mariaaa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Καλημερα παιδια. Ειναι πρωτη φορα που γραφω και θελω να σας συγχαρω για την προσπαθεια που γινετε. Το προβλημα μου ειναι το εξης: Εχω φτιαξει ενα προγραμμα και το εχω συμπιεσει σε jar μορφη. Κανοντας διπλο κλικ στο δικο μου PC λειτουργει κανονικα. Οταν ομως παω να το δωσω σε ενα φιλο και κανω διπλο κλικ στο δικο του PC μου βγαζει οτι δεν βρισκει την Main.class. Τρεχοντας ομως το προγραμμα μεσω της Command Line δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Επισης δημιουργωντας bat αρχειο παλι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και τρεχει κανονικα. Η διαφορα των 2 PC ειναι οτι το δικο μου εχει αγγλικα Windows ενω το δικο του Ελληνικα. Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο. Δεν ξερω το Internationalization τι ρολο παιζει γιατι ειμαι καινουριος στην Java και δεν τα εχω διαβασει ολα. Αν εχει καποιος καμια ιδεα.... Ευχαριστω.
Aristeidisp Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Λογικό μου ακούγεται, από οτι ξέρω έτσι λειτουργεί. Σε σένα τρέχει το jar γιατί στον ίδιο υπολογιστή έχεις γράψει τον κώδικα - έχεις τα εργαλεία για να τρέξει το jar κατευθείαν. Ο άλλος όχι. Τι πρόβλημα υπάρχει? Κάνε το εκτελέσιμο!
mariaaa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Το ιδιο jar αρχειο τοεχω ηδη δοκιμασει σε 4 υπολογιστες (μαζι με τον δικο μου) και στους 3 δουλευει κανονικα με διπλο κλικ. Στον τεταρτο δεν δουλευει με διπλο κλικ αλλα το προγραμμα ανοιγει κανονικα μεσω Command Line (java -jar MyClass.jar) ή μεσω της δημιουργιας Batch file. Πως θα το κανω εκτελεσιμο???
parsifal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μήπως στο 4ο PC που έχει το πρόβλημα υπάρχει εγκατεστημένη διαφορετική έκδοση του Java Runtime Environment από ό,τι τα άλλα 3; Για τσέκαρέ το.
mariaaa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Απο οτι ειδα ειχε JRE6 oπως ολα τα υπολοιπα. Το παραξενο ειναι οτι τρεχει μεσω της command line κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Παντως οταν το περναω στον δικο του υπολογιστη μου βγαζει εικονιτσα οτι ανοιγει με το winrar ενω στα αλλα PC βγαζει την εικονιτσα της java. Επελεξα μονος μου να ανοιξει με την javaw (ανοιγμα με κτλ) και εκει λεει πως δεν βρισκει την Main class η οποια ομως υπαρχει κανονικα αφου τρεχει μεσω της command line.
djpaul1963 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ελεγξε τις system variables του υπολογιστή. Θα πρέπει να υπάρχει μεταβλητή JAVA_PATH που να δείχνει τον φάκελο που έχει εγκατασταθεί η Java (πχ C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_16\)
datanet Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Απο οτι ειδα ειχε JRE6 oπως ολα τα υπολοιπα. Το παραξενο ειναι οτι τρεχει μεσω της command line κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Παντως οταν το περναω στον δικο του υπολογιστη μου βγαζει εικονιτσα οτι ανοιγει με το winrar ενω στα αλλα PC βγαζει την εικονιτσα της java. Επελεξα μονος μου να ανοιξει με την javaw (ανοιγμα με κτλ) και εκει λεει πως δεν βρισκει την Main class η οποια ομως υπαρχει κανονικα αφου τρεχει μεσω της command line. πηγαινε σε ενα φακελο κ πατα 'folder options' -> 'File Types' και δες τα jar αρχεια να ανοιγουν με το javaw.exe αλλα να βαζουν και το ορισμα -jar Δηλαδη η εντολη open να ειναι καπως ετσι : "C:\Program Files\Java\jre6\bin\javaw.exe" -jar "%1" %* Επισης πιστευω οτι στο manifest αρχειο εχεις δηλωσει την main class.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.