Voodooman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Θα το δω και αυτό, ευχαριστώ πολύ! Λογικά δεν πρόκειται για ελαττωματική οθόνη και φυσικά δεν είναι και τόσο κακή ώστε να παρουσιάζει τέτοιες χτυπητές ατέλειες, ακόμη και το πρώτο TFT που είχα πάρει το 2003 ήταν μια χαρά για τα δικά μου ανεκπαίδευτα ματάκια.
popolaros Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Για πρότεινε καμία που να αξίζει πραγματικά τα 100 ευρώ διαφορά (δεν το λέω εριστικά, πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω για τυχόν φίλο που θέλει οθόνη) . Ως επι το πλείστον μόνο καλύτερες γωνίες θέασης και καμιά συνδεσιμότητα παραπάνω βρίσκεις. Κατα τα άλλα, ελάχιστες οι διαφορές. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:13 ---------- Ανέβασε το εδώ αν είναι να το τσεκάρουμε και οι υπόλοιποι. Πάντως εγώ σοβαρή απόκλιση είδα μόνο στα windows 7. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-F2080-TFT-Monitor-20-SM-F2080.htm η μια και η αλλη http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-032-DE&groupid=17&catid=949&subcat= καλημερα σας
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Βασικα μετα η πας σε IPS η δεν κανεις τιποτα.......
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Για πρότεινε καμία που να αξίζει πραγματικά τα 100 ευρώ διαφορά (δεν το λέω εριστικά, πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω για τυχόν φίλο που θέλει οθόνη) . Ως επι το πλείστον μόνο καλύτερες γωνίες θέασης και καμιά συνδεσιμότητα παραπάνω βρίσκεις. Κατα τα άλλα, ελάχιστες οι διαφορές. Δεν είναι ακριβώς 100 euro, αλλά 104 (158 euro η φτηνότερη Τ220 στο skroutz.gr)... Dell 2209WA @ 262 euro (με μεταφορικά από pcbuyit.co.uk) Άλλες επιλογές LG W2220P @ 260-270 (όταν με το καλό έρθει) & NEC EA231WMi @ 354 (με μεταφορικά από pcbuyit.co.uk σε σχέση με 23-24αρες)
Antretng Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-F2080-TFT-Monitor-20-SM-F2080.htm η μια και η αλλη http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-032-DE&groupid=17&catid=949&subcat= καλημερα σας Συγνώμη αλλά εκτός ότι και οι δύο έχουν μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης (6 και 8 όταν η t220 έχει 2) οπότε δεν είναι καλύτερες σε απόλυτες τιμές, η μία μάλιστα είναι και 20 ιντσών. Όταν λέω ότι μόλις 100 ευρώ διαφορά δεν αρκούν για να πεις ότι πραγματικά αξίζουν κάτι ξέρω. Τα 100 ευρώ διαφορά θα τα δώσεις αναλόγως πως κοστολογείς το κάθε χαρακτηριστικό που θέλεις ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:53 ---------- Δεν είναι ακριβώς 100 euro, αλλά 104 (158 euro η φτηνότερη Τ220 στο skroutz.gr)... Dell 2209WA @ 262 euro (με μεταφορικά από pcbuyit.co.uk) Άλλες επιλογές LG W2220P @ 260-270 (όταν με το καλό έρθει) & NEC EA231WMi @ 354 (με μεταφορικά από pcbuyit.co.uk σε σχέση με 23-24αρες) Για την Dell 2209WA έχω ήδη απαντήσει. Είναι οντως πολύ καλή οθόνη αλλά όταν κάτι υστερει έστω και σε ενα χαρακτηριστικό, ε ας μην τρελαινόμαστε κιόλας... μιλάμε και για 100 ευρώ διαφορά, έτσι; Για την LG όπως λες όταν με το καλό έρθει. Για τη NEC συγνώμη κιόλας αλλά μιλάμε για 200 ευρώ διαφορά (όχι 100) και από ξένο site.
