Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου Η/Υ με επιδότηση ΕΣΠΑ

ACP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή την επικείμενη επιδότηση θέλω να αγοράσω ένα καλό μηχάνημα που θα με βγάλει αρκετά χρόνια χωρίς αναβάθμιση (αυτό που έχω τώρα είναι ένας Athlon XP 2000+...!). Η χρήση του εν λόγω μηχανήματος θα είναι κυρίως εφαρμογές μηχανικού (εφαρμογές στατικών υπολογισμών, σχεδίαση με AutoCAD, ενδεχομένως κάποιες τρισδιάστατες απεικονίσεις), αλλά και κανένα παιχνιδάκι αν βρεθεί χρόνος (πράγμα σπάνιο) που συνήθως δεν θα έχει τρομερές απαιτήσεις.

Στο διαταύτα:

Case: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Black-RC-590-KKN1-GP.htm CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black Case 64,90 €

PSU: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-CMPSU-750HXEU-PSU-750W.htm Corsair CMPSU-750HXEU PSU (750W) 149,00 €

CPU: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-I7-920-1366-2-66Ghz-8Mb-B-BX80601920.htm Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) 250,00 €

M/B: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P6T-Se-1366-X58-Ddr3-90-MIB870-G0EAY00Z.htm Asus P6T SE (1366, DDR3, X58) 189,60 €

RAM: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-3X2Gb-Kit-TR3X6G1600C8.htm Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3 12800, 8-8-8-24, TR3X6G1600C8) 158,89 €

VGA: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5850-SVGA-PCI-Express-1GB-21162-00-50R.htm Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB) 237,90 €

SSD: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-Retail.htm Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) 209,00 €

HDD: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Samsung-Spinpoint-F3-HD103SJ.htm Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II) 86,00 €

DVD: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/LG-LS-GH22LS50-DVDRW-Sata-Bulk.htm LG LS GH22LS50 DVDRW + / - (Sata, Bulk) 23,00 €

Monitor: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2453V-PF-TFT-Monitor-24-inch.htm LG W2453V-PF TFT Monitor 24'' 249,00 €

Key/Mouse: http://www.plaisio.gr/Peripherals/Input-Devices/Keyboards/Microsoft-Ms-Wirel-Laser-Deskt-7000-FHA-00018.htm Microsoft Wireless Laser Desktop 7000 103,99 €

Κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη.

Το ποσό να μην ξεπερνάει κατά πολύ τα 1700€ καθώς θα προστεθούν ακόμα λειτουργικό και εφαρμογές μηχανικού.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. :)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

74720219.jpg

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=318&Itemid=60&limit=1&limitstart=13

+ Impressive 505 MBps read and 437 write RAID-0 bandwidth with EVEREST

+ 64MB Cache buffer permanently solves 'stuttering' problem

+ Very low 0.10 ms random access time

Και άσε τις High end cpu να ψάχνονται...και τους χρήστες τους να κλαίγονται για τις θερμοκρασίες τους και να πληρώνουν συνεχώς λεφτά..Τα 505mb/sec write και τα 440mb/sec read θα τα κοιτάνε με καλαμάκι.Κοίτα εσύ τη δουλειά σου.Και η κάρτα γραφικών για τις ανάγκες σου υπερβολή είναι απλά την έβαλα επειδή χωράει..8gb>6gb επίσης.

Και το τροφοδοτικό μια χαρά είναι για όσους πεταχτούν και αρχίσουν τα πάρε τουλάχιστον 700W κτλ..84-88% efficiency και 40Α στην 12άρα..

525v.jpg

Σε οθόνη θα έπρεπε να επενδύσεις αλλά σε περιορίζει το πλαίσιο..Οπότε αρκέσου στην φθηνότερη.

Δημοσ.

Κατ'αρχας σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Είχα κάνει κι ένα συστηματάκι με i5 αλλά είπα να μην τα βάλω και τα 2 για να μην αρχίσει διαμάχη για το ποιό CPU είναι προτιμότερο.

Βλέπω έχεις βάλει 2 SSD σε Raid 0 με εντυπωσιακές θα έλεγα ταχύτητες. Μέχρι τώρα έβλεπα το raid με καχυποψία... ενδιαφέρον δε λέω αλλά και 500€ σε δίσκους μου φαίνονται πολλά!

Για τροφοδοτικό πάω πάσο γιατί δεν έχω ιδέα. Να υποθέσω ότι κοιτάμε να δίνει πολλά αμπέρ στην 12V και να έχει και όσο το δυνατόν υψηλότερο efficiency?

