EstellePr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Το έχω μεράκι να το κάνω, και το πήρα απόφαση. Αλλα με απασχολούν πολλά, μιας και, έχω τρύπια τσέπη και τα σκορπάω, οπότε, πρέπει να κάνω ένα πλάνο με τη βοήθεια σας. Κατ' αρχάς, πρέπει να οργανώσουμε το οικονομικό πλάνο. Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι πόσα χρήματα χρειάζομαι για τα εισιτήρια μ' επιστροφή μιας κι έχω ακούσει κάτι εξωφρενικές τιμές! Όπως και με ποιά εταιρία θα ταξιδέψω. Απο εκεί κι έπειτα πόσα χρήματα πρέπει να έχω μαζί μου, για ξενοδοχείο και φαγητό. Σχεδιάζω να πάω γύρω στο Σεπτέμβρη, και να μείνω 3 με 4 ημέρες. Τι χαρτιά πρέπει να φτιάξω, και πως θα τα φτιάξω, διαβατήριο κλπ. Δεν γνωρίζω jesus. And last, απο αξιοθέατα?? Εμπρόόόόός φωτεινοί μου παντογνώστες!
slipknot Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Τσέκαρε κι εδώ, όλο και κάτι θα βρεις. Ένα μέλος του forum πρέπει να επισκέφτηκε πρόσφατα την Αμερική μάλιστα, θα σε βοηθήσουν γενικά.
EstellePr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Καλέ μου slipknot, σ' ευχαριστώ πολύ, αλλα θέλω να φτιάξω ένα πλάνο, και να το οργανώσω καλά, γτ με βλέπω να ξεμένω στο Ελ. Βενιζέλος, και όχι τίποτε άλλο, δεν παίζω ούτε φυσαρμόνικα για να βγάλω τα έξοδα.
slipknot Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Κατάλαβα, το link το παρέθεσα γιατί γενικότερα εκεί παίζουν τέτοιες καταστάσεις, πλάνα, πληροφορίες για διαβατήρια, βίζες, βιζάκια, μέρη που πρέπει να πας κλπ.
EstellePr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Στο link που παρέθεσες, βρήκα κι ένα άλλο link, και με άφησε άφωνη. Άκουγα πως το εισιτήριο για Νέα Υόρκη για ένα άτομο, Χωρίς επιστροφή, κοστίζει πάνω κάτω γύρω στα 1000 ευρώ, και μπήκα σ' αυτό το site ( http://www.travelplanet24.com/gr/ ) και βρήκα μ' επιστροφή, για 2 άτομα, τα εισιτήρια, στα 1350 ευρώ! Εκτός κι αν θέλει φορμάτ ο εγκέφαλος και τα βλέπω όλα ξύλινα..
klainmaingr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Για αρχή δεν θα πάς για 3-4 μέρες... Απλά όχι.. Βρές 7-10 τουλάχιστον και come again. Όσο για $$ δεν ξέρω σε τι φάση θες να πάς. Εμένα με ψήνουν π.χ. αυτές τις μέρες για φοιτητική εκδρομή με κάτι αιώνιους φοιτητές φίλους μου προς τον Απρίλιο. 9-10 μέρες, 1200ευρώ. Αυτοί κανονίζουν βίζες,μίζες κτλ οπότε εγώ απλά πρέπει να φροντίσω να έχω 1200 για τα πήγαινε/έλα/μείνε/πρωινό/μετακινήσεις και απο εκεί και πέρα ότι φάς. Αντικειμενικά ένα 2χίλιαρο μαζί με ότι φάμε δλδ.. Μπορείς να ψάξεις κάτι σχετικό ώστε και να έχεις και παρέα και άτομα να σε τριγυρίσουν εκεί που πρέπει. Πάντως πραγματικά λόγω των ακριβών αεροπορικών δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να πάς 3-4 μέρες.
EstellePr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Φοβερή βοήθεια. thnx ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:08 ---------- Για αρχή δεν θα πάς για 3-4 μέρες...Απλά όχι.. Βρές 7-10 τουλάχιστον και come again. Όσο για $$ δεν ξέρω σε τι φάση θες να πάς. Εμένα με ψήνουν π.χ. αυτές τις μέρες για φοιτητική εκδρομή με κάτι αιώνιους φοιτητές φίλους μου προς τον Απρίλιο. 9-10 μέρες, 1200ευρώ. Αυτοί κανονίζουν βίζες,μίζες κτλ οπότε εγώ απλά πρέπει να φροντίσω να έχω 1200 για τα πήγαινε/έλα/μείνε/πρωινό/μετακινήσεις και απο εκεί και πέρα ότι φάς. Αντικειμενικά ένα 2χίλιαρο μαζί με ότι φάμε δλδ.. Μπορείς να ψάξεις κάτι σχετικό ώστε και να έχεις και παρέα και άτομα να σε τριγυρίσουν εκεί που πρέπει. Πάντως πραγματικά λόγω των ακριβών αεροπορικών δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να πάς 3-4 μέρες. Καρδούλα μου, δυστυχώς, επειδή κλείσαμε τις άδειες στη δουλειά απο τώρα, και είμαι και νέα, θα έχω μόνο μια εβδομάδα στη διάθεση μου. 7ημέρες, βγάλε 2 το πηγαινέλα, μας μένουν 5. Αλλα το θέλω πολύ, έστω και για τόσο λίγο. Για αρχή.
