Προς το περιεχόμενο

Προβληματισμοί για κατεύθυνση και μέλλον ζωής

vocals_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαναλέω, φιλόσοφος δεν, μην μπερδεύεσαι.

Μιας και από κει ξέρω να σου πω, έχουμε τα τμήματα:

1) Φιλολογίας: το κλασικό φιλολογικό. Δημόσιο -> ΑΣΕΠ -> καθηγητής γυμνασίου - λυκείου.

2) Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας: ίσως το πιο ενδιαφέρον τμήμα, αλλά και το πιο ριγμένο σε σχέση με το Φιλ. και το Ιστ/Αρ, από άποψη πρεστίζ εντός Πανεπιστημίου. Ξεκινάς με μαθήματα που σχετίζονται και με τους τρεις τομείς. 2ο ή 3ο έτος επιλέγεις κατεύθυνση. Δημόσιο -> ΑΣΕΠ -> καθηγητής γυμνασίου - λυκείου

3) Ιστορίας - Αρχαιολογίας : ενδιαφέρον, δύσκολο. Στο τρίτο έτος επιλέγεις μια από τις 2 κατευθύνσεις. Αν πάρεις την πρώτη (ιστορία), ξέρεις τη διαδικασία. Αν πάρεις τη δεύτερη (αρχαιολογία) καλό είναι να χτίσεις δημόσιες σχέσεις και να ψάχνεσαι συνέχεια για δουλειά και συμβάσεις.

4) Τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής/Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Εδώ ξέρεις τι βγαίνεις, δε χρειάζεται να πω πολλά

5) Τμήματα Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών: το αυτό.

6) Τμήμα τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών, καθώς και τμήμα σλαβικών σπουδών: αυτά τα δυο δεν μπορώ να τα αξιολογήσω. Μπορεί να έχουν ψωμί.

Αν απώτερος στόχος σου είναι το εξωτερικό, γνώμη μου είναι ότι επιλογές σου πρέπει να είναι

(1) ή (2) ή (3). Για τα του (6) θα ήθελα πολύ να σου πω τι ξέρω, αλλά δεν.

Σ' αυτά τα τρία που σου προτείνω, υπάρχει και πιθανότητα να γίνεις, πέρα από ερευνητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), καθηγητής γυμνασίου λυκείου σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Για αρχή: ρίξε μια ματιά στο παρακάτω δεντράκι

Ακολούθως, ρίξε μια ματιά στα προγράμματα σπουδών κάθε σχολής:

1) Φιλολογίας

2) Φ.Π.Ψ.

3) Ιστ/Αρ

4) Τ.Σ.Α.Σ

5) Σ.Σ.

Το μείον της ΦΙλοσοφικής ΑΘηνών;

Το γεγονός ότι είναι η φιλοσοφική Αθηνών. Να είσαι προετοιμασμένος για υφάκια δέκα καρδιναλίων, για ειρωνείες, για πετσοκοψίματα. Θεωρούν εαυτούς καλύτερους, και δε δέχονται κουβέντα (για τους καθηγητές μιλάω πάντα, αν και κάποιοι, λίγοι κατά τη γνώμη μου, φοιτητές, ακολουθούν κατά πόδας)

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν είσαι καλός στην άλγεβρα, φυσική και γενικά θετικές επιστήμες, διάλεξε τον άλλον δρόμο.

Δεν αρκεί λίγη πίεση και διάβασμα ώστε να περάσεις κάπου, θα πρέπει να τελειώσεις από εκεί που θα περάσεις και να διαβάζεις συνέχεια μετά ώστε να αναβαθμίζεσαι. Η πίεση κάποια στιγμή θα σε κάνει να τα παρατήσεις και να στραφείς αλλού.

Αν πιστεύεις ότι έχεις το "ταλέντο" αλλά σου λείπει η μέθοδος ή το πρόγραμμα, θα σου πρότεινα να σκεφτείς πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγεις για έξω και θα μπεις εκεί σε πρόγραμμα γιατί εδώ...

Αν πάλι προτιμάς και σου είναι πιο εύκολη η θεωρητική κατεύθυνση, ακολούθησέ την.

Γενικά, να έχεις στο νου σου να κάνεις κάτι που να σου αρέσει και να μπορείς να το κάνεις. Ο συνδυασμός θα σου φέρει και ευτυχισμένο μέλλον και χρήμα.

Δημοσ.
Φίλε, αν πραγματικά καίγεσαι για την επαγγελματική αποκατάσταση ακολούθησε ένα επάγγελμα όπως υδραυλικός.

