beatshooter Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα, Η αγαπη μ για το αθλημα με σπρωχνει στο να το σπουδασω.Εχετε να προτεινετε καποια σχολη?Επισης σπουδαζω ηδη σε ΤΕΙ,αυτο επηρεαζει στο να σπουδαζω ταυτοχρονα μαγειρας?
Toufas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 κανε πρακτικη, οι σπουδες ειναι αχρηστες στον τομεα. αυτος με 1 χρονο στην πλατη του θα παρει την δουλεια και οχι αυτος με 3 χρονια στην σχολη.
beatshooter Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε δεν καταλαβαινω τπτ απ το ποστ σου και πιστευω πως δεν βοηθα/απαντα στα ερωτηματα μου.
soturin Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε δεν καταλαβαινω τπτ απ το ποστ σου και πιστευω πως δεν βοηθα/απαντα στα ερωτηματα μου. Tη δουλειά που θες κάνει ο τύπος, άκου τον τι σου λέει, πάνε δούλεψε...
Teaser Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε δεν καταλαβαινω τπτ απ το ποστ σου ... Για σπουδές στο εξωτερικό είπες ότι σκέφτεσαι?
paschalia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχει η ''ΛεΜοντ'',υπάρχει η ''ΣεφΝτεβρ'',υπάρχει η ''Ξυνή''. Βάλε στο google ''Σχολές μαγειρικής'' και θα βρεις αυτές που σου είπα. Και μερικές ακόμα που δεν θυμάμαι τώρα.
koumparos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Ξέρω πως η Lemonde θεωρείται από τις καλύτερες
AFANIS_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 η καλύτερη σχολή είναι αλήθεια πως είναι μέσα στη κουζίνα και στην πράξη..(όπως εγώ)....όμως πέρα απο αυτά τα ρομαντικά...και εγώ αν είχα την δυνατότητα (χρόνου) θα είχα πάει σε σχολή...ειδικά αν θές να πάς μπροστά θα χρειαστείς έναν τίτλο....απλά και μόνο γιατί μπορεί κάποιοι στην αρχή να σου ζητήσουν ώστε να ξεκινήσεις ώς β,γ,δ,.....βοηθός....αργότερα θα σου ζητάνε όμως πού έχεις προϋπηρεσία...και όχι τι χαρτιά έχεις...αν πάς και βγάλεις μια σχολή π.χ. και μετά πιάσεις δουλειά στην ψησταριά του κυρ-Μένιου να κόβεις ψωμί....τότε άστο... :-P (ακραίο παράδειγμα το ομολογω)... πάντως οι καλές σχολές...υποθέτω πως θα έχουν και κάπως ανεβασμένα δίδακτρα...οπότε ψάξε πολύ τα πλεονεκτήματα της κάθε μιας που θα βρείς...
beatshooter Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Για σπουδες στην Ελλαδα λεω,δεν ανεφερα εξωτερικο. Επιπλεον το χαρτι χρειαζετε,αλλιως δεν θα ψαχνομουν παραπανω κ θα επαναπαυομουν σε οσα ξερω. Δημοσια ΙΕΚ,σχολες υπαρχουν? Υπαρχει προβλημα που ηδη φοιτω σε ΤΕΙ?