Steven Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Βρίσκεις και πολύ φτηνότερα tickets.. Από Αθήνα με 450 ευρώ υπάρχουν αρκετά. Από Ευρώπη κάτω από 400. Αλλά είναι υπερβολικά νωρίς να κλείσεις από τώρα.. Για τόσο λίγο δεν έχει νόημα. Περίμενε να πας το 2011. Σε 3-4 μέρες στη NYC δεν κάνεις τίποτα. minimum 1 βδομάδα. Το ταξιδι δεν είναι τίποτα. Ουτε jet lag δεν παθαίνεις
EstellePr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Βρίσκεις και πολύ φτηνότερα tickets.. Από Αθήνα με 450 ευρώ υπάρχουν αρκετά. Από Ευρώπη κάτω από 400. Αλλά είναι υπερβολικά νωρίς να κλείσεις από τώρα.. Για τόσο λίγο δεν έχει νόημα. Περίμενε να πας το 2011. Σε 3-4 μέρες στη NYC δεν κάνεις τίποτα. minimum 1 βδομάδα. Το ταξιδι δεν είναι τίποτα. Ουτε jet lag δεν παθαίνεις Μα δεν θέλω να κλείσω. Ένα πλάνο θέλω να φτιάξω. Στην δουλειά ίσως καταφέρω με πίεση η καμια αναρρωτική να το κάνω 10 με 12 μέρες. Αν και θα με κλάψουν οι ρουλέτες μετά. Τώρα, θα με βοηθήσετε μιας και σας έκανα το χατήρι?
Lucifer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Estelle, έχοντας πάει 2 φορές στην αποικιούπολη, συμφωνώ απόλυτα με τους αποπάνω. Τόσες λίγες μέρες είναι χειρότερο από το να μην πας καθόλου, τσάμπα θα πάνε τα λεφτά.
klainmaingr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Έχω την εντύπωση οτι ένα 5νθήμερο είναι πολύ ανοργασμικό και τζάμπα θα μείνεις με την όρεξη. Άσε την πέραδώθε πολύωρη ταλαιπωρία. Επειδή τα έξοδα είναι πολλά θα σου πρότεινα να ξοδέψεις την άδεια και τα $$ σου σε κάτι πιο προσβάσιμο και να το αφήσεις για όταν θα έχεις κάποιες μέρες παραπάνω στη διάθεση σου. Αν συνεχίζεις να θέλεις το πενθήμερο πές μας τι ακριβώς θέλεις να σου πούμε. Οι τιμές, όπως σε όλα τα αεροπορικά παίζουν πάρα πολύ απο μέρα σε μέρα οπότε μια στάνταρ τιμή δεν μπορείς να έχεις. Το ίδιο ισχύει και για τη διαμονή. Πρέπει να είσαι με το κλίκ ανα χείρας και γεμάτη την χρεωστική ώστε όταν βρείς την ευκαιρία να την αρπάξεις. Δεν σε περιμένουν τα εισιτήρια. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και στη διαμονή. Μέρα με τη μέρα μπορείς να βρείς διπλάσιες ή μισές τιμές.
Steven Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Ε τι περιμένεις να ακούσεις? Εξαρτάται από χίλιους παράγοντες πόσα θα χαλάσεις. Που θα μείνεις, τι θα τρως, που θα πας, ποσο θα βγαίνεις κλπ κλπ κλπ. Και όπως είπαμε είναι υπερβολικά νωρίς. Και στη τελική δεν πας στο vietnam και στο laos. Νεα υόρκη είναι..δεν χρειάζεται και τόσα πολλά πλάνα. Πάντως μπορείς να αρχίσεις διαβάζοντας 1-2 οδηγούς, κυρίως για τα αξιοθέατα. Υ.Γ. Εγώ προτιμάω τους Time Out. Lonely Planet μου τη δίνουν. Οι Rough Guide είναι επίσης αρκετά καλοί.
Höfdingadrapa Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 http://www.travelplorer.gr/ViewTravelGuide.jsp?guide_id=103 Δερ γιου αρ.
klainmaingr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Καλή ώρα http://newyork.timeout.com/ http://gonyc.about.com/od/attractions/Things_to_Do_In_New_York_City.htm Με έμφαση στο πρώτο. Γιατί θες να πάς; Για shopping? Για sightseeing?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.