Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παίδες, μη χρησιμοποιείται στοματικά διαλύματα.

Το μόνο φανταστικό που κάνουν είναι να βάζουν έξτρα φθόριο στο στόμα μας, κάτι που δεν είναι απαραίτητο, καθότι η οδοντόκρεμα έχει όσο φθόριο χρειαζόμαστε. Από την άλλη, είναι καταστροφικά για τη χλωρίδα του στόματος μας (ειδικά το almighty Listerine), αυτή που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των ζημιογόνων μικροβίων που προκαλούν τερηδόνα κτλ.

Στοματικό διάλυμα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αντί για πλύσιμο δοντιών και αυτό σε σπάνιες περιπτώσεις, καθότι προφανώς δεν μπορεί να προσφέρει την μηχανική απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών που είναι εστίες μικροβίων.

Τώρα, αν το σάλιο σας είναι ψόφιο και δεν τα βγάζει πέρα με τα κακά μικρόβια, ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε και 2-3 φορές την εβδομάδα κάποιο συμπλήρωμα. Αλλά αυτό είναι κατά περίπτωση.

Τέλος, ελπίζω να χρησιμοποιείται νήμα, ειδικά αν τα δόντια σας είναι πυκνά, αλλιώς δεν πάτε να βάζετε 30 κιλά Listerine την ημέρα, τα σφραγίσματα δεν τα γλιτώνετε.

Αυτά παρέθεσε Διευθυντής της οδοντιατρικής και επέστρεψε στο ιατρείο του

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω βαζω ενα της Tandum απο φαρμακειο, δεν θυμαμαι ονομα σε συνδιασμο με την δικη τους παστα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιεις ειτε το ενα ειτε το αλλο πανω απο 1 φορα την ημερα (βασικα τα χρησιμοποιεις το βραδυ) γιατι ειναι πανισχυρα και τα 2 και εκτεταμενη χρηση καταστρεφει τα δοντια. Εχεις παντα και μια αλλη ελαφρυτερης μορφης οδοντοπαστα για πρωινες/ μεσημεριανες ωρες. Ολα αυτα κατοπιν συμβουλη οδοντιατρων.

Δημοσ.
το hexalen καπως ετσι νομιζω το λενε ειναι καλο οι περισσοτεροι αυτο χρησιμοποιουν εχει απαισια και τρισαθλια γευση και αυτο αλλα κανει καλο ..κανει καλο και σε περιπτωση αφθας κλπ..

ρε μη λες βλακειες :o

το hexalen ειναι για απολυμανση του λαιμου. για το στομα ειναι το eludril αλλα αυτο ειναι αμα εχεις αυτρες και θες να τις καυτηριασεις περισσοτερο. δεν ειναι για συνεχεια γιατι μετα απο καθε χρηση δε πρεπει να φας για καποιο διαστημα

Δημοσ.
Μα καλά δεν υποτίθεται πως πρέπει να χρησιμοποιούμε διάλυμα κάθε μέρα σε κάθε βούρτσιμα? Οι οδοντίατροι αυτό δεν συνιστούν? Δεν μου είπε ποτέ κανείς ότι κάνουν κακό.

κάτι θα έμαθαν και αυτοί τόσα χρόνια που σπούδαζαν.....

Δημοσ.
κάτι θα έμαθαν και αυτοί τόσα χρόνια που σπούδαζαν.....

Εμένα πάντως όσους οδοντιάτρους ξέρω + ο δικός μου που είναι κ συγγενικός φίλος μου έχουν πεί να τα αποφεύγω.Κι απο τότε που τα σταμάτησα μειώθηκε θεαματικά η πέτρα στα δόντια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εμένα πάντως όσους οδοντιάτρους ξέρω + ο δικός μου που είναι κ συγγενικός φίλος μου έχουν πεί να τα αποφεύγω.Κι απο τότε που τα σταμάτησα μειώθηκε θεαματικά η πέτρα στα δόντια.

Εμένα δεν μου έχει πει κανένας οδοντίατρος μέχρι τώρα να αποφεύγω τα στοματικά διαλύματα.