androu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ανέβασε το εδώ αν είναι να το τσεκάρουμε και οι υπόλοιποι. Πάντως εγώ σοβαρή απόκλιση είδα μόνο στα windows 7. ορίστε, οι ρυθμίσεις για τα χρώματα αυτή τη στιγμή είναι R 35 G 35 B 53 brightness = 55 contrast =75 --------------- Σύμφωνα με αυτά το spider θεωρεί ότι είναι σωστά τα χρώματα ... 221209.zip
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Για τη NEC συγνώμη κιόλας αλλά μιλάμε για 200 ευρώ διαφορά (όχι 100) και από ξένο site. είπα σε σχέση με 23-24αρες, όχι με την συγκεκριμένη 22αρα...που να μην το έγραφα στην παρένθεση γμτ!
Antretng Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 είπα σε σχέση με 23-24αρες, όχι με την συγκεκριμένη 22αρα...που να μην το έγραφα στην παρένθεση γμτ! Μια χαρά το είδα. Αλλά μιλάμε για την t220 την 22αρα που κάνει κάπου 150 ευρώ, σωστά; Μπορεί να την πάρει κάποιος είτε επειδή δεν θέλει μεγαλύτερες ιντσες (προσωπικά με ζαλίζει η μεγάλη οθόνη από τόσο μικρή απόσταση) είτε επειδή τόσα λεφτά διαθέτει. Δεν μπορείς να απαιτείς στον άλλο να σκάσει +200 ευρώ (συγκρίνοντας μάλιστα την τιμή από ξένο site ενώ την t220 από ελληνικό) και να του λες χαράς στο πράγμα (λες και είναι μικρή η διαφορά ενώ μιλάμε για παραπάνω από τα διπλά λεφτά) και να αλλάξει και κατηγορία οθόνης. Εγώ είπα απλά με μόλις 100 ευρώ διαφορά δεν αρκούν για να πάρεις μια πραγματικά καλύτερη οθόνη, που να αξίζει δηλαδή το σφίξιμο στο ζωνάρι. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πραγματικά πολύ καλή για τα λεφτά της. Και όλα αυτά για όσους έσπευσαν να το κράξουν το παλικάρι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 πληροφοριακά το είπα για να δεις ότι 100 euro είναι περίπου η διαφορά σε ίδιες ίντσες, προφανώς δεν απαίτησα να τα σκάσει... πιστεύεις ότι αν ήξεραν αρκετοί από πριν αυτό που παρατήρησε ο Voodooman τώρα στην T220 ότι δεν θα μάζευαν παραπάνω χρήματα για καλύτερο panel? δεν είναι πραγματικά καλύτερη η 22" Dell ή η LG από την T220? http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-F2380-TFT-Monitor.htm ακόμα και αυτή είναι καλύτερη σε ποιότητα χρωμάτων και γωνίες θέασης...
