Προς το περιεχόμενο

Server για internet radio...

Meddle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω το φόρουμ.

Ψάχνω να βρώ να στήσω έναν δικό μου media server ώστε να κάνω το δικό μου διαδικτυακό σταθμό.

Θέλω να το στήσω εξ'ολοκλήρου στο PC μου μόνος μου και όχι με διάφορες δωρεάν λύσεις, σε άλλους σέρβερς.

Έκανα μια σχετική έρευνα πάνω στο θέμα, και έπεσα πάνω στη λύση της Microsoft με plugin, το SHOUTcast για το Winamp και το Firefly.

Έχω καταλήξει στο SHOUTcast, αλλά δεν έχω βρει ακόμη αν μπορεί κάποιος να με ακούσει από άλλον player, εκτός του winamp.

Το Firefly από την άλλη, απ'όσο κατάλαβα, κάνει broadcast μόνο σε LAN, οπότε άκυρο.

Ψάχνω λοιπόν έναν media server (open source κατά προτίμηση) που μπορεί να κάνει broadcast ΚΑΙ από μικρόφωνο σε όλο το διαδίκτυο...

Έχετε καμία λύση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά: Εχεις στήσει τοπικά στο PC σου τον Shoutcast DNAS server και ψάχνεις έναν client με τον οποίον να συνδέεσαι στον DNAS και να μεταδίδεις το stream που θέλεις (και το οποίο αυτός στη συνέχεια θα αναμεταδίδει σε όσους το ζητούν από το διαδίκτυο); Αν ναι, τότε έχεις πάρα πολλές επιλογές, με πολύ δημοφιλή αυτήν του Winamp + Shoutcast DSP plugin. Δες κι έναν σχετικό οδηγό: SHOUTcast HOWTO @ Insomnia Wiki

Δημοσ.
Αν κατάλαβα καλά: Εχεις στήσει τοπικά στο PC σου τον Shoutcast DNAS server και ψάχνεις έναν client με τον οποίον να συνδέεσαι στον DNAS και να μεταδίδεις το stream που θέλεις (και το οποίο αυτός στη συνέχεια θα αναμεταδίδει σε όσους το ζητούν από το διαδίκτυο); Αν ναι, τότε έχεις πάρα πολλές επιλογές, με πολύ δημοφιλή αυτήν του Winamp + Shoutcast DSP plugin. Δες κι έναν σχετικό οδηγό: SHOUTcast HOWTO @ Insomnia Wiki

Τον έχω στήσει μια χαρά, και μπορώ να κάνω broadcast και με ακούνε μια χαρά όσοι έχουν Winamp.

Μέσα από WMP δεν μπορούν να με ακούσουν. Έχω βρει στα forums του SHOUTcast κάτι λύσεις, αλλά δεν έβγαλα άκρη (με .asx file).

Γι'αυτό ρώτησα αν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές, πέρα από το shoutcast.

Thanks anyways

Δημοσ.

Μου ακούγεται για θέμα ρυθμίσεων του stream. Εκπέμπεις με MP3 κωδικοποίηση ή με AAC; Ο WMP «από τη μάνα του» μπορεί να αποκωδικοποιήσει MP3 streams, αλλά όχι AAC. Χρειάζεται έξτρα plugin για AAC (όπως π.χ. αυτό της Orban Coding Technologies). Αντίθετα, ο Winamp αλλά και άλλοι players έρχονται με έτοιμη υποστήριξη για AAC decoding.

Δημοσ.
Μου ακούγεται για θέμα ρυθμίσεων του stream. Εκπέμπεις με MP3 κωδικοποίηση ή με AAC; Ο WMP «από τη μάνα του» μπορεί να αποκωδικοποιήσει MP3 streams, αλλά όχι AAC. Χρειάζεται έξτρα plugin για AAC (όπως π.χ. αυτό της Orban Coding Technologies). Αντίθετα, ο Winamp αλλά και άλλοι players έρχονται με έτοιμη υποστήριξη για AAC decoding.

Έβαλα τον MP3 encoder ap;o το plugin και ακούγεται από WMP.

Thanks a lot.

Πάντως, αν γνωρίζετε καμία άλλη λύση, πιο open source θα'θελα ν'ακούσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...