Να και καποιος που ειπε κατι σωστο.

Υδραυλικος, ηλεκτρολογος.

100 ευρα το δεκαλεπτο και δεν προλαβαινουν.

Μιλαμε για πολυυυυυυυ χρημα!

Και επιτελους, ειναι μια κανονικη δουλεια, οι δουλειες του γραφειου

δεν ειναι, να δουλεψουν και λιγο τα ερμα τα χερακια αντι να πατανε

πληκτρα.

Συμβουλη:

Βγαλε οπως οπως το γαμωλυκειο, μετα πανε σε μια σχολη αναλογη

και συγχρονως πηγαινε βοηθος σε κανα μαστορα να μαθαινεις, να

βγαζεις το χαρτζιλικι σου και να αποκτας σιγα σιγα πελατεια.

Κρατα το hardware για χομπυ και παρατα θρανια και εκπαιδευση,

δεν προσφερουν απολυτως τιποτα, τουλαχιστον σε οτι αφορα

υπολογιστες....

Δημοσ.

Ας πω κι εγώ την γνώμη μου. Λοιπόν εφόσον θες να ψαχτείς από θέμα έρευνας και τεχνολογίας ξέχνα με την μια τα φιλοσοφικοψυχολογικοφιλολογικά. Ναι οκ μπορεί να κάνεις την υπέρβαση ναι μπορεί να πιάσεις το λαχείο και να είσαι στο 0,0001% που κάνουν έρευνα πάνω σε τέτοια θέματα αλλά το πιθανότερο είναι σε 4 χρόνια να προσγειωθείς σε αυτό που είπε ο sugata, ΑΣΕΠ κι άγιος ο θεός.

Φιλόσοφος με την έννοια που το λες εσύ, μάλλον δεν θα γίνεις στην φιλοσοφική. Πέντε δέκα τσιτάτα θα μάθεις να πετάς, ίσως πάρεις και το κατάλληλο ερέθισμα κι αυτό ήταν. Αν δεν ψαχτείς μόνος σου, αν δεν έχεις ήδη ενδιαφέροντα σε φιλοσοφικά θέματα ή αν δεν έχεις διαβάσει ήδη κάμποσα φιλοσοφικά βιβλία το πιο πιθανό θα είναι να καταραστείς την στιγμή που μπήκες.

Σύμφωνα με αυτά που διάβασα το πιο ταιριαστό για σένα είναι μηχανικός. Η καλύτερη επιλογή για σένα θα ήταν Μηχανικός Υπολογιστών στην Πάτρα (περι SSD που είπες) ή μετά CSD στο Ηράκλειο για μετεξέλιξη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας πάλι στο Ηράκλειο. Ξέρω προσωπικά κάποιον που πήγε με αυτή τη σειρά και τώρα είναι στο R n' D της Intel στην Αμερική. Και τόσο μακριά να μην πάει η βαλίτσα, το ΙΤΕ από μόνο του είναι το κέντρο της έρευνας και πολύ καλό Ινστιτούτο.

Μετά ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οι αυτοματισμού, οι πληροφορικές και άλλα διάφορα να διαλέξεις. Ψάξτο και θα βρεις ακριβώς τι χρειάζεσαι. Φυσικά αυτά τα επαγγέλματα και τις υποτροφίες και τα εξωτερικά τα ονειρεύεσαι αν και μόνο αν στρωθείς στο διάβασμα. Στο σοβαρό διάβασμα. Δηλαδή πασαλείματα και διάβασμα από εδώ κι απο κει ξέχνα τα. Όχι ότι δεν θα καταφέρεις να μπεις και να τελειώσεις αυτές τις σχολές, απλά αυτό που εσύ ονειρεύεσαι περι έρευνας στην αιχμή της τεχνολογίας και "τσίμπημα" εταιριών από το εξωτερικό θέλουν και τα απαραίτητα εφόδια.

Διάλεξε αν θα τα καταφέρεις με τόσο διάβασμα, αν έχεις την υπομονή και την όρεξη να την παλέψεις με ατέλειωτα μαθηματικά και φυσικές και από κει και πέρα είναι δική σου επιλογή. Αν την παλέψεις πάντως, πίστεψε με, την επαγγελματική αποκατάσταση και τα λεφτά που θα παίρνεις θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολεί, θα είναι τέλεια.

Όσο για τον Michael Moore που ανέφερες δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος για να αφυπνίσεις τον κόσμο. Μυαλό θέλει, να έχεις up to date ενημέρωση, να καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου και να διαβάζεις ατέλειωτα. Αυτά. Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις..

