Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αλλά στα μεγάλα κρύα, το κλιματιστικό δεν ζεσταίνει αρκετά. Τα πόδια είναι κρύα. Ακόμα και το inverter που έχω εγώ (12άρι Daikin). Και τα μεγάλα κρύα είναι σχετικά για τον καθένα. Επίσης, κανείς στο σπίτι μου δεν αντέχει την ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κλιματιστικό στη θέρμανση. Μας φαίνεται ανυπόφορη. Άσε που μόλις το σβήσεις, είναι σαν να μην άναψες τίποτα ποτέ. Σχεδόν στιγμιαία.

Δε διαφωνώ σε αυτά που λες παρα μόνο όσον αφορά την απόδοση του στα κρύα. Μια χαρά ζεσταίνει ένα χώρο ακόμα και στους -1 αρκεί να ναι κλιματιστικό με προδιαγραφές που μπορεί να αντεπεξέλθει σε αντίξοες συνθήκες. Το δικό μου μέχρι τους -20 λειτουργεί σίγουρα όχι με την ίδια απόδοση που θα είχε στους 5 βαθμούς π.χ 

Δημοσ.

Δε διαφωνώ σε αυτά που λες παρα μόνο όσον αφορά την απόδοση του στα κρύα. Μια χαρά ζεσταίνει ένα χώρο ακόμα και στους -1 αρκεί να ναι κλιματιστικό με προδιαγραφές που μπορεί να αντεπεξέλθει σε αντίξοες συνθήκες. Το δικό μου μέχρι τους -20 λειτουργεί σίγουρα όχι με την ίδια απόδοση που θα είχε στους 5 βαθμούς π.χ 

Εγώ είναι η τρίτη φορά που την πάτησα βάζοντας inverter 12άρια σε μονωμένο σύγχρονο διαμέρισμα με διπλά τζάμια και τελικά κρύωνα. Πλέον δεν τα χρησιμοποιώ καν γιατί τα παιδιά μου είναι αλλεργικά και μας έχει απαγορεύσει ο παιδίατρος τη χρήση κλιματιστικού δια ροπάλου. Να σου πω την αλήθεια, έβαλα αυτόνομη θέρμανση (υπήρχε προεγκατάσταση σωληνώσεων) την οποία δεν σβήνω ποτέ το χειμώνα, από εκείνες που και ο καυστήρας (πάρα πολύ μικρός, εντελώς αθόρυβος) και η δεξαμενή μπαίνουν στο μπαλκόνι. Τίποτα δεν αντικαθιστά την κεντρική θέρμανση. Αν αφήνουμε το θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία (αν η μελέτη για τις θερμίδες και τα σώματα είναι σωστή) έχουμε τεράστια οικονομία. Πληρώνω λίγα ευρώ πετρέλαιο το χρόνο, και έχω και ζεστό νερό, ενώ το σπίτι είναι φούρνος. Η αγορά και η εγκατάσταση μου κόστισαν όσο 3 καλά inverter 12αρια. 

Δημοσ.

Εγώ είναι η τρίτη φορά που την πάτησα βάζοντας inverter 12άρια σε μονωμένο σύγχρονο διαμέρισμα με διπλά τζάμια και τελικά κρύωνα. Πλέον δεν τα χρησιμοποιώ καν γιατί τα παιδιά μου είναι αλλεργικά και μας έχει απαγορεύσει ο παιδίατρος τη χρήση κλιματιστικού δια ροπάλου. Να σου πω την αλήθεια, έβαλα αυτόνομη θέρμανση (υπήρχε προεγκατάσταση σωληνώσεων) την οποία δεν σβήνω ποτέ το χειμώνα, από εκείνες που και ο καυστήρας (πάρα πολύ μικρός, εντελώς αθόρυβος) και η δεξαμενή μπαίνουν στο μπαλκόνι. Τίποτα δεν αντικαθιστά την κεντρική θέρμανση. Αν αφήνουμε το θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία (αν η μελέτη για τις θερμίδες και τα σώματα είναι σωστή) έχουμε τεράστια οικονομία. Πληρώνω λίγα ευρώ πετρέλαιο το χρόνο, και έχω και ζεστό νερό, ενώ το σπίτι είναι φούρνος. Η αγορά και η εγκατάσταση μου κόστισαν όσο 3 καλά inverter 12αρια. 