ravend Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 προσωπικα θα σου πω,αυτο το ψαξιμο το εκανα και γω περσυ..(βεβαια ειχα και κανα 8μηνο εμπειρια απο εποχιακο εστιατοριο) le monde ειναι μεγαλο ονομα αλλα και μεγαλος κουμπαρας αφου σου ζητα γυρω στα 4500 ευρω το ετος..πλεον ομως της εχει μεινει μονο το ονομα καθως υπαρχουν αλλες σχολες που μπορουν να προσφερουν πολλα και με λιγοτερα χρηματα. εγω πχ ειμαι σε δημοσιο που υπαγεται στο υπουργειο τουρισμου και μπορω να σου πω οτι ειναι παρα πολυ καλο και απο αποψη μαθηματων/καθηγητων αλλα και απο αποψη εγκαταστασεων,συγκεκριμενα εχει πολυ καλυτερα εργαστηρια.και με εξοδα πολυ λιγα (και παλι ομως πληρωνουμε!δημοσιο σου λεει μετα.. τελος παντων!) υπαρχει και ο οαεδ που δεν ξερω καλα τι γινεται απο αποψη μαθηματων αλλα ξερω πως βγαζει τους σπουδαστες απο σχετικα νωρις στην εργασια (ασχετα με τις απολαβες και την ασφαλιση,κοιτωντας την εμπειρια παντα) μετα υπαρχουν διαφορα ιδιωτικα ιεκ που οι τιμες τους κυμαινοντε απο 2500 εως και 5000 ευρω,χωρις να μιλαμε για την alpine που παιρνει ενα 10000ρο. μη ξεχνας οτι ειναι ενα επαγγελμα το οποιο θελει αφοσιωση και συνεχη ερευνα καθως ποτε δεν μενει στασιμο. απο μια σχολη θα παρεις τις βασεις και ενα χαρτι (οτι και αν σημαινει αυτο) γενικα ειναι το πως εσυ θα δρασεις,σε οποια σχολη και να πας. το οτι φοιτεις σε τει δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα καθως εχω συμμαθητες που παραλληλα ειναι εγγεγραμενοι σε τει. εδω μπορεις να δεις ποια ιεκ εχουν την ειδικοτητα http://www.oeek.gr/index2.html
Toufas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 που ακριβως χρειαζεται το χαρτι στην επαγγελματικη μαγειρικη ρε παιδια? εχω συναντησει πανω απο 70 ατομα στην δουλεια αυτη, κανεις δεν μου ανεφερε το που σπουδασε(ουτε με ρωτησε), το που εχεις δουλεψει μετραει. αν παει ενα ατομο που ηταν σκυλι σε ενα εστιατοριο και παει και ενας που τελειωσε μια σχολη, το σκυλι θα παρουν. θα σου προτεινα να διαβασεις αυτo : [ame]http://www.amazon.co.uk/Kitchen-Confidential-Anthony-Bourdain/dp/0747553556[/ame] ωστε να δεις τι τρεχει. εκτος αν σε νοιαζε για την ταβερνα του κρικελα ή απλα μια δουλεια να σου δινει λεφτα (γκουντις, πιτσα χατ, fridays κλπ) και οχι κατι που αγαπας.
ravend Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 ενταξει οπως και να το κανουμε το χαρτι και την πιστοποιηση την κοιτανε,σαφως και εχει πλεονεκτημα καποιος που εχει χρονια στον χωρο αλλα για καποιον πρωταρη ειναι μια καλη αρχη η σχολη..θα μαθεις καποιες λεπτομερειες που θα χρειαστουν. παιρνεις πχ βασεις πανω στη συνθεση ενος μενου,στην κοστολογηση κτλ. δεκτο οτι τα μαθαινεις και στη δουλεια αλλα πιστευω πως χρειαζεται και η σχολη.. και αν διαβασει αυτο το βιβλιο το πιο πιθανο ειναι να τα παρατησει!χαχα..απαραιτητο οντως!
AFANIS_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Toufas μαζί σου...δίκιο έχεις....όμως οι εποχές αλλάζουν...πάνε τα χρόνια που ίσως ξεκινούσες μέσα απο μία κουζίνα...ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν είναι εύκολο ένας επιχειρηματίας να εμπιστευτεί μέσα στην κουζίνα (έστω και σαν βοηθό) έναν "άσχετο".... μέσα στην υπερένταση της κουζίνας ποιος θα κάτσει να κάνει μαθήματα σε κάποιον που δεν έχει γνώσεις....?? όλοι βέβαι απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουν...αν για παράδειγμα αύριο σου έρθει ο Χ και σου πεί "θέλω να δουλέψω στην κουζίνα αλλά δεν έχω καμία πείρα"....πόσο έυκολα θα τον εμπιστευτείς???? Αν πάρει όμως τις βάσεις σε μια σχολή...έστω και δημόσιο ΙΕΚ μπορεί να είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει απο κάπου...
Toufas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 για αυτό υπάρχουν και τα trials τις μιας μέρας/βάρδιας. και από σχολη να είναι, δεν λέει αυτό ότι θα αντέξει την πίεση τις κουζίνας.
AFANIS_ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 σύμφωνοι....αλλά άν είναι περίπτωση που βλέπει "φλαμπέ" και αρπάζει τον πυροσβεστήρα ή κόβει το μαϊντανό με ρυθμό χελώνας και σε μέγεθος πλατανόφυλλου....πόσα trials θα χρειαστούν???
Προτεινόμενες αναρτήσεις