atvelos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Βλέπω ότι έχουν παρατήσει την ανάπτυξη του έχει πολύ καιρό να βγει νέα έκδοση συνεχίζει να είναι αξιόπιστο όπως ήταν?
parsifal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Μπορεί το version number του κυρίως προγράμματος να έχει κάποιον καιρό να ανανεωθεί, αλλά Detection Updates βγαίνουν με κανονικό ρυθμό. Η αίσθησή μου όμως - από την ανταπόκριση που βλέπω εδώ στο φόρουμ τουλάχιστον - είναι ότι το Malwarebytes Anti-Malware έχει κερδίσει αρκετούς χρήστες από τα άλλοτε κραταιά Spybot και Adaware. Ίσως είναι ώρα και για ένα νέο σχετικό poll...
giogr4 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Πράγματι το Malwarebytes Anti-Malware έχει κερδίσει αρκετό έδαφος στον χώρο αυτών των προγραμμάτων. Νομίζω ότι ταυτόχρονα είναι πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο στο σκανάρισμα από αντίστοιχα προγράμματα...
flik Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Πλέον τα antispywares δεν έχουν την χρησιμότητα που είχαν παλιά. Και αυτό γιατί τα τωρινά antivirus ήδη έχουν καλή προστασία antispyware, ενώ παλαιότερα δεν εστίαζαν τόσο πολύ στα spyware. Το malwrebytes δεν είναι antispyware με την καθαρή παλιά έννοια. Είναι γενικό, για όλους τους τύπους των απειλών (εξού και anti-malware, αφού malware είναι όλα τα είδη μολύνσεων). Και κυρίως εστιάζουν στις απειλές οι οποίες ξεφεύγουν απο τα δημοφιλή antivirus. Έτσι καθιερώθηκε ως "συμπλήρωμα" (παρότι καποιοι το χρησιμοποιούν μονο του χωρίς άλλο av). Και γι αυτό εντάχθηκε και στην κατηγορία antispywares, αφού και παλαιότερα τα antispywares ήταν απαραίτητο συμπλήρωμα, αφού τα γνήσια antivirus δεν επικεντρώνονταν εκεί. Βέβαια υπάρχουν και antispywares όπως το spybot, αλλά έχουν δώσει την θέση τους σε "συμπληρώματα" όπως malwarebytes, spywaredoctor, counterspy, που δεν επικεντρώνονται μόνο σε spywares, αλλά σε rogueav (πολύ διαδεμένα) και σε trojans τα οποία δεν κάνουν συχνά μεγάλη ζημιά αλλά κυκλοφορούν πολύ στο διαδίκτυο. Θα έλεγα δηλαδή πως ο όρος antispyware δεν υπάρχει πλέον, αλλά θα έπρεπε να δημιουργηθεί νέος όρος που περιγράφει τα "antimalware συμπληρώματα".
isay Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 To spybot να συνεχίσεις να το εμπιστεύεσαι. Αυτό που όπως αξίζει πραγματικά στο spybot είναι το inoculation. Βάζει στο αρχείο hosts διευθύνσεις και μπλοκάρει την πρόσβαση σε "περίεργους" ιστοτόπους. Το update και το innoculation το κάνω κάθε εβδομάδα, ενώ έλεγχο ... όποτε θυμηθώ.
Meraklis56 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 isay έχω παρατηρήσει δεν κάνει το θεαματικό το spybot. παρόμοια πατέντα κάνει το kaspersky,το anti-banner.
isay Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 isay έχω παρατηρήσει δεν κάνει το θεαματικό το spybot.παρόμοια πατέντα κάνει το kaspersky,το anti-banner. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις, αλλά φαντάζομαι συγκρίνεις αυτό που έγραψα για το hosts, με το anti-banner του kaspersky. Αν, ναι τότε δεν κατάλαβες σε τι αναφέρομαι. Ας πάμε σε ένα παράδειγμα: Έστω ότι υπάρχει ιστοτόπος με domain http://www.hiddentrojan.com'>http://www.hiddentrojan.com που αποδεδειγμένα περιέχει και προωθεί κακόβουλο λογισμικό. To spybot "εμβολιάζει το αρχείο hosts (που είναι ένα μικρό local dns σημειωματάριο) και σημειώνει 127.0.0.1 http://www.hiddentrojan.com οπότε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εφαρμογή ζητήσει πρόσβαση σε αυτό τον ιστοτόπο ... βρίσκει κενή σελίδα γιατί το 127.0.0.1 είναι ο δικός μας υπολογιστής. Τo spybot δεν μπλοκάρει διαφημίσεις και banners αλλά διευθύνσεις που "σπρώχνουν" κακόβουλο λογισμικό. Προσωπικά δε μου αρέσει το Kaspersky γιατί γονατίζει το μηχάνημα (μου θυμίζει το norton antivirus οταν αποφάσισα να αλλάξω antivirus) και για τις διαφημίσεις χρησιμοποιώ το adblock στο firefox με όλες τις συνδρομές-φίλτρα τα οποία ανανεώνω τακτικά. Απόλυτα ευχαριστημένος.
xolloth Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 εγω θα ελεγα να το βγαλεις και να βαλεις το antivirus της ms που ειναι και antimalware και ειναι το πιο αποτελεσματικο free που υπαρχει για μενα[εχω κατα καιρους δοκιμασει τα παντα]. το εχω απο τοτε που βγηκε και θα μεινει μονιμο. εαν τωρα θελεις και κατι για να κανεις extra δοκιμες,βαλε και το portable superantispyware σε ενα φλασακι και μια φορα τον μηνα λανε ενα σκαναρισμα ,ετσι ρουτινας.
The_Judas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μια απορία για το spybot. Κάθε φορά που κάνω immunize μου διαγράφει αυτόματα όλα τα αποθηκευμένα password απο τον opera. Υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί αυτό? Γιατί είναι κουραστικό κάθε φορά που μπαίνω σε ένα φορουμ να χρειάζεται να κάνω login.
isay Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μια απορία για το spybot. Κάθε φορά που κάνω immunize μου διαγράφει αυτόματα όλα τα αποθηκευμένα password απο τον opera. Υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί αυτό? Γιατί είναι κουραστικό κάθε φορά που μπαίνω σε ένα φορουμ να χρειάζεται να κάνω login. δε το ειχα παρατηρήσει και όντως ισχύει http://forums.spybot.info/showthread.php?t=42749
Luxx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Παιδια εχω προβλημα με το Immunize απο τοτε που εβαλα το antivir security suite. Δε μου κανει immunizei τα hosts. Τι μπορω να κανω;
isay Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Να δεις αν το antivir security suite ή κάποιο άλλο πρόγραμμα κλειδώνει το hosts.
flik Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Λογικά το avira μπλοκάρει οποιοδήποτε πείραγμα στο hosts file. Απενεργοποίησέ το για 1 λεπτό και ξαναδοκίμασε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.