vocals_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Για σας συμφορουμίτες,άνοιξα αυτό το θέμα γιατί είμαι 1η λυκείου και πραγματικά έχω αγχωθεί για το τι σκ@τά θα κάνω σε αυτήν την κωλοζωή. Να σας εξηγήσω το μπέρδεμά μου.Εγώ εδώ και 1 χρόνο ασχολούμαι μανιακά με την πληροφορική/τεχνολογία.Είμαι πολύ φαν,ειδικά με ό,τι έχει να κάνει με hardware,άρα θα με ενδιέφεραν κάποια επαγγέλματα στα οποία μπορώ να πάω μέσω θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω και την καλύτερη σχέση με την άλγεβρα(και λίγο με την φυσική) και έτσι θα ήταν λίγο δύσκολο να πετύχω υψηλούς βαθμούς στης πανελλαδικές.Αυτό που θέλω από σας είναι να μου πείτε ποιά επαγγέλματα θα ικανοποιούσαν τη μανία μου για το hardware και από ποιά σχολή(κυρίως Αθήνας) μπορώ να ασχοληθώ με αυτά. Από την άλλη τώρα,είμαι σκεπτόμενο άτομο,με την έννοια του ότι έχω ανησυχίες και ψάχνομαι γενικότερα,δηλαδή είμαι από τα "θεωρητικά" παιδιά.Επίσης είμαι και καλός στα αρχαία,όπως και στα νέα ελληνικά όπου φυσάω,μου φαίνονται εύκολα και με λίγο διάβασμα τα καταφέρνω.Άρα μπορώ να ακολουθήσω εύκολα την θεωρητική κατεύθυνση.Αυτό που θέλω πάλι από εσάς είναι να μου πείτε τι επαγγέλματα μπορώ να ακολουθήσω και από ποιά σχολή(πάλι κυρίως Αθηνών).Σκέφτομαι για δημοσιογράφος(κάτι σε Μichael Μοore ένα πράμα,ή τελοσπάντων ξέρετε από αυτούς που σηκώνουν το "πέπλο" και αποκαλύπτουν μεγάλες τρύπες του συστήματος) ή φιλόσοφος αν είναι να ακολουθήσω την θεωρητική κατεύθυνση. Υ.Γ.Θέλω να τονίσω ότι η επαγγελματική αποκατάσταση θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή μου και πως αν αποφασίσω τελικά να πάω σε σχολή πληροφορικής ή οπουδήποτε αλλού,θα κάτσω και θα διαβάσω δεν έχω πρόβλημα σε αυτό.Το κύριο μου πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ΣΤΟΧΟ για το τί θα κάνω. Αν δεν πετύχει τίποτα από αυτά έχω καβάτζα οικοδόμος για κάθε ενδεχόμενο.
andreasl Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε, αν πραγματικά καίγεσαι για την επαγγελματική αποκατάσταση ακολούθησε ένα επάγγελμα όπως υδραυλικός. Δε λέω να μη σπουδάσεις άν το θέλεις, αλλά σε περίπτωση που το κάνεις μην περιμένεις αποκατάσταση σε αυτό που σπούδασες. Ή μπορείς να σπουδάσεις κάτι παρεμφερές με τον υδραυλικό όπως πχ μηχανολόγος για να μπορείς να κάνεις μελέτες κλπ και σου μένουν περισσότερα στην τσέπη αλλά πάλι υδραυλικός θα είσαι. Με hardware και πληροφορική μην ασχοληθείς εκτός και αν θέλεις να καταλήξεις να κάνεις συναρμολογήσεις και service. Ασχολήσου μόνο σαν χόμπυ. Για να μη νομίζεις ότι σε κοροιδεύω, κάθησε μόνος σου και μέτρησε πόσες σχολές υπάρχουν στην ελλάδα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που βγάζουν επαγγελματίες της πληροφορικής. Θα εκπλαγείς με το νούμερο. Θα εκπλαγείς ακόμη περισσότερο μόλις ανακαλύψεις πόσες χιλιάδες κόσμος αποφοιτεί κάθε χρόνο από αυτές τις σχολές.
