Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξίζει ακόμα σαν επένδυση κάτι τέτοιο;

Μάλιστα, είναι καλή ιδέα το δάνειο, ή πλέον το κάνεις μόνο εάν έχεις hot cash; Υπάρχουν κάποιες επιφάνεις στο νου μου που ενδεχομένως να μπορούσαν να φιλοξενήσουν Φ/Β για συνολικά ~15kWp, ίσως και λίγο παραπάνω. Με δάνειο χωρίς προσημείωση που κοιτάω το ποσό του δανεισμού για κάτι τέτοιο είναι γύρω στα 50K € — και αυτά από το ΤΤ, δεν έχω κοιτάξει ακόμα άλλες τράπεζες.

Μεχρι 10 κιλοβατ το ανωτερο για οικιακο. Απο κει και περα, μπλεκεις με εφοριες, φιπιαδια, εναρξη επαγγελματος, και γενικα θεωρεισαι εμπορος οποτε δε συμφερει για τοσο μικρη μοναδα. Συν του οτι περαν του οικιακου, λογικα δε θα σου το επιτρεψει η πολεοδομια σε στεγη ταρατρα κλπ, σε κατοικημενη περιοχη.

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε μιλάω για ένα κτίσμα, γι αυτό σκέφτομαι να βάλω παραπάνω. Φαντάσου να έχω 10kWp στο σπίτι και άλλα 6kWp στο εξοχικό. Ή είναι αθροιστικά τα 10kWp που δικαιούμαι;

Δημοσ.

Δε μιλάω για ένα κτίσμα, γι αυτό σκέφτομαι να βάλω παραπάνω. Φαντάσου να έχω 10kWp στο σπίτι και άλλα 6kWp στο εξοχικό. Ή είναι αθροιστικά τα 10kWp που δικαιούμαι;

Αν θυμαμαι καλα παει στον ιδιοκτητη του ακινητου. Τωρα αν ειναι ιδιος ο ιδιοκτητης και στα δυο ακινητα, δεν ξερω αν επηρρεαζει, θα το ρωτησω μολις μπορεσω. Αν δεν ειναι ιδιος ο ιδιοκτητης (πχ βαλεις το ενα στο ονομα σου και το αλλο στον πατερα σου), τοτε δεν υπαρχει προβλημα.

Ελα το βρηκα

http://www.dei.gr/Documents2/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%A6%CE%92%20%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%20%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%91%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%2024%2010%2011.pdf

Λεει στο 21.

Ως κατοικία εννοείται το κτίριο μόνιμης διαμονής του ενδιαφερόμενου. Μπορεί

επιπλέον να εγκατασταθεί ΦΒ σύστημα και σε μία μόνο εξοχική κατοικία.

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμο το φυλλάδιο της ΔΕΗ. Thanks. :)

Σε κατοικίες του ίδιου φυσικού προσώπου στο ίδιο ακίνητο μπορεί να εγκατασταθεί ένα ή περισσότερα ΦΒ συστήματα που η συνολική ισχύς τους όμως δεν θα υπερβαίνει τα 10kW.

Πρακτικά το μόνο πρόβλημα που βλέπω πλέον στον ορίζοντα, είναι μη τυχόν πάνε και... ξηλώσουν τα panels στο εξοχικό, δεδομένου ότι δεν είμαστε συνέχεια εκεί, όπως στο σπίτι το κανονικό.

:P

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμο το φυλλάδιο της ΔΕΗ. Thanks. :)

Πρακτικά το μόνο πρόβλημα που βλέπω πλέον στον ορίζοντα, είναι μη τυχόν πάνε και... ξηλώσουν τα panels στο εξοχικό, δεδομένου ότι δεν είμαστε συνέχεια εκεί, όπως στο σπίτι το κανονικό.

:P

Δεν ξερω τι παιζει με την ασφαλεια. Εχω την εντυπωση οτι η τραπεζα σε αναγκαζει να τα ασφαλισεις απο φυσικες καταστροφες, ισως παιζει και επεκταση σε αυτη της κλοπης. Αν και ειναι πολυ δυσκολο, λογω βαρους, δε γινεται ετσι ευκολα με 1-2 ατομα.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς στους ρυθμιστές φόρτισης τι είναι η τεχνολογία P.W.M και τι πρέπει να προσέξω σε ένα ρυθμιστή πριν τον αγοράσω? (εκτός από τα αμπέρ που σηκώνει)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Απο τραπεζες, ποιες αξιζει να ψαξει κανεις, για το αντιστοιχο δανειο? Ποιες ειναι πιο ελκυστικες και γιατι;

Επισης...σταθερο επιτοκιο ή κυμαινομενο?

Νομιζω καποιες τραπεζες συνδεουν το σταθερο επιτοκιο με υποθηκη του σπιτιου, οποτε ευχαριστω αλλα δεν θα το παρω ετσι.

Καλυτερα κυμαινομενο; Οχι για ενα @@@δανειο να μας παρουν και το σπιτι, αν καποια στιγμη κατι παει στραβα!

Ποσο σιγουροι ειμαστε, ποιος μας εγγυαται:

- οτι δεν θα καταργηθει το αφορολογητο εισοδημα απο φ/β

- οτι δεν θα σπασει τα συμβολαια η δεη/ραε κλπ, και θα αγοραζει το ρευμα σε χαμηλοτερη τιμη απο αυτη που συμφωνηθηκε;

Επισης εχω και τις εξης αποριες:

- αν η δεη για καποιο λογο καθυστερησει να αποδωσει στην τραπεζα την δοση, η τραπεζα μπορει να ζητησει απο τον πελατη να πληρωσει τη δοση απο την τσεπη του;

- ποσο πεφτει με τον χρονο η αποδοση του φ/β? Αν ειναι μετα την αποσβεση του δανειου, να μην παραγουν αρκετο ρευμα και να μην εχω οικονομικο οφελος, προς τι η φασαρια;

- αν ξεπληρωθει το δανειο, μετα, αν θελησω, μπορω να ξηλωσω το φωτοβολταικο, αν θελησω να χτισω στην ταρατσα; τι συμβαινει σε αυτη την περιπτωση;

Οποιος ξερει ας πει, γιατι μας τα λενε ολα καλα, αλλα να δουμε τι ισχυει στην πραξη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...