Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω θα σου ελεγα να κατσεις 2-3 ωρες να δεις ολα τα λινκς και pdf .

οσο πιο καλα ενημερωμενος εισαι.τοσο καλυτερα για σενα οταν απευθυνθεις σε εταιριες...

Δηλ.κατα 90% σε οποια εταιρια και να πας θα σου βγαλει καλυτερα τις μαρκες που δουλευει...

Εννοείται ότι θα διαβάσω όσα βρω από μέρους μου.

Λεφτά δεν χάνεις, η απόσβεση μπορεί να είναι αργή ανάλογα την περίπτωση αλλά δύσκολο να σου ξανάρθει χρεωστικός ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Απλά το κόλλημα για τους περισσότερους είναι το να δεσμεύσουν 20-30 χιλιάδες (στην πιο απλή εγκατάσταση) για δεκαετία και βάλε. Έχουν βγει ολοκληρωμένα πακέτα που συμπεριλαμβάνουν και την χρηματοδότηση (μέχρι 100%) απο τράπεζα, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είσαι απολύτως νόμιμος με την οικοδομή (άδειες κτλ). Εντάξει με ημιυπαίθριους ας πούμε δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αλλά για το πατρικό μου στο χωριό που το έψαξα όπου δεν υπάρχει ούτε άδεια και ο τελευταίος τίτλος χάνεται κάπου στο τέλη της τουρκοκρατίας δεν γινότανε με δάνειο. Το ΤΤ έβγαλε πρόσφατα τέτοιο πακέτο , τους πας τα χαρτιά σου και κινούν όλη την διαδικασία αυτοί.

Φίλε αν ξέρεις κάποιο πρόγραμμα που να τρέχει δώσε περισσότερες πληροφορίες.Από ότι είδα στο site του ΤΤ το πρόγραμμα αφορά μόνο φωτοβολταϊκά σε στέγες σπιτιών.

btw έχεις π.μ.

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να καταλαβω υπαρχουν εταιριες που πουλανε εγκαταστασεις με φωτοβολταικα για σπιτια?? Δηλαδη μπορω εγω να παω σε μια εταιρια και να τους πω να εγκαταστησουν στο σπιτι μου φωτοβολταικα και να εχω αυτονομο ρευμα χωρις να πληρωνω ΔΕΗ??Ειναι νομιμο ???

Δημοσ.
Για να καταλαβω υπαρχουν εταιριες που πουλανε εγκαταστασεις με φωτοβολταικα για σπιτια?? Δηλαδη μπορω εγω να παω σε μια εταιρια και να τους πω να εγκαταστησουν στο σπιτι μου φωτοβολταικα και να εχω αυτονομο ρευμα χωρις να πληρωνω ΔΕΗ??Ειναι νομιμο ???

Εταιριες και βεβαια υπαρχουν, αν κανεις ενα γουγλαρισμα για φωτοβολταικα σε στεγες θα βρεις πολλες εταιριες με ετοιμα πακετα.

Απο κει και περα δεν ειναι τοσο ευκολο να πεις οτι αποδεσμευεσαι απο τη ΔΕΗ. Και ο λογος δεν ειναι μονο γραφειοκρατικος αλλα περισσοτερο τεχνικος. Διοτι με ενα συστημα φωτοβολταικων σε μια στεγη, μπορεις μεν να εχεις ρευμα ωστε να τροφοδοτησεις τα φωτα του σπιτιου σου, αλλα με τιποτε δεν θα μπορεσεις πχ να "σηκωσει" το συστημα σου μια κουζινα, το ψυγειο, το πληντυριο κλπ.

Και μην ξεχνας οτι αυτα ειναι για τη μερα. Τη νυχτα που θα εχεις μηδεν απολαβη ρευματος, θα χρειαζεσαι παλι τη ΔΕΗ.

Που σημαινει οτι πρακτικη λειτουργια ειναι, να συνεχιζεις να παιρνεις το ρευμα για το σπιτι σου απο τη ΔΕΗ, και αυτο που βγαζεις να το πουλας εξ' ολοκληρου πισω στη ΔΕΗ σε υψηλοτερη τιμη.

Δημοσ.

Α ωστε ετσι! Δηλαδη η ηλιακη ενεργεια που δεσμευουν τα φωτοβολταικα δεν ειναι ικανη να τροφοδοτησει 1 νοικοκυριο?? Ε τοτε γιατι θελουν να φτιαξουν φωτοβολταικα παρκα αν η ηλιακη ενεργεια που δεσμευουν οταν μετατρεπεται σε ηλεκτρικη ειναι πολυ λιγοτερη!! Τσαμπα τοσα εξοδα δηλαδη??

Δημοσ.
Α ωστε ετσι! Δηλαδη η ηλιακη ενεργεια που δεσμευουν τα φωτοβολταικα δεν ειναι ικανη να τροφοδοτησει 1 νοικοκυριο?? Ε τοτε γιατι θελουν να φτιαξουν φωτοβολταικα παρκα αν η ηλιακη ενεργεια που δεσμευουν οταν μετατρεπεται σε ηλεκτρικη ειναι πολυ λιγοτερη!! Τσαμπα τοσα εξοδα δηλαδη??

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, ή ασπρο ή μαυρο.