vocals_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε, αν πραγματικά καίγεσαι για την επαγγελματική αποκατάσταση ακολούθησε ένα επάγγελμα όπως υδραυλικός. Δε λέω να μη σπουδάσεις άν το θέλεις, αλλά σε περίπτωση που το κάνεις μην περιμένεις αποκατάσταση σε αυτό που σπούδασες. Ή μπορείς να σπουδάσεις κάτι παρεμφερές με τον υδραυλικό όπως πχ μηχανολόγος για να μπορείς να κάνεις μελέτες κλπ και σου μένουν περισσότερα στην τσέπη αλλά πάλι υδραυλικός θα είσαι. Με hardware και πληροφορική μην ασχοληθείς εκτός και αν θέλεις να καταλήξεις να κάνεις συναρμολογήσεις και service. Ασχολήσου μόνο σαν χόμπυ. Για να μη νομίζεις ότι σε κοροιδεύω, κάθησε μόνος σου και μέτρησε πόσες σχολές υπάρχουν στην ελλάδα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που βγάζουν επαγγελματίες της πληροφορικής. Θα εκπλαγείς με το νούμερο. Θα εκπλαγείς ακόμη περισσότερο μόλις ανακαλύψεις πόσες χιλιάδες κόσμος αποφοιτεί κάθε χρόνο από αυτές τις σχολές. τα ξέρω αυτά γι'αυτό είμαι και διστακτικός.Και με φαντάζομαι να κάνω μία τάδε δουλειά και να ασχολούμαι σαν χόμπυ με τους υπολογιστές,αλλά δεν ξέρω ποιά είναι αυτή η δουλειά.Και απ'την άλλη λέω μήπως και υπάρχει κάποιο καλό επάγγελμα με καλά λεφτά που να έχει σχέση με hardware.Για παράδειγμα δεν γίνεται να περάσω σε πληροφορική Αθήνας,να πάρω αριστείο και να με "τσιμπήσει" η εταιρεία από έξω για π.χ. έρευνα σε hardware κλπ. ?(Μακάρι να τανε τόσο απλό,απλώς έχω φιλοδοξίες..) Βασικά δεν θα σε πάρει κατευθείαν η εταιρεία,μ@λακία είπα άλλο ήθελα να πω,πρώτα παίρνεις υποτροφία για μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο εξωτερικού,και μετά σε μαζεύει η εταιρεία..
andreasl Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Λόγω επαγγέλματος ξέρω πάρα πολλούς νέους αποφοίτους πληροφορικής όλων των σχολών. Όλοι κάνουν επαγγέλματα της πλάκας ή ετεροαπασχολούνται και μόνο ένας εξ αυτών απόφοιτος ηλεκτρολόγων του πολυτεχνείου δουλεύει σαν coder και βγάζει και λεφτά. Είναι όμως από τους πολύ δυνατούς coders, μεγάλο μυαλό και έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Άλλος ένας γνωστός δουλεύει σε εταιρεία ίντερνετ και βγάζει ικανοποιητικό μισθό, ο οποίος επίσης αποτελεί δεξαμενή γνώσεων σε θέματα δικτύων. Όλοι οι άλλοι... καλύτερα να μη στα λέω. Εμείς οι πιο παλιοί καταφέραμε και γεμίσαμε όλες τις θέσεις του δημοσίου οπότε ούτε από μπορείς να περιμένεις.
