ata1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας παιδιά, Θέλω ένα πλήρες ασφαλές περιβάλλον στα windows 7 και σκέφτομαι τι antivirus, firewall, antispyware να βάλω. Θέλω οπωσδήποτε freeware. Σκέφτομαι: Antivirus: Avira Antivir Personal Firewall: Commodo or windows firewall + Windows 7 Firewall Control (sphinx) Antispyware: Windows Defender or Spybot Search and Destroy Είχα μια απλή σουίτα internet security αλλα την πάτησα και τώρα ψάχνω κάτι ασφαλές
antonl Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 +1 στα προγράμματα που αναφέρεις. Άντε να βαζα και το microsoft security essentials και το Malwarebytes' Anti-Malware σαν επιλογές. Πάντως φαντάζεσαι κι εσύ ότι απ τις απαντήσεις θα προκείψουν άπειροι συνδυασμοί
parsifal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Έχω το συνδυασμό: 1α, 2β (χωρίς το πρόσθετο Firewall Control, δε μου χρειάζεται), 3α. Σε Win7 x64 εδώ και μερικές εβδομάδες, πριν από αυτό σε Vista x64 για αρκετούς μήνες και πριν από αυτό σε XP x86 για πολλούς μήνες. Κανένα απολύτως πρόβλημα όλο αυτό τον καιρό. Αλλά πάλι, έχω κάνει συνήθειο την καθημερινή εργασία με non-privileged Windows account, χωρίς να έχω χαλαρώσει/κάνει disable/βάλει καθόλου χέρι στα default UAC settings των Windows. Παίζει κι αυτό το ρόλο του νομίζω.
ata1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ είχα κανονικά antivirus+firewall πρόγραμμα και μου πέρασε malware από το οποίο μου hackαραν το hotmail account. Δηλαδή τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν πολύ, φαντάσου να έκλεβαν τους paypal κωδικούς! Για αυτό ψάχνω κάτι πολύ ασφαλές, αν και λογικά το γυρνάω σε linux τουλάχιστον για τις συναλλαγές μου
flik Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Καλό είναι τους Paypal κωδικούς να μην τους αποθηκεύεις κάπου. Ούτε σε αρχείο (εκτός αν είναι συμπιεσμένο σε rar με κωδικό) ούτε φυσικά σε αποθηκευμένες φόρμες του opera/ie/firefox κτλ. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς όταν εισάγεις τους κωδικούς το keyscrambler (ψάξτο και θα δεις τι είναι) είτε ένα virtual keyboard όπως έχει το kaspersky IS για να αποφεύγεις τα keyloggers. Με αυτά είσαι καλυμμένος απο τέτοια κλεψίματα, που είναι τα σοβαρά της υπόθεσης. Για άλλου τύπου μολύνσεις (που πάντα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διορθώνονται, δεν έχω δει ακόμα μόλυνση που να μην φτιάχνεται), ένα avira+malwarebytes (για κατ' απαίτηση scan κάθε τόσο)+windows firewall (τα άλλα με ζαλίζουν) είσαι οκ. Αν μπορείς να πληρώσεις, τότε πας σε kaspersky IS + malwarebytes αν δεις οτι κάτι παει στραβά. Φυσικά όπως είπε ο parsifal, UAC σίγουρα, και αν μπορείς και limited account είσαι jet.
ata1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 thanks, είχα χάσει μερικά επεισόδια στην ασφάλεια των windows και αυτά ακριβώς ήθελα. Κάτι ακόμα, αν βάλω το malware bytes κλείνω το windows defender ή όχι?
antonl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Το Malwarebytes θα το χεις για «για κατ' απαίτηση scan», όπως είπε κι ο flik. Δε θα επηρεάζει/επηρεάζεται από το Defender (που αν δεν κάνω λάθος, κάνει real-time scanning).
ata1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Σωστό μετά είδα ότι το free δεν έχει real time protection. Επίσης έκανα έναν απλό χρήστη και είναι φανταστικό! Δεν πορίμενα τέτοια ωριμότητα από τα windows στον τρόπο που διαχειρίζονται τους πολλαπλούς χρήστες. Οπότε είμαι και πίσω από router με ενεργοποιημένο firewall, τι στο καλό ελπίζω να είμαι οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.