Προς το περιεχόμενο

Αυξάνεται η χρήση Linux σε κρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού


DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περα απο fanboy-σμους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία στις προμήθειες του δημοσίου. Εδω το ελευθερο λογισμικό (openoffice κ απλα προγράμματα) ειναι κατι άγνωστο και διαβολικό για την πλειοψηφία των υπαλλήλων, ειναι δυνατόν να μιλάμε για linux και ελευθερα λειτουργικά στο 100% ;

 

Ποιος θα τα δουλέψει ολα αυτα; Εδω καινούργιο εικονίδιο βγάζει το Word και γίνεται της μουρλής, πέφτουν 500 τηλέφωνα γιατι χάθηκε το Word απο τον υπολογιστή! Οι δουλειές γίνονται μηχανικά και παπαγαλία για να γυρίσουμε στην πασιέντζα. Εν τω μεταξυ με τα openoffice κτλ καταργούνται τα ECDL. Ποιος θα τους πει οτι τσάμπα τα πήρανε; Ξεχνάτε οτι το 50% των δημ. υπαλλήλων ακόμα δεν μπορει να κάνει διπλοκλικ και εχει αλλαχθει η επιλογή στον explorer σε hover+click. Δεν υπάρχει παιδεία και χώρος για καινουργια πράγματα στο μυαλό ορισμένων κοινωνικών ομάδων, περα απο το γάμο, τα ψώνια, το στοίχημα, τα torrents, τις αδειες, τις "δίωρες", τις εκδουλεύσεις στον προιστάμενο κτλ..

 

Δεν εχει να κανει μονο με κλειστο vs ανοιχτο λογισμικο. Εδω αγοραζουν office 2007 στα γραφεια και οι υπαλληλοι αρνουνται να το μαθουν. Το θλιβερο ειναι οτι δυσκολευονται ακομα και οι "πληροφορικαριοι" να το συνηθισουν.

 

Απο την αλλη το θέμα με την συντήρηση ειναι τεράστιο. Στα windows καπως τα μπαλώνουνε γιατι ολοι εχουν στο γραφειο τον τυπάκο που "ξερει απ'αυτα" ασχετα αν δεν ξέρει την τύφλα του. Στο linux τι; Ποιος θα απλώσει χέρι να συμμαζέψει τι; Και ποιος προιστάμενος θα αναλάβει να αλλάξει τεχνικούς με την ευκολη ταμπελα οτι "μιζάρεται";

 

Και στο δημοσιο επισης γιατι? Αφου κανεις δεν θα του πει ευχαριστω και θα βρει και το μπελα του.

 

Και ποια διανομη linux? Πρωτα πρεπει να τεθουν καποια στανταρντ, η μηπως θα ειναι υποχρεωμενος ο καθε υποψηφιος τεχνικος να γνωριζει ολα τα desktop environments και ολα τα τερπιπια της καθε διανομης?

 

Επισης, στο δημοσιο, με ελαχιστες εξαιρεσεις ορισμενων υπηρεσιων που διατηρουν καποιο επιπεδο τεχνογνωσιας, τη συντηρηση των πληροφοριακων συστηματων αναλαμβανων ως επι το πλειστον οι εταιριες που τα στηνουν. Οι "πληροφορικαριοι" του δημοσιου, αντι να ειναι κανονικοι sysadmins οπως θα επρεπε στην πραγματικοτητα ειναι απλως εκπαιδευμενες μαιμουδες που τους εχουν δειξει να πατανε καποια κουμπακια και οταν δεν εχουνε ακριβως το επιθυμητο αποτελεσμα κατευθειαν τηλεφωνακι.

 

Οποτε δεν ειναι μονο το προσωπικο του δημοσιου το προβλημα αλλα το τι θελουν να χρησιμοποιησουν οι εταιριες για τις εφαρμογες τους. Οσο οι συνηθεις εταιριες παροχοι που συνεργαζονται με το Ελ. Δημοσιο προτιμουν την πλατφορμα windows, αυτο θα αγοραζουμε. Και μην ακουσω γελοιοτητες τυπου "μπορουν να γραψουν προκηρυξεις εργων με ορο να χρησιμοποιειται ανοιχτο λογισμικο κλπ". Ποιοι νομιζετε προτεινουν τις τεχνικες προδιαγραφες για τις προκηρυξεις?