Όσον αφορά την οθόνη, έχεις απόλυτο δίκιο αλλά περιορίζομαι σε προμηθευτή τύπου Πλαίσιο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα καλύτερη οθόνη και άμα τόσο πολύ πια θέλει Raid με SSD ας πάει στους Postville ( κερδίζει 100 ευρώ που θα πάνε στην Οθόνη )

Niko - Δε του έχεις βάλει και Mouse-Keyboard, ήδη είναι 100 ευρώ αυτά που διάλεξε.

@ Ncp - Για τροφοδοτικό ναι, κυρίως αυτά μετράνε, καλό είναι να κοιτάς και μερικά review πρώτα όμως ^^

Δημοσ.

500€ για δίσκο είναι πολλά.Και 450 για cpu+mobo πολλά είναι όμως.Αν νομίζεις ότι θα έχεις καλύτερες επιδόσεις με τον δεύτερο συνδιασμό...be my guest...

Στην ουσία έκοψα από το 450άρι της m/b+cpu αρκετά και λίγο από εδώ λίγο από εκεί έφτιαξα ένα combo στο υποσύστημα των δίσκων ασυναγώνιστο που σε συνδιασμό με τα 8gb ram θα κάνει τον υπολογιστή σου στη δουλειά που τον θέλεις(να φορτώνει σχέδια μεγάλα κτλ) οπλοπολυβόλο...

Καμία cpu δεν πρόκειται να σου προσφέρει κάτι τέτοιο.Πόσο μάλλον όταν ο i5 δεν είναι μια απλή cpu της σειράς αλλά μια πανίσχυρη cpu για την δουλειά που θέλεις.

@EKTELESTES postville σε raid0 έχουμε κανένα review;Μήπως δεν τσουλάνε σε raid;(396MB/s for read και 130MB/s write είναι το μόνο που βρίσκω και δεν με εντυπωσιάζει να σου πω την αλήθεια-Χειρότεροι από έναν vertex μόνο του σε write και 100mb/sec πιο γρήγοροι σε read πάλι από τον vertex μόνο του!Όταν δίνεις τόσα λεφτά δεν πας για μετριότητες.Οι δίσκοι μετράνε πολύ όταν φορτώνει τεράστια σχέδια και ιστορίες.Όχι ότι είναι αργοί και οι postville αλλά εντάξει δεν εντυπωσιάζομαι κιόλας :-D),Ναι όντως άφησα το key+mouse απ΄έξω κατα λάθος.Εύκολα το βάζω πάντως για την δουλειά που θέλει το pc με μια 5770 :-D

Δημοσ.

Δε το λέω για τις επιδόσεις σε σχέση με τους OCZ, όσο για τα 100 ευρώ και τα 40 επιπλέον GB που κερδίζει και μπορεί να τα ρίξει σε άλλο κομμάτι.

Εξάλλου δε ξέρω αν έχουν και TRIM ή παρόμοια τεχνολογία αυτοί οι 2 ( ο Intel μάλλον όχι, ξέρω αν είναι G2 )

Α, να ένα Review ( G2 ), για να δούμε ( τώρα το βλέπω) Πήγαινε στο 1:30 για να δεις αμέσως νούμερα.

[ame]

[/ame]

Δημοσ.

Έχουν trim.

Δεν λέει ρε φίλε να δώσει ο άλλος 420€ για σκληρό και να είναι χειρότεροι σε raid από ότι ο άλλος μόνος του.Δίνεις άλλα 50-80 και παίρνεις τους OCZ.

Άσε που οι intel έχουν και τα προβλήματά τους.:P

Πολλά λεφτά για συμβιβασμούς σε σκληρό που θα έχει άμεση χρησιμότητα στη δουλειά του.Ας βάλει τους απλούς τους vertex.Αν και για 15€ που θα του βγει φθηνότερα εγώ δεν θα το έκανα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Λοιπόν ας δεις και μια άλλη πρόταση με γνώμονα πάντα την δουλειά σου.

63353967.jpg

Σκελετοί είναι οι συνθέσεις.Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο.Ο από πάνω σκελετός περιέχει 2 24άρες οθόνες(powered by grimpr η ιδέα),απίστευτη ταχύτητα στο υποσύστημα των σκληρών,μπόλικη ram(πήγαν 45€ τις adata στο πλαίσιο!),μια κάρτα γραφικών στο 140-150€(βάζεις και την 5770 αν θες αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα επέλεγα nvidia),και έναν οικονομικό αλλά δυνατό quad επεξεργαστή.

