BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Εδώ το λινκ: http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Satellite-A500-1C0/1076502/ Τιμή, 1076 ευρώ. Πώς σας φαίνεται παιδιά αυτό, σε σχέση με το Toshiba L505-12Q (899 ευρώ). Αξίζει τα παραπάνω χρήματα; Εδώ είναι το λινκ για τον 505. http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=743&Itemid=666; Θα το αγοράσω αύριο για επαγγελματική χρήση, αλλά παίζω και παιχνίδια. Η καρτούλα του είναι 1GB και έχει και πιο γρήγορο επεξεργαστή. Βασικό του, όμως, πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι έχει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας (Express Card), ενώ το L505 δεν έχει καθόλου (μόνο USB). Θα είμαι ΟΚ φαντάζομαι έ; Πείτε μου αν μπορείτε, για να τον παραγγείλω αύριο το πρωί. Να' στε καλά.
vasilisga Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 αποψη μου ειναι οτι δεν αξιζει καθως το 505 ειναι περιπου το ιδιο (ισως και καλυτερο) τωρα αμα θες μεγαλυτερη διασυνδεσιμοτητα πηγαινε προς το 500 παντως και τα δυο ειναι καλα
BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 αποψη μου ειναι οτι δεν αξιζει καθως το 505 ειναι περιπου το ιδιο (ισως και καλυτερο)τωρα αμα θες μεγαλυτερη διασυνδεσιμοτητα πηγαινε προς το 500 παντως και τα δυο ειναι καλα Σε τι είναι καλύτερο το L505 φίλε μου; Αφού το Α500 έχει ταχύτερο επεξεργαστή και ίδιας απόδοσης κάρτα γραφικών (η toshiba λέει ότι η Geforce είναι ίδια ή καλύτερη από την ΑΤΙ του L505). To A500 έχει και LED 16άρα όθόνη. Ρωτάω για να μάθω.
vasilisga Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ο επεξεργαστης ειναι καλυτερος, ωστοσο η διαφορα τους ειναι τοσο αμελητεα που δεν προκειται να δεις πουθενα την διαφορα, και οσο για την καρτα γραφικων σε καποιους τομεις υπερτερει η 4650 σε καποιους η gt230 για αυτο ειπα ισως και να ειναι καλυτερο (δεν ειναι αποκλειστικος παραγοντας η μνημη της καρτας που αναφερεις για το ποια ειναι καλυτερη) αν εσυ πιστευεις οτι αυτες οι διαφορες δικαιολογουν την διαφορα των 180e τοτε φυσικα και να το παρεις ειπα επισης οτι αν θες την συνδεσιμοτητα που ανεφερεις να κινηθεις προς τον 500
caution Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ( Έχεις ξαναδουλέψει με 16άρι laptop; Από άποψη φορητότητας εννοώ; )
BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ( Έχεις ξαναδουλέψει με 16άρι laptop; Από άποψη φορητότητας εννοώ; ) H διαφορά του σε σχέση με τον 15,6'' είναι ελάχιστη. Έχουν και το ίδιο βάρος. Το λάπτοπ το αγοράζω και ως desktop replacement γιατί δεν θέλω πια σταθερό και ζω σε δύο χώρες. Είναι η φύση της δουλειάς μου τέτοια που απαιτεί να δουλεύω σε υπολογιστή περίπου 6-7 ώρες την ημέρα (πολύ γράψιμο και skype) και να έχω απόλυτη ησυχία. Από τότε που πήρα το προηγούμενο λάπτοπ μου (να' ναι καλά η απίστευτη αλλά πανάκριβη LG) πριν από 3 χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει τα desktop μου πάνω από 20-30 φορές, κι αυτές από ανάγκη (είτε είχε πάρει κάποιος το λάπτοπ μου, ή είχα αφήσει το φορτιστή κάπου). Βλέπω ότι το Α500 έχει και High Definition camera, άρα θα με εξυπηρετεί στο skype όπου ο συνομιλητής μου προβάλει την εικόνα μου σε πανί με projector. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα μια Sony βιντεοκάμερα γι' αυτό γιατί το LG δεν είχε webcam. Σε ποια σημεία είναι χειρότερη η 230Μ σε σχέση με την ΑΤΙ; Δεν είναι κι αυτή HD; Δεν καταλαβαίνω και πολλά από τα reviews και από τεχνικά χαρακτηριστικά. Συγχωρήστε με. Με ένα φίλο έχουμε τρέλα με το Flight Simulator (Gold). Κι αυτός παίζει με λάπτοπ και είναι μια χαρά. Δεν θυμάμαι ποια κάρτα έχει, πάντως είναι 1GB. Φαντάζομαι κανένα Pro2010 θα παίζω με full graphics και ανάλυση, ε; Να σου πω, δοκίμασα το L505 και με κούρασε η οθόνη του. Καμία σχέση με το LG μου. Και επειδή είναι wide (και του LG είναι, αλλά όχι τόσο), είναι σχετικά κοντή όταν δουλεύεις με openoffice και γράφεις κείμενο. Από γωνίες θέασης είναι κατά τη γνώμη μου πολύ κακή.