 

Συγνώμη που γινομαι "ενοχλητικός" αλλα δυστυχως εχει διαφορά η θεωρία απο την πραγματική ζωη. Ακόμα κι αν αλλαχθει το 50% των windows, ολα θα μείνουν κλεισμένα στην αποθήκη ή σκεπασμένα με κανενα μουσαμά οπως -πολυ παλια- με τη μηχανή telex (φοβερη τεχνολογία :P) που την ειχαν σκεπασμένη, και την κοιτούσαν ως το θαυμα του 20ου αιώνα.

 

Οταν καποιος λεει σε ενα φορουμ οπως εδω οτι αμφισβητει τη δυνατοτητα του Linux να εισχωρησει στο ελληνικο δημοσιο τον χαρακτηριζουν ανιδεο, οπισθοδρομικο ή οτι τα παιρνει.

Δυστυχως οποιος τρεφει πραγματικες ελπιδες για το αντιθετο μαλλον απλως δεν γνωριζει αρκετα καλα το ελληνικο δημοσιο. Κατα τη γνωμη μου παντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Eπειδη ειμαι ΙΤ δημοσιου, το μονο που εχω να πω ειναι οτι το 90% των εργαζομενων δεν εχουν ιδεα τι κανουν. Δεν εχουν ιδεα ουτε απο windows ουτε απο Linux. Δεν θα ειναι τοσο τραγικο να γινουν port οι εφαρμογες του δημοσιου σε linux. Η μονη διαφορα που θα δουν οι περισσοτεροι ειναι οτι θα αλλαξουν θεση τα εικονιδια τους, και εμεις οι IT θα ησυχασουμε απο τους βλακωδεις χρηστες που τρεχουμε καθε μερα να καλυψουμε την βλακεια τους. Μηχανηματα τιγκα στους ιους και στα trojans. Το χειροτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι ΙΤ δεν εχουν ιδεα τι κανουν. Εκει που ειμαι εγω για παραδειγμα βρηκα μια κατασταση που δεν περιγραφεται, οχι μονο απο προγραμματα αλλα και απο θεμα δικτυου. Δεν εχουν ιδεα τι θα πει vlan. Οι παντες βλεπουν το λογιστηριο το οποιο εχει κανονικα ιντερνετ για να περναει η ωρα (δεν το χρειαζεται κανεις παρα μονο ενα PC για να περναει μισθοδωσιες με e-banking) . Ακομα υπαρχουν pc με win98 και περα απο το office (μονο το πως ανοιγει και το πως αλλαζουν μεγεθος στις γραμματοσειρες ξερουν) και τον ie δεν ξερουν τιποτα αλλο. Αντε μερικοι να ξερουν συγκεκριμενα προγραμματα. Για πια εκπαιδευση μιλαμε λοιπον; Δεν θα ηταν πολυ καλυτερα να παιζουν λινουξ με ported προγραμματα για το λειτουργικο, χωρις δικαιωματα root; Καθε λιγο και λιγακι τρεχουμε να μαζεψουμε το συμπαν. Ειδικα τωρα που ειναι χριστουγεννα ολοι τα εχουν στολισει με εφαρμογρες χριστογεννιατικες, ασχετα αν εχουν περασει 700.000 μπαρες και αλλα 200.000 χαζοπρογραμματα. Μετα σε περνουν τηλ γιατι το pc δεν bootarei. Πως να bootarei ο P4 ρε ανθρωπε; Εχεις δει τι τρεχεις με τις βλακειες που κατεβαζεις;

 

Για να μην πουμε για την τιμη, οσων αφορα το κοστος για την υποστηριξη, καθε δημοσια υπηρεσια σχεδον εχει IT, δεν ειναι τοσο δυσκολο να υποστηριξεις τα μηχανηματα, να κανεις τα updates τους, ουτε χρειαζεται να τα σκας για support στην καθε διανομη, το μονο που θελεις ειναι να παρεις σοβαρους ΙΤ και οχι αυτους που μπηκαν την εποχη των windows 3.1 και εχουν μεινει εκει ακομα γιατι "στο δημοσιο ειμαι αδερφε, δεν με κουναει κανεις..."