Κόβοντας και ράβοντας μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις.Στην αρχή πήγα να σου φτιάξω κάτι με 2 24άρες+ι5 αφήνοντας τους δύο ssd ή βάζοντας τους vertex τους απλούς ή κόβοντας από gpu με την GTX250 @99€ αλλά στην πορεία σκέφτηκα ότι γίνονται και όλα μαζί.:-D

Βέβαια ξέχασα πάλι ποντίκι και πληκτρολόγιο και τώρα βγαίνει +100€ γιατί δεν μπορούμε να κόψουμε εύκολα τόσα αλλά η προσπάθεια μετράει!:-D

Μόνο του Σπανού τα γένια δεν γίνονται μάλλον.Τι τα θέλεις τα 120gb στον C;Για το σετ πληκτρολόγιο ποντίκι απλά trust me!Μόλις scrollάρεις λίγο δεν θα θες να ξαναδουλέψεις άλλο..

33728872.jpg

Δημοσ.

Μιας και πάς για ΕΣΠΑ…

Blu Ray Writer – αντί για DVD writer

Σκέψου την περίπτωση των 12GB RAM (σε ι7)

Δε σου απαγορεύει κανείς νομίζω να πάρει προσφορά για οθόνη από αλλού. Οπότε δες και καλύτερες οθόνες από άλλους προμηθευτές.

Μη ξεχάσεις να βάλεις το σχετικό software ενδεικτικά:

Win 7 Ultimate x64

MS Office Professional / SBE

Autocad 200x (light ?)

Δημοσ.

Καλή φάση.Βάζει τον ι7(αλήθεια πόσο θα τον βοηθήσει αυτό; ),χάνει 255mb/s read 370mb/sec write,βάζει δυνατότερη κάρτα γραφικών που δεν θα την χρησιμοποιήσει και χωρίς cuda,και μια οθόνη λιγότερη.Και γλιτώνει και 60€ σε ΕΣΠΑ δηλαδή 30€..Real Deal!

H μόνη σοβαρή αντιπρόταση πιστεύω είναι ο 920 όχι λόγω επεξεργαστή(Η ψησταριά δεν θα δώσει και πολλά μόνο καταναλώσεις μεγαλύτερες και θερμοκρασίες) αλλά λόγο της δυνατότητας να πάει σε 12gb ram.Βέβαια μιας και τα 8gb δεν τα λες και λίγα,πιστεύω ότι είναι πολύ πιο συμφέρουσα και πληρέστερη η λύση του i5 με όλα τα κομφόρ πάνω..

Δημοσ.
Καλή φάση.Βάζει τον ι7(αλήθεια πόσο θα τον βοηθήσει αυτό; ),χάνει 255mb/s read 370mb/sec write,βάζει δυνατότερη κάρτα γραφικών που δεν θα την χρησιμοποιήσει και χωρίς cuda,και μια οθόνη λιγότερη.Και γλιτώνει και 60€ σε ΕΣΠΑ δηλαδή 30€..Real Deal!

H μόνη σοβαρή αντιπρόταση πιστεύω είναι ο 920 όχι λόγω επεξεργαστή(Η ψησταριά δεν θα δώσει και πολλά μόνο καταναλώσεις μεγαλύτερες και θερμοκρασίες) αλλά λόγο της δυνατότητας να πάει σε 12gb ram.Βέβαια μιας και τα 8gb δεν τα λες και λίγα,πιστεύω ότι είναι πολύ πιο συμφέρουσα και πληρέστερη η λύση του i5 με όλα τα κομφόρ πάνω..

1ον. που ξερεις εσυ οτι δεν προκειται να χρησιμοποιηση την καρτα στο μελλον...(για cuda συμφωνω απολυτος μαζι σου)

2ον.εγω δεν διαβασα πουθενα να λεει το παιδι οτι θελει 2 οθονες...

3ον.τον i7 τον εβαλα μονο και μονο για να αναιβουν τα χρηματα...

δεν λεω ειμαι υπερ τον solid state αλλα γιατι να παρει 2 μια χαρα κανει την δουλεια του και με ενα...ωραια θα τους βαλει raid αλλα καλυτερα να εχει ενα ισσοροπιμενο pc...συνθεση σου ειναι πολυ καλη και σιγουρα πολυ γρηγορη αλλα ισως και υπερβολη,ετσι εκανα και εγω μια αναλακτικη...επειδη εβαλες εσυ 2solid state kai 2 οθονες πρεπει να το κανουμε ολοι...?γιαυτο υπαρχει το forum ωστε να παρει διαφορες γνωμες...

Δημοσ.
1ον. που ξερεις εσυ οτι δεν προκειται να χρησιμοποιηση την καρτα στο μελλον...(για cuda συμφωνω απολυτος μαζι σου)

2ον.εγω δεν διαβασα πουθενα να λεει το παιδι οτι θελει 2 οθονες...

3ον.τον i7 τον εβαλα μονο και μονο για να αναιβουν τα χρηματα...