Antretng Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 πληροφοριακά το είπα για να δεις ότι 100 euro είναι περίπου η διαφορά σε ίδιες ίντσες, προφανώς δεν απαίτησα να τα σκάσει... πιστεύεις ότι αν ήξεραν αρκετοί από πριν αυτό που παρατήρησε ο Voodooman τώρα στην T220 ότι δεν θα μάζευαν παραπάνω χρήματα για καλύτερο panel? δεν είναι πραγματικά καλύτερη η 22" Dell ή η LG από την T220? http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-F2380-TFT-Monitor.htm ακόμα και αυτή είναι καλύτερη σε ποιότητα χρωμάτων και γωνίες θέασης... Για έναν που τον νοιάζουν μόνο αυτά τα κριτήρια... ναι. Από κάθε άποψη όχι. Μιλάμε για 8 ms χρόνο απόκρισης Σου φαίνεται λίγο; Για να μην σχολιάσω το γεγονός το μικρούλη "τζιτζικόνη" pixel που έχει. Αν θες να στραβωθείς, go ahead. Δεν λέω το αν είναι καλύτερη ή όχι... αλλά το αν κάποιος που αποφάσισε να πάρει την t220 αξίζει σε κάθε περίπτωση να φύγει από αυτό το μοντέλο με μόνο 100 ευρώ διαφορά χρημάτων και να πάει σε κάποιο άλλο που χει καλύτερα χαρακτηριστικά. Απλά δεν υπάρχει, δεν μπορείς να είσαι τόσο κάθετος... με παραπάνω λεφτά ναι μπορείς να είσαι όσο κάθετος θες. Άλλωστε το παλικάρι του είπε "ας έδινες άλλα 100 ευρώ"... για τα λεφτά μιλάμε, ναι ή όχι; Γιατί μου παρουσιαζεις φτηνή μια οθόνη λόγω inches; Τελικά αν δεν έπαιρνε αυτήν και έπαιρνε την άλλη θα έσκαγε ή δεν θα έσκαγε +200 ευρώ (και μάλιστα με τιμή από ξένο site)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 πρώτον το Response Time των PVA/MVA/IPS Panel δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με αυτό των TN λόγω της διαφορετικής λειτουργίας των pixels... έχω δει αρκετές περιπτώσεις οθονών που με χαμηλότερο typical response time είναι στην πραγματικότητα χειρότερες/πιο "αργές"από άλλες με μεγαλύτερο... το μικρό dpi θεωρείται θετικό μιας και απεικονίζει τα πάντα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η οθόνη, όσο για το να στραβωθεί κάποιος είναι απλά αστείο... δεν σου παρουσιάζω φτηνή μια οθόνη λόγω των ιντσών, που το έκανα αυτό? η Samsung που linkαρα έχει C-PVA Panel, για αυτό είπα ότι είναι καλύτερη από την Τ220... τι έχει το ξένο site και σου ξυνίζει?
Antretng Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 πρώτον το Response Time των PVA/MVA/IPS Panel δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με αυτό των TN λόγω της διαφορετικής λειτουργίας των pixels... έχω δει αρκετές περιπτώσεις οθονών που με χαμηλότερο typical response time είναι στην πραγματικότητα χειρότερες/πιο "αργές"από άλλες με μεγαλύτερο... Ok έχεις δει οθόνες πιο αργες... την t220 την έχεις δει; Εγώ δεν διαφώνησα στα καλύτερα χρώματα ή γωνίες θέασης... μόνο για την απόκριση μίλησα. Και πραγματικά είτε με μετρήσεις είτε με το μάτι πάει πολύ καλά... αν αναλογιστείς και τα λεφτά της είναι άψογη. το μικρό dpi θεωρείται θετικό μιας και απεικονίζει τα πάντα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η οθόνη, όσο για το να στραβωθεί κάποιος είναι απλά αστείο... Πλάκα κάνεις; Το μικρό dpi... όχι ο βενιαμίν!!! Θα χεις ανάλυση 1920 x 1080 σε μόλις 23 ιντσες... σε τόσο μικρή οθόνη και δεν θα στραβωθείς; Αν την οθόνη την χρησιμοποιείς όχι μόνο για ταινίες, φυσικά και αποτελεί κακή επιλογή. Για μένα 22-23 ίντσες και κάτω θέλεις μικρότερη native ανάλυση... να έχεις ενα ικανοποιητικό μέγεθος pixel ρε αδερφε. Από 24 και πάνω συμφωνώ. δεν σου παρουσιάζω φτηνή μια οθόνη λόγω των ιντσών, που το έκανα αυτό? Θα με τρελάνεις; Πριν λίγο δεν μου εξυμνούσες την Nec και δικαιολογούσες το γιατί την Postares ενώ είναι 200 ευρώ ακριβότερη; τι έχει το ξένο site και σου ξυνίζει? Ότι συγκρίνεις τιμές Ελλάδος με εξωτερικό... αν είναι συγκρινε της την τιμή με την τιμή που μπορείς να βρεις την t220 στο εξωτερικό
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ναι έχω μια Τ220 τώρα μπροστά μου (netcafe) και πίστεψέ με η 22αρα Dell που έχω σπίτι απλά δεν έχει διαφορές στο ghosting που φαίνονται με το μάτι δεν θα στραβωθείς, είναι θέμα συνήθειας...αν δλδ το 1920χ1080 σε 23 ίντσες έχει μικρό dpi τότε τι να πει και το νέο iMac 27'' 2560χ1440 ή τα 30αρια με 2560χ1600... η NEC έχει IPS Panel για αυτό είναι καλή και την έβαλα πληροφοριακά σε σύγκριση με άλλες 23-24αρες με TN Panel που υπάρχουν στην αγορά... ε τι να κάνω αφού δεν τις βρίσκω σε ελληνικό μαγαζί...