caution Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ( οκ... άπλα στο είπα, μην κάνει καμοιά μετάβαση από 12'' και σοκαριστείς, αλλά βλέπω ξέρεις τι κάνεις )
vasilisga Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 η 4650 με την gt230 εχουν περιπου τις ιδιες δυνατοτητες αλλα καποιες εφαρμογες τρεχουν καλυτερα με την μια και καποιες με την αλλη οσο για το flight sim επειδη και εγω ασχολουμαι αρκετα, αν δεν εχεις quad και πανω επεξεργαστη, οτι καρτα γραφικων και να εχεις δεν προκειται να το ευχαριστηθεις στο μεγιστο (εξαρταται βεβαια και σε τι βαθμο ασχολεισαι με το flight sim, και τι απαιτησεις εχεις απο αυτο) το pro φανταζομαι θα το παιζει πολυ καλα και επισης απο οτι καταλαβα εισαι ηδη αποφασισμενος να παρεις τον 500, οποτε τι το συζηταμε... καλη αγορα
BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ( οκ... άπλα στο είπα, μην κάνει καμοιά μετάβαση από 12'' και σοκαριστείς, αλλά βλέπω ξέρεις τι κάνεις ) Μπα, δεν ξέρω τι μου γίνεται. Απλός χρήστης είμαι και γι' αυτό προβληματίζομαι. Μην κάνω καμιά πατάτα. Η Geforce υποστηρίζει HD; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:18 ---------- η 4650 με την gt230 εχουν περιπου τις ιδιες δυνατοτητες αλλα καποιες εφαρμογες τρεχουν καλυτερα με την μια και καποιες με την αλληοσο για το flight sim επειδη και εγω ασχολουμαι αρκετα, αν δεν εχεις quad και πανω επεξεργαστη, οτι καρτα γραφικων και να εχεις δεν προκειται να το ευχαριστηθεις στο μεγιστο (εξαρταται βεβαια και σε τι βαθμο ασχολεισαι με το flight sim, και τι απαιτησεις εχεις απο αυτο) το pro φανταζομαι θα το παιζει πολυ καλα και επισης απο οτι καταλαβα εισαι ηδη αποφασισμενος να παρεις τον 500, οποτε τι το συζηταμε... καλη αγορα Στη δουλειά μας έχουν δώσει από ένα laptop Packard Bell (ίδιους σ' εμένα και το φίλο μου) οι οποίοι είναι Core2Duo με κάρτα 1GB και 8GB DDR3 Ram. Στην Αγγλία είναι εξαιρετικά διαδεδομένοι οι Packard Bell. Σε έναν από αυτούς έχουμε βάλει το FS (Gold Edition μαζί με το Acceleration Pack) και παίζει μια χαρά. Δεν θυμάμαι να σου πω fps αλλά δεν κολλάει το παιχνίδι, κι ας του έχουμε προσθέσει και ένα κάρο addons και sceneries. Μια χαρά παίζει. Γιατί λες ότι χρειάζεται quad core; Δεν είναι ότι είμαι αποφασισμένος. Απλά επειδή η Toshiba μου επιστρέφει τα χρήματα (900) λόγω DOA του λάπτοπ που πήρα πριν από λίγες ημέρες, σκέφτομαι να πάρω κάτι καλύτερο αν η διαφορά είναι μόνο 150-170 ευρώ. Έτσι κι αλλιώς θα τον έχω 4 χρόνια με εγγύηση.
