Προς το περιεχόμενο

Pandorum αποριες * SPOILERS inside

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΕΙ SPOILERS

Tο θεμα ειναι για αποριες επομενως οποιος δεν την εχει δει, ας μην διαβασει παρακατω

Επειδη οι υποτιτλοι ηταν λίγο αμφιβολλοι και μιλάγανε σιγα γιατι ηταν τα χαζοτερατα, εχω καποιες αποριες

1. Απο τι καταστραφηκε η Γη? Ο Κουειντ που ηταν τελικα ο μικρος που ειχε σκοτωσει τους αλλους δυο στο παρελθον λεει δεν ξερει και δεν εχει σημασια. Σε καποια φαση ομως εδειξε τον Μπαουερ, νομιζω στο Βερολινο και καλα και υπηρχε ενας κακος χαμος τριγυρω, κατι τετοιο. Ηταν στη φαση που θυμηθηκε επιτελους οτι η γυναικα του τον αφησε. Γινοταν κατι?Καταστρεφοταν η Γη εκεινη τη φάση ή απλα ηταν και καλα κλιματικες αλλαγες, φωτιες κτλ αλλα οχι η actual καταστροφη? Μιας και το πιασαμε, δεν καταλαβα με τη γυναικα του, τον αφησε γιατι?

2. Πως εμφανιστηκαν ακριβως οι μεταλλαγμενοι? Αποτι καταλαβα ο Γκαλο μικρός ειχε σκοτωσει τους αλλους 2, επειδη σαλταρε που καταστραφηκε η Γη(επαθε Pandorum), και μετα ξυπνησε καποιους επιβατες αλλα τους κλειδωσε τα τροφιμα και αυτη αρχισαν να τρωνε ο ενας τον αλλο και εγιναν τερατα. Σε καποια φαση ομως η γκομενιτσα(πολυ ωραιο κοριτσι και το στηθος της εδωσε καταπληκτικη ερμηνεια) ειπε κατι για το αιμα των ανθρωπων και την τροφη που τους διναν οσο ηταν στις καψουλες. Αυτο το κομματι εχασα.

Ασχετο, καλα, ειχαν ξυπνησει καποιοι και δεν ειχαν για μηνες ή χρονια μουσια?

3. Ο μαυρος ο τρελος που ηθελε να τους φαει, πως ηξερε την ιστορια για το τι ειχε συμβει?

ΥΓ. Με απογοητευεσε η ταινια. Μειγμα the descent και event horizon ηταν και λιγοτερο alien αλλα με απογοητευσε γιατι περιμενα κατι πιο πρωτοτυπο. Μια φρεσκια ιδεα. Καλουλι ηταν αλλα καπως κλισε, ακομα και στην καταληξη και στο ποιος ζει ποιος πεθαινει και ποτε, ποιος ειναι ο κακος κτλ.

Δημοσ.

Δεν αναφέρεται κάπου σαφώς από τι καταστράφηκε η Γη.

Οι μεταλλαγμένοι είναι πρώην (normal) άνθρωποι που «προσαρμόστηκαν» στις νέες συνθήκες (έλλειψης τροφής).

Τι παίχτηκε με τη γυναίκα του, δεν το έπιασα γιατί ψιλοσερφάριζα συγχρόνως :P

Ο μάγειρας πιθανόν να τα χε μάθει από ιστορίες κάποιον που ζήσαν φυσιολογικά (κρυμμένοι) για αρκετές γενιές. Τώρα τι τρώγαν, δεν ξέρω...

Δημοσ.

Οκ, για τη Γη ελεγα μηπως εχασα κατι. Αυτο ειχα καταλαβει εγω.

Για τους μεταλλαγμενους κατι ειπε η γκομενα σε μια φαση για το τι τους δεινανε οσο κοιμοντουσταν και κατι στο αιμα των ανθρωπων γενικα.

Ή αυτο θεωρουμε οτι δεν μετραει απο την στιγμη που μαθαινουμε οτι εγινε απο κανιβαλισμο?(το οποιο να πω αν ειναι ετσι απλο, δλδ τρωγανε ο ενας τον αλλο και εγιναν ετσι, τοτε ειναι totally lame)

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι μάλλον η total lame εκδοχή είναι αυτή που ισχύει αλλά επειδή παίζει να χασα κι εγ'ω κάποιο clue ας μας διαφωτίσει κάποιος που το δε πιο προσεκτικά.

Δημοσ.

κάπου διάβασα (αλλά πράγματι δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε στην ταινία) για τη ραδιενέργεια στον αντιδραστήρα ως αιτία

όπως και να χει βλεπόταν, και καιρό είχαμε να δούμε ταινία του είδους που να περνάει τη βάση

Δημοσ.