 

 

Y.Γ. για τον φιλο που ειπε οτι προτιμαει το photoshop απο το Gimp: Ξερεις τοσο καλο photoshop; Γιατι για να πειραζεις μονο levels και για να κανεις crop μια φωτογραφια για το fb, το gimp ειναι παρα πολυ. To κανεις και με πολυ πιο μικρα προγραμματα που δεν κανουν και 1.600 ευρω τα οποια ποτε δεν εχεις δωσει για να τρεχεις PS. Ασχολουμαι με φωτογραφια και το gimp ειναι ελαχιστες οι φορες που δεν με καλυψε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην πουμε για την τιμη, οσων αφορα το κοστος για την υποστηριξη, καθε δημοσια υπηρεσια σχεδον εχει IT, δεν ειναι τοσο δυσκολο να υποστηριξεις τα μηχανηματα, να κανεις τα updates τους, ουτε χρειαζεται να τα σκας για support στην καθε διανομη, το μονο που θελεις ειναι να παρεις σοβαρους ΙΤ και οχι αυτους που μπηκαν την εποχη των windows 3.1 και εχουν μεινει εκει ακομα γιατι "στο δημοσιο ειμαι αδερφε, δεν με κουναει κανεις..."

 

Καθε δημοσια υπηρεσια μπορει να εχει ΙΤ αλλα τα χαλια τους τα ειδες απο κοντα.

Το μονο που θελεις ειναι σοβαρο ΙΤ προσωπικο λες. ΟΚ αλλα ποσο ευκολο ειναι να το πετυχεις αυτο στο δημοσιο? Αφου δεν μπορεις να διαλεξεις το προσωπικο οπως μια ιδιωτικη εταιρεια. Μονο απο τυχη μπορει να βρεθει καποιος που δινει δεκαρα για το τι γινεται εκει μεσα, παντα με τον κινδυνο να αποκτησει το στιγμα της ικανοτητας και ολοι οι προισταμενοι και διευθυντες να τον εχουν πρωτη επιλογη στο χωσιμο. Αφου "ποιος αλλος τα ξερει τοσο καλα?". Γι' αυτο euklidis αν εισαι καινουριος θα σε συμβουλευα να προσεχεις πως βαδιζεις εκει μεσα.

 

Ακομα και αν ο ΑΣΕΠ ειναι αξιοκρατικος, η επιλογη γινεται με βαση τα μορια που μαζευει καποιος απο βαθμους πτυχιου, διδακτορικα ξενες γλωσσες κλπ. Τι να τον κανω εγω τον ηλεκτρολογο μηχανικο του Πολυτεχνειου που εκανε διδακτορικο και ηρθε στο δημοσιο να καλυψει θεση πληροφορικης (να παιρνει και αυτο το επιδομα) οταν ο ιδιος παραδεχεται οτι δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες?

Η τους "επιστημονες" αποφοιτους πληροφορικης που δεν εχουν ξεβιδωσει ποτε κουτι υπολογιστη και δε ξερουν να βαλουν μια PCI καρτα σε ενα μηχανημα η εστω ενα φορματ και στησιμο λειτουργικου?

Σε αυτους σκοπευεις να δωσεις να διαχειριστουν servers με linux?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τους "επιστημονες" αποφοιτους πληροφορικης που δεν εχουν ξεβιδωσει ποτε κουτι υπολογιστη και δε ξερουν να βαλουν μια PCI καρτα σε ενα μηχανημα η εστω ενα φορματ και στησιμο λειτουργικου?

