kvgreco Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας παιδιά. Έχω να παραδώσω κάτι ασκήσεις μέχρι και το Σάββατο αλλά έχω κολλήσει σε μια,καθώς μάλλον δεν συγκρίνει τους πίνακες.HELP!! Μήπως μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα,όπου θα συγκρίνονται τα στοιχεία ενός πίνακα,που θα απότελουν ένα αλφαριθμητικό που θα έχει εισάγει ο χρήστης,με ένα πίνακα,που θα αποτελείται από τα κεφαλαία γράμματα της λατινικής αλφαβήτας.Αν κάποιο στοιχείο είναι γράμμα,να τυπώνεται το κατα δύο θέσεις επόμενό του στο αλφάβητο,αλλιώς να το αφήνει όπως είναι. Τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του προγράμματος περιορίζονται στους πίνακες και στα loops. Ευχαριστώ
kvgreco Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ,αν και θα ήταν προτιμότερη η σύγκριση πινάκων,που αποτελούν string. Ξέρει κανείς πώς ακριβώς γίνεται;
virxen75 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 αν κατάλαβα καλά αυτό που ζητάς θες αυτό (δουλεύει μόνο για κεφαλαία γράμματα όχι μικρά) > #include <stdio.h> #include <string.h> int main(){ char name[30]; char ab[]="ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"; printf("\nDose onoma:"); gets(name); int len=strlen(name); int len1=strlen(ab); char toprint=' '; for (int i=0;i<len;i++){ toprint=name[i]; for (int j=0;j<len1;j++) if (name[i]==ab[j]){ if (j+2<len1){ toprint=ab[j+2]; }else toprint=ab[j+2-len1]; } printf("%c",toprint); } getchar(); return 0; }
kvgreco Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ.Αν και πρέπει την αλλαγή να την κάνει μία άλλη σύναρτηση την οποία θα καλέσω στη main και θα εκτυπωθεί το τροποποιημένο string. Λίγη βοήθεια ακόμα;;;;;
javavall Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μια ερώτηση ...δεν έχει καταλάβει pointers και C_strings ακόμα ή απλά θέλεις κώδικα για να τελειώνεις? Γιατί άμα είναι το 2ο να στο στείλω να μην παιδεύεσαι
kagelos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μην δίνετε τίτλους όπως "Επείγον", ακόμα και να είναι. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας. Περισσότερο αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα ενδέχεται να έχει. Περισσότερα εδώ
geovard Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Περισσότερα εδώ Πού το βλέπεις το επείγον φίλε? Άμα δεν μπορείς να βοηθήσεις το παιδί μη γράφεις απλά γιά να γράφεις μηνύματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.