vasilisga Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 για το fs ειναι αλλη και μεγαλη κουβεντα, εχω και εγω core 2 duo laptop και αρκετοι φιλοι μου (desktop) και με αυτα που εχουμε μεσα απλα το γονατιζει... (sceneries, αεροσκαφη wilco pmdg, καιρους, γραφικα, fsinn και αλλα πολλα...) θα τα συζητησουμε αλλου αμα θες... αν ειναι ετσι με την αποζημιωση τοτε παρε τον 500
BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 για το fs ειναι αλλη και μεγαλη κουβεντα, εχω και εγω core 2 duo laptop και αρκετοι φιλοι μου (desktop) και με αυτα που εχουμε μεσα απλα το γονατιζει... (sceneries, αεροσκαφη wilco pmdg, καιρους, γραφικα, fsinn και αλλα πολλα...) θα τα συζητησουμε αλλου αμα θες... αν ειναι ετσι με την αποζημιωση τοτε παρε τον 500 Τι κάρτα γραφικών έχετε; Η μνήμη σας είναι DDR3; Όπως και να έχει, αφού δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά, θα πάρω το Α500. Από μαγαζί θα το πάρω, γιατί η Toshiba το πουλάει όσο και το Πλαίσιο (1200 ευρώ), ενώ το έχω βρει 1076. Γιατί να δώσω περισσότερα; Τους είπα να μου κάνουν μια έκπτωση για να μην τρέχω μετά από την επιστροφή του άλλου γιατί έτσι κι αλλιώς θα πάω αύριο εκεί, αλλά αρνήθηκαν, γιατί λένε ότι δεν μπορούν να πουλήσουν σε ιδιώτη σε χαμηλότερη τιμή από τους μεταπωλητές τους. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τους Νόμους, και όλοι σας λέτε ότι είναι άψογοι σαν εταιρεία. Άρα εμπιστεύομαι εσάς, γιατί δεν έχω ξαναπάρει Toshiba.
GoldenEye Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Τι κάρτα γραφικών έχετε; Η μνήμη σας είναι DDR3; Όπως και να έχει, αφού δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά, θα πάρω το Α500. Από μαγαζί θα το πάρω, γιατί η Toshiba το πουλάει όσο και το Πλαίσιο (1200 ευρώ), ενώ το έχω βρει 1076. Γιατί να δώσω περισσότερα; Τους είπα να μου κάνουν μια έκπτωση για να μην τρέχω μετά από την επιστροφή του άλλου γιατί έτσι κι αλλιώς θα πάω αύριο εκεί, αλλά αρνήθηκαν, γιατί λένε ότι δεν μπορούν να πουλήσουν σε ιδιώτη σε χαμηλότερη τιμή από τους μεταπωλητές τους. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τους Νόμους, και όλοι σας λέτε ότι είναι άψογοι σαν εταιρεία. Άρα εμπιστεύομαι εσάς, γιατί δεν έχω ξαναπάρει Toshiba. ειναι αποκλειστικα θεμα καρτας γραφικων. τετραπυρηνος αν δεν χρησιμοποιεις πραγματικα βαρια προγραμματα η linux που οντως χρησιμοποιει τους εξτρα πυρηνες τοτε δεν σου χρειαζεται. σχετικα με τα χρηματα εχουν δικιο γιατι η αλλαγη θα γινει με τις τιμες λιανικης που εχουν καθορισει το λεει και στους ορους της εγγυησης. τα οσα περιγραφεις στην περιπετεια σου δειχνουν οτι ειναι σωστοι σαν εταιρια.
BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ειναι αποκλειστικα θεμα καρτας γραφικων. τετραπυρηνος αν δεν χρησιμοποιεις πραγματικα βαρια προγραμματα η linux που οντως χρησιμοποιει τους εξτρα πυρηνες τοτε δεν σου χρειαζεται. σχετικα με τα χρηματα εχουν δικιο γιατι η αλλαγη θα γινει με τις τιμες λιανικης που εχουν καθορισει το λεει και στους ορους της εγγυησης. τα οσα περιγραφεις στην περιπετεια σου δειχνουν οτι ειναι σωστοι σαν εταιρια. To ίδιο έχω καταλάβει κι εγώ. Είναι σοβαρή εταιρεία και πολύ υπεύθυνη. Για το flight simulator, δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.