Mika Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 αν δεν τα πας καλα με τα μαθηματικα, οπως λες, μην σκεφτεις καν να σπουδασεις πληροφορικη
vocals_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Λόγω επαγγέλματος ξέρω πάρα πολλούς νέους αποφοίτους πληροφορικής όλων των σχολών. Όλοι κάνουν επαγγέλματα της πλάκας ή ετεροαπασχολούνται και μόνο ένας εξ αυτών απόφοιτος ηλεκτρολόγων του πολυτεχνείου δουλεύει σαν coder και βγάζει και λεφτά. Είναι όμως από τους πολύ δυνατούς coders, μεγάλο μυαλό και έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Άλλος ένας γνωστός δουλεύει σε εταιρεία ίντερνετ και βγάζει ικανοποιητικό μισθό, ο οποίος επίσης αποτελεί δεξαμενή γνώσεων σε θέματα δικτύων. Όλοι οι άλλοι... καλύτερα να μη στα λέω. Εμείς οι πιο παλιοί καταφέραμε και γεμίσαμε όλες τις θέσεις του δημοσίου οπότε ούτε από μπορείς να περιμένεις. Ναι,εγώ πιστεύω πως τα μεγάλα μυαλά δεν πάνε χαμένα.Άμα το προσπαθήσεις και βγάλεις άριστο βαθμό στο πανεπιστημιό σου θα φανείς,δεν υπάρχει θέμα. mika το θέμα είναι πώς άμα θελήσω να γίνω πληροφορικάριος και δεν είμαι καλός στην άλγεβρα,θα κάτσω θα στρωθώ και θα γίνω καλός.Δεν θα το διαπραγματευτώ.Ξέρω βέβαια ότι η πληροφορική μαθηματικά είναι,γι'αυτό και δεν θα το αφήσω να μου γίνει εμπόδιο στο όνειρό μου.
aledjo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 παρατα τη πληροφορικη και ασχολησου με οτιδηποτε αλλο.
Blondeamon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 παρατα τη πληροφορικη και ασχολησου με οτιδηποτε αλλο. OTI ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ALEDJO ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ:lol:
pappous_soulis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 vocals, είναι απλό το ζήτημα. Αν δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με μαθηματικά και άλγεβρες, καλύτερα να ακολουθήσεις άλλο δρόμο. Αν πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις, σκέψου σοβαρά αν αυτός ο τομέας θα σου ταιριάζει, γιατί μπορεί σαν χόμπι να σου φαίνεται ωραίο και ενδιαφέρον, αλλά σαν δουλειά θα είναι δύσκολη και αγχώδης, είτε επιλέξεις να σχεδιάζεις υλικό, είτε software. (βλέπε deadlines, etc) Σίγουρα όμως θα έχει και ενδιαφέρον. Απλά, ζύγισε τα συν και τα πλην και αποφάσισε. υγ: δεν εξαρτάται η ζωή σου ολοκληρωτικά απ'το τι θα σπουδάσεις, ούτε μπαίνει σε κάποια τελική ευθεία, μην πέφτεις σ'αυτό το τρυπάκι.. παρατα τη πληροφορικη και ασχολησου με οτιδηποτε αλλο. πληροφορική != τεχνικός η/υ
arxaggelos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 OTI ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ALEDJO ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ:lol: κι αν ο ίδιος ο aledjo σου πει να κάνεις το ανάποδο από αυτό που λεει ο ίδιος τι κάνεις; Ρε μαν δεν μπορεί κανείς να σου πει έτσι στην ψύχρα "γίνε αυτό" κλπ. Το μόνο που θα σου έλεγα εγώ είναι, αφού όλα πλέον είναι σκατά από τη μια ή από την άλλη άποψη, κάνε αυτό που θα σου άρεσε να κάνεις και στον ελεύθερο χρόνο σου. Μόνο έτσι δεν θα ζορίζεσαι ψυχολογικά όταν θα πρέπει να το κυνηγήσεις όσο γίνεται περισσότερο.
Whiteyez Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μην σπουδάσεις τπτ αν είναι να κάτσεις Ελλάδα, αν μπορείς άνοιξε σουβλατζίδικο/γυράδικο πιο πολλά λεφτά θα βγάζεις. Μακριά από πληροφορική!
sugata Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα, η πληροφορική σαν σχολή /-ές στην Ελλάδα δε νομίζω ότι είναι στα ίδια επίπεδα με αντίστοιχων του εξωτερικού. Αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς τόσο, όσο λες, πρέπει να στρωθείς στα μαθηματικά, από χτες. Και εμένα μου άρεσε πολύ, αλλά όντας σκράπας στην άλγεβρα, δεν το κυνήγησα. Κατέληξα φιλόλογος (και ουχί φιλόσοφος, μιας και το φιλοσοφείν τη σήμερον ημέρα σπανίως βγάζει ψωμί). Αν επιλέξεις φιλολογικές σχολές, έχεις την επιλογή της φιλοσοφικής αθηνών του ΕΚΠΑ. Αν θες ΜΜΕ, δεν ξέρω αν το να μπεις στον κόπο να περάσεις σε μια τέτοια σχολή μέσω πανελληνίων αξίζει περισσότερο από το να πας σε μια ιδιωτική, τύπου Αντέννα.