Να σου πω την αλήθεια το δικό μου ινβερτερ στο δωμάτιο το χω δουλέψει ακόμα και σε 7 βαθμούς κελσίου εξωτερική και το δωμάτιο γίνεται φούρνος μεσα σε 5 λεπτά .  Δε ξέρω για τί θερμοκρασίες μιλάς εσυ  και όπως είπα δεν αποδίδουν όλα τα ινβερτερ το ίδιο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο για την κεντιρκή θέρμανση που λές σαφώς είναι ο πιο σωστός τρόπος θέρμανσης ενός σπιτιού . Η πιο "άνετη" θέρμανση. 

Όσο για την απαγόρευση του κλιματιστικού σε άτομα πυο χουν αλλεργία έχω κάποιες ενστάσεις. Παλιά απαγορευόταν δια ροπάλου γιατί απλά όλα τα κλιματιστικά δεν είχαν κανένα φίλτρο της προκοπής. Τώρα οι ακριβες προτάσεις έχουν στατικά φίλτρα για την σκόνη ιονιστές ακόμα και αντιαλλεργικα αντιμικροβιακά  φίλτρα. Γιατί τώρα να απαγορεύονται ακόμη ; Εντάξει ο γιατρός είναι γιατρός αλλά δεν νομίζω να γνωρίζει τι συστήματα φιλτραρίσματος κυκλοφορούν στην αγορά πλέον . 

Δημοσ.

Τέλεια, κάτι τέτοιο περίμενα να δώ :-D , το Kerosun σε αρκετές περιγραφές καταστημάτων έχω δει οτι αναφέρει κατάλληλο για 8 τμ , ενω τα περισσότερα(πάλι στα 2000w)λένε 2 τμ ...

τοτε 2 πραγματα συμβαινουν. Η το κεροσαν καιει παραπανω watt ή τα υπολοιπα καινε λιγοτερο ρευμα.. και μενα το κλιματιστικο 12αρι inverter γραφει 1100watt στην πραξη ομως οταν θα το δουλεψω στο φουλ το μηχανημα που μετραω τα watt δειχνει 1870watt!!!
Δημοσ.

τοτε 2 πραγματα συμβαινουν. Η το κεροσαν καιει παραπανω watt ή τα υπολοιπα καινε λιγοτερο ρευμα.. και μενα το κλιματιστικο 12αρι inverter γραφει 1100watt στην πραξη ομως οταν θα το δουλεψω στο φουλ το μηχανημα που μετραω τα watt δειχνει 1870watt!!!

Τι να πω...ίσως να είναι μαγεμένο :mrgreen:

Aμα αρκεί για 8 τ.μ. όπως αναφέρει τότε δεν πειράζει να καίει κάμποσα watt παραπάνω, θα το πάρω και θα γράψω εντυπώσεις.

Δημοσ.

Πάντως για να δείτε πόσο οικονομικό είναι ενα άριστης απόδοσης aircondition θα σας πω για χθες που κανα μια μέτρηση στο δικό μου.

Δωμάτιο 13 τ.μ αμόνωτοι τοίχοι με αλουμίνια  (διπλά τζάμια όχι ενεργειακά) Αθήνα κέντρο . 

Κλιματιστικό με συντελεστή απόδοσης στην θέρμανση  COP = 5.03 κλάσης Α+++

Ρυθμισμένο στους 19 βαθμούς θέση ανεμιστήρα quiet. 

Εξωτερική θερμοκρασία 12-14 βαθμούς.

Δούλεψε 5 ώρες και με την βοήθεια μετρητή κατανάλωσης έκαψε 1.9 kwh . Δηλαδή την ώρα  0.38 kw ή αλλιως  380 watt την ώρα (όσο καίει το pc μου δηλαδή σε σχεδόν full load όταν παίζω battlefield 3 :P )

Σκεφτείτε πόσα καίει ένα τυπικό καλοριφέρ λαδιού την ώρα......

ναι αλλα δεν γραφεις την θερμοκρασια δωματιου.. εγω 30τ.μ με cop 3,8. εξωτερικη 10βαθμους,εσωτερικη 20. μεγαλη μπαλκονοπορτα,παλιο αλουμινιο με διπλο τζαμι 550watt την ωρα αλλα για συντηριση του χωρου στους 20 βαθμους. θελω να πω οτι αμα ηθελα 23-24 βαθμους σαφως δεν θα μου εκαιγε τοσο. Η οικονομια παει βαση απαιτησεων.. εχω ακουσει πολλους που παραπονιουνται για τα inverter πως καινε.. προφανως τα ρυθμιζουνε απο τους 28β και πανω γιατι θελουν θερμοκρασια χωρου απο 22β και πανω..