 

Ο Χριστός κι η Παναγιά, δηλαδή στο πρόγραμμα σπουδών των πανεπιστημίων θα πρέπει να μπει μάθημα «φορμάτ και στήσιμο Windows»; !!!

 

Αυτός που βγήκε πρώτος στη σχολή μου δεν ήξερε που βρίσκεται το γράμμα Α στο πληκτρολόγιο. Μαγκιά του, πήγε Αμερική για έρευνα. Ναι, είναι επιστήμονας χωρίς εισαγωγικά. Σιγά μην έχανε το χρόνο του μαθαίνοντας πώς κάνουμε φορμάτ και πώς βάζουμε XP... Σαν ύλη αυτά αφορούν όσους θέλουν το πτυχίο ECDL τεχνικού της Microsoft, όχι τους απόφοιτους ΑΕΙ.

 

Αν βέβαια θέλει κάποιος απόφοιτος ΑΕΙ μπορεί να ασχοληθεί και να τα μάθει, αλλά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο της επιστήμης του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ωραιες οι αποψεις ολων σας αλλα σχολη στην ελλαδα να βγαζει τεχνικους δεν υπαρχει.Οι σχολες βγαζουνε ειτε ηλεκτρονικους ειτε προγραμματιστες. Απο κει και μετα ειναι στο χερι του καθε αποφοιτου να μαθει καποια πραγματα πανω στους υπολογιστες,πως να στησει εναν υπολογιστη πως να βαλει τα windows ποιες εφαρμογες να χρησιμοποιησει κτλ.Χωρις ψαξιμο δε γινεται και δυστυχως εκει πασχουμε στην ελλαδα,στο οτι δεμαθαινουμε τεχνικα πραγματα απρα μονο μπουρδες λες και θα γραψουμε και εγω δε ξερω τι προγραμμα στο μελλον. Εμενα παντως δε με απασχολει προς το παρον να μαθω linux αν και ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ πληροφορικης γιατι και να το βαλω σε καποιον γνωστο θα μου σπαει τ ανευρα με τα τηλεφωνα και πως το ενα και πως το αλλο επισης υπαρχουν πολυ περισσοτερες εφαρμογες για τα windows και ο κοσμος πραγματικα αυτα ξερει αυτα γνωριζει,επομενως με αυτα θα ασχοληθω. Επισης μη συγκρινεται το δημοσιο της ελλαδας με των αλλων χωρων εδω μιλαμε για 300000δημοσιους υπαλληλους και στις αλλες χωρες μιλαμε για 10-20000 δηλαδη καμια σχεση. Και βεβαια το να επιμορφωσει καποια χωρα τους υπαλληλους σε ενα νεο λειτουργικο δε τη συμφερει καθολου,θα πρεπει ουσιαστικα να τελειωσουν ολοι αυτοι και οι καινουριοι που θα μπουνε να ειναι ηδη εκπαιδευμενοι.Κοστος επιμορφωσης υπαλληλων= το κοστος ολων των αδειων windows για τα επομενα ποσα χρονια τουλαχιστον μια δεκαετια και δεν ξερω αν βαζω και λιγα.

 

Το πιο ευκολο ειναι να βαλουν open sourve προγραμματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Χριστός κι η Παναγιά, δηλαδή στο πρόγραμμα σπουδών των πανεπιστημίων θα πρέπει να μπει μάθημα «φορμάτ και στήσιμο Windows»; !!!.

 

Δεν ειπα αυτο. Ειμαι σιγουρος οτι ακομα και αυτο να γινοταν, θα βγαιναν αποφοιτοι που δεν θα ξεραν να το κανουν, οπως μπορουν να βγαινουν απο τα ΙΕΚ χωρις να το ξερουν. Οπως φυσικα δε ξερουν και σχεδον τιποτε αλλο απο αυτα που θα επρεπε να ειχαν μαθει στη σχολη τους. Οταν ο σκοπος ειναι απλως να παρεις το χαρτι και οχι να μαθεις, μπορεις απ' οτι φαινεται ευκολα να το πετυχεις.