Δημοσ.

Να και καποιος που ειπε κατι σωστο.

Υδραυλικος, ηλεκτρολογος.

100 ευρα το δεκαλεπτο και δεν προλαβαινουν.

Μιλαμε για πολυυυυυυυ χρημα!

Και επιτελους, ειναι μια κανονικη δουλεια, οι δουλειες του γραφειου

δεν ειναι, να δουλεψουν και λιγο τα ερμα τα χερακια αντι να πατανε

πληκτρα.

Συμβουλη:

Βγαλε οπως οπως το γαμωλυκειο, μετα πανε σε μια σχολη αναλογη

και συγχρονως πηγαινε βοηθος σε κανα μαστορα να μαθαινεις, να

βγαζεις το χαρτζιλικι σου και να αποκτας σιγα σιγα πελατεια.

Κρατα το hardware για χομπυ και παρατα θρανια και εκπαιδευση,

δεν προσφερουν απολυτως τιποτα, τουλαχιστον σε οτι αφορα

υπολογιστες....

Για το υδραυλικός-ηλεκτρολόγος να πω ότι δεν μου αρέσει καθόλου,το ξέρω ότι έχει πολύ δουλειά και πολύ πελατεία,άμα ήθελα απλά μια δουλειά να βγάζω λεφτά θα είχα αποφασίσει από τώρα ότι θα φτιάχνω σωλήνες και δεν θα χα ανοίξει αυτό το θέμα.

Όσον αφορά το γαμωλύκειο,συμφωνώ γιατί όπως είπε και ο Mark Twain : Don't let schooling interfere with your education.:P

Αν δεν είσαι καλός στην άλγεβρα, φυσική και γενικά θετικές επιστήμες, διάλεξε τον άλλον δρόμο.

Παίζει να το κάνω.:P

Δεν αρκεί λίγη πίεση και διάβασμα ώστε να περάσεις κάπου, θα πρέπει να τελειώσεις από εκεί που θα περάσεις και να διαβάζεις συνέχεια μετά ώστε να αναβαθμίζεσαι. Η πίεση κάποια στιγμή θα σε κάνει να τα παρατήσεις και να στραφείς αλλού.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό και αυτή είναι και η νοοτροπία μου.Δεν θα έμπαινα στη σχολή και μετά θα έλεγα "ντάξει ξάπλαρε τώρα καλά είσαι":p.

Γενικά, να έχεις στο νου σου να κάνεις κάτι που να σου αρέσει και να μπορείς να το κάνεις. Ο συνδυασμός θα σου φέρει και ευτυχισμένο μέλλον και χρήμα.

Αυτό προσπαθώ να κάνω.Δεν πρόκειται π.χ. να πάω να γίνω υδραυλικός όπως πρότεινε ο φίλος gf030 μόνο και μόνο επειδή έχει δουλειά/λεφτά.

Ξαναλέω, φιλόσοφος δεν, μην μπερδεύεσαι.

Μιας και από κει ξέρω να σου πω, έχουμε τα τμήματα:

1) Φιλολογίας: το κλασικό φιλολογικό. Δημόσιο -> ΑΣΕΠ -> καθηγητής γυμνασίου - λυκείου.

2) Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας: ίσως το πιο ενδιαφέρον τμήμα, αλλά και το πιο ριγμένο σε σχέση με το Φιλ. και το Ιστ/Αρ, από άποψη πρεστίζ εντός Πανεπιστημίου. Ξεκινάς με μαθήματα που σχετίζονται και με τους τρεις τομείς. 2ο ή 3ο έτος επιλέγεις κατεύθυνση. Δημόσιο -> ΑΣΕΠ -> καθηγητής γυμνασίου - λυκείου

3) Ιστορίας - Αρχαιολογίας : ενδιαφέρον, δύσκολο. Στο τρίτο έτος επιλέγεις μια από τις 2 κατευθύνσεις. Αν πάρεις την πρώτη (ιστορία), ξέρεις τη διαδικασία. Αν πάρεις τη δεύτερη (αρχαιολογία) καλό είναι να χτίσεις δημόσιες σχέσεις και να ψάχνεσαι συνέχεια για δουλειά και συμβάσεις.

4) Τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής/Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Εδώ ξέρεις τι βγαίνεις, δε χρειάζεται να πω πολλά

5) Τμήματα Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών: το αυτό.

6) Τμήμα τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών, καθώς και τμήμα σλαβικών σπουδών: αυτά τα δυο δεν μπορώ να τα αξιολογήσω. Μπορεί να έχουν ψωμί.