Εμενα το δικο μου 12αρι inverter με αποδοση στην θερμανση 14500btu ονομαστικα και φτανει μεχρι τα 17500btu(αναλογα την εξωτερικη θερμοκρ.) σε χωρο 30τ.μ και με αυξημενη υγρασια 55-62% στους 25β που το ρυθμιζω με εξωτ. 10β θερμοκρασια χωρου:απο 17β παει στους 20β και 38% υγρασια. δηλαδη ελαφρια ντυμενος καθεσαι ανετα και αν το δουλεψω στο τερμα μετα τα 40λεπτα δεν μπορεις να καθισεις απο την υπερβολικη ζεστη.. μεταβραζεται 25β αλλα για να τα λεμε οπως ειναι αυτο το εχω κανει με 13β εξωτερικη..
Δημοσ.

ναι αλλα δεν γραφεις την θερμοκρασια δωματιου.. εγω 30τ.μ με cop 3,8. εξωτερικη 10βαθμους,εσωτερικη 20. μεγαλη μπαλκονοπορτα,παλιο αλουμινιο με διπλο τζαμι 550watt την ωρα αλλα για συντηριση του χωρου στους 20 βαθμους. θελω να πω οτι αμα ηθελα 23-24 βαθμους σαφως δεν θα μου εκαιγε τοσο. Η οικονομια παει βαση απαιτησεων.. εχω ακουσει πολλους που παραπονιουνται για τα inverter πως καινε.. προφανως τα ρυθμιζουνε απο τους 28β και πανω γιατι θελουν θερμοκρασια χωρου απο 22β και πανω..

Η θερμοκρασία στο χώρο έπαιζε μεταξύ 20-21 βαθμούς Δεν έπεσε κάτω απο 20 αλλά ούτε έπιασε 21 . 

Όσο για αυτούς που παραπονιούνται για το ότι καίνε τα ινβερτερ σίγουρα δεν καίνει όσο θα καιγε ενα καλοριφέρ λαδιού η ένα αεροθερμο . Απ την άλλη. οι συντελεστές απόδοσης των κλιματιστικών δεν είναι σταθερές τιμές. Όταν ο κατασκευαστής σου λέει COP 5 για να βγάλει αυτό το cop μέτρησε το μηχάνημα του σε μια συγκεκριμέη εξωτερική θερμοκρασία και σε μια συγκεκριμένη ρύθμιση για εσωτερική θερμοκρασία και αν δεν κάνω λάθος και συγκεκριμένες στροφές στον συμπιεστή. Το cop μεταβάλλεται με βάση τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες και με βάση τι θερμοκρασία θέλουμε να πετύχουμε στον θερμαινόμενο χώρο. Ένα κλιματιστικό με COP 5 θα μπορούσε άνετα να ρίξει την απόδοση του σε COP 2  άν έξω έχουμε τσουχτερό κρύο και μέσα ζητάμε μεγάλη θερμοκρασία . Δυστυχώς ελάχιστες εταιρίες δίνουν στο κοινό διαγράμματα μεταβολής του COP όπως έχω παρατηρήσει.

Παιδιά το κλίμα δεν κάνει καλή ατμόσφαιρα. ...προτιμώ θερμοπομπο .

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

Ναι ο κλιματισμός είναι η χειρώτερη μορφή θέρμανσης . Όχι όμως η θέρμανση με αντλία θερμότητας αέρος νερού (συνδεδεμένη με μονοσωλήνια κεντρική θέρμανση σπιτιού.)

Δημοσ.

Παιδιά το κλίμα δεν κάνει καλή ατμόσφαιρα. ...προτιμώ θερμοπομπο .

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

εμενα ηταν μονοδρομος το κλιματιστικο λογω της αυξημενης υγρασιας.. γιατι το κλιματιστικο ξηραινει τον χωρο οποτε 3 σε 1 και εξισορροπω την υγρασια και ζεσταινει αμεσα και πιο οικονομικα απο τις υπολοιπες συσκευες θερμανσης..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...