Παρολα αυτα, σε πανεπιστημια του εξωτερικου δεν ακουγεται τοσο εξωπραγματικο η τιποτενιο οσο το εχουν εδω. Απο συζητησεις για παραδειγμα (μεσω forums) εχω ακουσει για μαθηματα που μπορει ενα assignment να ειναι να φτιαξουν μια custom εκδοση windows με το nlite

 

Απο την αλλη, αυτο που εσυ θεωρεις μαγκια, εγω το θεωρω απαραδεκτο (προσωπικη αποψη βεβαια). Το γεγονος οτι σπουδαζουν ενα αντικειμενο και αγνοουν πρακτικα θεματα του αντικειμενου αυτου που αφορουν την καθημερινοτητα τους δινει πολυ κακη εντυπωση.

Συνηθως αυτοι οι ανθρωποι εχουν γενικοτερη αδυναμια στο να λυνουν τα μικρα καθημερινα προβληματα που παρουσιαζονται σε ενα τετοιο περιβαλλον εργασιας, ακομα και μετα απο αρκετη εκπαιδευση, γιατι πολυ απλα περιμενουν καποιον να τους εξηγησει τα παντα, και επειδη οι λεπτομερειες συνεχως αλλαζουν θελουν μονιμως babysitting. Αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα και οχι ποιο εργαλειο δεν διδαχτηκε καποιος στη σχολη του, που στο κατω κατω σε λιγα χρονια θα εχει παρωχηθει.

Δεν λεω φυσικα οτι αυτα ισχυουν για την περιπτωση που ανεφερες εσυ, αλλα εχω δει αρκετους πλεον για να πειστω οτι η συσχετιση σε γενικες γραμμες ισχυει.

 

Και στο κατω κατω, ενας επιστημονας που ενδιαφερεται για ερευνα και θεωρει υποτιμητικη την ενασχοληση του με τις κοινοτυπιες της καθημερινοτητας δεν εχει πραγματικη χρησιμοτητα σε μια δημοσια υπηρεσια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ωραιες οι αποψεις ολων σας αλλα σχολη στην ελλαδα να βγαζει τεχνικους δεν υπαρχει.Οι σχολες βγαζουνε ειτε ηλεκτρονικους ειτε προγραμματιστες. Απο κει και μετα ειναι στο χερι του καθε αποφοιτου να μαθει καποια πραγματα πανω στους υπολογιστες,πως να στησει εναν υπολογιστη πως να βαλει τα windows ποιες εφαρμογες να χρησιμοποιησει κτλ.Χωρις ψαξιμο δε γινεται και δυστυχως εκει πασχουμε στην ελλαδα,στο οτι δεμαθαινουμε τεχνικα πραγματα απρα μονο μπουρδες λες και θα γραψουμε και εγω δε ξερω τι προγραμμα στο μελλον. Εμενα παντως δε με απασχολει προς το παρον να μαθω linux αν και ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ πληροφορικης γιατι και να το βαλω σε καποιον γνωστο θα μου σπαει τ ανευρα με τα τηλεφωνα και πως το ενα και πως το αλλο επισης υπαρχουν πολυ περισσοτερες εφαρμογες για τα windows και ο κοσμος πραγματικα αυτα ξερει αυτα γνωριζει,επομενως με αυτα θα ασχοληθω. Επισης μη συγκρινεται το δημοσιο της ελλαδας με των αλλων χωρων εδω μιλαμε για 300000δημοσιους υπαλληλους και στις αλλες χωρες μιλαμε για 10-20000 δηλαδη καμια σχεση. Και βεβαια το να επιμορφωσει καποια χωρα τους υπαλληλους σε ενα νεο λειτουργικο δε τη συμφερει καθολου,θα πρεπει ουσιαστικα να τελειωσουν ολοι αυτοι και οι καινουριοι που θα μπουνε να ειναι ηδη εκπαιδευμενοι.Κοστος επιμορφωσης υπαλληλων= το κοστος ολων των αδειων windows για τα επομενα ποσα χρονια τουλαχιστον μια δεκαετια και δεν ξερω αν βαζω και λιγα.

