maurisio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 παιδιά δεν ξέρω αν το έβαλα στο σωστό θέμα το πρόβλημα μου αλλα χρυάζομαι την βοήθεια σας. λοιπόν ώπος έχω ανοιχτό το pc η είμαι στο internet ξαφνήκα παγόνει η οθόνη και κλίνει το monitor, και μετα θέλει restart γιατι κολάει το pc, γιατί το κάνει αυτο?
..MementoMori.. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μου το εκανε καλοκαιρι, οταν ανεβαζε θερμοκρασια η καρτα γραφικων.
..MementoMori.. Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Εγω παντως τον αλλαξα τοτε γιατι ηταν και αρκετα παλιος. Ζητησε να σου μεταφερουν το θεμα εδω μηπως και μπορει να σε βοηθησει κανενας.
washcloud Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 παιδιά δεν ξέρω αν το έβαλα στο σωστό θέμα το πρόβλημα μου αλλα χρυάζομαι την βοήθεια σας.λοιπόν ώπος έχω ανοιχτό το pc η είμαι στο internet ξαφνήκα παγόνει η οθόνη και κλίνει το monitor, και μετα θέλει restart γιατι κολάει το pc, γιατί το κάνει αυτο? Τρελλά παίζει να είναι θέμα της κάρτας γραφικών - είτε να τα 'χει φτύσει, είτε αν έχει πάνω της ανεμιστηράκι να τα 'χει φτύσει αυτό. Άνοιξε το κουτί και δες αν δουλεύει το πιθανό της ανεμιστηράκι. Αν ναι, μέσω είτε πχ του Speedfan είτε του Riva Tuner, παρακολούθα πόσο χτυπάει η θερμοκρασία της. Αν "παγώνει" το pc σε δεδομένο χρόνο (~5' πχ από το άνοιγμα) υπολόγισέ τον, και βλέπε τί θερμοκρασία έχει αυτή πριν το επικείμενο "πάγωμα". Αν ξεπερνάει τους 80 C πχ, μαλλόν εκεί είσαι, και είτε θέλεις άλλο ανεμιστηράκι, είτε αυτό θέλει καθάρισμα, είτε με κάποιον τρόπο έχουν πέσει οι στροφές του (μέσω software ίσως) και θέλουν ανέβασμα, είτε απλά θέλεις κάτι δυνατότερο (αν και είναι το πιο απίθανο αυτό το τελευταίο,,,ίσως όμως δεν έχει καλή ψύξη το κουτί -πλέον- με συνέπεια η ambient θερμοκρασία να επηρρεάζει την γραφοκάρτα). Αυτό πάντως που περιγράφεις, σε πρώτη ανάγνωση είναι ένδειξη ότι σταματάει να δουλεύει η κάρτα γραφικών - οπότε σταματάει ΚΑΙ το όλο σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.