Σήμερα που πήγα μου είπε να σταματήσω το plak out γιατί έχει ουσίες που λειτουργούν σαν χρωστικές και "λερώνει" τα δόντια (για το listerine μου είχε πει παλίά να μην το χρησιμοποιώ γιατί έχει αλκοόλη)

και μου πρότεινε αυτό για απεριόριστη χρήση χωρίς κινδύνους.

Επεξ/σία από katerina_a_86
Δημοσ.
το listerine ειδικα αν εχεις piercing στο στομα κανει κακο γιατι ξεραινει το δερμα λογω οινοπνευματος..επισης μετα απο listerine δεν μπορω να φαω για κανα μισαωρο ακομα και το τσιγαρο το κανει σιχαμενο σου αλλαζει την παναγια με λιγα λογια .το hexalen καπως ετσι νομιζω το λενε ειναι καλο οι περισσοτεροι αυτο χρησιμοποιουν εχει απαισια και τρισαθλια γευση και αυτο αλλα κανει καλο ..κανει καλο και σε περιπτωση αφθας κλπ..

Το hexalen όμως δεν είναι ήπιο όπως το listerine και δεν κάνει να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Είναι συνήθως για λοιμώξεις. (γιατρός μου το είπε)

Για κάθε μέρα καλό είναι να χρησιμοποιείς πιο ήπιο στοματικό διάλυμα

Δημοσ.

Σε όσους οδοντιάτρους και ορθοδοντικούς έχω πάει και τους ρωτούσα κανείς δεν μου είπε μην χρησιμοποιείς, ίσα ίσα μου είπαν να κάνω χρήση.

Δημοσ.
Σε όσους οδοντιάτρους και ορθοδοντικούς έχω πάει και τους ρωτούσα κανείς δεν μου είπε μην χρησιμοποιείς, ίσα ίσα μου είπαν να κάνω χρήση.

Ναι αλλά εδώ άλλα λένε οι πιο πολλοί.

Κανέναν οδοντίατρο δεν έχουμε στο insomnia?

Δημοσ.

To periogard Plus AntiPlaque το ανέφερε κανείς; Στοματικό διάλυμα + οδoντοκρεμα;

29 κατασκευαστές...εεε.. οδoντίατροι θέλω να πω ...:-p

Δημοσ.
Εμένα δεν μου έχει πει κανένας οδοντίατρος μέχρι τώρα να αποφεύγω τα στοματικά διαλύματα.

Σήμερα που πήγα μου είπε να σταματήσω το plak out γιατί έχει ουσίες που λειτουργούν σαν χρωστικές και "λερώνει" τα δόντια (για το listerine μου είχε πει παλίά να μην το χρησιμοποιώ γιατί έχει αλκοόλη)

και μου πρότεινε αυτό για απεριόριστη χρήση χωρίς κινδύνους.

Υπάρχει και το Plak Out Daily που είναι για καθημερινή χρήση - με μικρότερο κίνδυνο για χρώση των δοντιών.

Εγώ χρησιμοποιώ κατά περιόδους το Listerine και τελευταία ένα της Sensodyne.

Επίσης πολύ σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση στοματικού διαλύματος αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών (κυρίως αναψυκτικών). Είχα κατά λάθος χρησιμοποιήσει Listerine Μπλε μετά από Coca-Cola και πλύσιμο των δοντιών και είχα αποκτήσει μια μπλε απόχρωση στα δόντια μου! Είδα και έπαθα να φύγει!

Δημοσ.
Ναι αλλά εδώ άλλα λένε οι πιο πολλοί.

Κανέναν οδοντίατρο δεν έχουμε στο insomnia?

E λογικά θα βρείς πιο σημαντικές, σοβαρές και σίγουρες απόψεις στον insomnia απ' ότι σε έναν οδοντίατρο...