 

Το πιο ευκολο ειναι να βαλουν open sourve προγραμματα

 

Για ποια επιμορφωση μιλας; Ξερει κανεις windows στο δημοσιο; Σου ειπα, ειμαι ΙΤ δημοσιου και το 95% δεν ξερουν ουτε τα πολυ βασικα (για παραδειγμα οτι το μηχανημα πρεπει να ειναι στην πριζα για να ανοιξει ;) )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(...) Και στο κατω κατω, ενας επιστημονας που ενδιαφερεται για ερευνα και θεωρει υποτιμητικη την ενασχοληση του με τις κοινοτυπιες της καθημερινοτητας δεν εχει πραγματικη χρησιμοτητα σε μια δημοσια υπηρεσια.

Πολυ σωστό αυτό. Ζουμε το εξης παράδοξο, οι επιστήμονες οσο σπουδάζουν ασχολούνται μονο με το θεωρητικό μέρος αλλα μετα στην αγορά εργασίας ψάχνουν θέσεις τεχνικού προσωπικού, οχι καθηγητών, ερευνητών κτλ. Γιατι οσοι θελουν να αφιερωθουν στην επιστήμη δεν αφήνουν χώρο στους αποφοιτους ΤΕΙ και ΙΕΚ που εχουν περισσότερη ορεξη να λυνουν πρακτικά προβλήματα; Εδω ισχυει το "καλη η επιστήμη αλλα καλυτερη η τσέπη μας", κατα μια εννοια.. :P

 

Για ποια επιμορφωση μιλας; Ξερει κανεις windows στο δημοσιο; Σου ειπα, ειμαι ΙΤ δημοσιου και το 95% δεν ξερουν ουτε τα πολυ βασικα (για παραδειγμα οτι το μηχανημα πρεπει να ειναι στην πριζα για να ανοιξει ;) )

euklidis πολυ σωστά οσα γράφεις στις απαντήσεις σου. Δυστυχως δεν υπάρχει το προσωπικό που μπορει να υποστηρίξει μια τέτοια αλλαγή, ασχετα με το αν γνωρίζουν ή οχι. Απλως δεν θελουν αλλαγες , κι αυτο ειναι το λυπηρό.

 

Με την ευκαιρία, διαπιστώνω το δευτερο παράδοξο: Μιλάμε για ελευθερο και ανοικτό λογισμικό που εχει σκοπο να χρησιμοποιηθεί ως κλειστό κουτι σε υπολογιστές οπου δεν θα μπορει να εχει πρόσβαση κανεις αλλος εκτος του διαχειριστή λογω root account, ασχετων με το λειτουργικό υπαλλήλων κτλ. Δηλαδη μου φαίνεται περίεργο που χρειαζόμαστε κατι ελευθερο για να περιορίσουμε τις ελευθερίες των χρηστών του. (ασχετως αν συμφωνω οτι η ασυδοσία σε χώρους με πολλους υπαλλήλους ειναι η κατάρα του IT)

 

Παντως, υπάρχει τρόπος κλειδώματος των χρηστών και περιορισμού των χρηστών και στα windows. Περισσότερο ειναι πρόβλημα αποφάσεων και ευθύνης παρα τεχνικού ελλείματος.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ισχύει και στα παράθυρα αλλά με ιούς τι κανείς ; έχεις δει τι συλλογή έχουν όλα τα κρατικά μηχανήματα;

 

Δεν αφήνεις δικαιώματα για τρέξιμο, ολα κλειστα, σαν information box. Αλλη ιδεα, μπορεις να εχεις getback ή κατι παρόμοιο (ειχα βρει ενα freeware) και καθε φορα που κανει restart να σηκώνει το σωσμένο image οπως το θελεις εσυ χωρις αλλαγες. Ετσι κι αλλιως για τα θεματα της υπηρεσίας κι αν μπορει ευκολα οπως λες να γίνει port η δουλειά στο linux -σαν κλειστο κουτι-, τοτε μπορει να κλειδωθει και στα windows η προσβαση σε ολα.