αυτό που τους έδιναν όσο ήταν σε στάση ήταν για να προσαρμοστούν τα σώματά τους στο νέο πλανήτη. αλλά τελικά προσαρμόστηκαν στο σκάφος ως τόπο διαμονής. υποθέτω ότι και ο κανιβαλισμός από εκεί προέρχεται. άσε που μάλλον δεν υπήρχαν εναλλακτικές στο θέμα τροφή.

Δημοσ.

Το είδα κι εγώ. Καλό ήταν. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τον λόγο και τον τρόπο καταστροφής της γης, έτσι για να πάρουμε μια γενική ιδέα, αλλά εντάξει καλό ήταν. Καλή φάση να ακολουθήσει και συνέχεια πάντως.

Ανατριχίλα εκεί που δείχνει ότι το διαστημόπλοιο ήταν μέσα στην θάλασσα και ότι ήταν τόσο μεγάλο που έβγαινε και έξω απο αυτήν.

Δημοσ.

Ανατριχίλα εκεί που δείχνει ότι το διαστημόπλοιο ήταν μέσα στην θάλασσα και ότι ήταν τόσο μεγάλο που έβγαινε και έξω απο αυτήν.

E, 60.000 άτομα κουβαλούσε.

Δημοσ.

καλο ταινιακι μαλλον το καλυτερο sci fi της χρονιας μαζι με το moon

καλυτερο απο το moon λεω

ps το αδικητε νομιζω,ατμοσφαιρικο,γρηγορο και εβγαλε και το animals inside δυνατα

Δημοσ.

Ωραιο ηταν αλα οχι και τελειο

οσο για τις ερωτησεις

1)δεν μαθενουμε, αλλα οπως ειπε και ο κουειντ δεν εχει σημασια,

Λεει οτι εκαναν σκαν και δεν βρηκαν την γη, αρα καταστραφηκε τελειως(αναφερει για αστεροιδη/ πυρηνικη εκρηξη κτλ, κατι που την κατεστρεψε τελειως

2)Ηταν αυτοι που ειχε ελευθερωσει ο ψυχακιας

Εγω απο οτι καταλαβα εκαναν adapt στο διαστημοπλοιο ωστε να προσαρμοστουν , ετρωγαν ο ενας τον αλλον, και μετα απο τοσα χρονια εγιναν πληρως adapted

3) Αυτο μου φαινετε για τρυπα στο σεναριο

Το πιο λογικο ειναι οτι το ειπαν απο γενια σε γενια και τελος εφτασε σε αυτον

Το θεμα ειναι ομως πως αυτοι καταφεραν να γλυτωσουν την μεταλαξη?

Ισως βεβα ο μαυρος να ζουσε 900 χρονια, αλλα διηγηται την ιστορια σαν ''παραμυθι'' οποτε μαλλον την εχει ακουσει απο καποιον αλλο

Δημοσ.

Θα ορκιζόμουν ότι

τα τέρατα ήταν στη φαντασία τους. Στο τέλος λίγο πριν ο Κουέιντ σφάξει τη γκόμενα, ο τυπάς ρίχνει μια με το όπλο του σε ένα μεταλλαγμένο που έβγαινε υποτίθεται από μια τρύπα. Αμέσως μετά ξανακοιτά την τρύπα και αντί για τρύπα δείχνει καλώδια, σωλήνες, πλήκτρα κλπ.

capture1u.th.jpg

capture3w.th.jpg

Δημοσ.
@kirileman: Νομίζω το μόνο συγκεκριμένο είναι στη φαντασία του.

Αν είναι αυτό, τότε είναι όλα. Βλέπουν τα τέρατα λόγω της αρρώστειας (pandorum). Στη σκηνή που περιγράφω, δείχνει να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα, αλλάζει εντελώς η όψη του. Ταυτόχρονα τρώει άλλη μια φλασιά, μια πόρτα νομίζω μισάνοιχτη την ώρα που προσπαθούν να μπουκάρουν μεταλλαγμένοι, η πρώτη πόρτα από την δεύτερη μοιάζουν διαφορετικές, κάτι τέτοιο. Στο τέλος όταν μπαίνουν στην κάψουλα διαφυγής λέει πολύ χαλαρά στην κοπελιά "κοίτα" (τον μεταλλαγμένο που έτρεχε κατά πάνω τους). Τουλάχιστον αυτά κατάλαβα εγώ.

Δημοσ.
Θα ορκιζόμουν ότι

τα τέρατα ήταν στη φαντασία τους. Στο τέλος λίγο πριν ο Κουέιντ σφάξει τη γκόμενα, ο τυπάς ρίχνει μια με το όπλο του σε ένα μεταλλαγμένο που έβγαινε υποτίθεται από μια τρύπα. Αμέσως μετά ξανακοιτά την τρύπα και αντί για τρύπα δείχνει καλώδια, σωλήνες, πλήκτρα κλπ.

capture1u.th.jpg

capture3w.th.jpg

Πολύ ενδιαφέρον...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...