Αν απώτερος στόχος σου είναι το εξωτερικό, γνώμη μου είναι ότι επιλογές σου πρέπει να είναι

(1) ή (2) ή (3). Για τα του (6) θα ήθελα πολύ να σου πω τι ξέρω, αλλά δεν.

Σ' αυτά τα τρία που σου προτείνω, υπάρχει και πιθανότητα να γίνεις, πέρα από ερευνητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), καθηγητής γυμνασίου λυκείου σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Για αρχή: ρίξε μια ματιά στο παρακάτω δεντράκι

Ακολούθως, ρίξε μια ματιά στα προγράμματα σπουδών κάθε σχολής:

1) Φιλολογίας

2) Φ.Π.Ψ.

3) Ιστ/Αρ

4) Τ.Σ.Α.Σ

5) Σ.Σ.

Το μείον της ΦΙλοσοφικής ΑΘηνών;

Το γεγονός ότι είναι η φιλοσοφική Αθηνών. Να είσαι προετοιμασμένος για υφάκια δέκα καρδιναλίων, για ειρωνείες, για πετσοκοψίματα. Θεωρούν εαυτούς καλύτερους, και δε δέχονται κουβέντα (για τους καθηγητές μιλάω πάντα, αν και κάποιοι, λίγοι κατά τη γνώμη μου, φοιτητές, ακολουθούν κατά πόδας)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αυτό ακριβώς χρειαζόμουνα.Τώρα,αν είναι για θεωρητική κλείνω περισσότερο προς φιλοσοφία,και εννοείται για δουλειά στο εξωτερικό.Για καθηγητής σε σχολεία και Ελλάδας και εξωτερικού δεν το σκέφτομαι γιατί δεν μου αρέσει καθόλου το συγκεκριμένο επάγγελμα.Άρα αυτό που μένει είναι ερευνητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.Εδώ ξέρεις να διαφωτίσεις λίγο ? Τι ακριβώς ερευνούνε σε θέματα φιλοσοφίας ?

Και βέβαια πόσο δύσκολο είναι να γίνεις ερευνητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού ? Με υποτροφία ?

edit : Praetoriane τώρα διαβάζω το ποστ σου και μου έφερες τα πάνω κάτω :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:54 ----------

Ας πω κι εγώ την γνώμη μου. Λοιπόν εφόσον θες να ψαχτείς από θέμα έρευνας και τεχνολογίας ξέχνα με την μια τα φιλοσοφικοψυχολογικοφιλολογικά. Ναι οκ μπορεί να κάνεις την υπέρβαση ναι μπορεί να πιάσεις το λαχείο και να είσαι στο 0,0001% που κάνουν έρευνα πάνω σε τέτοια θέματα αλλά το πιθανότερο είναι σε 4 χρόνια να προσγειωθείς σε αυτό που είπε ο sugata, ΑΣΕΠ κι άγιος ο θεός.

Φιλόσοφος με την έννοια που το λες εσύ, μάλλον δεν θα γίνεις στην φιλοσοφική. Πέντε δέκα τσιτάτα θα μάθεις να πετάς, ίσως πάρεις και το κατάλληλο ερέθισμα κι αυτό ήταν. Αν δεν ψαχτείς μόνος σου, αν δεν έχεις ήδη ενδιαφέροντα σε φιλοσοφικά θέματα ή αν δεν έχεις διαβάσει ήδη κάμποσα φιλοσοφικά βιβλία το πιο πιθανό θα είναι να καταραστείς την στιγμή που μπήκες.

Σύμφωνα με αυτά που διάβασα το πιο ταιριαστό για σένα είναι μηχανικός. Η καλύτερη επιλογή για σένα θα ήταν Μηχανικός Υπολογιστών στην Πάτρα (περι SSD που είπες) ή μετά CSD στο Ηράκλειο για μετεξέλιξη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας πάλι στο Ηράκλειο. Ξέρω προσωπικά κάποιον που πήγε με αυτή τη σειρά και τώρα είναι στο R n' D της Intel στην Αμερική. Και τόσο μακριά να μην πάει η βαλίτσα, το ΙΤΕ από μόνο του είναι το κέντρο της έρευνας και πολύ καλό Ινστιτούτο.