Δημοσ.
ρε μη λες βλακειες :o

το hexalen ειναι για απολυμανση του λαιμου. για το στομα ειναι το eludril αλλα αυτο ειναι αμα εχεις αυτρες και θες να τις καυτηριασεις περισσοτερο. δεν ειναι για συνεχεια γιατι μετα απο καθε χρηση δε πρεπει να φας για καποιο διαστημα

φιλτατε εσεις κανετε λαθος! το hexalen ειναι 2 σε 1, κανει κ για απολυμανση του λαιμου αλλα κ του στοματος. Εχω piercing στη γλωσσα κ αυτο μου το'χε προτεινει ο γιατρος (γιατι δεν κανει οξειδωσεις με το μεταλλο του piercing, σε αντιθεση με πολλα αλλα στοματικα διαλυματα). Βεβαια, δεν κανει να το χρησιμοποιεις πανω απο 2 βδομαδες νομιζω, κ να μην σχολιασω κιολας οτι μου'καιγε τη γλωσσα απιστευτα, λες κ ειχα πιει καυτο καφε....:X

Δημοσ.
φιλτατε εσεις κανετε λαθος! το hexalen ειναι 2 σε 1, κανει κ για απολυμανση του λαιμου αλλα κ του στοματος. Εχω piercing στη γλωσσα κ αυτο μου το'χε προτεινει ο γιατρος (γιατι δεν κανει οξειδωσεις με το μεταλλο του piercing, σε αντιθεση με πολλα αλλα στοματικα διαλυματα). Βεβαια, δεν κανει να το χρησιμοποιεις πανω απο 2 βδομαδες νομιζω, κ να μην σχολιασω κιολας οτι μου'καιγε τη γλωσσα απιστευτα, λες κ ειχα πιει καυτο καφε....:X

εγω ειπα οτι η χρηση του δεν ειναι αυτη του στοματικου διαλυματος γιατι οπως διαβαζεις κανεις γαργαρα για το λαιμο. mouthwash ειναι το eludril οπως προειπα :-) (το οποιο αραιωνεις με νερο)

εκτος αν γουσταρεις να χρησιμοποιεις αποστειρωμενες γαζες μεσα στο στομα....:P

Τρόπος χρήσης:Το Hexalen χρησιμοποιείται ΑΝΑΡΑΙΩΤΟ. Ξεπλύνετε ή κάνετε γαργάρα για μισό λεπτό με μία κουταλιά της σούπας αναραίωτο Hexalen, 2-3 φορές την ημέρα μετά το φαγη­τό, εκτός αν υπάρχει ιατρική οδηγία που δια­φέρει. Για τη θεραπεία εντοπισμένων φλεγ­μονών του στόματος χρησιμοποιείστε Hexalen πάνω σε βαμβάκι ή γάζα, επαλείφο­ντας τοπικά στο σημείο της φλεγμονής

http://www.orlpedia.gr/prods-results.php?prod_id=11

Δημοσ.
Υπάρχει και το Plak Out Daily που είναι για καθημερινή χρήση - με μικρότερο κίνδυνο για χρώση των δοντιών.

Εγώ χρησιμοποιώ κατά περιόδους το Listerine και τελευταία ένα της Sensodyne.

Επίσης πολύ σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση στοματικού διαλύματος αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών (κυρίως αναψυκτικών). Είχα κατά λάθος χρησιμοποιήσει Listerine Μπλε μετά από Coca-Cola και πλύσιμο των δοντιών και είχα αποκτήσει μια μπλε απόχρωση στα δόντια μου! Είδα και έπαθα να φύγει!

Plak out daily χρησιμοποιούσα και παραλίγο να μου βάψει τα δόντια και μου πε ο οδοντίατρος να μην το χρησιμοποιώ.

Για το listerine επαναλαμβάνω ότι το αλκοόλ που έχει κάνει κακό.

Ρε παιδιά το hexalen ΔΕΝ είναι στοματικό διάλυμα για καθημερινή χρήση, αντισηπτικό είναι, εγώ το χρησιμοποιούσα για την φαρυγγίτιδα.

Το unisept mouthwash που μου πρότεινε ο οδοντίατρος το έχει χρησιμοποιήσει κανείς???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...