν χρειάστηκε να πειράξω τίποτα (έχει και preset modes για τα βασικότερα γούστα).

Και σε παιχνίδια άπιαστη (cod4 σε 50αρι server όπου η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί τη μάνα, ούτε ghosting ούτε τίποτα).

Αυτά για την 2209wa, γενικά ότι και να πάρεις, κοίτα να είναι xIPS για να μην πάει χαράμι η καρτούλα. Να έχεις υπόψη όμως ότι πάνω από 22 θα πρέπει να προσέξεις το real (όχι το typical GTG) response time για xIPS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...