Μετά ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οι αυτοματισμού, οι πληροφορικές και άλλα διάφορα να διαλέξεις. Ψάξτο και θα βρεις ακριβώς τι χρειάζεσαι. Φυσικά αυτά τα επαγγέλματα και τις υποτροφίες και τα εξωτερικά τα ονειρεύεσαι αν και μόνο αν στρωθείς στο διάβασμα. Στο σοβαρό διάβασμα. Δηλαδή πασαλείματα και διάβασμα από εδώ κι απο κει ξέχνα τα. Όχι ότι δεν θα καταφέρεις να μπεις και να τελειώσεις αυτές τις σχολές, απλά αυτό που εσύ ονειρεύεσαι περι έρευνας στην αιχμή της τεχνολογίας και "τσίμπημα" εταιριών από το εξωτερικό θέλουν και τα απαραίτητα εφόδια.

Διάλεξε αν θα τα καταφέρεις με τόσο διάβασμα, αν έχεις την υπομονή και την όρεξη να την παλέψεις με ατέλειωτα μαθηματικά και φυσικές και από κει και πέρα είναι δική σου επιλογή. Αν την παλέψεις πάντως, πίστεψε με, την επαγγελματική αποκατάσταση και τα λεφτά που θα παίρνεις θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολεί, θα είναι τέλεια.

Όσο για τον Michael Moore που ανέφερες δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος για να αφυπνίσεις τον κόσμο. Μυαλό θέλει, να έχεις up to date ενημέρωση, να καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου και να διαβάζεις ατέλειωτα. Αυτά. Καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις..

Φίλε καταρχήν σε ευχαριστώ για το βοηθητικό σου ποστ.Μου φαίνεται ότι με έχεις καταλάβει πάρα πολύ.Πρώτα από όλα να σου πω ότι μου ξεσήκωσες τα μυαλά όσον αφορά το ΙΤΕ και ξαναλέω ότι αν βάλω στόχο κάτι θα βάλω τα δυνατά μου και θα το πετύχω,άσχετα αν χρειαστεί να ξεσκιστώ στα μαθηματικά/φυσική.

Όσο για τον Moore,δεν νομίζα ότι είπα πως χρειάζεσαι να είσαι φιλόσοφος για αυτό,απλά πιστεύω πως μπορείς να το πετύχεις πιο εύκολα γίνοντας δημοσιογράφος.

Δημοσ.
Συγνώμη φιλαράκο,μας λες ότι είσαι μαθητής γυμνασίου;Και πρέπει να το πιστέψουμε;

Για συζήτηση,καλά είναι πάντως.

Ώπα μαθητής 1ης λυκείου είπα ότι είμαι,και κάτσε,πού κόλλησες εσύ τώρα ?Άμα δεν θες μην το πιστεύεις αλλά μην μου το λες κιόλας,δεν θα κάτσω να σε πείσω,τουλάχιστον βοήθησε με στο πρόβλημα μου άμα θες.

Δημοσ.

vocals_ , άσχετα με όσα βοηθητικά σου πουν εδώ στο φόρουμ, ή οι φίλοι/γνωστοί/οικογένεια/ο ίδιος σου ο εαυτός, άρχισε από τώρα να συνειδητοποιείς ένα πράμμα - πάνω απ' όλα :

Ο,ΤΙ και να σπουδάσεις/με Ο,ΤΙ και ν' ασχοληθείς, τη μεγαλύτερη σημασία έχει να γίνεις καλός με το αντικείμενο και να ψάχνεσαι συνέχεια στην πορεία. Δεν υπάρχουν, ειδικά σήμερα (και ειδικότερα στο μέλλον), επαγγέλματα που θα είσαι χαλαρός, και θα κόβεις χρήμα έτσι απλά - ούτε θα τελειώσεις κάτι, και θα περιμένουν έξω απ' τη σχολή να σε προσλάβουν. Όλα θέλουν τρέξιμο, είτε για να χωθείς σ' αυτά, είτε για να ξεχωρίσεις.

Γνώμη μου, φρόντισε να αξιοποιήσεις πρωτ' απ' όλα τις φυσικές κλίσεις σου σε κάτι, και μάλιστα σε κάτι που ει δυνατόν το χαίρεσαι (μεγάλο πράμμα αυτό, για διάφορους λόγους). Συνδύασε τα προηγούμενα (όσο πάλι είναι δυνατόν) με οικογενειακές δυνατότητες και συμβατότητα (αν πχ έχεις πατέρα λογιστή, μη πολυψάχνεσαι να γίνεις αρχιτέκτονας,,,,,,εκτός κι αν το 'χεις τόσο πια στο αίμα σου). Καταλαβαίνεις νομίζω τί θέλω να πω.

Αναζήτησε επίσης δασκάλους/σχολικούς συμβούλους ξερωγω, και συζήτα μαζί τους για το θέμα.