aledjo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μην σπουδάσεις τπτ αν είναι να κάτσεις Ελλάδα, αν μπορείς άνοιξε σουβλατζίδικο/γυράδικο πιο πολλά λεφτά θα βγάζεις. Μακριά από πληροφορική! +100000 εσυ εχεις καταλαβει που ζεις! ποσο χρονων εισαι? οσο για το topic starter, μη σκεφτεσαι οποιοδηποτε χομπυ να το κανεις επαγγελμα. ειναι το μεγαλυτερο εγκλημα!
Xorxhs! Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 να σκεφτεις και την εξοδο σου στο εξωτερικο....το παιδι μου θα το εστελνα εξω να σπουδασει και να συνεχισει εκει την επαγγελαμτικη του σταδιοδομια..
vocals_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 να σκεφτεις και την εξοδο σου στο εξωτερικο....το παιδι μου θα το εστελνα εξω να σπουδασει και να συνεχισει εκει την επαγγελαμτικη του σταδιοδομια.. Και εγώ αυτό σκέφτομαι κυρίως.Όπου και αν μπω,θα προσπαθήσω να πάρω υποτροφία ή να κάνω οτιδήποτε θα με πάει έξω.Γιατί εδώ μόνο καλά δεν είναι.Την Ελλάδα μου φαίνεται,μόνο για διακοπές θα την προτιμάω. Κοίτα, η πληροφορική σαν σχολή /-ές στην Ελλάδα δε νομίζω ότι είναι στα ίδια επίπεδα με αντίστοιχων του εξωτερικού. Αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς τόσο, όσο λες, πρέπει να στρωθείς στα μαθηματικά, από χτες. Και εμένα μου άρεσε πολύ, αλλά όντας σκράπας στην άλγεβρα, δεν το κυνήγησα. Κατέληξα φιλόλογος (και ουχί φιλόσοφος, μιας και το φιλοσοφείν τη σήμερον ημέρα σπανίως βγάζει ψωμί). Αν επιλέξεις φιλολογικές σχολές, έχεις την επιλογή της φιλοσοφικής αθηνών του ΕΚΠΑ. Αν θες ΜΜΕ, δεν ξέρω αν το να μπεις στον κόπο να περάσεις σε μια τέτοια σχολή μέσω πανελληνίων αξίζει περισσότερο από το να πας σε μια ιδιωτική, τύπου Αντέννα. Αχα το κοίταξα το Καποδιστριακό.Αν σπουδάσω εκεί μήπως ξέρεις μετά τι επάγγελμα μπορώ να κάνω κυρίως εξωτερικό?(ναι οκ φιλόσοφος αλλά με τί ασχολούνται κυρίως οι φιλόσοφοι)Γιατί ξαναλέω ότι σε ό,τι και να σπουδάσω,ο απώτερος μου στόχος θα είναι το εξωτερικό. Τώρα για δημοσιογράφος,μου φαίνεται τελικά ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνεις ένας σοβαρός και καταξιωμένος επαγγελματίας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Και τονίζω το σοβαρός,γιατί εδώ και αυτοί του Star καταξιωμένοι είναι(για τα δεδομένα της Ελλάδας),αλλά μόνο σοβαρούς δεν τους λες. Να συμπληρώσω ότι δεν είμαι και εντελώς σκράπας στα μαθηματικά,απλά δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση,και με σωστό διάβασμα δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην τα καταφέρνει σε κάτι,είτε αυτό είναι άλγεβρα, είτε λατινικά..