 

Μεγάλη κουβέντα ανοιγουμε βεβαια, γιατι ο καθενας μετα θα ερχεται "βρε, ανοιξε μου λιγο να κατεβάσω κατι <επείγον> για τον προιστάμενο", "βρε, βαλε με λιγο να περάσω με usb stick κατι φωτογραφίες".. κι απο εκει ξεκινά το μπάχαλο! :fear: Υπάρχει λύση που την ειχα συζητήσει με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος σε εφορία, ηθελε να λύσει το πρόβλημα και να μπει ενας μικρός φτηνός υπολογιστής, κοινοχρηστος για χαζοδουλειές, με windows και τα υπόλοιπα κλειστά pc ειτε win ειτε linux. Η διαχείρηση θα γινόταν εσωτερικά απο υπαλλήλους που θα εστηναν τον υπολογιστή απο δικά τους εξαρτήματα. Τελικα δεν τον αφησαν αλλοι να προχώρησει την ιδέα, φαντάσου γιατι.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσο εύκολο και όμως πόσο μακριά φαντάζει σαν λύση για την Ελληνική πραγματικότητα,φανταστείτε να πούνε στους δημόσιους υπάλληλους

ότι πρέπει να μάθουν Linux...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα δύο λειτουργικά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Όσον αφορά το δημόσιο είναι λίγο δύσκολο. Μάλλον πρέπει να μπουν αρχικά στα σχολεία ώστε οι νέες γενιέςνα εξοικοιωθούν και όταν μπουν στο δημόσιο να μην τους ξενίζει. Τώρα της κυράς Καλλιόπης της γραμματέας δεν ξέρω πως θα της φανεί ... :)

Επεξ/σία από Aztec
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δύο λειτουργικά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Όσον αφορά το δημόσιο είναι λίγο δύσκολο. Μάλλον πρέπει να μπουν αρχικά στα σχολεία ώστε οι νέες γενιέςνα εξοικοιωθούν και όταν μπουν στο δημόσιο να μην τους ξενίζει. Τώρα της κυράς Καλλιόπης της γραμματέας δεν ξέρω πως θα της φανεί ... :)

 

Αστούς να χτυπιούνται. Ο ΙΤ κάνει κουμάντο όχι οι χρήστες, και δεν είναι στο χέρι του χρήστη πως θα είναι το security policy του οργανισμού. Όσων αφορά το ότι θα τους ξενίσει λίγο, ας μάθουν πρώτα τα παράθυρα και μετά ας μιλήσουν. Συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας για αυτα που χρειάζονται και τα υπόλοιπα σπίτι τους. Άντε γιατί πολύ κώλοχανιο το έχουν κάνει. Δεν υπάρχει υπολογιστής χωρίς limewire στο δημόσιο και αυτό εκτός από ιούς σημαίνει και μια 4άρα γραμμή του σύζευξης γονατίσμένη και δεν μπορεί να δουλέψει κανείς άλλος επειδή κάποιος βλάκας κατεβάζει. Εχω βαρεθεί να σβηνω ταινίες και τσόντες. Έλεος. Εκεί είναι για να δουλεύουν όχι για να παίζουν. Κάποια στιγμή αυτή η ανόητη νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Και ας παραπονεθούν. Εγώ για αρχή ετοιμάζομαι να κόψω το νετ σε όσους δεν το χρειάζονται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ για αρχή ετοιμάζομαι να κόψω το νετ σε όσους δεν το χρειάζονται...

Κόψτο σε όλους και πες ότι χάλασε το Ίντερνετ με τόσα downloads γιατί δεν άντεξε ή ότι κόλλησαν ιο. Ανάθεμα κι αν καταλάβουν τι τους είπες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...