DeadCanDance Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Καλήσπέρα σας, είμαι αρχάριος στον προγραμματισμό, στην C++ και στα linux, θα ήθελα την βοηθεια αλλά κυρίως την υπομονή σας! Πρέπει να φτιάξω μία εφαρμογή σε C++. Ψάχνωντας βρήκα κάποια κομάτια κώδικα (κάποιες κλάσεις) που νομίζω πως με εξυπηρετόυν και θέλω να τις εντάξω στο προγραμμά μου. Η ερώτηση μου είναι πως θα γίνει αυτή η ένταξη; Δηλαδή, πρέπει να βάλω τα αρχεία του κώδικα που βρήκα στον ίδιο φάκελο με την main ή όχι ή απλα λέω βλακείες; Και μετά τι; Αν παίζει ρόλο δουλεύω σε mandriva linux, γράφω στο Kwrite και μεταγλωτίζω με την κονσόλα. Ευχαριστώ
C6WGMN Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τον κώδικα κάποιου αλλου στο πρόγραμμα σου. Ένας από αυτούς είναι linking, δηλαδή ο άλλος να έχει μια βιβλιοθήκη την οποια το πρόγραμμα σου χρησιμοποιεί. Άλλος τρόπος είναι με header φίλες, η ακόμα και να πάρεις τις συναρτήσεις που σε ενδιαφέρουν, να τις τροποποιήσεις κατάλληλα αν χρειάζεται και να τις συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου. Γίνε πιο συγκεκριμένος, τι κώδικα έχεις βρει και τι γραφεις?
DeadCanDance Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Header files είναι η απαντηση που έψαχνα. Απλά είχα ένα μπέρδεμα με το πως λειτουργουν και σε πρακτικά θέματα, δηλαδη πως κάνω compile. To σκάλισα λίγο και το βρήκα. Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.