Δημοσ.

Άλλο να μπαινοβγάζεις κάρτες γραφικών και άλλο να σχεδιάζεις hardware.

Άλλο να κάνεις format και άλλο να προγραμματίζεις τον πυρήνα του λειτουργικού.

Άλλο να σ αρέσουν τα αστέρια και άλλο να είσαι αστροναύτης.

ΑΛΛΑ

Αφού το ένα σε κάνει να ονειρεύεσαι να φτάσεις στο άλλο (ακόμα κ αν στην πραγματικότητα δεν έχουν και τόσο σχέση...) τότε αυτό είναι ένα καλό εφόδιο, απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει και μεγάλη απόσταση..!

Απ την άλλη..

Και εμένα μ αρέσει η μπάλα, αλλά ξέρω ζιντάν δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω. Οπότε δεν πάω να γίνω ποδοσφαιριστής. Οπότε το θέμα είναι ότι αμα δεν σ αρέσουν τα μαθηματικά τώρα (της πρώτης λυκείου δλδ..) αστα βράστα !!

Καλό είναι να ονειρεύεσαι να γίνεις ζιντάν, σε βοηθάει να γίνεις τουλάχιστον ένας καραγκούνης.. Αλλά δεν θα γίνεις μόνο επειδή το ονειρεύεσαι.

Καλό είναι που έχεις όνειρα, υπάρχουν σχολές και ελλάδα (συμφωνώ με τον πραιτοριανό) που μπορούν να σε καλύψουν, μπορείς να πας και εξωτερικό το θέμα είναι αν εσύ πιστεύεις ότι έχεις τις απαραίτητες δυνάμεις.

Γιατί κανείς δεν θέλει έναν κακό προγραμματιστή/σουβλατζή κλπ....

Δημοσ.

Αυτό που διαπιστώνω εγώ από μια άποψη, είναι ότι είσαι διατεθειμένος αντί να ασχοληθείς με το αντικείμενο που λες ότι γουστάρεις κάργα (και για να το πω γενικά, ό,τι έχει να κάνει με τεχνολογία), και επικεντρώνεσαι ας πούμε στα της θεωρητικής κατεύθυνσης, τα οποία καλά είναι μεν, χωρίς ιδιαίτερο μέλλον δε.

Και εξηγώ:

1) Αρχαιολόγος: καμιά σχέση με τη Lara Croft. Εκτός κι αν έχεις τα λεφτά της, σ' αυτό το επάγγελμα θα φτύσεις αίμα. Μην το αναλύσω παραπάνω. Γενικά θα είσαι συνέχεια στο ψάξιμο, ιδίως αν είσαι Ελλαδα. Έχει ψωμί, και πολύ μάλιστα, άμα γίνεις αρχαιοκάπηλος. Και όχι, δεν κάνω πλάκα.

2) Ερευνητής είναι δύσκολο να γίνεις. Και όταν λέμε ερευνητής, μη φανταστείς θα τρέχεις πάνω κάτω στας εξοχάς. Μάλλον πάνω κάτω από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη.

3) Να ασχοληθείς με αρχαία κείμενα; Με μεσαιωνικά; Με βυζαντινά; Με; Με; Με; Πόσα νομίζεις ότι υπάρχουν ακόμη για τα οποία δεν έχουν εκδοθεί μελέτες και ερμηνείες; Θα πρέπει να πιάσεις ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα και όσο γίνεται πιο παρθένο, και να βγάλεις ζουμί.

Όταν τελειώσεις με το πτυχίο στην Ελλάδα, αν πάρεις είτε υποτροφία λόγω βαθμού (δύσκολο) είτε μέσω εξετάσεων (κάθε χρόνο, δε θυμάμαι το όνομα του οργανισμού, γίνονται εξετάσεις για υποτροφίες), φεύγεις εξωτερικό για μεταπτυχιακά και τα λοιπά. Εδώ είναι που θα παίξεις την περισσότερη μπάλα, και θα δείξεις πραγματικά τι μπορείς να κάνεις. Εδώ όμως είναι που θα αντιμετωπίσεις και τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, καθώς μαζί με σένα θα είναι και άλλα 20 άτομα που έχουν ίδιους στόχους. (μπορεί να λέω πολλά, μπορεί να λέω λίγα).