Εξάλλου έχω και λίγο περιθώριο ακόμα για να το παλέψω το θέμα,δεν δίνω και σε 1 μήνα πανελλαδικές. Μην σπουδάσεις τπτ αν είναι να κάτσεις Ελλάδα, αν μπορείς άνοιξε σουβλατζίδικο/γυράδικο πιο πολλά λεφτά θα βγάζεις. Μακριά από πληροφορική! Μέχρι ένα σημείο έχεις δίκιο,αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα πια. Και όσο για το "μακριά απ'την πληροφορική" με τέτοιες προτάσεις δεν πρόκειται να με πείσεις για τίποτα,αν έχεις επιχειρήματα έλα και πες τα. Ρε μαν δεν μπορεί κανείς να σου πει έτσι στην ψύχρα "γίνε αυτό" κλπ. Το μόνο που θα σου έλεγα εγώ είναι, αφού όλα πλέον είναι σκατά από τη μια ή από την άλλη άποψη, κάνε αυτό που θα σου άρεσε να κάνεις και στον ελεύθερο χρόνο σου. Μόνο έτσι δεν θα ζορίζεσαι ψυχολογικά όταν θα πρέπει να το κυνηγήσεις όσο γίνεται περισσότερο. arxaggele δεν ζήτησα να μου πείτε κάνε αυτό ή το άλλο,απλά ζήτησα να μου προτείνετε σχολές και από τις 2 κατευθύνσεις από τις οποίες θα μπορώ να ακολουθήσω ορισμένα επαγγέλματα,με βάση τις αρεσκείες μου που σας είπα,τα οποία θα έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση και με τα οποία θα μπορώ να κάνω μία αξιοπρεπή καριέρα στο εξωτερικό. Μακάρι να τα καταφέρω πάντως και να είναι αυτό που μου αρέσει και αντικείμενο της δουλειάς μου,γι'αυτό και σας είπα τι γουστάρω στη ζωή μου ώστε να βρούμε το καλύτερο επάγγελμα που μπορώ να ακολουθήσω με βάση αυτά. οσο για το topic starter, μη σκεφτεσαι οποιοδηποτε χομπυ να το κανεις επαγγελμα. ειναι το μεγαλυτερο εγκλημα! Για εξήγησέ το μου λίγο να το καταλάβω αυτό.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:58 ---------- vocals, είναι απλό το ζήτημα. Αν δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με μαθηματικά και άλγεβρες, καλύτερα να ακολουθήσεις άλλο δρόμο. Αν πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις, σκέψου σοβαρά αν αυτός ο τομέας θα σου ταιριάζει, γιατί μπορεί σαν χόμπι να σου φαίνεται ωραίο και ενδιαφέρον, αλλά σαν δουλειά θα είναι δύσκολη και αγχώδης, είτε επιλέξεις να σχεδιάζεις υλικό, είτε software. (βλέπε deadlines, etc) Σίγουρα όμως θα έχει και ενδιαφέρον. Απλά, ζύγισε τα συν και τα πλην και αποφάσισε. υγ: δεν εξαρτάται η ζωή σου ολοκληρωτικά απ'το τι θα σπουδάσεις, ούτε μπαίνει σε κάποια τελική ευθεία, μην πέφτεις σ'αυτό το τρυπάκι.. πληροφορική != τεχνικός η/υ Όχι και βέβαια δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι,απλά αφού μπορώ να ίσως καθορίσω από τώρα το τί θα κάνω,λογικά,για την υπόλοιπη ζωή μου,γιατί να μην το κάνω ? Εγώ να πω ότι μέσα στο μυαλό μου το επάγγελμα που θα κάνω άμα ακολουθήσω πληροφορική θα είναι κάποια έρευνα σε hardware σε κάποια μεγάλη εταιρεία στο εξωτερικό κλπ.Θα είμαι δηλαδή από τους dudes που εφηύραν τους ssd,κάπως έτσι το φαντάζομαι.Κάποιος που ξέρει κάτι παραπάνω για αυτό το επάγγελμα ας μου πει πως είναι,ώστε να μην το φαντασιώνομαι μόνο ,και ας μου πει αν αυτά που λέω είναι λίγο ουτοπικά,γιατί εμένα κάπως έτσι μου φαίνονται.Ααα το παιδί που σπούδασε πληροφορική στην Ελλάδα και πήρε υποτροφία από το εξωτερικό και τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία στην Αμερική..Είναι εφικτά όλα αυτά ρε guys ??????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.