Antretng Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ok επειδή ξεφύγαμε... δεν μιλάγαμε για το ποια οθόνη αξίζει να αγοράσεις σήμερα. Απλά ενοχλήθηκα για το κράξιμο που κάναν στο παλικάρι. Δεν είπα πχ ότι δεν είναι καλή οθόνη η Nec... αλλά δεν είναι και μια οθόνη που παίρνεις με 100 ευρώ διαφορά όπως του την είπαν του παιδιού . Όσον αφορά το εξωτερικό.. νομίζω ότι την t220 την βρίσκεις και με 100 ευρώ... οπότε καταλαβαίνεις ότι η διαφορά μεγαλώνει. Όσον αφορά τα νέα imac... νομίζω ότι η ανάλυση θα παιζε αρνητικό παράγοντα για μένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάμε απλά για "και γιατί δεν έδωσες άλλα 100 ευρώ"... ακόμα και θέμα συνήθειας να είναι... αν ο άλλος δεν θέλει να αλλάξει συνήθεια γιατί να το κάνει; Όταν το όφελος της μεγαλύτερης ανάλυσης είναι μάλλον μικρό για τη μέση χρήση που κάνεις στο pc (που πραγματικά χρειάζεσαι τόσο μεγάλη ανάλυση; εκτός και αν έχεις υπερτούμπανο κάρτα γραφικών για games μόνο σε full hd ταινίες θα σου χρησιμέυσει... σε hd ready είσαι το ίδιο ικανοποιημένος... αλλά για τόσο μικρές οθόνες αμφιβάλλω για το κατά πόσο αξίζει να δεις ταινία σε full hd) Σταματάω εδώ... όχι επειδή θέλω να αδειάσω τη συζήτηση αλλά επειδή ο μόνος λόγος που μίλησα ήταν για αυτόν που υπογράμμισα και επειδή... εμμμ ... του το ξεσκίσαμε το νήμα
Voodooman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ μία απλή συμβουλή ζήτησα, όχι να μου πείτε τί μπορώ και τί δεν μπορώ να αγοράσω με 1,2,100 ή 200 ευρώ παραπάνω. Δηλαδή πόσο κακή πια μπορεί να είναι μία οθόνη εν έτει 2010; Ούτε φετίχ έχω με τις οθόνες, ούτε διυλίζω τον κόνωπα, μία οθόνη απλά καλή θέλω, που να κάνει την δουλειά της. Και νομίζω ότι αυτή η οθόνη δεν είναι και ό,τι πιο πεταμένο υπάρχει στην κατηγορία της, τουλάχιστον στην εποχή της. Από εχθές που βρήκα χρόνο και είπα να λύσω οριστικά το πρόβλημα, όπου και να κοίταξα, διάβασα ότι είναι μία ΟΚ οθόνη που είναι πολύ άσχημα ρυθμισμένη από το εργοστάσιο. Κάθησα, έψαξα, την ρύθμισα και τώρα είναι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.