δεν λεω ειμαι υπερ τον solid state αλλα γιατι να παρει 2 μια χαρα κανει την δουλεια του και με ενα...ωραια θα τους βαλει raid αλλα καλυτερα να εχει ενα ισσοροπιμενο pc...συνθεση σου ειναι πολυ καλη και σιγουρα πολυ γρηγορη αλλα ισως και υπερβολη,ετσι εκανα και εγω μια αναλακτικη...επειδη εβαλες εσυ 2solid state kai 2 οθονες πρεπει να το κανουμε ολοι...?γιαυτο υπαρχει το forum ωστε να παρει διαφορες γνωμες...

Δεν είχα τη διάθεση για offence.Τις διαφορές επισήμανα γιατί η διαφορά στα χρήματα ήταν 30€(λίγο πολύ το πληκτρολόγιο-ποντίκι δηλαδή)..Ναι συμφωνώ με αυτά που λες περί γνώμεων.Απλά καλό είναι να εξηγούμε όπως έκανες πριν από λίγο γιατί κάνουμε κάποιες αλλαγές αντί να πετάμε μια ξερή σύνθεση.Πιο πολύ βοηθάμε έτσι.

Τίποτα δεν είναι υπερβολή αν χωράει στο budget!:P

Από την υπερβολή στη cpu 1000 φορές στο υποσύστημα των σκληρών.:-D

Και δύο οθόνες να μην θέλει παίρνει 27άρα!Μερικοί μηχανικοί τις 30άρες τους δεν τις αλλάζουν με τίποτα!:P

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σας! Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ μέχρι τώρα με όσα μου είπατε, θα τα δω λεπτομερέστερα αργότερα.

Ένα-δυο πραγματάκια μόνο. Δεν θα πάω σε λύση με 2 οθόνες, αφενός δε με βοηθάει σε κάτι αφετέρου δεν έχω και τον απαραίτητο χώρο για να της βάλω στο γραφείο :D

Θα συμφωνήσω με την επιλογή του i5 μιας και είναι υπεραρκετός. Το ίδιο θα ήταν και μια 5770 αλλά (πες το απωθημένο) ποτέ δεν είχα μια καλή κάρτα γραφικών οπότε θέλω την 5850 :)

Τώρα όσον αφορά τους 2 ssd σε raid 0, επειδή δεν το κατέχω το άθλημα είμαι λίγο επιφυλακτικός. Σίγουρα βλέπω ότι είναι πολύ πιο γρήγοροι σε read και write απ' ότι ένας μόνος του αλλά μπορώ να τους βάλω σε raid άφοβα? (αφελής ερώτηση αλλά δε γνωρίζω)

Κι ένα τελευταίο, επειδή η περιοχή που μένω δεν τα πάει καλά με τη ΔΕΗ και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο χώρο είναι παλιές, μήπως να μου προτείνατε κάτι για να προστατέψω την επένδυσή μου?

Κάτι τέτοιο είναι καλό? http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/Eaton-PW5110-UPS-1000VA-Line-Interactive.htm

Δημοσ.
Δεν είχα τη διάθεση για offence.Τις διαφορές επισήμανα γιατί η διαφορά στα χρήματα ήταν 30€(λίγο πολύ το πληκτρολόγιο-ποντίκι δηλαδή)..Ναι συμφωνώ με αυτά που λες περί γνώμεων.Απλά καλό είναι να εξηγούμε όπως έκανες πριν από λίγο γιατί κάνουμε κάποιες αλλαγές αντί να πετάμε μια ξερή σύνθεση.Πιο πολύ βοηθάμε έτσι.

Τίποτα δεν είναι υπερβολή αν χωράει στο budget!:P

Από την υπερβολή στη cpu 1000 φορές στο υποσύστημα των σκληρών.:-D

Και δύο οθόνες να μην θέλει παίρνει 27άρα!Μερικοί μηχανικοί τις 30άρες τους δεν τις αλλάζουν με τίποτα!:P

απλα δεν ειχα τον χρονο ωστε να εξηγισω περισσοτερα και ετσι εφτιαξα μια συνθεση ωστε να δει τι αλλο παιζει...οθονη εβαλα 24 αρα επειδη ειχε βαλει και ο φιλος μας 24αρα,παντος συμφωνω μαζι σου για μεγαλυτερη οθονη θα κανει πολυ ευκολοτερη την δουλεια αρκει να εχει τον χωρο να την βαλει και να ειναι και στη σωστη αποσταση...οι solid state ειναι φοβεροι ειχα και εγω εναν vertex turbo και πραγματικα το pc πετουσε αλλα λογο εννος προβληματος που δημιουργιθηκε αναγκαστικα να τον γυρισω πισω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...