Κατ' αρχην οταν λεμε φωτοβολατικα, για τι μεγεθος σκεφτεσαι, και για ποιο νοικοκυριο; Διοτι μπορει καποιος να εχει μια βιλα και 50 στρεμματα γυρω του, και να ριξει φωτοβολταικα, να βαλει και μπαταριες απλα και μονο για ενα σπιτι. Εκει παρτυ κανεις, οχι οικονομια ρευματος. Απο την αλλη μπορει να εχεις μια πολυκατοικια με 50 διαμερισματα, και η ταρατσα σου να ειναι μονο 500τμ. Εκει δεν βγαζεις πανω 4-5 σπιτια. Ποιος θα πρωτοπαρει;

Και υδροηλεκτρικα εργοστασιακια για καθε σπιτι να ειχαμε, που να παραγουν το καθημερινο μας ρευμα, παλι δεν θα μπορουσαν να λειτουργησουν σωστα.

Ο λογος ειναι οτι χρειαζεσαι το συνολο, και οχι μοναδες για να λειτουργησεις σωστα. Καποιες συσκευες, ειδικα τα μοτερ (ψυγεια, πληντυρια κλπ), μπορει να χρειαζονται μια ποσοτητα ρευματος που να ειναι εφικτη μεσω των φωτοβολταικων, αλλα για την εκκινηση τους χρειαζεται πολλαπλασια ποσοτητα. Αν λοιπον ειναι ολα τα σπιτια συνδεμενα μεταξυ τους, τη στιγμη που πρεπει να ξεκινησει το ψυγειο μου θα "ρουφηξω" ρευμα απο τα αλλα σπιτια (στιγμιαια), το ιδιο το δικο σου σπιτι κλπ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά κάποιος που να έχει τοποθετήσει τέτοιο σύστημα είτε στην ταράτσα του σπιτιού του,είτε σε οικόπεδο, είτε στο μπαλκόνι υπάρχει?

Δημοσ.

Γιατί το να έχεις εσύ και εγώ τσάμπα ρεύμα δεν τους συμφέρει. Δεν έχει μίζα. Ενώ μια μεγάλη εταιρεία έχει και μίζα, και βύσματα και κινεί το σύστημα....

Δημοσ.
Γιατί το να έχεις εσύ και εγώ τσάμπα ρεύμα δεν τους συμφέρει. Δεν έχει μίζα. Ενώ μια μεγάλη εταιρεία έχει και μίζα, και βύσματα και κινεί το σύστημα....

Καμμια σχεση βρε Τζιμαρα, ο ανθρωπος αναρωτηθηκε πως αφου ενα "σπιτικο" πακετο δεν μπορει αυτονομα να τροφοδοτησει ενα σπιτι, σε μεγαλες ποσοτητες αν θα ειναι βιωσιμη.

Δεν εχει καμμια σχεση η μιζα, και ειδικα τωρα που κοπηκαν οι επιδοτησεις απο τη μια, και αλλαξε παλι ο νομος (προς το πιο ευκολο) πριν 2 μηνες.

Δημοσ.

εννοειτε πως μπορει .στην ουσια κατι σαν inverter θελει και μπαταριες.Εχω δει σε σπιτι που δεν του εδεινε η δεη ρευμα..

Δημοσ.
εννοειτε πως μπορει .στην ουσια κατι σαν inverter θελει και μπαταριες.Εχω δει σε σπιτι που δεν του εδεινε η δεη ρευμα..

Θελει και δυνατες μπαταριες ομως, που θα του φτασουν το κοστος στα υψη, γιατι πρεπει να υπολογιστει και η νυχτα καθως και πληρη συννεφια.

Δημοσ.

kage είναι πραγματικά ασύμφορο το εγχείρημα, εκτός και αν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά σου.

Γιατί να μην αγοράζεις το ρεύμα από τη ΔΕΗ €0.11 και να το πουλάς €0.5 ;

Βέβαια, όχι πως δεν είναι άθλιοι κι αυτοί μιας και δεν ισχύει το πρόγραμμα στην Κρήτη, στην περιοχή με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα. Τυχαίο; Δε νομίζω.:P

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό. Δε γνωρίζω το λόγο που θα έπρεπε να συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα για να γίνει. Η εκμετάλλευση της παραγόμενης ενέργειας δηλαδή δε μπορεί να γίνει τοπικά ;

Δημοσ.
Το γνωρίζω αυτό. Δε γνωρίζω το λόγο που θα έπρεπε να συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα για να γίνει. Η εκμετάλλευση της παραγόμενης ενέργειας δηλαδή δε μπορεί να γίνει τοπικά ;

Μπορεί. Το πρόβλημα είναι τεχνικό γιατί το αυτόνομο δίκτυο διανομής όπως είναι τώρα στα νησιά δεν μπορεί να διαχειριστεί αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας όπως το διασυνδεδεμένο δίκτυο διανομής στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φυσικά με τα απαραίτητα έργα θα δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Δημοσ.
Μπορεί. Το πρόβλημα είναι τεχνικό γιατί το αυτόνομο δίκτυο διανομής όπως είναι τώρα στα νησιά δεν μπορεί να διαχειριστεί αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας όπως το διασυνδεδεμένο δίκτυο διανομής στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φυσικά με τα απαραίτητα έργα θα δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Μάλιστα. Υπάρχει κάποια πηγή γι'αυτό που γράφεις; Δε σε αμφισβητώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...