Γενικότερα να έχεις στο νου σου ένα πράγμα: Η φιλοσοφική και τα τμήματα της είναι κορεσμένη όσο δεν πάει άλλο. Κι αφού αποκλείεις τη διδασκαλία και άρα το καλό χρήμα της παρεκπαίδευσης (ιδιαίτερα + φροντιστήριο δικό σου, γιατί αν είσαι απλός υπάλληλος-καθηγητής, ειδικά στην αρχή θα παίρνεις λίγα), θα κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο δύσκολη, όσον αφορά την εύρεση εργασίας.

Μετά το post του πραιτωριανού ήθελα απλά να σου πω να κάνεις επάγγελμα αυτό που θεωρείς ότι θα μπορούσες κάλλιστα να το έχεις σαν χόμπυ σου. Δε χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση. Αναλογίσου που θέλεις πραγματικά να επικεντρωθείς, και χώσου.

Δημοσ.

Για τα 3 τελευταία ποστ το μόνο που έχω να πω είναι ένα ευχαριστώ,συμφωνώ απόλυτα και με τους 3,και με έχετε βοηθήσει πολύ κυρίως στο να επιλέξω που θα.. χωθώ.Διότι αυτό το μπέρδεμα που είχα στο μυαλό μου ήταν στο αν υπάρχει από τη θεωρητική κατεύθυνση το επάγγελμα που θα με στείλει στο εξωτερικό με καλά λεφτά και που θα έχει ως θέμα του κάτι που θα μου αρέσει να κάνω.Τελικά από ότι μου λέτε(κυρίως ο sugata) η φιλοσοφική(γιατί αυτήν κυρίως κοίταγα από την θεωρητική) και τα τμήματα της είναι όντως κορεσμένη όσο δεν πάει άλλο.Αυτό ομολογώ ότι το είχα μέσα στο μυαλό μου,αν και δεν ήμουν εντελώς σίγουρος και χρειαζόμουν κάποιον να μου το αποδείξει.|

Για να καταλήξουμε κάπου,τελικά κλίνω προς αυτό που πρότεινε ο πραιτοριανός : "Η καλύτερη επιλογή για σένα θα ήταν Μηχανικός Υπολογιστών στην Πάτρα (περι SSD που είπες) ή μετά CSD στο Ηράκλειο για μετεξέλιξη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας πάλι στο Ηράκλειο."

Θα το ψάξω περισσότερο για την σχολή αυτή στην Πάτρα και αν καλύπτει τελικά αυτήν την τρέλα που έχω μέσα μου θα το ακολουθήσω.Υπάρχει κάτι άλλο που έχετε να μου προτείνετε που είναι παρόμοιο με το παραπάνω?

Επίσης από τη σχολή της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Αθήνας δεν μπορώ να σπουδάσω και ύστερα να κάνω ένα επάγγελμα σχετικό με αυτό που πρότεινε ο πραιτοριανός ?

Υ.Γ. Ποτέ δεν είπα ότι δεν μου αρέσει η άλγεβρα(αντιθέτως την γουστάρω κιόλας) ή ότι δεν έχω καμία απολύτως επαφή με αυτήν.Απλά δεν έχω αφιερώσει ορισμένες ώρες διαβάσματος,τις οποίες και θα στρωθώ για να τις αναπληρώσω,λόγω αυτού του μπάχαλου που γινόταν μέσα μου,που δεν ήξερα τί θέλω και έτσι είχα αφήσει το όλο θέμα με το διάβασμα στο φλου(γιατί κιόλας κακά τα ψέματα γούσταρα που τα έξυνα και δεν διάβαζα,και δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιος που δεν θα ένιωθε το ίδιο).

Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας.

Δημοσ.
Φίλε μου να σε ρωτήσω, ο γνωστός σου που μου είπες πήγε εδώ ? Και μετά το CSD που είπες δεν ξέρω τι είναι και ούτε και στο google βρήκα κάτι..Αν μπορείς εξήγησε μου πώς εξελίχθηκε ο φίλος σου,γιατί μάλλον μπορεί να ακολουθήσω την ίδια διαδρομή..

Βάζω το pm σου εδώ για να υπάρχει γιατί έτσι κι αλλιώς είναι δικό σου το thread.

Ο γνωστός μου πήγε εδώ. Το CSD είναι το Computer Science Department, το Επιστήμης Υπολογιστών δηλαδή, απλά επειδή είναι λίγο ψώνια εκεί το φωνάζουν έτσι και το κόλλησα κι εγώ :-) Νομίζω δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη σχολή στην Ελλάδα αν και αυτή τη στιγμή παλεύουν να αποκτήσουν ίδια δικαιώματα με τους μηχανικούς υπολογιστών στην Πάτρα οπότε γίνεται ή θα γίνει ένας μικρός πόλεμος καθώς η σχολή της Κρήτης είναι 4 χρόνια, ενώ της Πάτρας 5.

Το παιδί πήγε Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης, ασχολήθηκε αρκετά, πήγε στο ΙΤΕ και από εκεί πήγε στο Research and Development τμήμα της Intel στην Αμερική. Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο ότι ο πατέρας του είναι καθηγητής (σε άλλο πανεπιστήμιο βέβαια) αλλά δεν νομίζω αν ήταν σκράπας να έκανε τόσο καλή πορεία.

Στα δυο αυτά πανεπιστήμια γίνεται νομίζω αρκετά καλή δουλειά και είναι τα ιδανικά για σένα μιας και βρίσκονται στην καρδιά της τεχνολογίας (αλα Multirama). Έχω γνωστούς και στα δυο πανεπιστήμια, στο Πάτρας έχω ακούσει ότι συνεργάζονται πολύ συχνά με ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού ενώ στο Κρήτης ένας φοιτητής από εκεί μου είπε ότι ένας καθηγητής (Κατεβαίνης) εργάστηκε στον σχεδιασμό του επεξεργαστή του Playstation 3 (ή 2 θα σε γελάσω).

Δημοσ.

Φίλε μπορείς να μπείς και εδώ να ρωτήσεις που είναι καθαρα σχολικό φόρουμ.Ελπίζω να μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση δεν την χρειάζεται κιόλας το site απλά να βοηθήσω το παιδί θέλω...

Δημοσ.

Βάζω το pm σου εδώ για να υπάρχει γιατί έτσι κι αλλιώς είναι δικό σου το thread.

Ο γνωστός μου πήγε εδώ. Το CSD είναι το Computer Science Department, το Επιστήμης Υπολογιστών δηλαδή, απλά επειδή είναι λίγο ψώνια εκεί το φωνάζουν έτσι και το κόλλησα κι εγώ :-) Νομίζω δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη σχολή στην Ελλάδα αν και αυτή τη στιγμή παλεύουν να αποκτήσουν ίδια δικαιώματα με τους μηχανικούς υπολογιστών στην Πάτρα οπότε γίνεται ή θα γίνει ένας μικρός πόλεμος καθώς η σχολή της Κρήτης είναι 4 χρόνια, ενώ της Πάτρας 5.

Το παιδί πήγε Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης, ασχολήθηκε αρκετά, πήγε στο ΙΤΕ και από εκεί πήγε στο Research and Development τμήμα της Intel στην Αμερική. Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο ότι ο πατέρας του είναι καθηγητής (σε άλλο πανεπιστήμιο βέβαια) αλλά δεν νομίζω αν ήταν σκράπας να έκανε τόσο καλή πορεία.

Στα δυο αυτά πανεπιστήμια γίνεται νομίζω αρκετά καλή δουλειά και είναι τα ιδανικά για σένα μιας και βρίσκονται στην καρδιά της τεχνολογίας (αλα Multirama). Έχω γνωστούς και στα δυο πανεπιστήμια, στο Πάτρας έχω ακούσει ότι συνεργάζονται πολύ συχνά με ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού ενώ στο Κρήτης ένας φοιτητής από εκεί μου είπε ότι ένας καθηγητής (Κατεβαίνης) εργάστηκε στον σχεδιασμό του επεξεργαστή του Playstation 3 (ή 2 θα σε γελάσω).

Δηλαδή όταν λες να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα ? Έτσι όπως το λες μου ακούγεται σαν η σχολή της Πάτρας να είναι(?) καλύτερη από αυτή του Ηρακλείου.

Επίσης η σχολή του Ηρακλείου είχε στις πανελλαδικές του 2009 και αρκετά χαμηλά μόρια(14781

) ενώ το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας είχε 17506 που είναι και μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2,αλλά εδώ μου λες ότι ο γνωστός σου έφτασε στην ιντέλ από τη σχολή του Ηρακλείου.Τελικά τα φαινόμενα απατούν.

Φίλε μπορείς να μπείς και εδώ να ρωτήσεις που είναι καθαρα σχολικό φόρουμ.Ελπίζω να μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση δεν την χρειάζεται κιόλας το site απλά να βοηθήσω το παιδί θέλω...

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου,το ξέρω το συγκεκριμένο site απλά είπα μιας και είμαι μέλος εδώ,ας κάνω ένα τόπικ και αν δεν καλυφθώ(που μέχρι στιγμής έχω καλυφθεί και με το παραπάνω) θα ρωτήσω και εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...